Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Klassiske gysere og horror

Her finder du spændende bøger om Klassiske gysere og horror. Nedenfor er et flot udvalg af over 136 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Gysere og spøgelseshistorier udgivet før 1950.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Stephen King
  102,95 - 103,95 kr.

  Jack Torrance bliver fyret fra sit job på Stovington Highschool pga. en uheldig episode med en elev. Han er tørlagt alkoholiker og har et voldsomt temperament. En ven har hjulpet ham til jobbet som opsynsmand på hotel Overlook i Colorados bjerge, som hver vinter afskæres fra omverdenen, når sneen begynder at falde. Jack vil bruge vinteren til at komme på fode igen og få skrevet sit skuespil færdig. Med sig har Jack sin kone Wendy og sin søn Danny på 5 år.Danny har et særligt talent, som kokken Hallorann opdager, da familien ankommer til hotellet på sæsonens sidste dag. Danny kan skinne. Han kan finde ting, der er blevet væk, fornemme folks tanker - og han kan se ting, der sker i fremtiden. Hallorann kan også skinne lidt, og de to knytter en særlig kontakt, da Hallorann advarer Danny mod at opholde sig bestemte steder på hotellet.Overlook er nemlig ikke et helt almindelig hotel. I årenes løb er der sket en mængde mord, selvmord og ulykker her, og disse hændelser svæver stadig rundt i hotellets korridorer. Den første tid går alt dog godt. Jack får gang i skriveriet, og han og Wendy kommer tættere på hinanden igen. Kun Danny mærker, at der er noget galt, men som tiden går, bliver det også tydelig for Wendy. Selvom der ikke findes en dråbe spiritus i hotellet, begynder Jack nemlig at udvise de samme symptomer, som da han drak. Han bliver aggressiv, og det går op for Wendy, hvor isolerede de er i bjergene.Kings beskrivelse af Jacks gradvise nedbrydning er suverænt godt skrevet, og man sidder som læser og har både ondt af ham og skræmmes af hans karakterskift. Forholdet mellem ham og Danny er også meget smukt, så udover at være en yderst spændende thriller, kan man også læse den som en fortælling om mennesker, og hvor galt det kan gå, når en familie udsættes for stress og isolering

 • af Kenneth Bøgh Andersen
  147,95 - 157,95 kr.

  Moderne og vedkommende genfortælling af et af gysergenrens hovedværker.Jekyll & Hyde genfortalt er Kenneth Bøgh Andersens version af Robert Louis Stevensons dystre og foruroligende fortælling om doktoren, der gør en enestående opdagelse og kaster sig ud i en farlig leg med menneskets mørke side. Det er en isnende historie om facader, hemmeligheder og ondskab, der handler om det mest skræmmende uhyre af alle: Det, som bor inde i os selv.The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde udkom første gang i 1886, men temaerne om videnskabens uforudsigelige konsekvenser og menneskets skjulte og skræmmende sider får nyt liv i Kenneth Bøgh Andersens vedkommende genfortælling. Med hans sublime sans for genren og respekt for den originale historie bliver en ny generation læsere ført ind i denne moderne udgave af en klassiker.”Man sagde, at Djævelen gemte sig i detaljen, men Jekyll vidste, at det var noget forbandet sludder. Det var ikke i detaljen, Djævelen gemte sig. Det var i sjælen."Kenneth Bøgh Andersen inviterer læseren med ind i det eviggyldige drama om den djævelske dobbeltgænger og splittelsen mellem det gode og onde i menneskets natur…Jekyll & Hyde genfortalt er andet bind i Kenneth Bøgh Andersens genfortalt-trilogi, hvor forfatteren åbner klassiske gyserhistorier op for såvel nye læsere som dedikerede kendere. Første bind i trilogien, Frankenstein genfortalt, udkom i 2021. Sidste bind, Dracula, er planlagt til udgivelse i 2023.

 • af Bram Stoker
  43,94 - 151,95 kr.

  Gyserklassikeren over dem alle. Den udøde grev Dracula drager fra sit slot i Karpaterne til London for at mætte sin blodtørst.

 • af Kim Leine
  72,95 - 195,95 kr.

  Manden E lever en ensom og anonym tilværelse dedikeret til virksomheden Dansk Standard, som standardiserer størrelsen på alt fra indkøbskurve til fatninger på elpærer. Arbejdet holder kaos under kontrol, som hans søster, Mette, siger. Hun er læge, plages af et formørket sind og prøver jævnligt at tage livet af sig. Da hun bliver indlagt med alvorligt blodtab efter at have foretaget en abort på sig selv, begynder E’s ordnede tilværelse at blive gennembrudt af en anden skræmmende og voldelig virkelighed, og snart ved han ikke længere, hvem han selv er. Dansk Standard er en horrorroman om et søskendepar, der bliver hjemsøgt af fortiden – en mørk og mareridtsagtig fortælling om gengangere og ondskabens realitet.

 • af Kenneth Bøgh Andersen
  157,95 - 167,95 kr.

  Frankenstein. De fleste har hørt navnet, de færreste har læst bogen. Frankenstein genfortalt er Kenneth Bøgh Andersens version af Mary Shellys grufulde og tragiske fortælling om videnskabsmanden, der knækker selve livets kode og skaber et levende væsen – med frygtelige konsekvenser til følge.Frankenstein udkom første gang i 1818, men den medrivende historie er også relevant den dag i dag med temaer om at stå uden for et fællesskab;mennesket over for videnskaben og de fantastiske og farlige muligheder, der følger. I Frankenstein genfortalt er Kenneth Bøgh Andersen tro mod den oprindelige historie, men har gennemskrevet fortællingen med sin særlige fornemmelse for timing, knugende uhygge og spænding. Historien om Frankenstein og hans skabning handler om had og hævn, kærlighed og medfølelse, afmagt og ansvar, død og ødelæggelse – og bliver siddende i læseren længe efter, den sidste side er vendt.Frankenstein genfortalt er et drama, der leger med livets største spørgsmål og tager læseren – både det store barn og den voksne – med på en rejse, der fører vidt omkring. Helt til verdens ende og ind i de dybeste afgrunde af menneskets sjæl …Flot gavebog til alle fans af Kenneth Bøgh Andersen og dem, som gerne vil lære Frankenstein at kende – første bind i en planlagt genfortalt-trilogi hvor forfatteren præsenterer og åbner klassiske gyserhistorier op for nye læsere. De følgende bind, Dr. Jekyll & Mr. Hyde og Dracula, er planlagt til udgivelse i 2022.

 • af Mary Shelley
  73,95 - 177,95 kr.

  I sorg over sin mors død begraver den unge videnskabsmand Victor Frankenstein sig i et vanvittigt eksperiment og stykker et væsen sammen af kropsdele fra lig. Ved hjælp af lyn i natten gnistrer han liv i skabningen, men da han ser den åbne sine døde øjne, flygter han i rædsel, og det forladte væsen er overladt til sig selv, mens det vandrer rundt i verden i en desperat søgen efter venskab og forståelse. Overalt møder det afsky og frygt, og verdens afvisninger og dets egen ensomhed ender med at gøre dets indre lige så ondt og ækelt som dets ydre."Frankenstein" er ikke bare en gruopvækkende og hjemsøgende gyser. Det er også historien om et væsen, der fødes med potentiale for det gode, men som en uforstående verden forvandler til et hævngerrigt monster, og om et skæbnesvangert bånd mellem skaber og skabning, som ingen af dem formår at bryde.Den engelske forfatter Mary Wollstonecraft Shelley (1797-1851) er bedst kendt for sin roman "Frankenstein" og sit ægteskab med den store romantiske digter Percy Bysshe Shelley, som hun stak af med som 16-årig og levede sammen med frem til hans tragiske død i 1822. Mary Shelley var kun 20 år, da Frankenstein udkom anonymt, og mange antog, at det var hendes mand, der var den egentlige forfatter. Selvom Mary Shelley fortsatte med at skrive gennem hele sit liv, nåede ingen af hendes værker samme succes som "Frankenstein", og efter Shelleys død ernærede hun sig hovedsageligt ved at udgive hans efterladte værker.

 • af Charlotte Perkins Gilman
  117,95 kr.

  5 hjerter i Politiken5 stjerner i Berlingske"Det gule tapet" (1892) er et uomgængeligt værk i amerikansk feministisk litteratur. Charlotte Perkins Gilmans gotiske historie, om en kvinde der gennemlever en ufrivillig ”hvilekur” på et værelse med en ildevarslende indretning og et hypnotiserende gult tapet, er baseret på Gilmans egne katastrofale erfaringer med en tvungen hvilekur ovenpå en fødselsdepression.Historiens lurende uhygge får læseren til at betvivle egen dømmekraft. Hovedpersonen er sammen med sin lægeægtemand afskåret fra omverdenen i en afsidesliggende sommerresidens. Hun er patient, han behandler. Men hvor lurer den sande fare? I hendes eget sind, i ægtemandens tvangsbehandling – eller i tapetet?Charlotte Perkins Gilman ( 1860 -1935) var en amerikansk feminist, fordragsholder og forfatter. Hun anses i dag som værende en af de førende stemmer indenfor kvindesagen i sin samtid. Efter sin død i 1934 gled hun dog hurtig ud i glemsel, indtil hun i 1970erne blev genopdaget af andenbølge-feministerne.

 • af B.S. Ingemann
  166,95 kr.

  De tidligste eksempler på horror-fortællinger i dansk litteratur finder man hos den ellers så folkekære salmedigter B.S. Ingemann (1789-1862). Fra prosadebuten Fortællinger og Eventyr fra 1820 og til hans sidste bog Efterladte Eventyr og Fortællinger fra 1864 skriver han et væld af historier inspireret af især E.T.A. Hoffmans fantastiske og gotiske fortællinger. Det er gys midt i den idylliserende danske romantik. Åndeverdens dårekiste er den første samling, der er dedikeret udelukkende til denne ejendommelige side af Ingemanns forfatterskab. Her er intet emne for tabubelagt til at indgå. Alt i alt 17 fortællinger om labyrintiske mareridt, dobbeltgængere, kirkegårde, forbandede huse, okkulte ritualer, hemmelige rum, hallucinationer, mesmerisme, magnetisører, ligkogere, gravskændere, morderiske ægtemænd, varulve, levende døde, spøgelser, incest og nekrofili.Bernhard Severin Ingemann (1789-1862) står centralt i den danske litteraturhistorie som salmedigteren, hvis Morgen- og Aftensange med Georg Brandes’ ord ”var uforgængelige”. Han skrev også flere historiske romaner, der i hans samtid var umådeligt populære og fortsatte med at være det op gennem det 20. århundrede. Måske er det derfor, hans gysere og fantastiske fortællinger er mere eller mindre oversete i dansk litteraturhistorie.

 • af Klaus Frederiksen
  147,95 - 212,95 kr.

  Ingen ved præcis, hvornår det skete, men jorden er gradvist blevet overtaget af zombier. Noah bor alene i København og har mistet sin familie under zombie-apokalypsen. Han beslutter sig for at tage på roadtrip igennem Danmark, hvilket han dokumenterer i denne dagbog. Dagbogen beskriver Noahs kamp imod flodbølgen af zombier og hans kamp for overlevelse. Desuden kan man opleve forskellige personer, der også kæmper for overlevelse, både fysisk og psykisk, i en fuldstændig forandret verden, hvor man på intet tidspunkt kan føle sig sikker. Et roadtrip igennem et dansk zombieland. Dagbog fra Zombieland er det danske svar på hitserierne The Walking Dead, Fear The Walking Dead og Z Nation, nedfældet i dagbogsform. Uddrag af bogen Wienerballet var i fuld gang på Kronborg Slot, og livet syntes fantastisk. Det var snart midnat, orkesteret spillede, og vi så frem til det fyrværkeri, som var planlagt udenfor ved midnatstid. Pludselig gik dørene op med et brag, hvilket jeg først troede var pga. blæsten, men sandheden gik snart op for os alle. Frådende zombier stormede ind i salen, imens musikerne spillede videre. Det må have været som på Titanic, hvor musikerne spillede videre, imens skibet sank. Kontrasten imellem de smukke kvinder, deres kjoler, vi mænd i pænt tøj, og så zombier, der kun tænkte på at angribe os alle i en blodrus, var ubeskrivelig. Desuden kunne jeg se, at der udenfor lå flere lig i sneen med zombier vandrende imellem dem, hvilket havde fået sneen til at skifte farve fra snehvid til blodrød. Om forfatteren Klaus Frederiksen (f. 1976) er født i Farsø, opvokset i Overlade. Han blev uddannet som lærer i 2002 i Aalborg og underviser nu på VUC. Han bor med sin kæreste og to døtre i Aalborg og har gennem længere tid været interesseret i zombie- og dommedagsgenren. Dagbog fra Zombie­land er hans første roman.

 • - af Martin Willéns undelige hændelser
  af Astrid Ehrencron-Kidde
  177,95 kr.

  Det sukker så tungt udi skoven er et udvalg af Astrid Ehrencron-Kiddes (1871-1960), noveller om den synske Martin Willén, skrevet mellem 1909 og 1924. De foregår som oftest i de svenske skove i Värmland, hvor naturen, grusomme scener og særegne personskildringer er omdrejningspunkter. Stilen kan minde om en blanding af Selma Lagerlöf, en mere lavmælt Edgar Allan Poe og Karen Blixen, som fandt inspiration i Astrid Ehrencron-Kiddes værker. Ehrencron-Kidde har i eftertiden stået i skyggen af sin mand, forfatteren Harald Kidde (1878-1918). Men disse gotiske noveller viser hende med en skrift, som er hendes egen; poetisk, vemodig, grum og mærkværdigt gammeldags. Hendes Värmland er et tusmørkelandskab fuldt af mareridt, der bliver til virkelighed, og hvor grænsen mellem virkelighed og fantasi udviskes for novellernes gennemgående figur, den melankolske jurist Martin Willén, der drages mod sære og tragiske begivenheder. ”Det er især i de fire Bind om Martin Willén, at Fru Kidde har faaet al sit Sinds skumringsagtige og natlige Poesi til at blomstre. Hvor de dufter sødt og besværet, løndomsfuldt og dragende. Der er smaa Mesterværker imellem – af stemningsbevæget Skildringskunst.” Christian Rimestad ”I en sen Nattetime er det nervepirrende Læsning […] den hemmeligsfulde, neddæmpede Tone, Gispet, det standsede Aandedrag, den dragende Fantasi og Visionernes Kraft er oprindelige Evner og Anlæg i Astrid Ehrencron-Kiddes Talent.” Cai M. Woel

 • af Kenneth Bøgh Andersen
  147,95 - 157,95 kr.

  Blodet er liv. Bram Stokers udødelige vampyrhistorie nænsomt genfortalt af den danske gysermester.Kenneth Bøgh Andersen åbner døren ind til Dracula for os alle sammen i denne overlegne og hårrejsende genfortælling af Bram Stokers udødelige klassiker.Ingen anden skurk er blevet for­tolket så mange gange i populær­kulturen som grev Dracula, som vi alle føler, at vi kender, selvom de færreste af os nok har læst det store kollageværk fra 1897.Kenneth Bøgh Andersen genfortæl­ler loyalt og urovækkende historien om den unge Jonathan Harker, der ulyksaligt havner på grevens slot i Transsylvanien og mister sin for­stand og sin forbindelse til virkelig­heden, mens greven planlægger at indtage både London og Jonathans elskede Mina. Fascinationen af vampyrer er ikke blevet mindre siden 1897, og Kenneth Bøgh An­dersen folder elegant fortællingen ud for den moderne læser.Med Dracula genfortalt fuldender Kenneth Bøgh Andersen sin trilogi med genfortællinger af de største gyserklassikere. Alle tre bøger kommer i smukt udstyr med flotte sort/hvide illustrationer af Rasmus Jensen, læsebånd med mere. Et must have-samling til enhver gyser-entusiast.

 • af H P Lovecraft
  707,95 kr.

  This complete collection of strange and unusual stories from H. P. Lovecraft features an array of dark and supernatural themes, including non-human influences on humanity, fate, civilization under threat, risks of a scientific era, and superstition.

 • - Grotesker 1910-1920
  af Ingeborg Johansen, Astrid Ehrencron-Kidde, Carl Gandrup, mfl.
  136,95 kr.

  Kannibalisme, euforiserende stoffer, fanatisme, sindssyge, blasfemi, sadisme og hallucinationer fylder siderne i denne antologi, hvis ti tekster er optaget af det naturstridige, misdannede og sygelige. Denne type litteratur har aldrig været særlig ud­bredt i Danmark, men den blomstrede ikke de­sto mindre op i første del af det 20. århundrede.Vi har stået på hovedet i Det Kongelige Biblioteks bunker af glemte tidsskrifter og støvede, halvvejs formuldede bogudgivelser og her samlet de bedste fund fra en omfangsrig arkæologisk udgravning af den litteraturhistoriske køkkenmødding i perioden mellem 1910 og 1920. De udgør det bedste fra en fragmenteret og relativt upåagtet litterær strømning, der kulminerede i årene omkring Første Verdenskrig. Set på afstand udgør disse tekster en stort set glemt litterær strømning gemt bagved tidens publikumssucceser og avantgardens eksperimenter.Stilistisk varierer de fra det lavmælte og poetiske til det overspændte og feberhede, men alle opsøger de det aparte og groteske, og alle er de bundet sammen af en interesse for det, der bryder med menneskets almindelige, hverdagsagtige eksistens.Menneskekød: Grotesker 1910-1920 er med sin præsentation af denne strømning et forsøg på at nuancere og udbygge den historie, der normalt fortælles om dansk litteratur i perioden. Først og fremmest er antologien dog tænkt som en kilde til nye læseoplevelser.De fleste tekster i bogen har ikke været udgivet, siden de udkom første gang. Antologien indeholder blandt andet to noveller af Astrid Ehrencron-Kidde, der fik flotte anmeldelser, da Det sukker så tungt udi skoven udkom i Serie for grotesker i 2018.Indhold: Thorkil Barfod: ”Tandhjulet”Laurids Skands: ”Golgata-Studien”Astrid Ehrencron-Kidde: ”Flammerne”Karin Michaëlis: ”Erasta”Laurids Skands: ”Menneskekød”Gustav Bauditz: ”Morfinguden”Astrid Ehrencron-Kidde: ”Året før –”Johan Plesner: ”Nocturne”Carl Gandrup: ”Ene med Satan”Ingeborg Johansen: ”Tanker”

 • af Alfred Kubin
  247,95 kr.

  Øst for Samarkands bjerge ligger Drømmebyen, Perle, som hovedstad i et gådefuldt land. Sådan bliverDrømmeriget en tåget novembereftermiddag præsenteret for bogens hovedperson, forfatterens alterego, af en mystisk udsending derfra. Han får også at vide, at rigets grundlægger er hans gamleskolekammerat, Patera, der nu inviterer ham til at slå sig ned i dette slaraffenland for alle, der erutilfredse med den moderne kultur. Og inden længe rejser han og hans hustru af sted fra München medOrientekspressen. Men mødet med Drømmeriget bliver et møde med uventede spændinger og sælsomme konflikter, og det bliver snart tydeligt, at det ikke er muligt for nogen at undslippe. Alfred Kubins fabulerende undergangsroman Den anden side indskriver sig i traditionen fra E.T.A.Hoffmann og Edgar Allan Poe og fik afgørende indflydelse på Franz Kafka og Ernst Jünger. Den er alti ét: eventyrroman, dystopi, profeti, allegori, samfundssatire, dekadence- og modernitetskritik og ansesfor at være et hovedværk i den europæiske fantastik. Alfred Kubin (1877-1959) var en østrigsk tegner, illustrator og forfatter, hvis værk kredser om detgroteske, uhyggelige og overnaturlige. Han var knyttet til den tyske kunstnergruppe Der Blaue Reiter og regnes i dag som en vigtig overgangsfigur fra symbolisme til ekspressionisme og surrealisme. Med den fantastiske roman Den anden side (1909) skabte han et litterært modstykke til sin billedkunst.

 • af T. Kingfisher
  117,95 kr.

 • af Ragnhild Jølsen
  177,95 kr.

  Ragnhild Jølsen var en af de mest egenartede personligheder i Norge i begyndelsen af 1900-tallet. Feminist, provokatør, dyrker af den hedenske gud Pan og ikke mindst en meget talentfuld og radikal forfatter. Hovedværket i forfatterskabet er romanen Rikka Gan(1904). Rikka Gan er Jølsens forsøg på at forny den gotiske genre. Den rummer et voldsomt opgør med patriarkatet, er kompleks i sin opbygning, fuld af drømmesyn og som intet andet i verdenslitteraturen.I romanen har den rige Mattias Aga købt gården Gan, og den svage Jon Torsen gøres til bestyrer. Med sig bringer Torsen sin kone, Fernanda, og ikke mindst sin søster Rikka. De er af slægten Gan – en slægt af stærke kvinder og svage mænd. Rikka er smuk og dragende. Mændene tiltrækkes af hendes mystiske væsen, men inde i Rikka foregår en kamp. I ly af natten opsøger hun kirkegården, hun fantaserer om den mystiske Vilde Vå, og trods sit søde væsen drømmer hun om død og ødelæggelse. På gården Gan foregår der mystiske ting, men ingen kan finde ud af hvad, og afsløringen viser sig at være mere skræmmende, end nogen kan forestille sig. Ragnhild Jølsen (1875-1908) var norsk forfatter ved overgangen mellem nyromantikken og nyrealismen. Hun blev i sin samtid set som noget af en provokatør, en frisindet, moderne kvinde. Hun udgav i alt fire romaner: Ve’s mor (1903), Rikka Gan (1904), Fernanda Mona (1905), Hollases krønike (1906) samt novellesamlingen Brukshistorier (1907). De skildrer alle brydningen mellem gammel og ny tid med fokus på komplicerede kvindesind og farligt begær og har indslag af overnaturlige fænomener. Hun kæmpede det meste af sit voksenliv med en morfinafhængighed og tog i 1908 sit eget liv.

 • af Camilla Grebe
  138,95 - 198,94 kr.

  Camilla Grebe og hendes søn Carl-David Pärson har sammen skrevet denne hårrejsende thriller.Den unge politibetjent Alba er sikker på, at intet nogensinde sker i Sundby, som hun er blevet tvangsforflyttet til efter at have angrebet en kollega. Hun tager fejl.Småbørnsfaren Leo tror, at flytningen til den idylliske gård udenfor Sundby skal hjælpe ham og hans familie med at komme over sorgen over et mistet barn. Han tager fejl.Leos hustru Marika er overbevist om, at noget ikke er som det skal være på gården, og at noget frygteligt snart vil ske. Hun får ret.Låneren er en thriller om virkelighedens sprækker, om sorg, og om behovet for at genskabe det tabte.

 • af Edgar Allan Poe
  117,95 kr.

  VINTAGE CLASSICS' AMERICAN GOTHIC SERIESSpine-tingling, mind-altering and deliciously atmospheric, journey into the dark side of America with nine of its most uncanny classics.Edgar Allan Poe was a writer of uncommon talent; in The Murders in the Rue Morgue he created the genre of detective fiction while his genius for finding the strangeness lurking within us all has been an influence on everyone from Freud to Hollywood. This complete collection of all his short stories and novellas contains well-known tales 'The Pit and the Pendulum' and 'The Tell-Tale Heart' alongside hidden gems that both unsettle and enthrall the reader.

 • af Camilla Bruce
  117,95 - 165,95 kr.

 • - Grotesker 1900-1910
  af Johannes V. Jensen, Harald Kidde, Thit Jensen, mfl.
  197,95 kr.

  Fjorten tekster fra dansk og norsk litteratur er samlet i denne antologi. De stammer alle fra perioden mellem 1900 og 1910, hvor den overnaturlige uhygge og det groteske begyndte at manifestere sig som en mærkbar understrøm i de to landes fælles litterære landskab.Bogens sider befolkes af et righoldigt udvalg af bizarre skabninger fra genfærd og menneskeøgler over havfruer og døde guder til kannibalistiske katte, mens teksternes ophav strækker sig fra i dag totalt glemte skribenter til kanonforfattere, der lejlighedsvis udforskede det fantastiske og groteske. Også geografisk spænder fortællingerne vidt og byder på en rejse rundt i Europa – fra Danmark til Sverige og Norge og fra Island til Frankrig og Spanien.Perioden fra 1900 til 1910 er lige på kanten af modernitetens endegyldige indtog i Norden, og bogens fortællinger gennemløbes både af erindringen om folketroens gamle sagn og myter og af en gryende modernisme.Teksterne i bogen foregår i grænselandet mellem det virkelighedsnære og det overnaturlige og mytologiske. En mand bevæger sig gennem en giftig og regnvåd skov frem mod stedet, hvor den store gud Pan har lagt sig til at dø. En ond norsk olding har gemt en uhyggelige hemmelighed i gammel jernmine. En sindssyg gammel kone driver et herberg i en dyster storby, hvor både mørkets kræfter og hendes katte har frit spil. En desperat adelsmand i Paris opdager, at han kan dræbe alene ved hjælp af sit eget dybe, glødende had. En mand i Danmark taler i telefon med sin afdøde ven. En udhungret mand i Spanien forvandler sig til en menneskeøgle. Og i den sidste fortælling lægges hele verden øde af ragnarok. Vildsindet forfølger en relativt upåagtet grotesk litteraturhistorisk strømning i dansk og nordisk litteratur tilbage til det tyvende århundredes begyndelse. Udgivelsen viderefører det litteraturarkæologiske gravearbejde, som i 2017 resulterede i udgivelsen af antologien Menneskekød i Serie for grotesker. Indhold:Harald Kidde: ”Pan” Thit Jensen: ”Den lodne hånd”Sigurd Mathiesen: ”Den gamle grube”Holger Rygaard-Hansen: ”Rundjernet”Sten Drewsen: ”Hunger”Thomas Krag: ”Djævlebesættelse”Johannes V. Jensen: ”Vinternat”Sigurd Mathiesen: ”Jernkor­set”Thit Jensen: ”Spøgelset i bispereden”R. Jahn Nielsen: ”Et brev til en ven”L.C. Nielsen: ”Visioner II”Astrid Ehrencron-Kidde: ”Marietta – Marietta!”Johannes V. Jensen: ”Kondignogen”Harald Kidde: ”Vidar”

 • af Rud Lange
  136,95 kr.

  Gule roser er en mærkværdig dansk skrækroman oprindeligt udgivet i 1911. Det er en litterær kinesisk æske i højt tempo, med utallige lag, trods dens korte længde. Ved udgivelsen blev den latterliggjort, mens det i dag er tydeligt, at den var forud for sin tid i forsøget på at vise sindssygen indefra og give sindssygen en stemme i litteraturen.Romanens hovedperson, Viktor, er overbevist om at han har fundet grundformen til alt organisk liv. Det er et underligt dyr, en blanding af en elefant og en flue, med ildrøde øjne, snabel, stødtænder, klumpfødder og på størrelse med en oldenborre! I forsøget på at skræmme dyret væk med et skud fra sin revolver, bliver han tiltalt for mordforsøg på en lille dreng og kommer i fængsel. Senere ender han på et sindssygehospital. Dog kun til observation og ikke som patient. Siger han selv. På sindssygehospitalet møder Viktor en farlig morder, som fortæller den rablende historie om hvordan han endte på hospitalet. Og så står vanviddets porte pludseligt åbne som aldrig før, for både Viktor og læseren. Rud Lange (1884-1918) var journalist og forfatter, og han udgav fem romaner mellem 1908 og 1914. I samtiden blev hans bøger ofte foragtet og latterliggjort på grund af deres næsten monomane optagethed af det sygelige og afvigende. I 1915 boede han på D’Angleterre, da hotellet brændte. Han blev reddet ud i sidste øjeblik, men mistede et færdigskrevet romanmanuskript i flammerne. Derefter stoppede hans litterære produktion tilsyneladende, og i 1918 begik han selvmord. GULE ROSER er en ny serie fra Forlaget Escho der fokuserer på kulørt litteratur. Fra skrækromaner, elskovsromaner og kriminalromaner til eventyr fra perioden 1900-1945. Alt hvad den samtidige Georg Brandes og kredsen omkring ham ville have anset som pinligt at læse. Det er bemærkelsesværdigt hvor lidt opmærksomhed dansk litteratur af den kulørte slags har fået igennem tiden. Én forklaring er at det meste af den kulørte litteratur virkelig vardårlig. Mange af teksterne var uoriginale metervarer sprøjtet ud for at tjene nemme penge i en medietid hvor filmen var stum, musik kun klassisk og litteraturen derfor var dominerende og mangfoldig. Men, og her kommer det store MEN, der er så vigtigt. At 99% af den kulørte litteratur var noget lort, skal ikke ligge den sidste 1% til last.

 • af Rikke Schubart
  317,95 kr.

  "Hvorfor bliver vi tiltrukket og fascineret af uhyggelige hændelser i fiktiv form? Hvad er det der gør, at vi ligefrem nyder at læse en roman eller se en film om en patologisk voldsforbryder, som vi ville være rædselsslagne over at møde i virkeligheden? Hvordan går det til, at personer, der ellers virker sunde og fornuftige, nyder det kolde gys, når vampyren blotter tænderne, når og psykopaten hæver øksen over (Misery) eller retter geværet (The Silence of the Lambs) eller klaverstregen (Cape Fear) mod et uskyldigt offers hoved? Og er offeret nu egentlig også altid helt uskyldigt?" idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlRikke Schubart (f. 1966) er en dansk forfatter og lektor ved Syddansk Universitet og ekspert i gyserfilm. Hun har en ph.d.-grad fra Københavns Universitet og udgivet en stor mængde artikler og en række bøger om film, køn, kultur og medier.

 • af Wilkie Collins
  62,95 - 162,95 kr.

  Nine O¿ Clock (1852) is a novel by Wilkie Collins. Written in the aftermath of Antonina (1850), his successful debut, Nine O¿ Clock finds the author honing the trademark sense of mystery and psychological unease that would make him a household name around the world. Recognized as an important Victorian novelist and pioneer of detective fiction, Wilkie Collins was a writer with a gift for thoughtful entertainment, stories written for a popular audience that continue to resonate with scholars and readers today. At the height of the French Revolution, a group of prisoners awaiting execution is given the chance at one last night with friends and family. Elated, they feast and drink with their loved ones, exchanging stories of the past and even cracking jokes on the infamous guillotine, the very instrument of death they will face in the morning. Despite this general sense of hopeless joy, one man, Duprat, avoids the trend toward gallows humor, refusing to speak on the subject. Pressed by his friend Marginy, however, a change comes over Duprat, who begins to reveal a strange foresight of his own impending doom. Beyond its sensational plot, Nine O¿ Clock is a masterpiece of Gothic horror and mystery for seasoned readers of Victorian fiction and newcomers alike. With a beautifully designed cover and professionally typeset manuscript, this edition of Wilkie Collins¿ Nine O¿ Clock is a classic work of English literature reimagined for modern readers.

 • af Algernon Blackwood
  145,95 kr.

  To gotiske noveller skrevet af Algernon Blackwood Oversat af Christian Aalling Algernon Henry Blackwood (1869-1951) skrev 14 romaner, syv skuespil og et hav af noveller. Som ung boede han i en periode først i Canada, hvor han arbejdede i landbruget, og siden i New York, hvor han blandt andet ernærede sig som journalist for The New York Times. En gennemgående figur i flere af Algernon Blackwoods gotiske noveller var den paranormale detektiv John Silence, der også optræder i begge noveller i denne bog. De viser Algernon Blackwoods stemningsmættede pen og hans særlige evne for krybende uhygge og fascination af okkulte seancer. Algernon Blackwood blev af H.P. Lovecraft regnet for en af samtidens Modern Masters inden for overnaturlig horrorlitteratur. Samlingen indeholder novellerne: Kattenes by Den gamle kostskole

 • af Algernon Blackwood
  165,95 - 173,95 kr.

  Træerne kommer efter David. For de elsker ham.Men det gør hans kone jo også... "De bruser i skoven længere ude... Og jeg... må derud og se det. De har brug for mig. De har kaldt på mig. " Algernon Blackwood (1869-1951) anses som en af alle tiders største forfattere af uhyggelige historier."Manden, træerne elskede" (1912), hans mesterværk af en øko-horror-thriller, kan nu læses for første gang på dansk.

 • af Richard Matheson
  131,95 kr.

  RICHARD MATHESON (1926-2013) skrev en mængde romaner og noveller, og stod dertil bag manuskriptet til blandt andet det afsnit af Twilight Zone, hvor William Shatner opdager en gremlin på flyvingen – og Steven Spielbergs første film, Duellen. Nu genudgiver SerieKlubben to af hans bedste bøger på dansk."Han flygtede gennem lyspletter og nåede så igen i mørke. Hans ansigt var en forvreden maske af rædsel. Solstriber kastede lyse streger over hans fodspor. Bag ham havde edderkoppen optaget jagten på ham ..."Richard Mathesons klassiker om Scott Carey, der langsomt men støt bliver mindre og mindre, er et værk der fortjener at blive læst eller genlæst af enhver fan af gys og science fiction. Jack Arnolds filmatisering fra 1957 er en klassiker.Efterskrift af NICOLAS BARBANO.

 • af Richard Matheson
  127,95 kr.

  RICHARD MATHESON (1926-2013) skrev en mængde romaner og noveller, og stod dertil bag manuskriptet til blandt andet det afsnit af Twilight Zone, hvor William Shatner opdager en gremlin på flyvingen – og Steven Spielbergs første film, Duellen. Nu genudgiver SerieKlubben to af hans bedste bøger på dansk."Han lagde bogen fra sig og stirrede ned i gulvet. Højttaleren brølede “Verklärte Nacht” ud. Han kunne selvfølgelig stoppe vat i ørerne; det lukkede deres lyde ude, men så kunne han heller ikke høre musikken, og han kunne ikke lide tanken om, at de havde tvunget ham ind i et sneglehus ..."Richard Mathesons første og mest kendte roman foreliggerendelig på dansk igen.Bogen er filmatiseret flere gange, senest med Will Smith.Efterskrift af NICOLAS BARBANO.

 • af Margaret Oliphant
  167,95 kr.

  To gotiske noveller af Margaret Oliphant. Oversat af Christina Frøkjær Den skotske forfatter Margaret Oliphant (1828-1897) var en særdeles produktiv forfatter, der udgav mere end hundrede bøger i forskellige genrer. Hun var en af de mange kvindelige forfattere, der var med til at forme gysergenren i det 19. århundrede med sine stemningsfulde, varierede og åbne fortællinger. Hun er, så vidt vides, ikke tidligere oversat til dansk. De to noveller i denne bog er skrevet med 20 års mellemrum og viser Oliphant som en både alsidig og stemningsfuld forfatter, der giver historierne og sproget plads til at folde sig ud. Det er gotisk uhygge, finurligt og dragende, men aldrig blodigt eller modbydeligt. Samlingen indeholder novellerne: Bibliotekets vindue Det hemmelige kammer

 • af Edgar Allan Poe
  89,95 kr.

  The only novel completed by the master of the short-story form, The Narrative of Arthur Gordon Pym relates the rollicking adventures of a boy from Nantucket as he boards a succession of ships and travels in the farthest regions of the southern hemisphere. On the way, he experiences the hardships and dangers of life at sea, surviving a violent storm, stowing away on a whaling ship and being reduced to the most extreme measures by hunger. The result is a yarn as thrilling as any of Poe's horror stories.Alongside Pym's exploits, this collection includes many celebrated tales, such as ?The Cask of Amontillado', ?The Gold Bug' and ?Hop-Frog', as well as Poe's second, unfinished novel, The Journal of Julius Rodman, all of which bear witness to the narrative genius of one of America's greatest storytellers.

 • af Evan K Pozios
  167,95 kr.

  For fans of Creepshow, and Tales from the Crypt! Stories contained within are a smorgasbord of entertaining tales designed to thrill, chill, and just plain ol scare the hell out of you!

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.