Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I FØLG TEGNENE viser Camilla Kjems gennem sin personlige historie, hvordan du kan lære at forstå dig selv og benytte spirituelle principper til at finde mening og glæde og være i stand til at træffe de rette livsvalg. Camilla Kjems, chef i Aller Media, har taget den spirituelle toplederuddannelse og er uddannet indenfor clairvoyance og trance. Hun er kendt fra ’Sommerdrømme’ på TV 2, og mange vil huske hende som chefredaktør på Femina. I år modtog hun desuden prisen som ’Årets Leder’ i mediebranchen, fordi hun "gør en dyd ud af at formulere og diskutere, hvorfor vi gør, som vi gør og skabe mening (…) Hun har hjertet med sig."FØLG TEGNENE skaber også mening i en verden, hvor der ofte er frit valg på alle hylder, evindelige opbrud og forandringer, og mange derfor kæmper med at finde mening, vælge retning og træffe valg.Denne bog giver de nødvendige redskaber og indsigter til at kunne stille ind på den rigtige frekvens og derigennem se spirituelle løsninger, og få den bedste rådgiver i verden: nemlig en selv.
Oplyst er fortællingen om en ung kvindes kamp for at finde sig selv og sin plads i verden. Det er en beretning om stærk familieloyalitet og den sorg, der opstår, når man bryder båndene til sine nærmeste. Skrevet med den største indsigt giver bogen et billede af, hvad uddannelse og læring betyder for et menneske.
Hella Joof puster nyt liv i de gamle fortællinger fra Bibelen, når hun fortolker og digter og trækker paralleller til i dag. Undervejs kommer hun dejlig vidt omkring emner som armhulehår, omskæring, overspringshandlinger, gamle mænd med unge kvinder, stening, ekstremsport, ligestilling, sex, hvordan badminton opstod osv.? "Båven om Gud" er Hella Joofs charmerende fortælling om, hvordan det hele begyndte. Gud, som er en sød gammel mand med hentehår, savner kærlighed i en grad, der fører til Big Bang og skabelsen. Han skaber verden, som vi ikke længere kender den, og han skaber Adam og Eva og dermed hele menneskeheden. Da Adam og Eva spiser af æblet og efterfølgende som selvpålagt straf beslutter at forlade Paradiset, er han nødt til at sætte dem fri. Og så begynder balladen, for så er det ikke længere Gud, der laver reglerne. Med fortvivlelse iagttager Gud, hvordan menneskene forvalter den frie vilje og gang på gang gør sig selv og hinanden ondt. Det er, som om de har glemt, at kærlighed er det vigtigste af alt, og ondskab blot et råb om - kærlighed.?
Med Grundtvig rundt – en guide opregner Ove Korsgaard en række emner, hvor Grundtvig stadig i dag har betydning for vort land, meninger og holdninger. Salmedigterens relevans for nutiden tages under behandling ud fra emnerne: Nationen, Almuen, Det moderne, Medborgerskab, Skolen, Kirken, De fremmede, Kvinden, Følelser, Kamp, Oplysning og Menneskesyn. Og det vil nok komme bag på mange, hvor nutidig og avanceret Grundtvig er i sine synspunkter.
En medrivende fortælling om litteraturen som vejen til frihed Deborah Feldman blev født ind i et ultraortodokst jødisk miljø i Williamsburg, New York. Her voksede hun op hos sine hasidiske bedsteforældre, hvis liv og hverdag var dikteret af strenge religiøse regler for, hvad man måtte tænke, sige, spise og gøre. Deborah er imidlertid selvstændig og nysgerrig; efterhånden lærer hun sig det forbudte sprog engelsk og sniger sig på biblioteket, hvor en verden af store læseoplevelser venter. Jane Austens heltinder viser Deborah, at man kan lægge afstand til slægtens klare forventninger og samfundets snævre kønsroller, men vejen er tung og svær at gå alene. Deborah bliver gift som bare 17-årig med en umoden ung mand, og sammen farer de vild i et ulykkeligt ægteskab. Deborah overlever mentalt og følelsesmæssigt ved i smug at begynde at studere litteratur. Efterhånden får hun styrke og mod til at lægge en plan: Hun må kræve skilsmisse for at kunne forlade det lukkede miljø – det store spørgsmål er, om hun kan få lov at beholde sin lille søn? Deborah Feldman, født 1986, voksede op i et hasidisk samfund i Williamsburg, Brooklyn hos sine bedsteforældre. Da den selvbiografiske fortælling Uortodoks udkom på amerikansk, blev den straks en bestseller. Forfatterens historie er på vej som Netflix-serie. Deborah Feldman bor og arbejder i Berlin.
Hella Joof har igennem sit liv mødt ikke så få mennesker, som er generøse, kærlige, uselviske og storsindede - ofte på trods af egen modgang. Hun har skrevet en række livskloge historier om disse vidt forskellige mennesker, som alle har gjort englelige ting. Måske er der i virkeligheden tale om engle, der gør menneskelige ting. De gemmer sig alle mulige steder. I folkeskoler, i hjemmeplejen, på biblioteker og på den vej, hvor du selv bor. Mange af dem er nogen, der har fået de største knubs på livets landevej. Det kan være en forstående og måske lidt clairvoyant parkeringsvagt eller en bibliotekar, der præcis ved, hvilken bog man mangler. Men det kan også være en fyr som Pejse-Carsten, der engang reddede sin mor ud af et brændende hus. Eller hjemmehjælperen Ramona, som ikke alene er en engel i sit arbejde, men faktisk har en lille vinge på anklen.
LYSTRILOGIEN, der indeholder de tre udgivelser: ZOE, TAXO LUMA og LYSET I ET MENNESKES HJERTE, alle i let reviderede udgaver og med et nyt samlende forord. Lystrilogien og Gralstrilogien kan betragtes som parallelle universer. Lars Muhl selv forklarer: Da jeg i starten af 90’erne færdiggjorde min første bog, den selvbiografiske Sjæl i Flammer, var jeg mig ikke bevidst, at jeg samtidig havde åbnet op til et bevidsthedsfelt, en uudslukkelig kilde af arketypisk materiale, der ikke blot afventede at blive taget alvorligt, men ligefrem insisterede på at blive det. Og det i sådan en grad, at jeg umiddelbart efter den første bogs udgivelse, overgav mig og, nærmest med ført hånd, begyndte at nedskrive det materiale, der to måneder senere materialiserede sig som min anden bog, Zoé. Det var midt i dette arbejde, at jeg fra den ene dag til den anden, blev ramt af en udiagnosticerbar lidelse, som bandt mig til sengen i de følgende tre år, fra 1995, hvor Zoé udkom, til 1998, hvor jeg ved seeren, Calle de Montségurs hjælp, som en genfødt kunne rejse mig fra sygesengen og påbegynde et helt nyt liv. Hvad jeg ikke vidste var, at det netop var Zoé, der var den direkte årsag til, at Calle de Montségur et halvt år efter min genfødsel, accepterede mig som sin elev. Calle, som ellers var mere optaget af praksis end af at læse bøger, havde fået Zoé foræret af vores fællesven Pia Raug, og bogen havde gjort så stærkt et indtryk på ham, at den var et gennemgående samtaleemne mellem os, i de ni år min tid med ham varede. At der skulle gå atten år inden andet bind, og toogtyve år inden tredje bind i den trilogi, som du kære læser lige nu holder i hånden, var jeg selvfølgelig heller ikke klar over, da jeg dykkede ned i den stream of consciousness, som udgør Zoé. På mange måder udgør den foreliggende trilogi en parallel til Gralstrilogien, som var der tale om to forskellige, men sideløbende universer.
Rigspolitichefens Rejseafdeling – populært kaldet Rejseholdet – var en berømt og respekteret enhed, som rykkede ud som assistance til politikredsene uden for København i sager af særlig karakter. Rejseholdet blev dannet i 1927 og nedlagt i 2002. Her fortælles for første gang hele den dramatiske historie om, hvordan en række uopklarede brandsager fra det 20. århundredes begyndelse førte til oprettelsen af et særligt korps i politiet, som fra 1927 i en selvstændig afdeling rykkede ud i sædelighedssager, mord, store bedrageri- og tyverisager samt røveri- og siden narkotikasager. Bogen bygger på Politimuseets udførlige materiale om Rejseholdets arbejde samt på interviews med nøglepersoner, bl.a. tidligere ansatte i afdelingen, herunder chefer, tidligere rigspolitichef, tidligere statsadvokat og forsvarsadvokater.
Søgte Allah, fandt Jesus af Nabeel QureshiEn troende muslim oplever kristendommen3 år inden Nabeel Qureshi, en konvertit fra Islam, døde i September 2017 af kræft, nåede han at skrive bogen Søgte Allah – Fandt Jesus! Bogen er en både fascinerende og lærerig indsigt i vores muslimske naboers forståelse af tro, Gud, frelse og synet på vestens kristne. Nabeel formår at lade kærligheden til sin opvækst som muslim i vesten skinne igennem, på en måde som gør bogen værd at læse ikke kun for dig, men også for din muslimske nabo, studiekammerat eller kollega. Hans spørgsmål til troen er de samme som millioner af muslimer, der er uddannet i vesten, også stiller. Det er tid at give din muslimske ven, en unik mulighed for at læse en anden muslims trosrejse. Palle Flyger, pastor, Kirken i Kulturcenteret
Paulus har spillet en central rolle for tænkningen i vores del af verden. Vi får her en introduktion til hans tanker og ideer. Paulus tilbyder nemlig – helt løsrevet fra den kristne ramme, han befinder sig i – løsninger på problemer, vi også står med i dag. For at forstå den betydning, Paulus har på vores tanker, må vi forstå Paulus på hans egne, historiske præmisser. Paulus var et geni. Men han var også en konkret og levende person. Han skabte ene mand et nyt og altomfattende livsgrundlag for hele sin samtid. At følge dette arbejde og se, hvordan hans indsats folder sig ud, er i sig selv spændende. Det gennemgåede tema i Paulus’ breve er identitet. Og her bliver Paulus særdeles relevant, for identitet er kommet for at blive. Men identitet rummer også en udfordring. Hvordan kan vi hver især vinde anerkendelse af vores særlige identitet? Og hvordan kan vi samtidig leve i det nødvendige fællesskab? Troels Engberg-Pedersen giver en helt moderne analyse af identitet og identitetspolitik og viser, at en kerneidé hos Paulus leverer en løsning på vor tids identitetspolitiske spørgsmål.
Kan man være stærk og sårbar på samme tid? Ja, mener den tidligere biskop og forfatteren bag "Sårbarhedens kraft", Per Arne Dahl.Fra den ene dag til den anden blev Per Arne Dahl døv på det ene øre og fik samtidigt kraftig tinnitus. Plagen var så stor, at han ikke kunne fortsætte sit arbejde som biskop. Men de pludselige livsforandringer fik ham også til at indse, at han ikke havde et sprog for at tale om sårbarheden. Livet havde indtil da lært ham, at man ikke skal være svag. At man ikke skal lade sig mærke med noget, men løfte hovedet og komme videre, når livet rammer én, hvor det gør ondt. Derfor var det svært at føle sig magtesløs; ikke at kunne gøre de ting, han plejede.Dahl måtte lære at forholde sig til sin egen sårbarhed og opdagede, at han fandt en styrke i den. Fandt mod i at være åben omkring den og bede om hjælp.Dahl har gennem sit virke som præst arbejdet med mennesker, der har det svært. Bogen er tænkt som en håndsrækning til dem, der føler sig alene med sin sårbarhed og skjuler den; det være sig sorg, sygdom eller noget helt tredje. Hans budskab er, at man er mere end blot sin sårbarhed, og at det kan være styrkende at acceptere den og leve videre med den. Det kan gøre os klogere at acceptere forandringer i livet og tage dem til os.Bogen består af korte kapitler, som indeholder vers, lignelser, fortællinger og eksempler hentet både i litteratur og populærkultur. Den indkredser det sprog, der kan tale om sårbarhed i et samfund, som det kræver ganske meget styrke at leve i.Per Arne Dahl (født 1950) er teolog, forfatter og tidligere biskop i Tønsberg, Norge. Han har i sit arbejde som præst arbejdet med sorg, herunder med de pårørende til tragedien på Utøya i 2011 og som leder af Institut for Sjælesorg på behandlingsstedet Modum Bad. På dansk er tidligereudkommet "At rejse sig efter en rystelse", 2011.
Vigtig bog om den kristne fundamentalist Dietrich Bonhoeffer, der griber fat om livets store spørgsmål. Liv, død, godt og ondt, tro, overtro, viden og forståelse.Anmeldelse Bonhoeffer – præst, martyr, profet, spion. Politiken gav 5 hjerter ud af 6 af Jens Holsøe Var Hitler, Tysklands nazistiske diktator, kristen? Og kan man som kristen og erklæret pacifist ikke blot gå ind for, men aktivt arbejde for, at en Hitler skal myrdes, som Bonhoeffer gjorde?Det er nøglespørgsmål, der som to åkandeblade ligger og vugger på siderne i denne utrolige, fascinerende og uhyre informative bog om den tyske teolog og præst Dietrich Bonhoeffer (1906-45). Den er ikke blot et portræt af en sjælden personlighed, men også et inciterende indblik i tysk historie fra Hitlers magtovertagelse i 1933 til det afsluttende ragnarok i 1945, om den interne modstand mod nazismen, der led så ynkeligt et nederlag. Eric Metaxas, amerikaner med en tysk mor og en græsk far, har med dette værk markeret sig flot som en af de store personalhistorikere, New York Times-bestseller og også en storsælger i Tyskland. En vigtig bog, et godt oplæg til en debat om religion, magt og afmagt. Nazismens uvæsen lagt under et kristent mikroskop. Bonhoefferer som teolog betegnet som en profet, men også med holdninger, der kan få hårene til at stritte på andre. Modstanden mod antisemitisme »Den græske ånd« eller »humanismen«, som den normalt er defineret, »er den mest alvorlige fjende«, kristendommen nogen sinde har haft, skriver han som 28-årig! Vi er inde i troens univers, hvor man underkaster sig en gud, og hvor rationel analyse er sat ud af spillet. Efter studierejser til Spanien, USA og England bliver Bonhoeffer lærer og præst ved et seminarium, der uddanner unge præstestuderende. Det udvikler sig til, at han bliver leder af Den Bekendende Kirke, en gruppe af tyske protestanter, der ikke ville indordne sig under den tyske rigskirke, som nazisterne kontrollerede. Det afgørende skel er modstanden mod antisemitisme. I den såkaldte Godesberg-erklæring i 1939 siger nazisterne, at nationalsocialismen er en »naturlig fortsættelse af Martin Luthers arbejde«. Videre hed det, at »den kristne tro er den uoverstigelige modsætning til jødedom«. Dømt til døden Så kan man som nazist med Bibelen i hånd sende jøderne til Auschwitz. Det må Bonhoeffer med sin kristne holdning totalt afvise. Nazisterne indsnævrer efterhånden hans muligheder for at virke. Først lukker de hans præsteseminarium, så får han taleforbud. Men han er med i kredsen omkring admiral Canaris og dennes kreds af antinazister i den militære efterretningstjeneste, Abwehr, hvor han ansættes som agent (spion). På den måde undgår han også at blive indkaldt til militæret. I 1943 slår Gestapo til og arresterer ham sammen med adskillige andre, der var med til at planlægge de attentater mod Hitler, der som bekendt alle mislykkedes.Han sidder fængslet indtil marts 1945, hvor Hitler i en af sine sidste handlinger beordrer en standret mod ham og en række andre implicerede, som dømmes til døden, torteres og hænges i en klaverstreng. Det er hans korte historie. Men gennem hans utrolig omfattende korrespondance og mange skrifter kan man følge hans udvikling frem mod en afklaret holdning til det onde samfund, der omslutter ham. En fascinerende historisk skikkelse Som den intellektuelle, han er, er det svært for ham at handle, før han har endevendt en sag i alle detaljer. Et par gange i sit liv er han forelsket, sidst i en 20 år yngre kvinde. Hvor andre i krigens og dødens skygge smider hæmningerne over bord og gennemlever en hektisk affære, så ender det her i følelsesfulde breve om den store kærlighed. Lidt patetisk. Er han en martyr? Hvordan skal man definere sådan en? Han dør for sin tro, javel. Men det gjorde en masse andre ikke-religiøse også i denne ubarmhjertige kamp mod nazismen, inklusive en masse troende kommunister, ikketroende humanister og andre.Det er måske her, bogen har sin store værdi. Den tvinger selv en gammel agnostiker, som denne læser, til at gribe fat om livets store spørgsmål. Liv, død, godt og ondt, tro, overtro, viden og forståelse.Bonhoeffer var en kristen fundamentalist set igennem nutidens briller, men præsenteret på forfatterens farverige lærred en fascinerende historisk skikkelse.
Stærk livsfortælling og unikke øvelser fra en af de mest anerkendte buddhistiske mentorer i Danmark. Bogen har forord af Christian Stadil.Se tigeren i øjnene er en bog om at leve og praktisere som buddhist i Vesten. Den viser, hvordan vi kan erkende og leve med mørket og sorgen som en uundgåelig del af livet.Marie Kronquist er buddhistisk lærer og har i 15 år arbejdet med meditation, mental træning, stilhed og mindfulness i ind- og udland. Hun er efterspurgt i erhvervslivet, hvor hun er mentor for landets absolutte topledere hos blandt andet Grundfos, IBM, Nykredit og Unilever. Men hun inspirerer bredt med sin dedikerede praksis, der har appel til alle, som ønsker at udvikle sig personligt og stå stærkere og mere frit i livet og verden.I bogen tager Marie Kronquist udgangspunkt i sig selv og fortæller ærligt om blandt andet sin sorg over sin elskede søsters alt for tidlige død. Og om det indre følelsesmæssige kaos, hun bar på gennem sine år som professionel basketballspiller i udlandet og under sin uddannelse som politibetjent. Da en skade satte en stopper for hendes politikarriere, sprang den indre ballon. Herfra startede hun sin spirituelle rejse mod større erkendelse af sig selv og verdenen. Med ophold i Indien og studier i såvel Østen som på Københavns Universitet og CBS forankrer hun den ældgamle buddhistiske visdom i en hektisk og moderne vestlig virkelighed.Marie Kronquist viser med oplevelser fra sit liv og en række lettilgængelige og inspirerende øvelser, hvordan vi alle kan finde indre ro i en verden med klimaforandringer, økonomiske kriser, krige, terror, migration og miljøbelastninger. Hvordan vi kan leve uden frygt og bidrage til det gode i os alle og vores fælles verden.
Man bliver klogere af at leve. Men døden kan faktisk også lære os noget om livet. Hvis man altså tør tage sorgen under armen og lade den blive en naturlig følgesvend på sin vej. 21 markante danskere fortæller i HVAD DØDEN HAR LÆRT MIG OM LIVET, hvordan mødet med døden har gjort dem klogere – ikke bare på sig selv og andre, men også på livet. “Man lærer virkelig meget af at miste,” fortæller forfatter Naja Marie Aidt, der mistede sin søn Carl Emil for tre år siden. “Man lærer så meget om sig selv, og hvor stærke vi mennesker faktisk er. Men også om livet, at man ikke skal tage alting for givet. Man får øvet sig i, hvordan man håndterer vanskelige ting og får et andet niveau for, hvad der er vanskeligt, og hvad der ikke er. På en måde får man en eller anden visdom, og man vokser som menneske. Selvom det selvfølgelig er uønsket. Det, der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere, siger man. Jeg har altid tænkt ’ja ja’, men det er faktisk rigtigt.” I HVAD DØDEN HAR LÆRT MIG OM LIVET beskriver Aidt og 20 andre, hvordan mødet med døden sendte deres eget liv ud i en ny bane, de ikke anede fandtes, og hvordan sorgen har været smertefuld, men også fuld af skaberkraft. Derudover beskriver en række eksperter, der på godt og ondt forholder sig til døden hver dag, hvordan dens nærvær tvinger dem til at tænke på livet med dyb taknemmelighed. Livet er en gave. Men en gave, du kun har på lånt tid. Det kan døden lære os at forstå. Et er nemlig sikkert: Vi skal alle dø en dag – men alle andre dage skal vi leve! I bogen møder læseren: Gurli Marie Kløvedal - Merete Pryds Helle - Søren Gade - Charlotte Rørth - Marie Brixtofte - Frederik Lindhardt - Bodil Jørgensen - Stine Buje - Lisa Seest Nielsen - Karoline Dahrling Hughes - Mai-Britt Guldin - Esben Kjær - Naja Marie Aidt - Peter Søes - Anders Dræby - Lars Juhl - Thomas Feveile - Ole Harling - Michael Hviid Jacobsen - Michael Brautsch - Suresh Rattan
Martin Luther var af bondeslægt, blev student og afbrød et påbegyndt jurastudium for at blive munk. I klosteret kastede han sig over filosofi og teologi, blev præsteviet og professor i teologi ved universitetet i Wittenberg. Under hårde personlige kampe og årelange studier nåede han frem til en ny forståelse af kristendommen. Han krævede ændringer og reformer, og den romersk-katolske kirkes ledelse udstødte ham og dømte ham for kætteri.Professor, dr.theol. Martin Schwarz Lausten har skrevet en fængslende biografi om Martin Luther. En bog om reformationen, men også om Luthers personlighed, hans familieliv og hans syn på datidens politik, erhvervsliv, undervisning og kunst. Bogen er velegnet til brug i studiekredse o.lign.
Hal Koch om Grundtvig med forord af Bertel Haarder.I efteråret 1940 indledte den toneangivende kirkehistoriker og professor Hal Koch en forelæsningsrække om Grundtvig på Københavns Universitet. Forelæsningerne blev meget populære – mange studerende følte trang til at få udlagt digterpræstens forestillingsverden, der kan forekomme dunkel. Med til historien hører også, at Hal Koch understregede Grundtvigs demokrati- og frihedsforståelse på et tidspunkt, hvor den tyske besættelsesmagts tilstedeværelse påvirkede det åndelige og intellektuelle liv. Grundtvig var ifølge Hal Koch intet mindre end en ny Luther – en kirkens stridsmand og reformator. Men også en samlende skikkelse mellem land og by, mellem det folkelige og det intellektuelle. En åndelig kraft, der kan minde enhver ny generation om vigtigheden af at lade sig besjæle af fortiden, historien og erfaringen – alt det, der rækker ud over individets begrænsede horisont.Siden blev forelæsningerne – på opfordring af et svensk forlag – samlet, redigeret og udgivet i 1941. I 1943 udkom den første danske udgave af bogen. Forskere før Hal Koch var optaget af at se den enorme produktion som et udslag af maniodepressivitet. For Hal Koch står det rent biografiske ikke centralt – i stedet fokuserer han på at forbinde Grundtvigs skaberkraft med særlige livsfaser og temaer.Bogen regnes til stadighed for den mest centrale om Grundtvigs liv og værk – og kom til at danne grundlag for Hal Kochs egen demokratiforståelse. Politiker og højskolemand Bertel Haarder aktualiserer bogen i et nyskrevet forord.Bogen udkommer i klassikerserien Sidespor, hvor senest Lev Tolstojs Bekendelser er udgivet.Hal Koch, 1904-1963, dansk kirkehistoriker, professor ved Københavns Universitet. Under besættelsen formand for Dansk Ungdoms Samvirke. Den første forstander for Krogerup Højskole, 1946-1956. Forfatter til bl.a. Hvad er demokrati?
Kærlighed sætter fri er en inderlig bog, skrevet fra hjerte til hjerte.Med afsæt i sit eget liv skriver Kathrine Lilleør om det, der rammer alle mennesker: Tro, tvivl, håb, jalousi og vrede. For man bliver aldrig færdig med at tænke over kærligheden, barndommen, børnene, skilsmissen, forelskelsen, sorgen, døden, ja livet selv.Men hvad gør man, når sorg, afmagt, tvivl eller modgang besætter tanken i en grad, så man går i ring om sig selv og ikke kan vriste sig fri?Med erfaringer fra sine personlige oplevelser og utallige sam-taler i præsteværelset med mennesker, viser Kathrine Lilleør vej, så tankerne ændrer retning og får nyt perspektiv.Bogen er en let redigeret udgave af Kvinde, hvorfor græder du, Kærlighed er og Glæd dig! Og som Kathrine Lilleør skriver i forordet:I dag kan jeg se, at de tre bøger også hjalp mig selv. Hvad der står i denne bog satte mig fri og perspektiverede min sorg og min lykke, min håbløshed og mine nye håb.
INTERNATIONAL BESTSELLER NU OVERSAT TIL DANSK! Den internationalt anerkendte underviser, forfatter og aktivist Radhanath Swami har været munk indenfor bhakti yoga-traditionen i snart 50 år. Han har dedikeret sit liv til at hjælpe mennesker alt imens han leder sociale initiativer, der brødføder og huser millioner i nød. Som gæstetaler på universiteter som Oxford, Cambridge, Princeton, Harvard, Columbia og Stanford, samt i virksomheder som HSBC, Microsoft, Facebook, Starbucks HQ, Google og Intel er han en vigtig moderne brobygger i et verdenssamfund præget af splittelse, ulighed og ængstelighed. Men rejsen startede mange år tilbage – og det har Radhanath Swami skrevet om i sin selvbiografi, ”Rejsen Hjem”. Eventyret, som beskrives i ”Rejsen Hjem”, dokumenterer hans rejse fra vandreture på tværs af Europa og Mellemøsten, gennem Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan, og endelig til Indien. Dér levede han som vandrende asket, først i Himalayas skove blandt yogier og senere blandt en bred vifte af guruer og mystikere i hele Indien og Nepal. I sidste ende nåede han sin endelige destination i den hellige indiske by Vrindavan, hvor han fandt sin åndelige mester og sin livsvej blandt bhakti-yogierne. ”Rejsen Hjem” er en fortræffelig historie, der beskriver rejsen fra det ydre til det indre. Radhanath Swamis søgen efter Indiens spirituelle kongerige er et utroligt kapitel i bogen. Hans beslutsomhed som rødglødende søgende efter sandheden står helt klart og måden hvorpå han overkommer modstand er tankevækkende. Der er frygtløse beskrivelser af episoder med hvad der synes at være uoverkommelige forhindringer, som viser hvor langt mennesket kan nå ved engagement, overbevisning og dedikation.Om forfatteren: FRA UNG AMERIKANSK MAND TIL ÉN AF INDIENS STØRSTE ÅNDELIGE LEDERE Radhanath Swami (født Richard Slavin) blev født ind i en arbejder-familie i Chicago og var en aktiv deltager i borgerrettigheds-bevægelsen i slutningen af 1960’erne / start 1970’erne. Han fandt dog hurtigt ud af, at social transformation begynder med personlig forandring, så i en alder af blot 19 år begyndte han på en bemærkelsesværdig søgen efter en dybere mening med livet.
På baggrund af et stort kildemateriale skabte Johannes Jørgensen denne omfattende helgenbiografi om Den hellige Katerina af Siena. Han skrev den kun få hundrede skridt fra, hvor den karismatiske kvinde i sin tid voksede op og boede, som den viljestærke, magtfulde og rettroende kvinde hun var idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlForfatteren Johannes Jørgensen (1866-1956) blev født i Svendborg. Han flyttede til København og senere til udlandet, men vendte hjem til fødebyen som en kendt kunstner. Johannes Jørgensen konverterede til katolicismen og er især nu kendt i Italien for sin biografi om Frans af Assisi. I sin samtid var han en kendt digter og journalist/debattør og opnåede at blive æresborger både i Assisi og i Svendborg. Var han ikke den moderne litteraturs mand, udgav han dog kønne senromantiske digte og rejsebøger. Et hovedtema i det katolske Jørgensens omfattende forfatterskab er menneskets splittelse mellem kønsdrift og higen efter Gud og evigheden.
Som 25-årig opgiver svenske Björn Lindeblad en kometagtig erhvervskarriere og sælger alle sine personlige ejendele for at blive buddhistisk skovmunk i Thailand. Her får han sit munkenavn Natthiko, der betyder ’den, der vokser i visdom’.17 år senere vender han i 2008 tilbage til Sverige. Fortabt, arbejdsløs og uden en krone på lommen ryger han ind i en dyb depression, men med hjælp fra sin lærdom som munk og fra folk omkring ham finder han igen en mening med livet.I sin selvbiografi deler han ud af sin indsigt i, hvordan vi hver især kan frigøre os fra vores selvkritiske og negative tanker, og han viser os øvelser til at finde vores indre ro og forbedre vores mentale sundhed.VINDER AF STORYTEL AWARDS
Jiddu Krishnamurti (1895-1986) er en af det 20. århundredes store visionære tænkere. I denne biografi giver Roshen Dalal en objektiv og afbalanceret gennemgang af hans liv og tanker. Som fjortenårig sluttede han sig til teosofferne, der udråbte ham som verdenslærer og messias, og i en årrække arbejdede han inden for ordenen Order of the Star, indtil han i 1929 opløste den og herefter udviklede sin egen filosofi. Krishnamurtis vision om en verden uden grænser og krig, hvor medfølelse og godhed er fremtrædende egenskaber, er mere aktuel end nogensinde. Han understreger, at vi kun opnår en sådan verden gennem individuel forandring. Der er imidlertid ingen fast opskrift på, hvordan man når den, for sand erkendelse kan kun komme indefra, og den enkelte må selv søge at frigøre sig fra fordomme og blokerende tankevirksomhed. Roshen Dalal giver en grundig fremstilling af Krishnamurtis lære og afdækker den indflydelse, teosofi og okkultisme havde på hans liv. Det er den foreløbig mest fuldstændige biografi om Krishnamurti, som må betragtes som en af det 20. århundredes største tænkere.Uddrag af bogen Jiddu Krishnamurti, som endte med at blive verdensfilosof, fremsatte den nu berømte erklæring, ’Sandheden er et stiløst land’ den 3. august 1929 i Ommen, Holland. Han var 34 år gammel og havde indtil da haft et mærkeligt og tumultarisk liv. I 20 år var han udråbt til verdenslærer og messias af en gruppe teosoffer. The Order of the Star, en organisation oprettet for ham, havde tusindvis af tilhængere i over 20 lande over hele verden. Den 3. august afgav han ikke kun denne erklæring, men fortsatte med at opløse ordren og sagde, at han ikke havde nogen disciple. Hver person måtte finde sin egen vej. Hans tale efterlod hans tilhængere forvirrede, næsten berøvede. Hvordan ville de finde den guddommelige, den ultimative sandhed, uden at nogen skulle guide dem og fortælle dem, hvad de skulle gøre? Alligevel kunne de, der kendte ham, og som havde lyttet til ham de sidste par år, have forudset dette.Om forfatteren Roshen Dalal (f. 1952) er uddannet i indisk oldtidshistorie fra University of Bombay og Jawaharlal Nehru University, New Delhi. Hun har undervist i historie, religion og filosofi på både skole- og universitetsniveau.
Da Anjees mand får konstateret en hjernesvulst forandres parrets liv fra den ene dag til den anden. De kastes ud på en lang og ufrivillig rejse med op- og nedture, fuld af smerte og kærlighed, og den intensitet og skønhed, der følger med at leve med døden helt tæt inde på livet. Det bliver hurtigt klart, at selvom Gunnar og Anjee følges i tykt og tyndt, så er de også på hver deres rejse: Gunnar skal dø og Anjee skal leve videre uden ham. Undervejs leder Anjee forgæves efter en bog for pårørende til døende. Derfor beslutter hun selv at skrive om at leve med livstruende sygdom og om at give slip. Det er der kommet en usædvanligt ærlig og åben bog ud af – en bog om døden i alle dens aspekter.
Demokrati skal erobres! Godtfred Kirk Christiansen, Peter Brixtofte, Martin A. Hansen, Niels Jørgen Haagerup, Hal Koch og Ebbe Kløvedal Reich er at finde blandt denne samlings erindringsportrætter. Runer der ristes for en række af dem, der var med til at forme demokratiets Danmark – som Asger Baunsbak-Jensen skriver i sit forord: ”Demokrati skal erobres af hver ny generation. Disse mænd var alle med til at udbygge demokratiet med deres ansvarlighed. Alle brugte de tid ved siden af erhvervsarbejdet på fællesskabet i samfund, skole, kirke og politik. Det var dem, jeg lærte mest af. Lad dem blive idealet for en ny generation, der skal ville mere end at passe deres arbejde. Uden sådanne folk vil den demokratiske tidsepoke rinde ud.”
Glemte danskere vil give læseren mulighed for at trænge ind i den danske middelalder og opleve nogle af de mennesker, der havde betydning for tiden, og derved bidrage til en dybere forståelse af dansk identitet: Disse markante figurers fortællinger giver indsigt i, hvordan det danske rige blev en del af det første europæiske fællesskab – middelalderens kristne kirke i Vesteuropa. Som formidlingsgreb benytter Brian Patrick McGuire sig af det, der kaldes haute vulgarisation – en faghistorikers henvendelse til et bredt publikum, med forskningsresultater der tager udgangspunktet i primærkilder på latin. Det har han tidligere gjort i fx det anmelderroste værk Da Himmelen kom nærmere, der handler om Danmarks kristning; Glemte danskere følger op og er beretningen om det, der skete, da Danmark var blevet kristnet. Bogen er illustreret med fotos fra bl.a. Skive Gamle Kirke, hvor der er et væld af kalkmalerier fra 1520 af bl.a. danske helgener, et ganske enestående fænomen, som er med til at vise, hvordan helgenerne blev opfattet lige op til den protestantiske reformation.
Maryam og Marziyeh vidste, at de satte livet på spil. Selvom islamisk lov forbød dem at dele deres kristne tro med andre, lykkedes det dem i løbet af tre år at uddele 20.000 eksemplarer af Det Nye Testamente i Iran. De etablerede to huskirker, hvoraf den ene var for prostituerede – mange af kvinderne var forladt af deres ægtefælle, og de havde ingen andre måder at forsørge sig selv og deres børn på. Adskillige gange var Maryam og Marziyeh så tæt på at blive arresteret, at de følte det som guddommelig indgriben, at de stadig var på fri fod.Men i 2009 var det slut: De to unge kvinder blev arresteret og sat i det berygtede Evin-fængsel i Teheran, hvor tortur og henrettelser er hverdagskost. Skønt udsat for grusomme forhør, intimidering og trusler om dødsstraf lod de to kvinder sig ikke overmande af frygten, men besluttede at dele deres kristne tro i fængslet.I ”Forfulgt i Iran” fortæller de historien om, hvordan Gud i løbet af deres 259 dage i fængslet brugte dem til at lade sit lys skinne på et af verdens mørkeste steder og give håb til mennesker, som havde mistet alt.
Helgener er hellige kvinder og mænd fra hele kristendommens historie. I den katolske Kirke, men også i de ortodokse Kirker og i dele af den anglikanske kirke, æres de som forbilleder og anråbes om forbøn. Mange af dem har historisk betydning som apostle, paver, konger, ordensstiftere eller åndelige vejledere. Også i kunsten møder vi dem, ofte udstyret med et tegn (attribut), som identificerer dem. Og så er der alle de fortællinger, både de historisk korrekte og de mere eventyrlige, som knytter sig til helgenerne. Dette lille helgenleksikon forsøger at favne hele denne rigdom ved at give de historisk kendsgerninger, men ikke glemme folkefromheden, legenderne og billedkunsten.
A study of the religious, esoteric and occult worlds of the Beatles.
To danske mystikere – Oversete, men højaktuelle ind i vores tid.Forfatter og teatermand Johannes Anker Larsen (f. 1874) og Emmanuel ”Sunyata” Sørensen (f. 1890), gartner og udnævnt ‘hellig mand’ af den indiske stat, er to danske mystikere, der ikke har gjort meget væsen af sig. I bogen Evighedsblikket trækker Gunhild Lystbæk dem frem i lyset, så mange flere kan stifte bekendtskab med deres visdom. De kaldes begge for mystikere, men hvad vil det egentlig sige? Det forsøger forfatteren at indkredse i denne bog. Begge har de et blik for evighed. Med Anker Larsens ord ser de med evighedsblikket, og evighed er ganske enkelt det, vi alle er, og det, vi kommer fra. Måske overser vi selveste det, vi er, i jagten på den eftertragtede oplysning, som beskrives i flere religiøse og spirituelle sammenhænge, og som ofte gøres til noget sjældent og mystisk. Med udgangspunkt i Gunhild Lystbæks mange års åndelige søgen i forskellige spirituelle miljøer er bogen en erkendelse af hendes rejse ’hjem’ til en enkel og iboende forståelse af evighed, hvor det mystiske afmystificeres. Bogen er bygget op over citater fra de to mystikeres tekster, hvor Gunhild Lystbæk opstiller og nysgerrigt undersøger begreber, som vi finder i filosofi og i religion, men forstået ud fra det levede liv og ikke en teoretisk størrelse. Uden forudgående kendskab til mysticisme kan den læses af enhver, der med et åbent sind holder af at kaste sig ud i det levede liv. Med bogens afdækning af Anker Larsen og Sunyatas betragtninger og deres rent faktisk levede liv er det ganske vist, at livet kan blive enkelt, simpelt, ligetil – og ligefrem ganske berigende.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.