Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bag lyset - Nicolaj Vorre - E-bog

- Om Hesalight, grådighed og svindel for 600 millioner

Bag om Bag lyset

HESALIGHT FRA ROSKILDE er fortællingen om et forrygende erhvervseventyr, der viste sig at være bygget på grov svindel. Direktør Lars Nørholt forblændede en hel finansverden med løgne, forfalskede kontrakter, groft manipulerede regnskaber og karisma. Han blev fremhævet af statsministeren, købte sportsvogne og millionvillaer på Mallorca, var milliardær på papiret og på vej på børsen i USA, før korthuset i efteråret 2016 væltede med et brag. Hesalight står tilbage som en af danmarkshistoriens største erhvervsskandaler, og Lars Nørholt blev i april 2020 dømt for omfattende svindel for mere end 600 millioner kroner. ”Bag Lyset” er historien om, hvordan det kunne ske.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772380209
 • Udgivet:
 • 15. Juni 2020
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Bag lyset

Bag lyset er afsløringen af en af Danmarkshistoriens største erhvervsskandaler. Lars Nørholt forblændede en hel finansverden med løgne, forfalskede kontrakter, groft manipulerede regnskaber, bedrag og svindel. Han blev fremhævet af statsministeren, købte sportsvogne og millionvillaer på Mallorca, var milliardær på papiret og på vej på børsen i USA, men drømmen om et gigantisk væksteventyr forvandlede sig til et mareridt for direktør Lars Nørholt, da han i 2020 fik en historisk hård fængselsdom for omfattende svindel for mere end 600 millioner kroner. Bag lyset er historien om, hvordan det kunne ske. Bag Lyset er skrevet af journalist Nicolaj Vorre. Han har arbejdet for Børsen som redaktør og erhvervsjournalist med fokus på økonomisk kriminalitet. Sammen med kolleger stod han i foråret 2016 bag afsløringerne, som fik skandalen om Hesalight til at rulle.

Forlagets beskrivelse af Bag lyset

Bag lyset er afsløringen af en af Danmarkshistoriens største erhvervsskandaler. Lars Nørholt forblændede en hel finansverden med løgne, forfalskede kontrakter, groft manipulerede regnskaber, bedrag og svindel.

Han blev fremhævet af statsministeren, købte sportsvogne og millionvillaer på Mallorca, var milliardær på papiret og på vej på børsen i USA, men drømmen om et gigantisk væksteventyr forvandlede sig til et mareridt for direktør Lars Nørholt, da han i 2020 fik en historisk hård fængselsdom for omfattende svindel for mere end 600 millioner kroner.

Bag lyset er historien om, hvordan det kunne ske.

Bag Lyset er skrevet af journalist Nicolaj Vorre. Han har arbejdet for Børsen som redaktør og erhvervsjournalist med fokus på økonomisk kriminalitet. Sammen med kolleger stod han i foråret 2016 bag afsløringerne, som fik skandalen om Hesalight til at rulle.

Brugerbedømmelser af Bag lyset

 • Hans P. 19. Juli 2020

  En spændende historie om et af de helt store svindelnumre i dansk erhvervsliv.

  Bogen er udgivet netop som dommen på syv års fængsel til hovedmanden, Lars Nørholt, bliver stadfæstet i Landsretten.

  Historien fortælles, så læseren har indblik i svindlen lige fra starten, hvor Lars Nørholt og hans to hovedhjælpere, advokaten Lars Jørgensen og revisoren Frank Bergmann Hansen, går i gang med at opbygge virksomheden Hesalight. En virksomhed, der på meget kort tid går fra at være en af de helt store succeser i dansk erhvervsliv til at være et mareridt for stort set alle involverede. Nogle af deltagerne bliver dog ret velhavende på turen, men ikke med penge der kommer fra kunderne.

  Mange bliver taget ved næsen undervejs, herunder også bogens forfatter, Nicolaj Vorre, der efter at have skrevet en rosende artikel om Hesaligt får et tip om, at der nok ikke er så pænt bag facaden. Herefter ruller afsløringsarbejdet.

  Læs hele anmeldelsen her: https://www.hpbech.dk/bag-lyset-hesalight-og-lars-norholt-afsloringen-af-en-erhvervsskandale/"


Find lignende bøger
Bogen Bag lyset findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.