Bag om Blommedalsskolen
Dorte er en ung lærer, der har boet og arbejdet nogle år i USA. Tilbage i Danmark får hun arbejde på en skole på Vesterbro, hvor hun til en skolefest kommer ud for en traumatisk hændelse, der dels lægger hende syg i en længere periode, dels får hende til at flygte til Jylland. Her bliver hun ansat på en mindre skole, mens hendes mand får arbejde i en lokal virksomhed.
Dortes alternative undervisning og pædagogiske synspunkter fører til undren og kritik fra både kolleger og forældre. Lærersamarbejdet sættes på prøve, og der opstår konflikter med forældrene. Den differentierede klasserumsundervisning har fordele og ulemper og kræver sit af alle parter.
Dorte rammes flere gange af eftervirkninger af forårets hændelse. Men ved hjælp af god støtte fra spirende venskaber klarer hun sig, og da skoleåret slutter, ser hun med optimisme frem til næste skoleår.
Blommedalsskolen illustrerer, hvordan skolens arbejde griber ind i hele familiens liv, og hvordan livet i skolen påvirkes af livet uden for skolen.
At være lærer for børn kan være svært.
Når det lykkes, er det en vidunderlig opgave, men det er en kunst, en øjeblikkets kunst, som sjældent får den respekt, den fortjener.
Vis mere