Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Biografier: filosofi og samfundsvidenskab

Her finder du spændende bøger om Biografier: filosofi og samfundsvidenskab. Nedenfor er et flot udvalg af over 950 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Konfucius
  297,95 kr.

  Konfucius er Kinas bedst kendte filosof, og de tanker, som kommer til udtryk i konfucianismen, er nærmest blevet synonyme med traditionel kinesisk kultur. I Samlede samtaler har Konfucius’ elever og deres elever i århundrederne efter hans død nedskrevet deres erindringer af samtaler, mesterens udtalelser og observationer af hans adfærd. Samlede samtaler fremstår således som den ældste kerne i konfucianismen, og i mere end to tusinde år har utallige kinesere konsulteret værket for at forstå Konfucius, sig selv og de ideer, der har præget de kinesiske samfund gennem tiderne. Fra 1313 til 1905 var teksten obligatorisk eksamenspensum for kommende embedsmænd ved det kejserlige hof. Denne udgivelse af værket, som også rummer den første biografi om Konfucius fra Sima Qians Historikerens optegnelser, er oversat og kommenteret af Bent Nielsen, cand.phil, ph.d., lektor i kinesisk civilisation og kultur ved Københavns Universitet. Han har tidligere udgivet blandt andet A Companion to Yijing Numerology and Cosmology (2003) og med Gimpel & Bailey Creative Spaces (2012).

 • af Simon Critchley
  219,95 - 257,95 kr.

  Aristoteles begik selvmord ved at indtage stormhat. Heraklit blev kvalt i komøg. Bentham bad om at blive udstoppet efter sin død og er anbragt i en glasmontre på University College i London. De døde filosoffers bog er et katalog over næsten 200 filosoffers liv og død, fra det antikke Grækenland op til i dag – en enestående samling, der både er en skarp og underholdende introduktion til historiens største tænkere og en livsbekræftende undersøgelse af døden og derigennem livet og muligheden for menneskelig lykke. “Fantastiske og vidunderligt sjove fortællinger… Lad dig ikke skræmme af de mange århundreder – bogen er en fornøjelse at læse.” New York Times

 • - Genvind autonomien i en digital tidsalder
  af Vincent Hendricks
  167,95 kr.

  En bog om hvordan fire gamle dyder kan give os større handlefrihed.Er vi i færd med at miste vores autonomi og myndighed som selvstændigt tænkende mennesker? Dette væsentlige spørgsmål stiller Vincent F. Hendricks i sin nye bog. Vi tænker, at vi er myndige borgere, der tager kvalificerede beslutninger om alt fra, hvem vi synes, der skal have nøglerne til statsministeriet, til hvilken smartphone, vi vil erhverve os næste gang, men i virkeligheden er vores autonomi under et gevaldigt og stort set usynligt pres i informationstidsalderen. Ifølge Hendricks taler meget nemlig for, at vi uden vores vidende er blevet berøvet vores frie vilje og i stedet er blevet til produkter, der kan handles på det evigt voksende marked for information og manipulation. Det er ærgerligt, når vi nu engang har fået evnen til kvalificeret overvejelse, beslutning og handling. Gennem videnskabelige og filosofiske overvejelser og personlige refleksioner argumenterer Hendricks for, at vejen til at generobre vores autonomi og vende verden ligger i fire klassiske latinske dyder og i en ambition om at være det, han kalder ’ordentlige mennesker’.

 • - - En guide
  af Ove Korsgaard
  73,95 - 207,95 kr.

  Med Grundtvig rundt – en guide opregner Ove Korsgaard en række emner, hvor Grundtvig stadig i dag har betydning for vort land, meninger og holdninger. Salmedigterens relevans for nutiden tages under behandling ud fra emnerne: Nationen, Almuen, Det moderne, Medborgerskab, Skolen, Kirken, De fremmede, Kvinden, Følelser, Kamp, Oplysning og Menneskesyn. Og det vil nok komme bag på mange, hvor nutidig og avanceret Grundtvig er i sine synspunkter.

 • - Filosofiens store årti 1919-1929
  af Wolfram Eilenberger
  237,95 - 257,95 kr.

  Wolfram Eilenberger har sat nye standarder for formidling af filosofi med denne nye bog, som sammenfletter fire fascinerende biografier, en solid portion fagfilosofisk teori og et portræt af 1920’ernes Tyskland. Tilsammen danner disse ingredienser en både underholdende og tankevækkende fortælling - ikke mindst takket være de fire excentriske hovedpersoner: sprogfilosoffen Ludwig Wittgenstein, værenstænkeren Martin Heidegger, nykantianeren Ernst Cassirer og mystikeren Walter Benjamin. Bogen følger disse fire personer i årene 1919-1929 - et tiår, som ifølge forfatteren har været definerende for den filosofiske debat siden. De fire havde nærmest ingen omgang med hinanden, men meget med hinanden at gøre. Fire livsudkast, fire forskellige svar på spørgsmålet: hvad er et menneske? “En enorm og lærd præstation - og oveni det et fortælleteknisk mesterværk, der med usædvanlig fingerfærdighed sammenstrikker de fire mænds kærlighedsliv, pengeproblemer og ontologiske bekymringer.”The Times“Et gruppeportræt af fire brillante filosoffer i kølvandet på Første Verdenskrig … Eilenberger beretter suverænt og smagfuldt.”Guardian

 • - og finde sig selv i naturen
  af Marc Hamer
  88,95 - 157,95 kr.

  Naturbeskrivelser med eksistentiel tyngde Muldvarpen er et fascinerende og sagnomspundet dyr. Den er udbredt i fugtige lande med mildt klima som England og Danmark m.fl. Marc Hamer lever af at fange muldvarpe og kender dyret så godt, at han ved, at selv et enkelt dyr kan underminere en hel prydhave. Som skadedyrsbekæmper foretrækker han den klassiske, gammeldags saks som sit redskab. Men selv om han lever af at slå muldvarpe ihjel, nærer han også stor ømhed for det lille dyr. Marc Hamer skildrer med sit nøgterne og præcise sprog, hvordan han er så tæt forbundet med naturen, at dyrene ikke længere kan lugte, at han er fremmed og potentielt farlig. Han har oparbejdet den meget sjældne evne, at han kan forudse muldvarpens forløb og derved komme den i forkøbet. Det lille blinde dyr under jorden minder ham om den cyklus, der også kommer til at opsluge ham selv – han har for længst passeret det punkt, hvor han har levet mere end halvdelen af sit liv. KUNSTEN AT FANGE MULDVARPE er en underfundig, eksistentiel og personlig fortælling om et år med en særlig mission under åben himmel. Bogen lever af årstidernes skiften, iagttagelser af dyreliv, erindringer om et hårdt liv på gaden, mødet med en varm kvinde, glæden ved at blive far og sorgen over, at reden nu er tom. Om alt det væsentlige mellem himmel og jord. Undervejs indfinder accepten sig på stille og livsbekræftende vis: Af jord skal du komme, til jord skal du blive. Om forfatterenMarc Hamer, er 60+, walisisk lyriker, tidligere hjemløs og lever i dag af at fange muldvarpe. KUNSTEN AT FANGE MULDVARPE er solgt til udgivelse verden over.

 • - Det russiske forår og Den russiske verden
  af Samuel Rachlin
  192,95 kr.

  Samuel Rachlins bog om Vladimir Putin fra 2014 er blevet profetisk. Skrevet i tiden omkring Majdan-revolutionen i Kyiv, ved optakten til den russisk-ukrainske krig, afdækker Rachlin den russiske præsidents vision og mission om at blive manden, der genrejser Rusland og giver nationen og folket den tabte identitet tilbage. Rachlin opruller forudsætningerne for den nu otte år lange konflikt med Ukraine ved at gå tæt på personen Putin og kortlægge hans adfærd og udvikling som leder. Denne bog handler om tilblivelsen af den største diktator i Rusland siden Stalin.Samuel Rachlin er født og opvokset i Rusland og har i årtier dækket russiske forhold som korrespondent og kommentator for bl.a. TV2 og Politiken. Jeg, Putin har solgt over 10.000 eksemplarer og er udkommet i fem oplag.Anmelderne skrev: ”Det er svært at skrive godt om svært tilgængeligt stof. Men det kan Rachlin. Let og ubesværet gennemgår han dette sære, kryptofascistiske filosofiske system, som Putin er blevet fanget af.” – Berlingske ***** ”Skræmmende, men overbevisende.” – Politiken ****"En fortræffelig bog om Putin og hans vision om at genskabe den russiske verden." – Kristeligt Dagblad”Skarp og velfortalt … Rachlins glimrende bog opruller den nuværende udvikling forbilledligt klart med oplysende sideblikke til Ruslands historie og politiske sprog. Nu er Putins sorte boks åbnet; dens ideologiske indhold viser sig at være mindst lige så sort.” – Weekendavisen

 • af Marcus Aurelius
  207,95 kr.

  Stoisk-romersk klassiker, forfattet af kejser Markus Aurelius mellem slagene, hvor han tog sig tid til at tænke sig om - dog ikke om-igen: han fortsatte sine krige, men bevarede en tro på stoiske ro - uforstyrrethed, skæbneaccept, tålmodighed som etisk klangbund. Hans livsbetragtninger hed tidligere 'Tanker til sig selv' eller blot 'Optegnelser', men den danske oversættelse ved filologen J.A. Bundgård (1949) fik ved genudgivelsen i 1996 - gennemset, lettere revideret og forsynet med forord af Villy Sørensen - titlen 'Meditationer', svarende til de engelske udgaver. Siden 2020 genoptrykt adskillige gange, idet forlaget har lagt sig følgende Aurelius-ord på sinde: "Ingen bliver nogensinde træt af at blive gavnet. Det gavner én selv at handle efter naturen. Bliv da ikke træt af at nyde gavn af det. hvormed du yder gavn." (s. 80) - Vupti!

 • - Friedrich Nietzsches liv
  af Sue Prideaux
  337,95 kr.

  Friedrich Nietzsche var en brilliant og excentrisk tænker. Hans værk sprængte fundamentet for den vesterlandske filosofi, og tankerne om Guds død, overmennesket og slavemoralen har haft kolossal gennemslagskraft i vores kultur. Men han var også et plaget menneske – såvel fysisk som mentalt. Bogen følger den unge Friedrich fra hans fredsommelige og fromme opdragelse, og til han forsvinder ind i vanviddets tåger i 1889, 11 år før sin død. Vi er med ham, når han som filosofisk vandringsmand stræber mod tænkningens triumferende højder, men også når succesen gentagne gange udebliver, og tvivlen og usikkerheden hjemsøger ham.Jeg er dynamit! er den essentielle biografi for den, som ønsker at forstå filosoffen, der forudså – og søgte løsninger på – vores egen problemfyldte tid. Bogen er også fuld af uforglemmelige portrætter af de folk, som betød mest for Nietzsche, bl.a. Richard og Cosima Wagner, Lou Salomé – den berømte femme fatale, som knuste hans hjerte – og hans anti-semitiske søster Elisabeth, som forrådte ham ved at manipulere hans værker og derved blev en vigtig medskyldig i nazisternes misbrug af Nietzsche.

 • - Filosofiens redning i mørke tider (1933-1943)
  af Wolfram Eilenberger
  217,95 - 257,95 kr.

  En medrivende fortælling om de fire mest indflydelsesrige kvindelige filosoffer i det 20. århundrede og deres kamp for frihed i mørke tider: Simone de Beauvoir, Hannah Arendt, Simone Weil og Ayn Rand.Wolfram Eilenberger beskriver disse fire menneskers dramatiske liv og deres visionære ideer om individ og samfund, om køn, om forholdet mellem frihed og totalitarisme og mellem Gud og menneske. I et af historiens mørkeste årtier lagde de grunden for et frit samfund.Deres liv - som flygtninge, aktivister, modstandskæmpere, udstødte og oplyste - er en levet filosofi og vidner imponerende om tankens befriende magt. En storslået bog om fire globale ikoner, der i det 20. århundredes afgrund legemliggjorde, hvad det vil sige at leve et frit liv, med verdensomspændende virkning den dag i dag.Bogen er netop udkommet i Tyskland, hvor den allerede er en bestseller.

 • - Håb, modgang og formål
  af Joe Biden
  217,95 - 257,95 kr.

  Nr. 1. New York Times-bestseller.En enestående bevægende og ærlig bog, som giver indblik i, hvem Joe Biden, Demokraternes præsidentkandidat til det amerikanske præsidentvalg 2020, er.Med varme fortæller Joe Biden om det mest personlige, familielivet, og om det allerstørste tab, et menneske kan lide, tabet af et barn. Velskrivende og menneskelig giver Biden indblik i sit legendariske venskab og samarbejde med Barack Obama, og i hvorfor han valgte ikke at stille op til præsidentvalget i 2016, et valg som Donald Trump endte med at vinde. Og man forstår gennem bogen, hvorfor han nu er klar til at stille op i et af de præsidentvalg, som vil gå over i historien som mest afgørende for verdens fremtid.I 2015 - da Biden sad som vicepræsident under præsident Obama - mistede han sin søn, Beau, til kræft. I bogen fortæller Biden om det voldsomme tab, og om hvordan det påvirkede hans beslutning om ikke at stille op til præsidentvalget i 2016, som utallige opfordrede ham til. ‘Menneske først, siden politiker’ er Joe Bidens tilgang til livet og til politik.

 • af Lucius Seneca
  51,95 - 107,95 kr.

  HarperCollins is proud to present its incredible range of best-loved, essential classics.

 • af Simon Critchley
  126,95 - 137,95 kr.

  ‘Bowie’ er en filosofisk rejse gennem David Bowies musik, tekstunivers og mange personaer ind til kernen i spørgsmålet om, hvorfor han har betydet så meget for så mange mennesker. Det er en bog om musikeren, som rakte ud efter os og viste os verdener, som vi ikke vidste fandtes – helt i Bowies egen ånd læst ud fra hans værk og kun sjældent hans biografi og privatliv. Simon Critchley er internationalt anerkendt professor i filosofi og livslang Bowie-fan, med rødder i den engelske, grå arbejderforstad som Bowie selv. Critchley er ikke i tvivl om, at Bowie er en af de største kunstnere i de seneste 100 år. Han viser hvorfor – og hvordan hans kunst balancerer mellem fortvivlelse og håb, dystopi og utopi, fravær og begær, mellem død og liv, og hvordan hans spektakulære exit den 10. januar 2016 fletter sig ind i kunstnerens værk. Om tolvårige Critchleys første møde med David Bowie på tv i 1972: “Han virkede så seksuel, så vidende, så underfundig og så fremmedartet. På én gang arrogant og sårbar. Han så ud, som om han havde forstået, hvad det hele gik ud på – hans ansigt var en dør til en verden af ukendte nydelser.”

 • - Håbet er det sidste, man må miste
  af Christian Have
  137,95 kr.

  Den første udgivelse i Christian Have og Muusmann Forlags fælles serie af eksklusive bookazi­ner Omtanke har Thure Lindhardt som hovedperson. Gennem en dybdegående og inspirerende samtale med Christian Have vil den højtelskede og internationalt anerkendte skuespiller komme ind på en vifte af livets store temaer. Med Omtanke får læseren en enestående mulighed for at komme helt tæt på Thure Lindhardt. I dette bookazine fortæller han om sit forhold til tro – både på sig selv og de højere magter.Lindhardts arbejdsplads kan være alt fra en jysk provinsby til Hollywood, og han fortæller om, hvordan han bevarer fokus og nærvær i en ofte kaotisk dagligdag og en tiltagende fragmenteret verden. I forlængelse heraf fortæller han om sit forhold til begrebet kærlighed og sætter ord på, hvilken rolle æstetik spiller i hans liv – i forhold til arkitektur og design, men også måden, han indretter sit eget liv og hjem på. Endelig beretter han om, hvad der inderst inde driver ham. Hvordan han identificerer formålet med sit liv og opnår den meningsfuldhed med tilværelsen, som vi alle søger. Thure Lindhardt er kendt og elsket for sine roller i film som Her i nærheden, Flammen og Citronen, Nordkraft, Blå mænd og Engle og Dæmoner, tv-serier som Broen og Blekingegade og teaterforestillinger som Skrigerne, Rød og Kameliadamen samt adskillige forestillinger på Det Kongelige Teater. Han er født i 1974 og voksede op i Roskilde. Han er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater og bor i dag i København. Om forfatterenChristian Have er forfatter, debattør, foredragshol- der og indehaver af HAVE A/S, som er Skandinaviens største kommunikationsbureau på kulturområdet. Han har udgivet 10 bøger om kultur, kommunikation og nye, kreative partnerskaber på tværs af kultur- og erhvervslivet.

 • af Dacher Keltner
  156,95 kr.

  A National Bestseller!"Read this book to connect with your highest self.” —Susan Cain, #1 New York Times bestselling author of Bittersweet and Quiet“We need more awe in our lives, and Dacher Keltner has written the definitive book on where to find it.” —Adam Grant, #1 New York Times bestselling author of Think Again“Awe is awesome in both senses: a superb analysis of an emotion that is strongly felt but poorly understood, with a showcase of examples that remind us of what is worthy of our awe.” —Steven Pinker, Johnstone Professor of Psychology, Harvard University, and author of How the Mind Works and RationalityFrom a foremost expert on the science of emotions, a groundbreaking and essential exploration into the history, science, and greater understanding of aweAwe is mysterious. How do we begin to quantify the goose bumps we feel when we see the Grand Canyon, or our utter amazement when we watch a child walk for the first time? Until recently, there was no science of awe, that feeling we experience when we encounter vast mysteries that transcend our understanding of the world. Revolution­ary thinking, though, has shown how humans have survived over the course of evolution thanks to our capacities to cooperate, form communities, and create culture—all of which are spurred by awe.In Awe, Dacher Keltner presents a sweeping investigation and deeply personal inquiry into this elusive feeling. Revealing new re­search alongside an examination of awe across history, culture, and within his own life, Keltner shows us how cultivating awe in our ev­eryday lives leads us to appreciate what is most humane in our human nature. At turns radical and profound, brimming with enlightening and practical insights, Awe is our field guide for how to place this emotion as a vital force within our lives.

 • af Doris Lessing
  247,95 kr.

  Der er næppe skrevet dybere og mere indfølende om katte, end Doris Lessing gør det i Katte især. Katte især er en erindringsbog skrevet med hjertet, men helt uden omsvøb. Siderne er fulde af livsbe­kræftende anekdoter og tragiske, til tider brutale, historier om kattene i forfatterindens liv. Der er barndommens katte på den afrikanske savanne, hvor livet i naturen leves farligt mellem slanger­ne på jorden og høgene i luften. Og vi møder den blågrå perserkat, den første store kærlighed, som en lungebetændelse gør ende på, og med hvilken alle senere katte måles og vurderes. Og så ikke mindst de bykatte, Lessing lever med som voksen i London. Katte især fortæller også Lessings egen historie, hvordan katte påvirker hende og hun dem, hvordan de lever sammen og kommunikerer i et sprog af humor og gestusser, som alle katteejere vil genkende. Doris May Lessing (1919-2013) er en britisk digter, dramatiker og romanforfatter. Lessing er kendt som en af de mest betydningsfulde engelske forfattere i moderne tid og blev tildelt Nobelprisen i litteratur i 2007. Ved tildelingen af prisen beskrev Det Sven­ske Akademi hende som “den kvindelige erfarings epiker, der med skepsis, ild og visionær kraft har gransket livet i en dybt splittet civilisation.” Hendes romaner er oversat til alverdens sprog og tæller blandt andre Græsset synger (1950), Den gyldne bog (1962), En overlevendes erindringer (1974), Den gode terrorist (1985) og science fiction-klassikeren Canopus i Argos: Arkiver (1979–1983). Katte især er fra 1967 og hendes måske mest elskede bog.Med efterord af Shëkufe Tadayoni Heiberg.

 • - De første romantikere og opfindelsen af selvet
  af Andrea Wulf
  246,95 - 397,95 kr.

  Prægtige rebeller er historien om en bemærkelsesværdig gruppe unge oprørere, som gennem deres uenigheder, gensidige støtte, lidenskabelige kærlighedshistorier, hjerteskærende sorg og radikale ideer lancerede Romantikken og inspirerede en ny tids tænkning. Det hele begyndte i den stille tyske universitetsby Jena i 1790’erne, hvor en gruppe tænkere, digtere og forfattere satte selvet i centrum i deres tænkning, i deres forfatterskaber og i deres liv. Denne samling af genier bestod af de berømte digtere Goethe, Schiller og Novalis; de visionære filosoffer Fichte, Schelling og Hegel; de omstridte Schlegel-brødre; og i en vigtig birolle naturvidenskabsmanden Alexander von Humboldt. I centrum stod Caroline Schlegel, som deltog i deres berigende og dybe samtaler om selvet, naturen, identitet og frihed. Vi er stadig præget af romantikernes radikale forestillinger om individets kreative potentiale, kunstens og videnskabens betydning og høje mål, naturens enhed og frihedens sande mening. Centralt i denne bog er den moderne konflikt mellem farerne ved egoisme og de spændende muligheder ved fri vilje. Den Franske Revolution kan have ændret det politiske landskab i Europa, men de unge romantikere anstiftede en revolution i sindet, der forvandlede vores verden for altid.

 • - uden filter
  af Kenneth Dyrlund & Vibe Jørger Jensen
  223,95 kr.

  Albert Dyrlund er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter Kenneth Dyrlund. Bogen, der blev udgivet af Wadskjær Forlag i 2023, tager læserne med på en uforglemmelig rejse gennem forskellige genrer. Kenneth Dyrlund har med stor dygtighed formået at skabe en bog, der er både spændende og tankevækkende. Gennem sin unikke skrivestil formår han at holde læserne fanget fra første til sidste side. Albert Dyrlund er en bog, der vil appellere til alle læsere, uanset alder eller genre præference. Den er fyldt med spændende plot twists og uforglemmelige karakterer, der vil holde dig på kanten af din stol fra start til slut. Hvis du er på udkig efter en bog, der vil underholde dig og samtidig udfordre dine tanker, så er Albert Dyrlund det perfekte valg for dig. Udgivet af Wadskjær Forlag, denne bog er et must-read for enhver bogelsker.

 • af Hal Koch
  70,95 - 157,95 kr.

  Hal Koch om Grundtvig med forord af Bertel Haarder.I efteråret 1940 indledte den toneangivende kirkehistoriker og professor Hal Koch en forelæsningsrække om Grundtvig på Københavns Universitet. Forelæsningerne blev meget populære – mange studerende følte trang til at få udlagt digterpræstens forestillingsverden, der kan forekomme dunkel. Med til historien hører også, at Hal Koch understregede Grundtvigs demokrati- og frihedsforståelse på et tidspunkt, hvor den tyske besættelsesmagts tilstedeværelse påvirkede det åndelige og intellektuelle liv. Grundtvig var ifølge Hal Koch intet mindre end en ny Luther – en kirkens stridsmand og reformator. Men også en samlende skikkelse mellem land og by, mellem det folkelige og det intellektuelle. En åndelig kraft, der kan minde enhver ny generation om vigtigheden af at lade sig besjæle af fortiden, historien og erfaringen – alt det, der rækker ud over individets begrænsede horisont.Siden blev forelæsningerne – på opfordring af et svensk forlag – samlet, redigeret og udgivet i 1941. I 1943 udkom den første danske udgave af bogen. Forskere før Hal Koch var optaget af at se den enorme produktion som et udslag af maniodepressivitet. For Hal Koch står det rent biografiske ikke centralt – i stedet fokuserer han på at forbinde Grundtvigs skaberkraft med særlige livsfaser og temaer.Bogen regnes til stadighed for den mest centrale om Grundtvigs liv og værk – og kom til at danne grundlag for Hal Kochs egen demokratiforståelse. Politiker og højskolemand Bertel Haarder aktualiserer bogen i et nyskrevet forord.Bogen udkommer i klassikerserien Sidespor, hvor senest Lev Tolstojs Bekendelser er udgivet.Hal Koch, 1904-1963, dansk kirkehistoriker, professor ved Københavns Universitet. Under besættelsen formand for Dansk Ungdoms Samvirke. Den første forstander for Krogerup Højskole, 1946-1956. Forfatter til bl.a. Hvad er demokrati?

 • - Det tænkende menneske fra hulemand til verdensborger
  af Søren Schauser
  197,95 - 230,95 kr.

  EGO er en hvirvlende verdensrejse fra istidens grotter til nutidens tankeslotte. EGO handler om, hvorfor vi er, som vi er. Om menneskets udvikling fra nomade til reflekterende jeg og videre til selvdestruktivt individ med iphone og intense følelser for livet på den stadig varmere jord. Søren Schauser guider os virtuost på en tur, der tager sin begyndelse i en hule, hvor en abe for to millioner år siden gemte en sten, der lignede et dukkehoved.

 • af Christian Have
  137,95 kr.

  De fleste har hørt om ham, mange har en holdning til ham. Jim Lyngvild – designer, fotograf, forfatter, iværksætter og meget mere – har en evne til at dele vandene og fyre op under den offent­lige debat. Han har et højt arbejdstempo og er altid i gang med næste projekt. Han er også en aktiv og engageret stemme, både på sociale og i mere traditionelle medier, og han er vant til at tale i overskrifter. Denne udgave af serien Omtanke bevæger sig bag om provokationer og overskrifter, helt ind til skindet. I samtale med forfatter og debattør ­Christian Have lægger Jim Lyngvild sine tanker frem om emner som tro og fortidens betydning for dem, vi er i dag, om formidlingens kunst og vigtigheden af at lade inspirationen og publikums reaktioner vise vejen. Han fortæller også om nogle af de ting, der har formet ham som menneske: sit had-kærligheds-­forhold til sin farverige og stærkt sammensatte slægt, sit forhold til Odin og Loke, vigtigheden af at bære ydmygheden med sig i sit liv, fascinationen af problemskabere og lysten til uforstyrret leg i sandkassen.Om forfatteren Christian Have er forfatter, debattør, foredragshol­der og indehaver af HAVE A/S, som er Skandina­viens største kommunikationsbureau på kultur­området. Han har udgivet 10 bøger om kultur, kommunikation og nye, kreative partnerskaber på tværs af kultur­ og erhvervslivet.

 • - Ernst Jüngers forfatterskab
  af Adam Paulsen & Anders Ehlers Dam
  259,95 kr.

  Ernst Jünger (1895-1998) er en af de største og samtidig mest omstridte tyske forfattere i det 20. århundrede. Da Første Verdenskrig brød ud i august 1914, meldte han sig straks under fanerne, og i efteråret 1918 modtog han Tysklands højeste militære udmærkelse, Pour le mérite, for sin krigsindsats.I 1920 debuterede Jünger med den selvbiografiske I stålstormen, der regnes for en af de bedste bøger, der er skrevet om Første Verdenskrig, og har begejstret læsere som André Gide, Jorge Luis Borges og herhjemme Thorkild Bjørnvig.Op gennem 1920'erne markerede Jünger sig som en af sin generations vigtigste forfattere, på samme tid ultrakonservativ og eksperimenterende avantgardist med forbindelser til bl.a. den franske surrealisme.Interessen for Jünger og hans forfatterskab, der omfatter romaner, fortællinger, essayistik, filosofi og dagbøger og strækker sig over det meste af det 20. århundrede, har siden Murens fald været støt stigende både internationalt og i Danmark.Soldat, arbejder, anark. Ernst Jüngers forfatterskab er den første samlede fremstilling af denne fascinerende århundredskikkelse på dansk. Den er skrevet af førende danske og internationale eksperter og følger forfatterskabet fra debuten om soldaterlivet i skyttegravene over mellemkrigstidens interesse for arbejderen frem til alderdomsværkets dyrkelse af den uafhængige anark.Med bidrag af Christian Benne, Karl Heinz Bohrer, Anders Ehlers Dam, Heinrich Detering, Carl-Göran Heidegren, Søren Harnow Klausen, Kathrin Maurer, Daniel Morat, Adam Paulsen, Michael Karlsson Pedersen, Jan Rosiek, Kasper Hedegård Schiølin og Frederik Stjernfelt.

 • - At finde lindring i svære tider
  af Michael Ignatieff
  88,95 - 197,95 kr.

  Kunsten at finde håb og livsmod gennem trøst“I Om trøst skubber den sprudlende forfatter, professor og tidligere politiker Michael Ignatieff den kommercielle, overfladiske følelse væk og dykker ned i dens dybere vande.” THE NEW YORK TIMESNår vi mister en, vi elsker, når vi lider nederlag, eller når katastrofen rammer, leder vi efter trøst. Engang tilhørte trøstens sprog præster og filosoffer – nu er det næsten forsvundet fra vores sprog. I nyere tid har vi i Vesten i stadig stigende grad søgt svar på menneskelivets store prøvelser gennem videnskab, politik og psykologi.Hvordan trøster vi os selv og andre i en tid uden eller med begrænset tro? I en række levende portrætter af forfattere og kunstnere, der savner trøst – fra Paulus over Dante til Albert Camus – viser den internationalt anerkendte politiker, historiker og forfatter Michael Ignatieff os, hvordan disse i sorgens mørkeste stunder tager skæbnen på sig. Deres tanker kan inspirere til at genfinde håb og livsmod. Uden at forherlige livets tunge sider viser forfatteren, hvordan mennesket kan opleve et livgivende nærvær ved at åbne sig for kunstens, filosofiens, musikkens, kærlighedens og venskabets helende kraft. Bogen sætter nutidens kriser og eksistentielle udfordringer i perspektiv. Vi er ikke alene. Alle tider har haft deres kriser. Alle tider har haft brug for trøst. Michael Ignatieff, født 1947, er forfatter, historiker og tidligere leder af det canadiske Liberal Party og Edward R. Murrow professor for Press, Politics and Public Policy på Kennedy School of Government, Harvard University. Bosat i Wien og tidligere rektor for Det Centraleuropæiske Universitet. Om trøst er Michael Ignatieffs første bog oversat til dansk.

 • - Sex, stoffer og biopolitik
  af Paul B. Preciado
  277,95 kr.

  Ønsker man at sætte sig ind i de nye vilkår for debatter om køn og seksualitet, er dette hovedværk bestående af dagbogsnotater og filosofiske essays uomgængeligt. Forfatteren begynder at tage testosteron, ikke som led i en kønsbekræftende behandling, men som ethvert andet reguleret stof, hvilket igangsætter en ustoppelig kaskade af tænkning og begivenheder: om den juridiske og lægevidenskabelige regulering af narkotika, en ny historieskrivning for de “farmakopornografiske” samfund, et intimt forhold til Virginie Despentes, den sexede forbrugskapitalismes rødder i Playboy, opdagelsen af kønshormonerne, de første forsøg med p-piller i Puerto Ricos slumkvarterer, feminismens historie, AIDS-krisen og dildoer.Fra forordet: “Du vil ikke finde nogen endelig konklusion på sandheden om mit køn, og heller intet orakelsvar om den kommende verden. Når læseren her finder filosofiske refleksioner, beretninger om hormonbehandlinger og detaljerede registre over seksuelle praksisser samlet uden nogen form for kontinuitet, er det ganske enkelt, fordi det er den måde, hvorpå subjektivitet konstrueres og dekonstrueres.”Paul B. Preciado (f. 1970) er forfatter, filosof, aktivist, kurator og “kønssystems-dissident”. Testo Junkie er hans hovedværk.

 • af Marcus Aurelius
  342,95 kr.

  Marcus Aurelius' private notes are a significant source of the modern understanding of ancient Stoic philosophy, and have been praised by fellow writers, philosophers, monarchs, and politicians centuries after his death.

 • - Breve fra en tysk flygtningefamilie i tiden 1945–1953 — først bag pigtråd i danske flygtningelejre senere som frie flygtninge i det sønderbombede Tyskland
  af Mariane Blume Aarhus
  261,95 kr.

  I slutningen af Anden Verdenskrig udløste den sovjetiske fremrykning mod vest store flygtningestrømme af tyskere fra de østligste rigstyske områder og fra områder, som var annekteret eller besat af Tyskland. Fra de områder, der lå tæt ved Østersøen, blev mange af flygtningene evakueret med skib, og i løbet af de sidste tre krigsmåneder havnede omkring 200.000 tyske flygtninge i Danmark.Blandt disse var familien Lickfett. I marts 1945 ankom Hildegard Lickfett med syv af sine børn, sin svigerinde Charlotte Lickfett og dennes mor til København. Senere nåede også Hildegards mand til Danmark. Efter befrielsen den 5. maj internerede de danske myndigheder flygtningene, og familien Lickfett tilbragte de næste tre år i danske flygtningelejre, inden den kunne bosættes i det besatte Tyskland.Charlotte Lickfett fik meget hurtigt skabt en kontakt til den sønderjyske gartner Methine Smidt, som i tiden før og i de første år af 1. Verdenskrig havde lært gartneri i det daværende Westpreußen hos en gren af familien. Det førte til en mangeårig brevveksling, der giver et meget personligt indtryk af familien Lickfetts forhold under interneringen i Danmark, dens skiftende forhåbninger til fremtiden i et forandret Tyskland og dens genetablering i de vestlige besættelseszoner af Tyskland, langt fra deres tidligere hjemstavn.

 • af Timothy Brennan
  232,95 kr.

  A New York Times Book Review Editors' ChoiceThe first comprehensive biography of the most influential, controversial, and celebrated Palestinian intellectual of the twentieth century.Both controversial and beloved, Edward Said was the pioneer of postcolonial studies, a tireless champion for his native Palestine, and an erudite literary critic whose books, namely Orientalism, continue to impact students and thinkers today. In Places of Mind, Timothy Brennan-who studied under Said and remained a friend until Said's death in 2003-provides the first complete biography of his thesis adviser, who emerges as a self-doubting, tender, eloquent advocate of literature's dramatic effects on politics and civic life.Charting the intertwined routes of Said's intellectual development, Places of Mind reveals him to be a brilliant iconoclast: a cajoler and strategist, a New York intellectual with a foot in Beirut, an orchestra impresario in Weimar and Ramallah, a raconteur on national television, a Palestinian negotiator at the State Department, and an actor in films in which he played himself. Brennan traces the Arab influences on Said's thinking along with the tutelage by Lebanese statesmen, offbeat modernist auteurs, and New York literati as Said grew into a scholar whose writings changed the face of university life forever. With both intimidating intellect and charm, Said melded these teachings into a groundbreaking and influential countertradition of radical humanism set against the backdrop of techno-scientific dominance and religious war. With unparalleled clarity, he gave the humanities a new authority in the age of Reaganism, one that continues today.Drawing on the testimony of family, friends, students, and antagonists alike, and aided by FBI files and Said's unpublished writings, drafts of novels, and personal letters, Places of Mind synthesizes Said's intellectual breadth and influence into an unprecedented, intimate, and compelling portrait of one of the great minds of the twentieth century.

 • af Osamu Tezuka
  162,95 kr.

  Osamu Tezuka's vaunted storytelling genius, consummate skill at visual expression, and warm humanity blossom fully in his eight-volume epic of Siddhartha's life and times. Tezuka evidences his profound grasp of the subject by contextualizing the Buddha's ideas; the emphasis is on movement, action, emotion, and conflict as the prince Siddhartha runs away from home, travels across India, and questions Hindu practices such as ascetic self-mutilation and caste oppression. Rather than recommend resignation and impassivity, Tezuka's Buddha predicates enlightenment upon recognizing the interconnectedness of life, having compassion for the suffering, and ordering one's life sensibly. Philosophical segments are threaded into interpersonal situations with ground-breaking visual dynamism by an artist who makes sure never to lose his readers' attention.Tezuka himself was a humanist rather than a Buddhist, and his magnum opus is not an attempt at propaganda. Hermann Hesse's novel or Bertolucci's film is comparable in this regard; in fact, Tezuka's approach is slightly irreverent in that it incorporates something that Western commentators often eschew, namely, humor.

 • af Sarah Kofman
  139,95 kr.

  Den franske filosof Sarah Kofmans selvbiografiske fortælling om sin barndom i Paris foregår under den tyske besættelse af Frankrig. I et direkte og nøgternt sprog, uden patos, beskriver Kofman, hvordan hendes far, rabbiner i den lokale synagoge, bliver deporteret fra deres hjem i Rue Ordener. Efter utallige forsøg på at skjule sig søger hun med sin mor tilflugt hos en kristen kvinde i Rue Labat, hvor de bliver indtil befrielsen. Kvinden, som blot kaldes mémé, bliver en slags adoptivmor for Kofman, og deres tætte forhold får uoverskuelige konsekvenser: ikke blot for forholdet til hendes biologiske mor, men også hendes jødiske identitet og religion. For Kofman bliver splittelsen – mellem to mødre, to religioner, to identiteter, to gader – et eksistentielt grundvilkår.

 • - Une analyse de Discours sur l'origine de l'inegalite parmi les hommes
  af Morten Nøjgaard
  186,95 kr.

  Jean-Jacques Rousseau’s Second Discourse on the origin of equality (1755) is generally consider his most brilliant and most influential philosophical essay. Studied in universities over the world to this day, interpretations of the essay differ widely, as they have done ever since it was enthusiastically welcomed by his contemporaries and slated by Voltaire. The reason for the dissensions is that Rousseau, in the Second Discourse, lives fully up to his reputation as “a man of paradoxes”, permitting himself to defend a thesis as well as its opposite.The aim of the book is to show that behind the paradoxes a profound mind is striving to produce a new and coherent picture of the childhood of mankind. To clear the way for Rousseau’s “deep thought” one must first eliminate the misleading interpretations which have marred the philosophical reception of the Second Discourse. Even some of its most fundamental concepts are often misunderstood by critics, for instance the so-called goodness of natural man, the idea of going back to nature or the equally incorrect assumption of the historic reality of the state of nature.The author's first step is to propose a clear definition of Rousseau’s basic concepts (liberty, compassion, perfectibility, reason et cetera). Secondly, he discusses the evidently contradictory arguments which render a consistent definition so arduous, trying to explain the paradoxes as results of the permanent conflict going on inside the man. This was the conflict between visionary reformer (whom we know from the Social Contract) and anthropologist/sociologist who conducts his investigation as rationally as any other modern scientist. Finally, the author establishes the evolutionary model constructed by Rousseau. According to him, humanity evolved through six stages (state of nature, family, landed property, bellum omnium in omnes, social contract, revolution of the slaves) before arriving at the actual conformation.At the very end of the essay, Rousseau surprisingly launches an ambitious research project in social psychology. He proclaims the need to study not the social, but the mental mechanisms which, operating throughout the evolution, have changed the very nature of man, producing “an assembly of artificial men”. The visionary philosopher aims at laying the ground for a new human nature, that is to create “the new man”.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.