Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Om at skrive" er en samling refleksioner over skrivekunsten af en af de største amerikanske forfattere.Bogen består af Hemingways tanker om forfatterens væsen og rummer målrettede og brugbare råd til andre forfattere om det håndværk, som skrivekunsten er, om arbejdsvaner og selvdisciplin, og Hemingways personlighed gennemstråler det hele med en ophøjet visdom, en humor, en indsigt og et tindrende vid.Hemingway holdt hele livet stædigt fast ved troen på, at det betyder ulykke at tale om at skrive og at vise det, man skriver, til andre. På trods af denne overtro havde han ved slutningen af sit liv gjort netop det, som han svor, at han ikke ville gøre: I sine romaner og noveller, i sine breve til redaktører, venner, andre kunstnere og kritikere, i interviews og i diverse bestillingsarbejder omkring emnet, fik Hemingway skrevet om at skrive ret så ofte. Og han skrev lige så godt og lige så skarpsindigt om dette emne, som nogen anden forfatter, der har levet.
"Profetens bog" er en samlet udgave af klassikerne "Profeten" og "Profetens have". I "Profeten" er Profeten Almustafa på vej væk fra den lands by, hvor han har opholdt sig tolv år. Før han stiger om bord på det skib, der skal føre ham hjem til hans fødeø, taler han til folket om livet mellem fødsel og død; kærlighed, ægteskab, børn, glæde og sorg, forbrydelse og straf, religion og død. I "Profetens have" vender den oplyste Profet Almustafa hjem til sin fødeø efter sit lange fravær. Han samler ni disciple, og i korte kapitler belærer han sine disciple og lokalbefolkningen om livets sande mening og om det at være menneske.
Karl Ove Knausgård er en eftertragtet essayist, også internationalt, og det essayistiske er en drivende kraft i hele hans forfatterskab. I denne samling følger vi ham på en rejse gennem Amerika og ind på en operationsstue i Albanien, hvor der udføres hjernekirurgi. Samlingen består tillige af tekster om litteratur, maleri, fotografi, om kunstens tilblivelse og vilkårene for at skabe, altid med det underliggende ønske om at se bag de kategorier, der former vores blik på os selv og verden. Han skriver blandt andre om Anselm Kiefer, Anna Bjerger, Jon Fosse, om Michel Houellebecq og Laurie Anderson. "Knausgård er et enormt essayistisk talent." The New York Times
Fra den Pulitzer-prisvindende forfatter bag Alt det lys vi ikke ser, en af de mest anerkendte og bedst sælgende bøger i nyere tid, kommer nu en triumf af fantasi: En skyhøj roman om børn, der træder ind i de voksnes rækker i en ødelagt verden.I det femtende århundredes Konstantinopel vokser forældreløse Anna op i et hus befolket af kvinder, der alle ernærer sig ved at brodere kåber til byens præster. Da Anna ved et tilfælde får fingre i et antikt manuskript, fortrylles hun af fortællingen om Aithon, drengen der drømmer om at flyve op til Byen i skyerne. Men Konstantinopel er under fjendtligt angreb udefra, og Annas søster er dødeligt syg. På den anden side af de høje bymure står bondedrengen Omeir, milevidt hjemmefra. Han er tvunget i krig af den invaderende hær, og ved Konstantinopels mure krydses hans veje med Annas. Fem hundrede år senere, på et bibliotek i Idaho, er den tidligere krigsfange Zeno i færd med at instruere fem skolebørn i et skuespil baseret på Aithons historie. Blandt hyldernes mange bøger har den forstyrrede klimaaktivist Seymour plantet en bombe. Og i en ikke så fjern fremtid skriver Konstance fortællingen om Aithon ned fra erindringen, som hendes far fortalte hende den. Hun har aldrig set Jorden, kun hørt historier om den, om bord på fartøjet Argos. BYEN I SKYERNE er en episk roman om kærlighed, længsel og omsorg for Jorden og de sjæle, der befolker den. Med virtuos fornemmelse for komposition væver Anthony Doerr skæbnetrådene sammen til et varmt sanset portræt af menneskelivets mest hjertegribende aspekter.
Minder om fremtiden er historien om den unge forfatterspire S.H. og hendes første år i New York i slutningen af 1970'erne. S.H. kender ikke en sjæl i storbyen. Sulten efter selskab indleder hun en lang række tilfældige forhold - og om natten lytter hun igennem de papirtynde vægge i sin Manhattan-lejlighed til sin mystiske nabo Lucys bizarre og ildevarslende monologer. Hun noterer de brudstykker, hun kan høre, i en notesbog - indtil en skæbnesvanger aften, hvor Lucy braser ind i S.H.s lejlighed på en redningsmission. Fyrre år senere genfinder S.H. sin gamle notesbog - og det første udkast til en aldrig færdiggjort roman. S.H. er i mellemtiden blevet en etableret forfatter, og ved at sammenstille teksterne fra hendes ungdom med hendes ældre jeg tegnes et mangefacetteret billede af en kvinde gennem fire årtier. Minder om fremtiden samler mange af de temaer, Hustvedt har behandlet igennem sit forfatterskab: spørgsmål om køn, erindring, erkendelsens luner, de tvetydige grænser mellem fornuft og vanvid - og vores primale drifter som sex, kærlighed, sult og raseri.
Bogen, der er den første af sin art for pædagoger, giver viden om, hvordan pædagoger kan arbejde reflekteret med deres brug af børnelitteratur, hvordan de kan indrette gode læsemiljøer og hvorledes de kan bruge arbejdet med børnelitteratur til at udvikle barnets personlige, sociale, kulturelle og sproglige kompetencer. Bogen kommer også med forslag til, hvilke genrer samlingen af børnebøger i daginstitutionen bør indeholde. Pædagogens grundbog om børnelitteratur henvender sig ikke alene til pædagogstuderende og undervisere på pædagogseminarerne, men også til uddannede pædagoger, der ønsker at blive klædt bedre på til at udvælge og arbejde med børnebøger i daginstitutioner. Hvert kapitel afsluttes med refleksionsspørgsmål og litteraturliste til yderligere fordybelse. Refleksionsspørgsmålene vil være oplagte at bruge i en undervisningssammenhæng, så de studerende får mulighed for at drøfte holdninger og iagttagelser om formidling af børnelitteratur med hinanden eller som oplæg til et personalemøde i institutionerne, hvor drøftelserne kan give pædagoger mulighed for sammen at udvikle deres institutions litteraturpædagogik.
PERFEKT JULELÆSNING, DER FØLES SOM EN KOP VARM KAKAO PÅ EN SNEKOLD DAG!Carmen føler sig fortabt. Stormagasinet, hvor hun hidtil har arbejdet, må lukke, og nu ved hun ikke, hvad hun skal gøre. Hun har i hvert fald slet ikke lyst til at flytte hjem til sin perfekte søster Sofia i hendes perfekte hus med de perfekte børn og det fuldkommen perfekte liv i Edinburgh.Sofia har ærlig talt heller ikke lyst til at byde Carmen velkommen. Hendes søster har altid været sarkastisk og umedgørlig. Men Sofia venter sig igen, boghandlen mangler hænder, og deres mors største ønske er, at de to søstre kommer bedre ud af det med hinanden. Måske skulle hun give Carmen en chance?På Sofias foranledning hvirvles Carmen snart ind i den gamle boghandels daglige trummerum. Det viser sig dog, at det vil kræve et sandt julemirakel at få den på rette kurs igen. Kan Carmen mon overraske dem alle denne jul? Og kan hun klinke skårene med de vigtigste mennesker i hendes liv: sin familie?Pressen skriver:"Jul i boghandlen er som en kop varm kakao med bourbon: varm, sød og med et overraskende twist.”– The Times“Colgans bøger er hjertevarme og fintfølende … Hver gang man læser en af hendes historier, får man følelsen af at have fundet nye familiemedlemmer.”– Book Reporter“Jenny Colgans herlige bøger er altid en fornøjelse at læse.”– All About Romance“Fuldkommen sublim ... Den har humor, kløgt, suspense og et fuldkommen gennemført trekantsdrama.– USA Today
"Det blev en slags besættelse for mig at se de svin som levede i min skygge ...”I ET MIDTJYSK landskab går Mathilde Walter Clark rundt og undres. I verdens mest dyretætte land, hvor er så alle dyrene? I det vidt læste og diskuterede essay Hvordan man laver dyr kommer vi tættere på det der foregår inde i industrianlæggene når dansk landbrug ”laver dyr”. Hvilke liv lever dyrene? Hvad bruges dyrene til? Og hvordan taler vi om dem?
Historisk roman om kærlighed, tab og sprogets magt. Med kvindebevægelsen som bagtæppe udforsker romanen de skjulte liv, der udspiller sig mellem linjerne i en historie skrevet af mænd.Esme bliver født ind i en verden af ord. Som det moderløse barn hun er, tilbringer hun størstedelen af sin barndom i Skriptoriet: det haveskur i Oxford, hvor hendes far og et dedikeret hold af leksikografer indsamler ord til den allerførste udgave af Oxford English Dictionary. Men Esme opdager, at det ikke er alle ord, der finder vej ind i det toneangivende storværk, og hun begynder at indsamle dem, der er blevet glemt eller afvist af de lærde mænd – typisk dem, der knytter sig til kvinders oplevelser. Hun skjuler ordene i en gammel kasse, og langsomt begynder en helt ny ordbog at tage form: De glemte ords bog. Og den tegner et ganske andet billede af virkeligheden end den, hun er vokset op med.De glemte ords bog er inspireret af virkelige hændelser, og Pip Williams er dykket dybt ned i Oxford English Dictionarys arkiver for at fortælle denne tankevækkende historie om sprogets evne til at forme den verden, vi lever i.
Empati er bøgernes særlige kraft!En fascinerende, inspirerende og varm fortælling med stærkt budskab om, at bøger bidrager med empati og forståelse for andre mennesker, kulturer og tider.Den lidt nørdede enspænder, gymnasieeleven Rintaro Natsuki, er vokset op hos sin bedstefar. Da bedstefaren pludselig dør, arver Rintaro hans antikvariat. Rintaro skal bo hos sin tante og er nødt til at sælge antikvariatet. Men få dage inden flytningen, dukker der pludselig en rødstribet kat op. Og den kan tale! Og så vil den have Rintaro til at hjælpe med at redde nogle bøger … Rintaro bliver hvirvlet ind i en magisk verden af portaler, labyrinter og mysterier, og med sig på sin dannelsesrejse har han både katten og pigen Sayo, som han går i klasse med.Hvad skal Rintaro stille op for at redde bøgerne? Og værre endnu: Hvad skal han gøre for at redde Sayo, da hun bliver bortført?Fascinerende japansk univers for unge og voksne. Med et strejf af Studio Ghibli-stemning.Oversættelsesrettighederne til Katten, der ville redde bøgerne er solgt verden over.
I 1967 udkom fem børnebøger, som skulle vise sig at få afgørende betydning for den danske børnelitteraturs udvikling. De fem bøger var Ole Lund Kirkegaards Lille Virgil, Cecil Bødkers Silas og den sorte hoppe, Halfdan Rasmussens Halfdans ABC, Flemming Quist Møllers Cykelmyggen Egon og Benny Andersens Snøvsen og Eigil og katten i sækken. Med udgangspunkt i de fem værker giver Trine May en status over børne- og ungdomslitteraturen anno 2017. Bogen afsluttes med et fagdidaktisk efterskrift.Pressen skriver: »Dansk børnelitteratur fremstår hos Trine May som noget helt særligt, og bogens katalog af forfattere og illustratorer fortjener bestemt stor opmærksomhed […]«- Anna Karlskov Skyggebjerg, Weekendavisen »En fremragende, dybdegående og fyldestgørende bog om den danske børnelitteraturs fødsel og udvikling. […] En bog ethvert bibliotek bør have stående.«- Mette F. F Dyreborg, Lektør
Charlotte bor i Stockholm og har pludseligt mistet sin elskede. Men midt i sorgen får hun en uventet nyhed om, at hun har arvet et hus i London efter en nærmest ukendt moster. Huset rummer også en gammel boghandel, der dog er faldefærdig og tæt på konkurs.Charlotte ved ikke, hvordan man driver en boghandel, men et spirende venskab med de lettere excentriske medarbejdere giver hende mod og håb. Sammen kan de måske få det til at lykkes?Mens Charlotte kæmper for at redde boghandlen, går det langsomt op for hende, at der er noget, der ikke stemmer. Hvorfor har Charlotte aldrig mødt sin moster? Og hvad er det for en mørk hemmelighed, huset gemmer på?Boghandlen ved Themsens bred er en varm og håbefuld feel good-roman om, hvordan et hus fyldt med bøger, en uventet forelskelse og en buttet gammel hankat kan blive en ny begyndelse i livet.
Essays om romankunstens inderste væsen: Hvad sker der i vores sind, når vi læser? Hvordan skaber romanen sine særlige sanseindtryk i fht. andre kunstarter? Pamuk besvarer spørgsmålene ved at læse sin ungdoms elskede forfattere Tolstoj, Dostojevskij, Flaubert og Proust.
PARIS, 1940: Krigen nærmer sig den franske hovedstad, og da Jacques’ hustru Mathilde er tvunget i skjul på grund af sit modstandsarbejde, må han stiltiende se til, mens tyskerne ikke alene er skyld i, at Mathilde må gå under jorden, men også frarøver Paris alt, hvad han holder af. Det eneste, han har tilbage, er hans elskede boghandel.En nat banker en ung kvinde med et lille barn på hans dør og trygler om hjælp. Han skjuler kvinden og barnet og risikerer dermed alt – også sit eget liv. PARIS, NUTID: Juliette er endelig på sin drømmerejse til Paris med sin mand. Hun har altid drømt om den byernes by, ikke mindst pga. af et smukt maleri af et parisisk torv, som hun har arvet fra sin bedstemor. Juliettes mand deler på ingen måde hendes betagelse af Paris, og langsomt går det op for hende, at de to er vokset fra hinanden.På en af sine mange gåture alene rundt omkring i byen befinder Juliette sig pludselig på det torv, som er maleriets motiv. På torvet er der en lille forladt butik med et Til salgskilt i vinduet. Er det et tegn? Er det her, hun skal begynde forfra med sit liv?
Alex Schulman har skrevet en meget personlig bog om medafhængighed og længslen efter at forsone sig med sin alkoholiserede mor. Glem mig var en anmelderrost bestseller i Sverige og blev kåret som Årets bog 2017.Det er sommer. Alex Schulman er på familiens ødegård og forsøger at overtale sin mor til at lade sig indlægge på en afvænningsklinik. For nu er det nok. Han vil have sin mor tilbage, men hvad gik der egentlig galt mellem dem? Med et smertefuldt tilbageblik på sin barndom følger læseren det problematiske forhold mellem mor og søn og Alex' desperate længsel efter at forstå og reparere forholdet."Det her er virkelig godt." - Dagens Nyheter"Fantastisk skrevet, Schulman tager os med helt ind i smerten." - Svenska Dagbladet"Sørgelig og gribende." - Expressen"Hjerteskærende, skarp og stærk." - Aftonbladet"Jeg har sjældent læst en så skarp skildring af medafhængighedens modbydelige mørke." - Accent Magasin"Kan ikke stoppe med at læse ... Det er en fortælling, som virkelig går ind under huden. Det er virkelig godt. Så stærkt og gribende." - Bokspegeln
My son has been taken. And I've been given a choice: Kill a patient on the operating table. Or never see him again. The heart-stopping thriller of 2022.
For 21 år siden forlod hans elskede Manon ham, mens han sov, og efterlod ham et brev. Han har aldrig åbnet brevet af frygt for dets indhold, men lige siden har han ikke kunnet glemme sin elskede og er aldrig kommet sig over sit store tab, sin store sorg og sin umådelige smerte – lige indtil en sommer, der vender op og ned på alting og fører monsieur Perdu fra sit stille og rolige Paris ud på en rejse i erindringen, ind i hjertet af Provence og tilbage til livet.
Vores bogkultur oplever store omvæltninger på et støjende mediemarked. Bogmennesker er en bog om, hvad litteraturen kan. I 100 essays fortæller litteraturprofessor Hans Hertel om bøger i sit eget liv og om bøgernes liv i den store verden frem til 2010’erne – med biblioteksaktivister og bognørder i front mod biblioteksslagtere og fjender af ”papirbogen”. Her er portrætter af kritikere og forskere fra Georg Brandes til dagens formidlere, af det 20. århundredes store forlæggere, af boghandlere og bogens andre aktører. Og her er personlige essays om litteraturhistoriens nytte og læsningens glæder, fra Odysseen og Dekameron til Henry Miller og forbudte klassikere, dyrket af en illegal kvinde-læsekreds under det iranske præstestyre. Tonen er optimistisk. Bogverdenen har masser af problemer, men skal nok tumle de mange nye mediemuligheder. Det afgørende er passionen – for litteratur og bøger. ”Bogen vil aldrig dø. Den er ligesom skeen, saksen, hammeren, hjulet: en gang opfundet kan den aldrig forbedres. Man kan ikke lave en ske der er bedre end en ske.” Umberto Eco 2011 ”Hvis der er nogen retfærdighed til, vil Himlen ligne et kæmpestort antikvariat, med en virkelig god café i det ene hjørne.” Michael Dirda 2015 Hans Hertel (f. 1939), professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet 1980-2009, medarbejder ved Politiken, redaktør af Gyldendals Verdens Litteraturhistorie 1-7 (1985-95). Forfatter til en lang række bøger om litteratur- og kulturhistorie, bl.a. PH – en biografi (2012). Har modtaget en lang række priser
Kærlighed er ikke et spørgsmål om tid – men om timing.Clementine West er mildest talt ikke begejstret, da hun finder en fremmed i sit køkken. Beskeden, han har fra hendes afdøde moster, både formilder og forvirrer hende, men én ting er sikkert: Der er ikke plads til en mand i hendes liv – eller lejlighed. Heller ikke selvom han har en charmerende sydstatsdialekt, et sødt smil og en svaghed for citrontærter.Og så er der en lille detalje: Han lever i fortiden. Syv år tilbage, for at være helt præcis. Det burde jo være umuligt, men Clementines moster har altid sagt, at lejligheden er magisk. En tidslomme, hvor øjeblikke flyder sammen ligesom akvarelfarver. Og før Clementine ved af det, er hun i fuld gang med at bryde den ufravigelige regel, hun har arvet fra sin moster: Bliv aldrig forelsket.Tiden mellem os er en hjertevarm og underfundig roman om, hvordan kærlighed kan trumfe både tid og rum. Sagt om Tiden mellem os:„En bevægende, magisk og moderne romance ... en følelsesmæssig fryd.“Publishers Weekly „En smuk kærlighedshistorie fra en af vor tids mest fremragende romanceforfattere.“Carley Fortune „Varm, sjov og hjerteskærende håbefuld. Tiden mellem os er et knusende portræt af sorg og en kærlig ode til, hvad det vil sige at udvikle sig og blomstre.“Sangu Mandanna „Ashley Poston har endnu en gang skabt en skæv verden, der er romantisk og uimodståelig.“Emma Straub „Tiden mellem os er romantisk og lidt filosofisk, men også stærkt underholdende og fyldt med varme New Yorker-vibes.“Lektørudtalelse
Søstrene Hedvig og Hanne er rejst til København på juleferie, en kombineret forretnings- og fornøjelsesrejse. Den succesfulde psykolog Hedvig skal besøge sit danske forlag og modtage en pris for sin bestsellerroman om moderne parforhold. Men hun fortryder næsten rejsen, allerede inden afgangen fra Oslo, eftersom hendes eget parforhold befinder sig midt i en krise. Desuden kan hun ikke fordrage sin forkælede, bohemeagtige lillesøster.Men turen skal vise sig at vende op og ned på det meste. For midt i de julepyntede gader får Hedvig et sammenbrud kort før prisoverrækkelsen, og det er nu op til Jesper Skovgaard – Hedvigs flotte, unge redaktør – og Hanne at finde en løsning.Jul i Nyhavn er en charmerende juleroman fuld af forviklinger, romantik, nøddeknækkere og snedækkede gågader
A look at 100 inspiring novels that have left a significant mark on the world of literature and popular culture.
Dine biblioteksbøger fortæller mere om dig, end du tror … June Jones arbejder på det lokale bibliotek i Chalcot og kender de faste lånere rigtig godt, men de ved ikke ret meget om hende. Otte år tidligere mistede hun sin mor, og byen mistede dermed sin elskede bibliotekar. Mor og datter delte en stor kærlighed til litteraturen, men den lidt generte June føler ikke, hun kan leve op til landsbyboernes minder og høje tanker om sin mor.Da biblioteket pludselig er lukningstruet, slår en excentrisk gruppe af lokale lånere sig sammen for at redde det. De vil have June med om bord, men hvis de skal lykkes med deres redningsmission, må hun tro på både projektet og sig selv.Tør hun forlade bøgernes trygge favn og begive sig ud i en verden fuld af venskaber, muligheder og kærlighed?Pressen skriver:”En bog, man bliver glad af.” – Ali Hazelwood”Fantastisk bog. Et must-read for alle bogorme.” – The Sun”En hjertevarm og opløftende fortælling om venlighed, fællesskab og kærlighed, som både fik mig til at le, græde og heppe på karaktererne.” – Clare Pooley”Sampson har skrevet en herlig bog fuld af skønne personligheder. Her får man en historie om helte og skurke, kærlighed og tab, sorg og nyt håb.” – Kirkus”Så god, at du kommer til at læse den i én mundfuld.” – Library Journal”En fantastisk debut.” – Woman & Home
Bestsellerforfatter Kate Smith aka Mercedes Lee Loveletter er desperat. En massiv skriveblokade har ramt hende, netop som hun er ved at lægge sidste hånd på femte bog i sin populære, erotiske serie. Og nu vil hun gøre stort set hvad som helst for at få romanen færdig … f.eks. at snige sig ind i venteværelset på det lokale dækcenter ...Mekanikeren Miles Hudson synes godt nok, at det er lidt mystisk, at den samme smukke kvinde bliver ved med at dukke op på hans arbejde hver dag. Men Miles er alt for fascineret af den ubudne gæst til at jage hende på porten, og inden længe har han fået et frækt tilbud, der er meget svært at afslå.Vent med mig er første selvstændige bog i Amy Daws’ sexede, romantiske serie Uventede møder. Om den kærlighed, der opstår, når man mindst af alt venter den.
"The much anticipated, special tenth anniversary edition features an updated introduction and 65 delicious, updated drink recipes and drinking games. The recipes, including 13 brand new drinks and 2 new bar snacks exclusive to the revised edition, are organized into new chapters for today's modern reader. The handsome package complete with its original three-piece case, deckled edge, and brilliant duo-toned illustrations throughout also includes five brand-new pieces of art"--
LYKKEN ER EN HYGGELIG EFTERMIDDAG BLANDT GODE VENNER OG BØGER I BYENS BOGHANDELDet lille posthus i den hyggelige landsby Little Maudley står pludselig uden ejer, og den unge, nytilflyttede mor Hannah griber straks chancen for et nyt eventyr – både for posthuset og for sig selv.Men landsbylivet er ikke, som Hannah havde forestillet sig. Landsbyboerne er en sammentømret flok, og selv højden på naboens hæk kan ryge en tur igennem den lokale sladdermølle. Også Hannahs idé om at forvandle posthuset til en boghandel bliver mødt med skepsis fra de lokale. Men hun giver ikke op så let – og da slet ikke, nu hvor hendes søn, Ben, er faldet så godt til på byens fodboldhold med den søde fodboldtræner, Jake Lovatt."Byens boghandel" er en charmerende og varm fortælling om en helt særlig boghandel, en mor på nye eventyr og en helt uimodståelig fodboldtræner.
Nogle gange sker der langt mere i en lille landsby end i storbyenDen idylliske landsby Little Maudley er det perfekte sted at søge hen for den udbrændte historielærer Lucy. Her finder hun et lille hus og får endda nedsættelse i huslejen, hvis bare hun vil holde lidt ekstra øje med den halvsure nogle-og-90-årige nabo, Bunty.Lucy har to mål med opholdet: at slappe af og fordybe sig i historien om det nærliggende Bletchley Park, der spillede en central rolle i modstandskampen under 2. Verdenskrig. Men lokalbefolkningen i Little Maudley har andre planer, og før Lucy ved af det, er hun dybt engageret i at forvandle bytorvets gamle telefonboks til et lille bibliotek.Imens spirer venskabet til den lokale snedker, Sam, og også den charmerende landsby med alle de hyggelige beboere gør indtryk på hende. Samtidig viser det sig, at Bunty har en helt særlig forbindelse til Bletchley Park og den gamle telefonboks. Noget, hun har holdt hemmeligt i årtier, og som nu endelig kommer op til overfladen …
Med Jesper Wung-Sung. Et forfatterskab tegner Søren Fanø et portræt af en af tidens mest læste forfattere i skolens ældste klasser.Bogen er ikke alene en præsentation og analyse af forfatterskabets romaner, noveller og billedbøger, Søren Fanø kommer også med konkrete bud på, hvordan der kan arbejdes med de enkelte værker i undervisningen.Pressen skrev:»Bogens store styrke er imidlertid, at den betragter litteraturen som et uomgængeligt dannelses- og udviklingsredskab for børn og unge … Efter mange år med nedprioritering og mistænkeliggørelse af humanistiske værdier og deres potentiale i samfundslivet er det velgørende at se, at der stadig findes nogen derude, som tør og vil slå et slag for litteraturens kraft - og som samtidig gider introducere danske læsere til nogle af de tanker, der tænkes andre steder end her på bjerget.«**** - Jens Eichler Lorenzen, Fyens Stiftstidende»Det fornemmeste ved Søren Fanøs monografi er, at man som dansklærer kan slå oppå et hvilket som helst Jesper Wung-Sung-værk, få en kortfattet og klog gennemgang af værket, og i tilgift kan man så hente ideer til undervisning … en smuk og interessant bog om et vigtigt – og stadig ungt – forfatterskab i dansk børne- og ungdomslitteratur.«- Bent Rasmussen, Skolebiblioteket »Det er et imponerende arbejde, Søren Fanø har udført med denne solide gennemgang af et overordenligt væsenligt forfatterskab […] Bogen bør stå på ethvert pædagogisk læringscenter på lærerhylden. I virkeligheden bør den stå på enhver dansklærers egen reol, men det er måske at tage munden lidt for fuld.«- Eiler Jensen, Børn & Bøger
Både folkebibliotekaren og skolebibliotekaren spiller en nøglerolle, når det gælder formidling af litteratur. Børne- og ungdomslitteratur. Grundbog for folke- og skolebibliotekaren er en guide rundt i det børne- og ungdomslitterære landskab, der kan øge den faglige bevidsthed og inspirere og kvalificere til valg af børne- og ungdomslitteratur, som den udfolder sig i skoleverdenen og i folkebiblioteksverdenen. Bogen er tænkt som en hjælp og inspirationskilde både for praktikeren, som måske befinder sig i en trængt dagligdag, og for den studerende, som vælger børnelitteraturen til i sin uddannelse.Pressen skrev:»Med denne bog vil enhver bibliotekar (skole- eller folke-) være godt rustet, hvad enten den læses og bruges som ”lærebog”, eller man blot har den stående som opslagsbog.«– Bo Gottlieb, Klodshans»En uomgængelig anskaffelse, som ingen kan undvære.«- Karsten Boll, Lektør»En både faglig veldokumenteret og velskrevet begynderguide i det børnelitterære landskab.«- Søren Fanø, Skolebiblioteket
Dorte elsker at skrive! Hun opdigter historier, skaber nye universer, dragende karakterer og fængende konflikter, mens hun fordyber sig i sin fantasi ved tastatur og skærm. Det har hun levet af i 35 år, og hun bliver aldrig træt af det. Denne bog er hendes udgivelse nummer 100, hvor hun deler sin vej som forfatter og giver indsigt i den viden og de værktøjer, hun bruger i sit forfatterliv. Hvis du også har lyst til at skrive, kan bogen måske guide og inspirere dig.
MELLEM_RUM. Ideer til frilæsning og værklæsning i udskolingen er en inspirationsbog, der byder på lystfyldt, undersøgende og kreativt litteraturarbejde.Forfatterne sætter ord på vigtigheden i, at eleverne støttes i at læse og dele deres læseoplevelser med andre. De præsenterer det korte romanformat og serien MELLEM_RUM og anviser konkrete aktiviteter til arbejdet med læseoplevelser, læsegrupper og den fælles læsekultur i klassen. Dernæst følger forslag til tema-læseforløb, værkforløb samt nedslag i dele af den mundtlige prøveform.Bogen er målrettet dansklærere og andre, der arbejder med litteraturformidling.Citat:Det er så vigtigt,at eleverne støttes i at læseog i at mene noget,om det de læser.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.