Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Rane Willerslev var kun 20 år, da hans nysgerrighed første gang drev ham langt ud i den sibirske ødemark. Senere fulgte en lang række andre dramatiske ekspeditioner. I Kamtjatka stod han ansigt til ansigt med en aggressiv bjørn. I 65 graders sibirsk kulde var han ved at fryse ihjel. Da den russiske skindmafia var i hælene på ham, måtte han flygte ud i tajgaen og gemme sig i månedsvis. Senere rejste han til Uganda for at møde stammen, der var kendt som ”verdens mest modbydelige folk”.Rane Willerslev vil se, hvordan verden hænger sammen, og han bevæger sig gerne helt ud til kanten for at finde ud af det. Sådan har han haft det, fra han var en ung og uprøvet antropolog, til i dag hvor han er direktør for Nationalmuseet.
I maj 2018 kastede bjergbestigeren Jakob Urth sig ud i et vovestykke af en anden verden, da han med livet som indsats begav sig mod toppen af Mount Everest uden brug af ekstra ilt. I denne enestående og hudløst ærlige beretning guider Jakob Urth læserne 8.848 meter op mod den iskolde tinde, der alene i år har kostet syv mennesker livet – dramaet blev i øvrigt fulgt af TV 2’s kamerahold til en spændende dokumentarserie. I bogen kommer Danmarks dygtigste bjergbestiger desuden ind på andre togter til legendariske bjerge i godt otte kilometers højde, ligesom han humoristisk fortæller om sit eventyrlige liv som guide i nogle af klodens fjerneste afkroge. Glæd dig til en åndeløst spændende fortælling af en eliteidrætsudøver, der ikke er som andre.
- Der er et dyr i Tibet, som jeg har forfulgt i seks år, sagde Munier. Det lever på højsletterne. Man må gå langt for at se det. Jeg skal tilbage dertil til vinter, tag med mig. - Hvad er det for et dyr?- En sneleopard, sagde han.- Jeg troede, den var forsvundet, sagde jeg. Det er det, den vil have os til at tro.Sylvain Tesson er en berejst fransk forfatter. Uddannet geograf. I 1991 begiver han sig ud på sin første ekspedition i Island, efterfulgt af en jordomrejse på cykel med Alexandre Poussin i 1993.Det er her hans liv som eventyrer begynder. Han rider på hest tværs over de centralasiatiske stepper med udforskeren Priscilla Telmon - en rejse på mere end 3000 km, der strækker sig fra Kasakhstan til Usbekistan.Fra 2003 til 2004, følger han Gulagflygtningenes rute, som den bliver beskrevet i bogen “The Long Walk” (1955) af Slavomir Rawicz. Denne rejse tager ham hele vejen fra Siberien til Indien til fods.I 2010 beslutter han sig for at leve som eneboer i seks måneder i en hytte i Siberien lige ud til Bajkalsøen.Med en passion for bjergbestigning forsøger Tesson i august 2014 at kravle op ad facaden på et hus i Chamonix og falder ved et uheld ned, hvorefter han bliver lagt i kunstig koma. Han kom sig efter ulykken.Tesson fik i 2019 den prestigiøse Prix Renaudot for “Sneleoparden".
I 2021 siger Heidi Manøe sin gode stilling i finanssektoren op, sælger alt, hvad hun ejer, og stiger ombord på en 53 fods sejlbåd for at sejle den halve jord rundt. Da rejsen slutter i Fransk Polynesien, afmønstrer Heidi for at skrive. Kaptajn giver et fantastisk og unikt indblik i Heidis eventyr til søs, og du får lov til at komme med helt ind under huden på en ung kvinde, der pludselig befinder sig i sit livs hovedrolle – som kaptajn på de store verdenshave. Tag med på dyk med hajer, skildpadder og hvaler, og kom med på besøg hos de mange kulturer, som Heidi og hendes besætninger stifter bekendtskab med undervejs. Det er en hudløst ærlig skildring af livet ombord, af at være kvindelig kaptajn og af alle de udfordringer, der følger i kølvandet på at have kommandoen over skiftende og uerfarne besætninger. Bogen handler om at tage kommandoen over sit eget liv og om at turde tro på, at man kan virkeliggøre sine drømme.
Da der brød krig ud i Europa, stod det klart for Caroline Schack, at den udsendelse, hendes mand skulle på i seks en halv måned, var af en helt anden karakter, end de først havde troet. Ugen efter var Caroline alene i deres fælles hjem i Holstebro. Hun var bange, og det var ensomt, men så besluttede hun sig for at handle på en livslang drøm.I otte uger rejser Caroline rundt i de norske fjelde med sin legesyge hund Sako og sin datter på syv måneder, Nora. I et kaos af storslået natur, mange lange timer og helt utrolige øjeblikke bliver denne dagbog til. Undervejs triller tårerne ned ad kinderne, nogle gange af træthed og ensomhed, andre gange af eufori over den forløsning, det er at hele sit hjerte med fjeldet som eneste vidne. Caroline rejser til Norge med en forventning om at opleve Norges dramatiske klippeformationer og buldrende vandfald, men det står hurtigt klart, at den største rejse er den, hun oplever inde i sig selv på toppen af fjeldet.I denne inspirerende og hudløst ærlige dagbogsfortælling deler Caroline ud af både alle de gode minder og de allersværeste øjeblikke fra sin rejse foruden fantastiske vandreruter og de bedste turtips. Så du også kan komme med ud.Caroline Schack er 30 år, mor, friluftsekspert, og ambulanceredder. Hun bor i et lille hus i Holstebro sammen med sin familie, og de tager tit på tur med hinanden – og med de mere end 47.000, som også følger med, når Caroline på Instagram deler ud af sin passion for friluftsliv, aktive rejser og vilde eventyr. @caroline_schack.
INTERNATIONAL BESTSELLER NU OVERSAT TIL DANSK! Den internationalt anerkendte underviser, forfatter og aktivist Radhanath Swami har været munk indenfor bhakti yoga-traditionen i snart 50 år. Han har dedikeret sit liv til at hjælpe mennesker alt imens han leder sociale initiativer, der brødføder og huser millioner i nød. Som gæstetaler på universiteter som Oxford, Cambridge, Princeton, Harvard, Columbia og Stanford, samt i virksomheder som HSBC, Microsoft, Facebook, Starbucks HQ, Google og Intel er han en vigtig moderne brobygger i et verdenssamfund præget af splittelse, ulighed og ængstelighed. Men rejsen startede mange år tilbage – og det har Radhanath Swami skrevet om i sin selvbiografi, ”Rejsen Hjem”. Eventyret, som beskrives i ”Rejsen Hjem”, dokumenterer hans rejse fra vandreture på tværs af Europa og Mellemøsten, gennem Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan, og endelig til Indien. Dér levede han som vandrende asket, først i Himalayas skove blandt yogier og senere blandt en bred vifte af guruer og mystikere i hele Indien og Nepal. I sidste ende nåede han sin endelige destination i den hellige indiske by Vrindavan, hvor han fandt sin åndelige mester og sin livsvej blandt bhakti-yogierne. ”Rejsen Hjem” er en fortræffelig historie, der beskriver rejsen fra det ydre til det indre. Radhanath Swamis søgen efter Indiens spirituelle kongerige er et utroligt kapitel i bogen. Hans beslutsomhed som rødglødende søgende efter sandheden står helt klart og måden hvorpå han overkommer modstand er tankevækkende. Der er frygtløse beskrivelser af episoder med hvad der synes at være uoverkommelige forhindringer, som viser hvor langt mennesket kan nå ved engagement, overbevisning og dedikation.Om forfatteren: FRA UNG AMERIKANSK MAND TIL ÉN AF INDIENS STØRSTE ÅNDELIGE LEDERE Radhanath Swami (født Richard Slavin) blev født ind i en arbejder-familie i Chicago og var en aktiv deltager i borgerrettigheds-bevægelsen i slutningen af 1960’erne / start 1970’erne. Han fandt dog hurtigt ud af, at social transformation begynder med personlig forandring, så i en alder af blot 19 år begyndte han på en bemærkelsesværdig søgen efter en dybere mening med livet.
Denne bog tager læseren med på rejse i kajak mellem isbjerge og grønlandske bygder. Vi får indblik i, hvordan grønlænderne lever i dag i de små, truede bygdesamfund, og hvordan deres fremtid ser ud.Denne bogs forfatter har i perioden fra 1974 til 2022 roet i kajak og har på sine rejser besøgt samtlige bygder i Vestgrønland fra syd til nord. Her har han mødt hundreder af venlige mennesker, som har hjulpet ham med gode råd på de ofte meget krævende rejser. I dette møde mellem to forskellige kulturer har den store, fascinerende Grønlandske natur været bindeleddet og vejen til gensidig respekt og forståelse.Udviklingen i Grønland går i rasende fart og har primært fokus på en udbygning af de ”store” kystbyer til en nutidig livsform, som er meget anderledes end den, man levede med tidligere. De seneste år har Grønland haft både Kinas, Ruslands og USA’s interesse på grund af sjældne jordarter, olieforekomster og ikke mindst andelen af Nordpolen.Det er kendt af de fleste, at denne udvikling har haft store fysiske og sociale omkostninger. Det gælder især de små bygdesamfund. Her finder man resterne af den oprindelige inuitkultur – evnen til at overleve fysisk og psykisk med meget små ressourcer – som i dag er under store forandringer blandt andet på grund af ændret klima. Denne påvirkning af kultur og klima er en væsentlig årsag til, at de små samfund forsvinder.Om forfatterJohn AndersenPolarforskeren og eventyreren John Andersen er kendt for sine kajakrejser rundt om hele Grønland og igennem Nordvestpassagen. Han har skrevet flere bøger, blandt andet om Grønland og Arktis. I 2005 udkom et stort, smukt værk om Grønlands østkyst fra nord til syd, en blandingaf historie og til tider farligt eventyr. John Andersen har ud over at ro kajak, kørt jorden rundt på motorcykel og blandt andet skrevet bøgerne Carsten Niebuhr, Vitus Bering, Silkevejen og Che Guevara.E-bogen er lavet i fixed format
Med en passion for bjergbestigning forsøger Sylvain Tesson i august 2014 at kravle op ad facaden på et hus i Chamonix og falder ved et uheld ned, hvorefter han bliver lagt i kunstig koma. Han kommer sig efter ulykken, men lægerne fraråder ham al fremtidig klatring og vandring. I 2016 trodser han deres råd og begiver sig ud på en 3 måneders vandretur gennem det Frankrig hans mange rejser jorden rundt aldrig har givet ham tid til at besøge. Ad ukendte stier fortæller han fra de gemte og glemte dele af landet."Globetrotterforfatteren Sylvain Tesson har trawlet kloden tynd, men aldrig rigtig oplevet Frankrig. Det råder han bod på med en overdådigt velskrevet fortælling om sin vandring gennem fædrelandet.En forrygende og fortættede rejseberetning, der hurtigt transformeres til et vanvittigt velskrevet og nostalgisk portræt af et Frankrig, som er blevet knust af den kværnende blanding af globalisering og den evindelige galliske hang til administrativ orden og ensretning."Aske Munck, Weekendavisen"Sylvain Tesson iscenesætter sin egen bedagede rejsemaskulinitet med en naturlighed, der er både uironisk, på lange stræk latterlig, og dog samtidig mærkeligt læseværdig."Matthias Dressler-Bredsdorff, Information"Douchebag på afveje. Hvem har ikke – og måske især ved juletid – drømt om som rejsebogsforfatteren Tesson at skride fra det hele: arbejdet, telefonen, de sociale bånd og forpligtelser og forsvinde ud i verden?"Julie Gufler, FrihedsbrevetTesson fik i 2019 den prestigiøse Prix Renaudot for “Sneleoparden", der udkom på dansk i 2020.
Havisen blev hans motorvej, tidevandet hans almanak og eventyret hans ledestjerneEn mand behøver ikke at eje mere, end der kan være på en hundeslæde. Men den 82-årige Ivars Silis rykker gerne, så der også bliver plads til dig på læsset, når han ser tilbage over skulderen på sit livs slædespor. Et forrygende zigzag, der ringler af istappe og glimter af lune og lykke.Silis' meget velskrevne erindringer tager afsæt i en flygtningelejr på Amager og en række muntre københavnerier, inden den unge mand med en ingeniøreksamen i lommen i 1964 flyver til Grønland. Efter tre år som geofysiker opgiver han klima-tabellerne, laster sin slæde med riffel og kamera og slår følge med inuit-bjørnejægerne. Det blev starten på en lang karriere som fanger, fotograf og ekspeditionsmand i arktiske egne, men også med afstik til varmere kontinenter og til Letland, hvor han har sine rødder.I denne bog møder vi kærligheden og nogle af hans venner: storfangere, passionerede biologer, dristige piloter, kyniske redaktører, crazy milliardærer og prustende hvalrosser.Grønland har været Silis’ hjemland gennem et halvt århundrede, og han har mærket hele den svimlende udvikling på egen krop. Hvilken vej vil Grønland vælge nu, da den globale opvarmning smelter isen under isbjørnens labber, og verdens største ø for alvor er kommet i stormagternes søgelys?
Emma skriver sig ind i danmarkshistorien, som den yngste danske kvinde til at stå på toppen af Mount Everest.Kulden bider, ilten forsvinder og kræfterne er væk. Det nemmeste vil være at give op, vende rundt og gå ned. Det er jo bare et bjerg. Who cares. Men viljestyrken driver hende videre. Op. Det handler om så meget mere end et bjerg.Den 26-årige Emma Østergaard fortsætter op ad Mount Everest, selvom det er et spørgsmål om liv og død. 18 mennesker dør på verdens højeste bjerg i 2023, og fem personer er fortsat savnet. Men Emma klarer den.Som den yngste danske kvinde bestiger hun Everest i maj 2023. Forud ligger flere års træning og intens forberedelse. For lige siden Emma var lille, har hun haft en særlig styrke.Når hun sætter sig et mål, går hun all-in, og efter en tur til Kilimanjaro får Emmas drømme tunnelsyn. Hun vil bestige Mount Everest. Koste hvad det vil.Kom med på Emmas mentale og fysiske rejse fyldt med blod, sved og tårer. Smil, frygt og frustration. Det her er historien om en ung dansk kvinde og hendes ubegribelige vilje og styrke.
Med saltkrystaller i øjenvipperne stirrer jeg ud over den oceaniske ødemark af bølger og den endeløse horisont. En klam impuls klæber til rygraden, da jeg ser direkte ind i den knækkende grønne gennemsigtighed. Det er de største bølger, jeg endnu har sejlet i. Hvad laver jeg egentlig her? Trætheden trækker i mine knogler. Min værste fjende er min egen udmattelse. Jeg lukker øjnene og sukker, måske er det her alligevel for meget og for vildt?Midt i en livskrise beslutter Sidse Birk Johannsen at kaste sig ud i en solosejlads. Med kun kort tids sejlererfaring står hun ansigt til ansigt med både naturens raseri og sine egne indre dæmoner. Fra det iskolde Grønland til Polynesiens krystalklare vand og videre i egen nyindkøbt båd gennem Østersøen. I en vinterstorm kæmper hun for at finde mening og retning i livet og i sejladsen, og i Baltikum finder hun den styrke, hun får brug for til at gennemføre sin største udfordring: en solohavsejlads til Færøerne.For meget og for vildt er ikke kun en fortælling om eventyr og mod, men også om at kaste sig ud i det ukendte og lære undervejs. Barske naturskildringer blandes med dybe, personlige refleksioner, og Sidse viser, hvordan en rejse på havet kan blive en rejse ind i sig selv. Det er en inspirerende historie om udholdenhed, selvopdagelse og at lykkes, selvom det hele bliver for meget og for vildt.Sidse Birk Johannsen er gymnasielærer og bor til dagligt på sin båd, som hun selv renoverer. Over 21.000 mennesker følger hver dag hendes eventyr på Instagram på @sisi_atsea.
Den 18. august 2000 fejrede Slædepatruljen Sirius sit 50 års jubilæum. I ”Sirius gennem 50 år” beretter tidligere Siriusmænd om deres år med patruljen i den smukke og barske grønlandske natur. Gennem beretningerne får man et sjældent indblik i de vilkår, patruljen må arbejde under. Vi hører om hverdagene med de ensformige rutiner og om de dramatiske hændelser, som koster liv og lemmer for mænd og hunde.Udover de personlige beretninger består bogen af en indledende beskrivelse af forløbet op til Sirius’ oprettelse og af de opgaver, patruljen varetager. Ordforklaringer, faktalister og adskillige henvisninger til patruljens ruter er også at finde i bogen.Bogen er redigeret af Peter Schmidt Mikkelsen, som selv gjorde tjeneste i patruljen i 1977-79.Forfatteren Peter Schmidt Mikkelsen (f. 1954) er født i Vestjylland, men har gennem livet opbygget et stærkt bånd til Grønland. Det har han både som medlem af Slædepatruljen Sirius fra 1977-1979, som medarbejder på Thule Air Base og på ekspeditioner i Grønlands Nationalpark. Han er desuden medstifter af Nordøstgrønlandsk Kompagni ’Nanok’ og har udgivet en lang række bøger om sine oplevelser i Grønland og Siriuspatruljen.
Join renowned adventurer Frank Wolf on a gripping and epic journey through Canada's unforgiving northern wilderness.Renowned adventurer Frank Wolf annually embarks on a series of long-distance wilderness journeys. A little while back, he attempted a 280 km ski journey across Baffin Island, a 1750 km canoe trip through the Northwest Territories and Nunavut, and a 550 km ski retracing of the 1854 expedition of legendary explorer John Rae, all in less than a year.Moving through rugged landscapes, across 6000-foot-high glaciers, and down wild tundra rivers, each of these epic excursions took place with different teams of people brought together to complete challenging missions in some of the most unforgiving environments on the planet.Beyond the sordid tales of adventure, we're also given a window into the displaced time between Wolf's primordial wanderings, revealing that his remote explorations, though arduous and uncomfortable, are easier for the wanderer than the fallow times. The inner adventure bouncing around in Wolf's head during these periods is often wilder than the obstacles he faces in the hinterlands of Canada as he copes with being a misfit in the modern world.
First English translation of de Rossel's transcription of d'Entrecasteaux's journal, with introductory essay and explanatory notes. In 1791 Admiral Bruny d'Entrecasteaux sailed with two ships from Revolutionary France to search for his compatriot, the explorer La Pérouse, who was missing in the Pacific. Over a period of nearly two years he had held his ideologically divided expedition together. Without his exceptional maritime skills his men (and one cross-dressing woman!) might all have died-or played out the destructive fury of the Revolution on the quarterdeck before reaching Java. More than two centuries later, d'Entrecasteaux's account of his voyage remains a profound affirmation of his achievements. His humane, sensitive and even joyful encounters with the peoples of Australia and the Pacific make this a remarkably appealing book. Although d'Entrecasteaux failed to discover the fate of La Pérouse, and perished in the attempt, his voyage was more than a mere rescue mission. Between 1791 and 1793 the expedition discovered the Derwent estuary and the D'Entrecasteaux Channel between Bruny Island...
China-Tibet-Assam narra las aventuras de F. M. Bailey en su intento de remontar el río Tsangpo y resolver el misterio geográfico de su desembocadura.
An awestruck love letter to one of the most spectacular places on earth, from the author of international bestseller The Eight MountainsPaolo Cognetti marked his 40th birthday with a journey he had always wanted to make: to Dolpo, a remote Himalayan region where Nepal meets Tibet. He took with him two friends, a notebook, mules and guides, and a well-worn copy of The Snow Leopard. Written in 1978, Matthiessen's classic was also turning forty, and Cognetti set out to walk in the footsteps of the great adventurer.Without Ever Reaching the Summit combines travel journal, secular pilgrimage, literary homage and sublime mountain writing in a short book for readers of Macfarlane, Rebanks and Cognetti's own bestseller, The Eight Mountains. An investigation into the author's physical limits, an ancient mountain culture, and the magnificence of nature, it is an awestruck love letter to one of the most spectacular places on earth.
Regn, rusk og ræsermavepå Camino del Norte med familien i rygsækken På ingen af Lene Theills fire Caminoer har hun kunnet holde på følelserne, og de har fået afløb i hendes Caminobøger. Det gælder også denne tredje bog, der er lige så meget en familiehistorie, som det er en Caminobog. Lene Theills vandring på Camino del Norte går slet ikke som forventet. Den ene hindring efter den anden dukker op, og undervejs på turen drukner hun nærmest i regn. Og tanker. For især kommer hendes erindringer til at fylde alt, og det giver nye indsigter. Vi kommer med tilbage til Lenes barndom i Ballerup, hvor hun voksede op som efternøler i en driftig entreprenørfamilie. Pænhed, penge og prestige var de bærende værdier i familien, hvor faren styrede alt, og alle andre føjede sig. Da han døde, blev kimen lagt til et drama, der splittede familien i atomer. Mens tankerne folder sig ud, strider Lene sig frem gennem mudderet. På vejen møder hun også andre vandrere, blandt andet den tyske rocksanger, André, der må platte sig igennem Caminoen for at overleve – og senile Walther, der har huskeseddel med hjemmefra, men som alligevel konstant er helt fortabt. På denne tur mærker Lene hver dag sveden, der løber ned af ryggen, vandet, der driver ned af regnslaget og tårerne, der blander sig med den piskende, kolde regn på hendes kinder. Allermest fylder ’den store familieballade’ og Lenes smerte over at blive gjort forkert, banket på plads af sine nærmeste og det efterfølgende brud, ligesom vi deler Lenes glæde ved den frihed, der fulgte med. Friheden til udvikling, muligheden for at se sin familiehistorie i et nyt lys og blive til den, hun er i dag. På Camino del Norte kæmper Lene med regnen, med sig selv og sin familiehistorie og med den maveforgiftning, der tvinger hende til for første gang at afbryde en Camino i utide. Læsere har sagt om Lenes tidligere caminobøger: ”Af alle de caminobøger, jeg har læst, er din den bedste af dem alle. Jeg kan li' din ærlighed, og at du får så mange sjove detaljer med.” ”Du har ført os et sted hen, hvor vi ikke har været før. Bogen har været kimen til mange gode snakke, og vi er vilde med alle de oplevelser, du har haft undervejs. Vi beundrer den måde, hvorpå du omtaler de mennesker, du har været i konflikt med i livet. Ikke fordømmende, men nøgternt og konstaterende.” ”Nu har jeg fået to nye favoritter på hylden. Det er spændende at vandre side om side med dig og møde de andre pilgrimme, krydse fingre for, at der er plads på et herberg for natten og tage de lange stræk af tankefuld ensomhed ind.”
An inspiring, moving, and unblinking view of a battered climber who refuses to turn his back on the mountains.Born in Bolton, England, Paul Pritchard started climbing when he was 16 years old. In time, he became one of the foremost British climbers of the 1980s and 1990s, climbing difficult routes across the United Kingdom and around the world, including the East Face of Central Tower in Torres del Paine, Patagonia, the first ascent of the West Face of Mount Asgard on Baffin Island, Trango Tower in northern Pakistan, and multiple attempts on the then-unclimbed Shark's Fin on Meru Peak, in the Indian Himalayan region.On Friday, February 13, 1998, Paul's life was dramatically altered when he was struck in the head by a falling boulder while climbing the Totem Pole, a slender sea stack off the coast of Tasmania. He received a traumatic head injury and was left suffering from hemiplegia, which has robbed his right side of movement and continues to play tricks with his speech and memory.A remarkable story that highlights life's surprising gifts and crucial lessons, The Longest Climb chronicles Paul's inspiring journey back to life and reminds us all that "When we spend time in the mountains, we do not escape from our woes. We come home and learn how to accept them."
I believe, that one of the best adventures which one can experience, is not travelling to far and exotic destinations, but integration into a new society, and one of the best rewards which you can achieve, is the admiration of being accepted as a full member of it. I call it a voyage, and this voyage will apparently never stop for me, as there will always be something new to learn along the way.
"Fra hundevagt til hundeslæde" er Ejnar Mikkelsens egne erindringer om sine eventyrlige bedrifter som styrmand og polarforsker. Bogen beretter om tiden fra han som helt ung stikker til søs, over hans deltagelse i blandt andet Amdrup-ekspeditionen til Østgrøndland og til planlægningen af hans senere arktiske rejser mod det nordlige Alaska.Bogen er første del af det fem bind lange erindringsværk om Ejnar Mikkelsens liv og polarekspeditioner.\"Fra hundevagt til hundeslæde\" er et erindringsværk af den danske polarforsker Ejnar Mikkelsen (1880-1971) om hans ekspeditioner i de nordligste egne af verden.Den danske polarforsker Ejnar Mikkelsen (1880-1971) dedikerede størstedelen af sit liv til Østgrønland og skrev en række fascinerende bøger om sine ekspeditioner. Han var en højt begavet, stædig og vovemodig eventyrer, der gennem hele sit liv følte stor indignation over fattige og oprindelige folks fordrivelse og dårlige vilkår, som han observerede og dokumenterede på sine rejser. Mikkelsen var bare tyve år, da han drog afsted på sin første grønlandsekspedition, og siden fulgte adskillige ekspeditioner. Under eftersøgningen af de forsvundne kollegaer Ludvig Mylius-Erichsen, Niels Peter Høgh Hagen og Jørgen Brønlund i Nordgrønland blev ekspeditionsholdet ramt af sygdom, forlis og dårlige jagtforhold. Ejnar Mikkelsen overlevede to år i isolation, indtil han på vanviddets og sultedødens rand blev fundet af et norsk hvalfangerskib. Det skræmte ham dog ikke fra at rejse igen, og han kæmpede indtil sin død for at forbedre forholdene i Grønland.
Den danske kunstner Nes Lerpa blev af malerkolleger kraftigt opmuntret til at rejse ud, væk fra Danmark og ud at møde kunsten i den store verden. Han boede i lange perioder i Lapland og i London på skift. Mødet med en italiensk skønhed, hvis familie ovenikøbet ejede et middelalderligt fæstningstårn ved Middelhavet, gjorde, at det blev Italien, han slog sig ned i. Siden 1974 har han boet lige meget i Italien og i Danmark og arbejdet i sine atelierer i henholdsvis Albissola i Norditalien og Asserbo i Nordsjælland.Born abstract er et forsøg på at indfange Nes Lerpas hele oeuvre og liv i ord og billeder. Bogen flyder med indtryk og udtryk fra udstillere, kunstnere og forfattere, som han har mødt på sin vej rundt i verden. Asger Jorn, Hans Øllgaard, André Masson, Phillip Martin, Emilio Vedova er nogle af de mange kunstnere, der har inspireret hans fascinerende abstrakte æstetik. Han har samarbejdet med adskillige musikere om installationsværker med musik og billeder, skabt protestudstillinger og udsmykket hele byer.Nes Lerpa er en internationalt anerkendt kunstner, som lever og arbejder i Danmark og Norditalien. Han har udgivet flere bøger om sin malerikunst. Denne bog er udgivet i anledning af kunstnerens 80-års fødselsdag som ”kronen på værket”.
Mit Indien er en fortælling om en flok kammerater på motorcykeltur i det nordlige Indien – forfatterens rødder. Med humor, glimt i øjet og masser af billeder bliver vi taget med på turen i landet med de store kontraster. Bogen præsenterer også faktaviden om bl.a. religion, historie, kultur, forurening, trafik, motorcykler og meget andet. Det føles oplagt og helt ligetil at arrangere en rejse på to uger for sig selv og sine venner i forældrenes hjemegn i det nordvestlige hjørne af Indien. Planen er forførende enkel. Gurpaul Singh Rehal skal bare på eventyr og køre en malerisk tur på mytiske Royal Enfield-motorcykler med en håndfuld danske kammerater, som han vil vise den del af Indien, hvor hans forældre stammer fra. Men han bliver hurtigt klogere. Udfordringerne kommer til at handle om andet og meget mere end snoede bjergveje med forræderiske huller og dovne hellige køer lurende bag hver et klippefremspring. Gurpaul Singh Rehals forældre stammer fra Indien. Han selv er født i Danmark og vokser op i Rødovre med basketball og bankuddannelse. For Gurpaul bliver motorcykelturen med vennerne til en rejse tilbage til sine indiske rødder, en opdagelsesrejse ind i den indiske kultur og historie og betydningen af kastesystemet, som han er vokset op med som en konstant og ofte irriterende udfordring i sin ellers danske hverdag. Gurpaul opdager hurtigt, at han har et langt mere kompliceret og fordomsfuldt forhold til sine forældres hjemland, end han havde erkendt inden rejsen, og fordommene bekræftes fra første øjeblik. Men som så ofte imødegår virkeligheden fordommene på uventede måder. Gurpaul Singh Rehal f. 1981 er født i Danmark, stammer fra Rødovre, er bankuddannet og har i fritiden brugt masser af tid på at spille basketball. Han er vokset op i krydsfeltet mellem dansk og indisk kultur, da hans forældre stammer fra det nordvestlige Indien. I dag er han næstformand for Dansk Indisk Forening i Rødovre, har været næstformand i Rødovre Kommunes Integrationsråd og er menigt medlem af kommunens Udsatteråd. Han har vundet Rødovre Lokalnyts ’Rødovre-pris’, der uddeles til borgere, som gør en forskel i kommunen. Oven i alt dette finder han tid til at spille old boys fodboldspil i B93, hvor han også er medlem af bestyrelsen.
"Astronaut Roy Bridges intentionally pursued a life of adventure. From fearlessly hunting bears in the woods with his cap pistol at age five, to piloting a fighter jet in Vietnam in his twenties, to rocketing into space at forty-two, he quietly, diligently, and relentlessly made his dream a reality. Fueled by ambition and hard work, fed by the support of family, and formed by the wisdom and character of their example, he made his way from humble beginnings to positions of leadership and prestige--and followed his dream by flying into space as the pilot of the Challenger space shuttle, a classic American Dream of our times. Join him on his quest as he becomes An Improbable Astronaut"--
"Dyr og mennesker" fra 1911 er Carl Hagenbecks erindringsværk. Da Hagenbeck fyldte 14 år og fik en isbjørn og et par sæler af sin far, dedikerede han sit liv til at rejse verden rundt og købe og sælge eksotiske dyr. Faderen ejede allerede en dyreforretning i Hamborg, som hurtigt blev udvidet med rovdyr, krybdyr og havdyr. Forretningen udviklede sig med tiden til en egentlig zoologisk have, og med Hagenbecks filosofi om at basere dyrenes dressur på tillid frem for pisk og genskabe dyrenes naturlige habitat blev "Tierpark Hagenbeck" en sensation. Bogen er udgivet som historisk dokument med datidens sprogbrug.Carl Hagenbeck (1844-1913) var en tysk zoolog og regnes for at være de moderne zoologiske havers fader. En væsentlig filosofi for Hagenbeck var at genskabe dyrenes naturlige habitater og basere dressuren på tillid mellem dyr og menneske. Han grundlagde Tysklands mest succesfulde zoo, "Tierpark Hagenbeck", som den dag i dag stadig ligger i Hamborg. Hagenbeck døde af et alvorligt slangebid.
Efter knap 30 års rejser blev den 47-årige Jakob Øster i 2019 den yngste dansker, der havde besøgt alle verdens 196 lande og 7 kontinenter. Undervejs har han drukket palmevin med Papua Ny Guineas muddermænd og kørt slalom mellem amerikanske bisonokser. Med sine børn i hænderne er han i Etiopiens Omo-dal flygtet fra stavbevæbnede, bloddrikkende stammefolk. I Asien er han blevet beskudt med brændende pile, og i Sydamerika har han overlevet en alvorlig busulykke og besøgt et kokainproducerende fængsel. Han er blevet dømt til deportering fra Libyen, og han har overværet en hemmelig satanistisk syvårsceremoni i Elfenbenskysten. I denne bog beretter han om, hvordan alt det har kunnet lade sig gøre. Til trods for at det langt fra lå i kortene.Bogen er en samling af vilde røverhistorier og overrumplende møder med særegne folk og fremmede kulturer. Frem for alt er det en beretning om, hvordan man får modet til at forfølge sine rejsedrømme. Fortællingerne suppleres med smukke rejsefotos og personlige billeder, kort over de forskellige ruter, en guide til, hvordan man selv kan besøge 100 lande, og en guide til, hvordan man kan rejse med børn.
Susan Moser (f. 1965) er en dansk eventyrer, forretningskvinde, storvildtjæger og verdenskendt ekspert i natursten. Sparket til at skrive denne bog kom 5 september 2018 efter en blodprop i hjernen. Susan var 52 år - som sygehusvæsnet beskrev hende: Selvstændig erhvervsaktiv, ikke ryger, slank, i god form, sund livsstil, stor gård og landbrug. Når man får trukket tæppet væk under sig på et split sekund og bare gerne vil tilbage til den hverdag man kendte fra før, kræver det en ukuelig viljestyrke, genoptræning og lyst til livet, samtidig med, at man holder fast i sine drømme, projekter og eventyr som - når tiden er klar kan udleves selvom det sandsynligvis bliver på en anden måde end før sygdommen. Dyk ned i nogle gode historier om rejser i livet på nære og fjerne kontinenter sammen med tanker omkring netop livet og relationer.
Lene Topp tager os 'I naturens tjeneste' med på eventyr i Sydøstasien - og til Borneo, som hun og hendes mand i næsten et årti havde som base for det naturbevarelses arbejde de udførte - først med fokus på tropisk skov og senere tropisk hav. Det er ikke en beretning om det at lave naturbevarelse, men om det at være i det. Vi møder undervejs blandt andet efterkommere efter de tidligere hovedjægere, og vi tages med på ekspeditioner under simple forhold med alverdens forskellige forskere. Vi opdager hidtil ukendte orkideer. Vi dykker med hvalhajer så store som bybusser og over et koralrev med en farverigdom så smuk at det tager vejret fra en. Vi kommer såmænd også med på tur til det centrale Afrika, hvor bjerggorillaer lever side om side med rebeller, der jagter guld, diamanter og elfenben. Og ind imellem dukker Prins Henrik også op.'I naturens tjeneste' er en stor, smuk og underholdende bog både til at bladre i og fordybe sig i. Den er udgivet i hardcover, er på 384 sider, og illustreret med over 350 flotte fotos.
"Når man hen under midnat hører et gospelkor på en campingplads nær Wagga Wagga, en akustisk guitar også, unge entusiastiske mænd og kvinder, men ingen andre har hørt det, og det var mørkt og man selv måske lidt halvfuld, så får man lidt sved på panden og begynder at tænke, hvad fanden?"Forfatter, oversætter og musiker Ejler Nyhavns nye udgivelse er en dobbelt-bog, der kan læses fra hvilken side, man lyster; to livs- og litteraturreflekterende rejseberetninger, én ind i Australiens hjerte, én ind i Spaniens Torremolinos (med en afdød, østrigsk digter i kufferten). To rejseberetninger fra én klode, og måske omridset af en enkelt poetologi. Kan med fordel nydes sammen med kold øl og god jazzmusik …"... og som en glæde ved alt, og et dyb af bekymring og angst, der åbnede sig, så jeg at den dybe stemme bag alt dette var, at jeg skulle dø. Først da fik glæden og friheden et højhus at bo i."To titler i samme bind - ryg mod ryg.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.