dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Socialt arbejde

Her finder du spændende bøger om Socialt arbejde. Nedenfor er et flot udvalg af over 3.610 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Min rejse til Håbets Land
    af Anja Lóven & Julie Moestrup
    147,95 - 231,95 kr.

    Anja og de afrikanske heksebørn En ærlig og inspirerende biografi om nordjyden Anja, der forfulgte drømmen om at vie sit liv til at hjælpe heksebørn i Nigeria – og i dag er verdenskendt for sin hjælpeorganisation DINNødhjælp. ”Tatoveringerne afspejler det kaos, der har været igennem hele mit liv,” siger Anja Ringgren Lovén i denne åbenhjertige biografi, hvor hun for første gang løfter sløret for de op- og nedture, der har præget hendes liv. Fra opvæksten med en alkoholisk far til morens alt for tidlige død. Om årene med angst og spiseforstyrrelser og viljen til at vende tilbage til livet og realisere sin drøm om at hjælpe andre – og få succes med det. Hun blev med ét verdenskendt i 2016, da fotografiet af hende, der reddede en udmagret tre-årig dreng fra en landsby i Nigeria, gik viralt. Drengen, der fik navnet Hope, var anklaget for at være heks og var blevet udstødt og tortureret af både sin familie og landsbysamfundet. Anja Ringgren Lovén har bevist, at man med vilje og modet til at arbejde i et af verdens farligste lande kan give udsatte børn en tilværelse og uddannelse, de aldrig havde turde håbe på. 2012 blev et afgørende vendepunkt i Anjas liv. Efter at have set en britisk dokumentar om, hvordan heksebørn mishandles i Nigeria, valgte hun at opsige sit job i en tøjbutik i Aarhus, solgte alle sine ejendele, og med penge indsamlet i Danmark rejste hun til Nigeria for at hjælpe disse udstødte børn. Hun var på det tidspunkt i midten af trediverne, single og barnløs og mødte i Nigeria ikke kun sit kald, men også sin store kærlighed, hjælpearbejderen og juristen David Emmanuel Umem. I 2014 fik de sønnen David Junior og har i fællesskab etableret DINNødhjælp, der i dag driver børnecentret Land of Hope i det sydøstlige Nigeria, hvor de såkaldte heksebørn kan leve i trygge omgivelser. Anja har vundet adskillige priser for sit humanitære arbejde, og Dalai Lama har personligt vist hende sin anerkendelse. Heksebørnenes mor er en stærk fortælling om ikke blot at forfølge sine drømme, men også om de personlige omkostninger, det kræver.

  • af Leif Kongsgaard
    333,95 kr.

    Professionelle praktikere i socialt arbejde møder ofte vilde problemer, der ikke kan løses med én metode eller en simpel manual. De har brug for at kunne foretage perspektivskift i forståelsen af borgerens situation og afstemme teori og metoder i forhold til den respons, de møder. De har behov for at kunne arbejde multiteoretisk. Denne bog præsenterer en række centrale teoretiske og metodiske tilgange til arbejdet med forandringsprocesser, relationer og kommunikation indenfor bl.a. social- og beskæftigelsesindsatser, socialpsykiatri, misbrugsbehandling. De tilgange, der præsenteres i bogen, stammer fra beslægtede felter som pædagogik, psykologi samt organisations- og ledelsesteori. Bogen giver dels en introduktion til centrale begreber og perspektiver fra de valgte tilgange og dels en lang række eksempler på, hvordan disse kan omsættes til konkret praksis. Bogen behandler desuden begreber som magt, roller og refleksiv praksis i forhold til de valgte tilgange. OBS! Fås i nyere udgave, benyt SBN 9788759329832

  • af Grit Niklasson
    262,95 - 318,94 kr.

    Denne bog henvender sig til alle sundhedsbachelorer. Især vil kommende bioanalytikere, fysioterapeuter, sygeplejersker, jordemødre, radiografer og ergoterapeuter have udbytte af bogen, da den er skrevet tæt op ad gældende bekendtgørelser og studieordninger. Forfatterne viser, hvordan samfundet sætter rammerne for den sundhedsprofessionelles møde med borgeren. Disse rammer udgøres ikke mindst af konkrete politiske tiltag og lovgivning. Men også folkesundhedsprogrammer og aktuelle forebyggelses-, sundhedsfremme- og behandlingstilbud fra kommuner og regioner spiller ind, da det er den sundhedsprofessionelles opgave at udmønte dem i forhold til den specifikke borger. Samtidig indvirker forskellige strømninger og strukturer på mødet. Det kan være samfundets formelle og uformelle magtrelationer, den ulige fordeling af muligheder og ressourcer samt forskellige opfattelser af væsentlige begreber som risiko, livsstil og ’det gode liv’.

  • - Vrede er mit mellemnavn
    af Lisbeth Zornig Andersen
    235,95 kr.

    Genudgivelse i pocket-format Denne nye udgave af Zornig indeholder et nyt kapitel med opdateringer. Zornig er den hudløst ærlige beretning om, hvordan et barn i det moderne velfærdsdanmark overlevede en opvækst fyldt med svigt, vold og overgreb fra de voksne omkring hende. Lisbeth Zornig Andersen skildrer med barnets øjne sin egen opvæks med hverdagens rædsler i det under-Danmark, som er skjult for de fleste. En hverdag fyldt med knytnæver, blod, misbrug, straf, sult, stank og frygt. En far, der forsvandt, en stedfar, der gjorde ondt, en mor, der svigtede. Vi følger skridt for skridt hvordan hendes brødre bliver brudt ned i et hjem, hvor man fik noget at spise, hvis man kunne samle maden op fra kogende vand, hvor et enkelt ord ved middagsbordet betød sengen, hvor en plukket blomme i haven betød røvfuld i enerum – og det, der var værre. En barndom tilbragt på værtshuse, på børnehjem og på ungdomsinstitutioner. Usentimentalt og uhyggeligt detaljeret folder Lisbeth Zornig Andersen en brutal virkelighed ud, hvor ingen voksne greb ind for hjælpe den altid tavse, snavsede, magre pige med vorter på hænderne og kronisk øjenbetændelse. Indtil hun blev gammel nok til at bruge vreden og tage livet i egne hænder. Det er også Lisbeth Zornig Andersens opråb til os andre. Hvad enten man professionelt arbejder med børn eller bare er en medborger. Hjælp disse børn!

  • af Marianne Skytte & Jens Guldager
    407,95 kr.

    Socialt arbejde – teorier og perspektiver giver en oversigt over det meget brede og sammensatte felt, som socialt arbejde udgør. Bogen er opdelt i to dele. Del I indeholder forskellige overordnede perspektiver på socialt arbejde: præsentation og diskussion af det sociale arbejdes felt, teorier om sociale problemer, medborgeropfattelser i socialpolitikken, udviklingen i den retlige regulering samt kundskabsformer og metodeopfattelser i socialt arbejde. I Del II introduceres det sociale arbejdes kerneområder: fattigdom, marginalisering og social eksklusion, beskæftigelsesområdet, børn-, unge- og familieområdet, hjemløshed, migration, psykiske lidelser, alkohol- og stofmisbrug og det boligsociale område.  2. udgave af Socialt arbejde – teorier og perspektiver er ført ajour i henhold til den udvikling, der i de seneste år er foregået inden for socialpolitik og lovgivning. Derudover er statistisk materiale opdateret. Bogen henvender sig til praktikere samt til studerende på diplom- og masteruddannelser inden for socialt arbejde samt kandidatuddannelsen i socialt arbejde.

  • af Bjarne Nielsen
    263,95 - 312,95 kr.

    I en tid hvor ordet inklusion er på alles læber, spiller PPR en central rolle i at føre den nye inklusionslovgivning ud i livet. Denne håndbog giver præcise svar på hvilke arbejdsopgaver, der kræves og efterspørges af PPR – med respekt for, at PPR er meget forskelligt udviklet i de enkelte kommuner.Bogen kommer hele vejen rundt om PPR’s virksomhed, den relevante lovgivning og skolens og dagtilbudenes virkelighed og udfordringer, som sætter dagsordenen for forventninger og krav til PPR. Hvorfor eksisterer PPR? Hvordan tilrettelægger det enkelte PPR på bedst mulig måde sine arbejdsopgaver? Og hvad er PPR’s vigtigste opgaver – nu og i fremtiden?PPR-Håndbogen indeholder bl.a. konkrete beskrivelser af arbejdet og samarbejdet internt på PPR samt udviklingsmuligheder for PPR’s arbejds- og indsatsformer, og bogens kapitler kan læses uafhængig af hinanden.Udover at bogen i sin helhed er et oplagt værktøj for PPR’s ledelse og medarbejdere, er bogens overordnede kapitler i høj grad relevante for den brede kreds af PPR’s samarbejdspartnere, deriblandt kommunale ledere og skole- og dagtilbudsledere, faglige konsulenter, koordinatorer og vejledere på småbørns- og skoleområdet.Med denne bog i hånden, bliver du både klogere på rammerne for PPR’s arbejde og får konkret vejledning og gode råd, som du kan bruge i dit arbejde – på eller i samarbejde med PPR.

  • - Kommunikation og relation i arbejdet med mennesker
    af Odd Harald Røkenes & Per-Halvard Hanssen
    367,95 kr.

    Kommunikation er et grundlæggende element i alt arbejde med mennesker. At skabe et vellykket møde og en god, bærende relation er ofte den vigtigste del af arbejdet. ‘Bære eller briste – kommunikationog relation i arbejdet med mennesker’ handler om, at kommunikation drejer sig om mere end at gøre sig forstået. Det er vigtigt at lære sig selv at kende og at udvikle en personlig professionalitet. God kommunikation handler om at leve sig ind i andres verden, skabe et oplevelsesfællesskab, opbygge relationer til andre mennesker og have modet til at være i situationer, der opleves som vanskelige. Fagpersoner har brug for at tilegne sig viden om kommunikationsprocesser og udvikle kommunikationsfærdigheder. God kommunikation kræver også, at fagpersonen reflekterer over sin egen forståelse og sine egne handlinger og interagerer på en måde, der ikke krænker andre menneskers integritet og ret til selvbestemmelse.Bære eller briste giver en introduktion til kommunikations- og relationsteori og tager centrale begreber og problemstillinger op. Indholdet er bredt forankret i psykologi, filosofi, etik, sociologi, sundhedsvidenskab og neurovidenskab. Gennem hele bogen præsenteres læseren for opgaver og øvelser, hvor teori og problemstillinger bliver konkretiseret. Bære eller briste henvender sig til alle, som arbejder med mennesker, og til alle studerende, der uddanner sig til denne form for arbejde.

  • af Lis Møller
    317,95 kr.

    Hvad vil det sige at være til stede i relationer med andre mennesker, hvor den ene (den professionelle) har det som sit erhverv at bidrage til den andens trivsel, udvikling, læring og sundhed. Det er det gennemgående spørgsmål i Professionelle relationer.At være personligt til stede ved dette er lettere sagt end gjort, for i ethvert fprofessionelt samspil påvirkes vi af den andens bidrag, af samspillets dynamik, af vores forforståelser, vores indre tilstande, vores egne behov og af vores specifikke faglige viden. Og den professionelle påvirkes af de rammer og vilkår, der er for indsatsen. På den måde er bogen en opfordring til den professionelle om også at rette søgelyset mod sig selv og sit eget bidrag i samspillet.Professionelle relationer henvender sig til alle, der har et professionelt ansvar i kontakten med andre mennesker. Det er ikke afgørende hvilke mennesker den professionelle arbejder med, ligesom den specifikke profession heller ikke er afgørende. Der kan være tale om pædagoger, socialrådgivere, lærere og psykologer, ligesom der kan være tale om læger, sygeplekersker og andre, der, uanset deres uddannelsesmæssige baggrund, har det som en bærende del af deres profession at indgå i samspil og relation med andre mennesker.

  • af Lisbeth Rask, Birthe Elholm & Maja Natacha Haack
    247,95 kr.

    Børn og unge i udsatte positioner, hvor risikofaktorer har forstærket hinanden over tid, og hvor beskyttelsesfaktorer ikke længere opvejer disse, mistrives. I Udviklingsstøttende samtaler med børn og unge i mistrivsel sætter Birthe Elholm, Maja Haack og Lisbeth Rask fokus på de samtaler, der kan støtte et barn eller en ung i at identificere egne tanker, følelser og behov samt at forstå sin situation og kende sine muligheder og rettigheder. Disse samtaler kan have afgørende indflydelse på barnets udvikling og kan i nogle tilfælde føre til et positivt vendepunkt i dets selvforståelse og forståelse af sig selv i forhold til andre. I bogen bliver den professionelle først introduceret til den udviklingsstøttende samtale, til hvad udviklingsstøtte er, og til den betydning, støtten har for barnet. Herefter følger en række metoder, som den professionelle kan trække på i en udviklingsstøttende samtale med et barn eller en ung. Udviklingsstøttende samtaler med børn og unge i mistrivsel er skrevet til professionelle inden for det pædagogiske, sundhedsfaglige og sociale område, som hver dag taler med børn og unge.

  • af Eva Johnsson, Leili Laanemets & Kerstin Svensson
    297,95 kr.

    Handlingsmæssigt råderum i socialt arbejde er en lærebog i praktisk socialt arbejde. Forfatterne beskriver ikke, hvordan man som socialrådgiver bør gøre. I stedet stræber de efter at sætte gang i tanker og refleksioner om de forskellige konkrete situationer, man som socialrådgiver møder i praksis, og hvordan de kan give afsæt for udvidelse af socialrådgiverens handlingsmæssige råderum.Som socialrådgiver befinder man sig i et spændingsfelt mellem ens professionelle rolle, organisationens interesse og klientens eller borgerens interesse. I dette spændingsfelt, 'det handlingsmæssige råderum', skal man udføre sit arbejde og finde ud af, hvad der er det rigtige at gøre i hver enkelt situation.Handlingsmæssigt råderum i socialt arbejde henvender sig til både studerende og professionelle inden for socialt arbejde.

  • af Maria Appel Nissen & Margit Harder
    317,95 kr.

    Bogen tilbyder en model for, hvordan socialarbejderen kan konstruere helhedssyn, der tager højde for samspillet mellem sociale problemer, perspektiver og handlinger i konkrete kontekster, hvor integration, magt og refleksion spiller en central rolle.Bogen henvender sig til studerende på de sociale grunduddannelser, diplom- og masteruddannelser og den sociale kandidatuddannelse.

  • af Hanne Warming, Manon Alice Lavaud & Signe Fjordside
    243,94 kr.

    Netop i kraft af deres ’særlighed’ har børn og unge i udsatte positioner ofte ressourcer og styrker, som vi overser. Denne bog giver dig konkrete refleksions- og supervisionsredskaber til at se disse muligheder og styrker. Gennem eksempler og cases præsenterer den et mindset – Det dobbelte blik – der søger at minimere udfordringer og samtidig understøtte styrkepotentiale hos børn og unge. Det dobbelte blik er ikke et koncept, men et grundlæggende mindset, der kan kombineres med og styrke allerede kendte metoder i den daglige praksis. Første del præsenterer Det dobbelte bliks teori og metoder, derefter zoomes ind på de forskellige kontekster, hvor Det dobbelte blik kan gøre en forskel: i forhold til det enkelte barn, i daginstitutioner og på opholdssteder, på personalemøder og i plejefamilier. Til bogens metoder hører arbejdsark og Den særlige ordbog. Bogen henvender sig til studerende og praktikere inden for det pædagogiske og socialfaglige felt. Bogen henvender sig til studerende og praktikere inden for det pædagogiske og socialfaglige felt.

  • - praksis med udsatte børn og unge
    af Cecilie Kolonda Moesby-Jensen
    318,94 kr.

    Det tværprofessionelle samarbejde spiller en vigtig rolle, når børn og unge i udsatte positioner har brug for støtte.Denne bog samler en række forskningsbaserede tekster, der belyser og perspektiverer dette vanskelige samarbejde i forskellige kontekster dagsinstitutionsområdet, skoleområdet, det sociale område og det pædagogisk-psykologiske rådgivningsområde. I bogen trækker forskerne på en række forskellige teoretiske perspektiver, og frembringer hermed en rig variation af betragtningsmåder, temaer og begreber, idet der tilbydes en vifte af kontrasterende blik på det tværprofessionelle samarbejde.Bogen falder i to dele. Første del er introducerende, hvilket efterfølges af bogens mest omfattende anden del, der belyser, hvordan det tværprofessionelle samarbejde tager sig ud i de forskellige kontekster, hvor de udsatte børn og unge befinder sig.

  • af Rikke Kajhøj Jensen, Mia Søiberg, Henrik Thomsen, mfl.
    250,95 kr.

    Procesfacilitering i praksis henvender sig til alle, der arbejder med mennesker og sociale processer. Bogen er en kort og letlæst bog, der kobler teori og praksis tæt ud fra et systemisk perspektiv. Forfatterne introducerer til, hvordan man kan arbejde med procesfacilitering og forberede, afvikle og evaluere komplekse processer. Og de forklarer de vigtigste værktøjer og begreber, man har brug for, når man skal facilitere en proces. Desuden viser forfatterne, hvordan værktøjerne kan bruges i praksis.

  • af Preben Rohde
    317,95 kr.

    Jura og socialt arbejde giver et grundlæggende overblik over, hvad en sagsbehandler inden for det sociale og/eller beskæftigelsesmæssige område i en kommunal forvaltning skal vide, herunder om krav og forventninger til sagsbehandleren.I bogen bliver de centrale lovområder gennemgået med vægt på lovens formål, personkreds, tildelingskriterier, udmålingsregler og sagsbehandlingsregler.Områderne er:AktivlovenBeskæftigelsesområdetLov om sygedagpengeRevalideringshjælp, rehabiliteringsforløb, fleksjob, førtidspension og folkepensionBørn og ungeBørn og voksne med handicap.Bogen redegør desuden for de forvaltningsretlige regler og regler vedrørende retssikkerhed.

  • - Ny udg. ISBN 9788750044857
    af Karen Healy
    357,95 kr.

    Karen Healy præsenterer klart og systematisk de dominerende teorier for socialt arbejde. Med stort overblik formidler hun det diskursive og teoretiske grundlag for praksis – uden at miste forbindelsen til praksis. Hun gennemgår forskellige tilgange som problemløsning, systemteori, styrkeperspektivet, radikal og anti-undertrykkende praksis samt postmoderne perspektiver. Teoriernes anvendelighed og relevans for praksis illustreres løbende gennem konkrete cases og diskussionsoplæg.

  • af Maria Appel Nissen, Mia Arp Fallov & Pia Ringø
    277,95 kr.

    Velfærdspolitiske ideer om det produktive menneske er en stærk drivkraft i udviklingen af menneskesyn. Dette kommer til udtryk i en forventning om, at hjælp til mennesker i sårbare positioner skal føre til selvforsørgelse - eller til at de kan klare sig selv ved at realisere egne ressourcer, netværk og potentialer for forandring. Hvad betyder det for socialt arbejde? Går noget tabt? Kommer nogen i klemme?Forfatterne viser, at der findes menneskesyn, som i dag har trange kår, men som er vigtige, fordi de kan nuancere og udvide vores forestillinger om, hvad det vil sige at være et produktivt menneske. Det viser de med eksempler fra socialt arbejdes praksis - beskæftigelsesområdet, psykiatri- og handicapområdet, børne-, familie- og ungeområdet samt det boligsociale område. Bogen giver nye perspektiver på udviklingen af velfærd og socialt arbejde og bidrager til refleksion over og diskussion om, hvordan vi betragter og behandler mennesker, der befinder sig i udsatte, sårbare eller vanskelige positioner.

  • - Hvordan vi genopbygger indbyrdes relationer og revolutionerer velfærdsstaten
    af Hilary Cottam
    317,95 - 353,94 kr.

    Velfærdsstaten var revolutionerende: Den løftede tusinder ud af fattigdom, gav anstændige hjem, god uddannelse og sikkerhed. Men i dag er den blevet til et omfattende og dyrt system til administrering af behov og risici. Velfærdsstaten er et industrielt system og dens institutioner og serviceydelser afspejler den æra, den blev udformet i. I dag står vi over for nye udfordringer. Global opvarmning, massemigration, demografiske forandringer, kroniske sygdomsepidemier, bekymringer for sikkerheden og voksende ulighed er problemer, som hører vor tid til, og de eksisterende systemer kan ikke håndtere og da slet ikke løse dem. Vores ressourcer er ændret. Denne bog handler om at gennemføre en radikal overgang, der opgiver det 20. århundredes besættelse af styring og administration og af at lappe folk sammen igen, når det er gået galt. I stedet skal fokus rettes mod at støtte den enkelte, familierne og lokalsamfundene i at udvikle deres egne kapabiliteter: lære, arbejde, leve sundt og tage kontakt med hinanden. Moderne velfærd er til for at kultivere sådanne kapabilitet, frem for at administrere menneskelig afhængighed. Bogen giver konkrete bud på, hvordan vi kan genforstå og re-designe velfærdsstaten til dette århundrede, ved at beskrive fem 'eksperimenter', der viser os et nyt design af familieliv, opvækst, arbejdsliv, sundhed og alderdom. Kernen i denne måde at arbejde på er menneskelige forbindelser. Radikal hjælp beskriver principperne bag tilgangen, designprocessen, som gør arbejdet muligt og udfordringerne ved overgangen. Det drejer sig om konkrete nye måder at organisere os på, der allerede har udviklet sig over hele Storbritannien. Radikal hjælp skaber en ny vision og en radikalt anderledes tilgang, der igen kan tage vare på os fra vugge til grav.

  • af Anne Marie Villumsen
    313,95 kr.

    "Helhedsorienteret socialt arbejde med udsatte familier" handler om de familier, som trives dårligst i vores samfund. Det er familier, hvis liv er præget af mangelfuld skolegang, ingen eller ringe uddannelse, arbejdsløshed samt fysiske og psykiske problemer. Bogen stiller med udgangspunkt i dansk forskning skarpt på, hvordan helhedsorienteret socialt arbejde kan være vejen frem, når man vil øge disse familiers evne til at handle i eget liv.I bogen bliver du også introduceret til praksismodeller for en helhedsorienteret indsats, som er blevet udarbejdet af og afprøvet i tre kommuner. Bogen fortæller om de organisatoriske udfordringer, der er med at tilrettelægge det helhedsorienterede sociale arbejde, og om den forskningsbaserede viden, kommuneforsøgene har ført med sig.Bogen er skrevet til studerende på socialrådgiveruddannelsen, til socialrådgivere og ledere i kommuner og til studerende på efter- og videreuddannelse inden for det sociale område og offentlig ledelse.

  • - læring og overskridelse af marginalisering
    af Line Lerche Mørck
    319,95 kr.

    Line Lercke Mørck illustrerer med udgangspunkt i det vilde københavnske socialarbejdermiljø, hvordan man gennem fælles projekter på tværs af etniske og sociale forskelle kan skabe såkaldte grænsefællesskaber, som kan medvirke til læring og overskridelse af marginalisering.Gennem en detaljeret analyse af grænsefællesskabet det vilde gadeplansarbejderfællesskab udvikler Line Lercke Mørck en social praksisorienteret og kritisk psykologisk teori, som kan bruges til at analysere grænsefællesskaber på tværs af forskellige praksisfelter og til bedre at forstå særligt marginaliserede unge.Grænsefællesskaber henvender sig både til studerende og forskere ved universiteter og seminarer samt til praktikere, der mere generelt ønsker inspiration til, hvordan praksisudvikling fremmes indenfor uddannelse, arbejdsliv og socialt arbejde i bred forstand.

  • af Sverker Belin
    277,95 kr.

    "Relation før metode" handler om de patienter i psykiatrien, som det er vanskeligst at hjælpe. Der er ofte tale om mennesker med det, forfatteren kalder ”alvorlige psykiske problemer”, fx skizofreni, alvorlig personlighedsforstyrrelse, evt. i kombination med autisme, neuropsykologiske symptomer og måske misbrug. De mange kliniske eksempler er ikke blot et krydderi i bogen, men nødvendige, konkrete afsæt for forståelsen af relationens betydning og for udfoldelsen af den terapeutiske metode. Bogen tilbyder forklaringsmodeller, der gør det mere forståeligt og dermed udholdeligt, at der (igen og igen) opstår problemer i forløbene.Bogen introducerer velkendte begreber fra psykodynamisk teori (f.eks. overføring, projektion, negativ terapeutisk relation, objektrelation, narcissisme), men på en måde, der er umiddelbart tilgængelig, og hvor begreberne direkte anvendes som redskaber i analysen af de kliniske eksempler.

  • - En søsters skam og stolthed
    af Søren Baastrup & Halima El Abassi
    118,95 - 297,95 kr.

    Jeg var 11, da min mor strammede tørklædet om mit hår.12, da mine forældre sendte mig på genopdragelse i Marokko.16, da de giftede mig bort til en voksen mand.Og 17, da jeg blev mor.Men jeg nægtede at leve en kuet kvindes liv.MIT INDRE ATLAS er en barsk, men også inspirerende historie om en rebelsk pige fra Roskilde, der ikke passede ind i sine forældres marokkanske glansbillede. Halima El Abassi fortæller om sin stjålne barndom i en familie fuld af forbud, skam og sanktioner. Om mulighederne, livet ikke byder en indvandrerpige, hvis hun bliver for dansk. Om kærlighedens ringe kår i et arrangeret ægteskab. Og om en forrykt skilsmisse, som truede Halima under jorden og sendte hende ud på en altomsluttende personlig nedtur.HALIMA EL ABASSIS historie er på en gang smertelig og forsonende – og den giver håb til den næste generation af danske piger og kvinder med anden etnisk baggrund, der har retten til at bestemme selv.

  • - Bind 1 Iværksætteren
    af Peter Tygesen
    273,95 kr.

    På Rådhuspladsen løber Amdi og Walther ind i en gammel ven. Jørgen Kragh er lige blevet optaget på Københavns Universitet og på vej til rusfest i Studenterforeningen.”De spørger, om jeg vil med jorden rundt? Det er der jo kun ét svar på.”Allerede som dreng samler Mogens Amdi Petersen kammerater omkring sig i tætte fællesskaber, baseret på oprørsk munterhed og spejderære.”Man skal ville noget med sit liv,” siger Amdi. Sådan opstår Danmarks første kollektiv og landets første kulturhus, ligesom mødet med Jørgen Kragh fører til en legendarisk jordomrejse, der bliver skabelon for Den rejsende Højskole og siden Det nødvendige Seminarium – og Tvind.Samfundet rystes i 1960’erne og 1970’erne. Den gamle verden fungerer ikke længere, noget nyt skal fødes, men hvad? Den nye verden skal være mere bæredygtig, mere fri, mere retfærdig, men hvordan? Mange unge forkaster forældrenes værdier i kompromisløse eksperimenter med at skabe den nye orden, også på Tvind. Amdis fællesskaber er skabt til tiden – og skaber den.Første bind slutter med Mogens Amdi Petersens dramatiske exit fra offentligheden i 1979, netop som Tvind står på spring til en global ekspansion. Andet bind beskriver retsforfølgelsen og Tvinds aktiviteter som multinational koncern.Research, medforfatter til kap. 9, 10 og 13: Anders-Peter Mathiasen

  • - Tvind i 50 år
    af Pia Elers
    72,95 - 235,95 kr.

    Med kilder helt tæt på Mogens Amdi Pedersen og aktiviteterne i Tvind fortæller Pia Elers den fascinerende historie om en flok unge, der med en karismatisk leder i spidsen ville forandre verden, men som i dag fremstår som en lukket kapitalistisk koncern. Pia Elers var selv medlem af Lærergruppen i 1970’erne og har derfor på egen hånd oplevet det fantastiske fællesskab, der blev skabt omkring opbygningen af Skolesamvirket, men har også været vidne til, hvordan gruppepres kunne drive folk ud på selvmordets rand. Hun fortæller om Amdi Pedersen og hans livsværk – på godt og ondt. Både om de mange pædagogiske og humanitære projekter, der i dag er bredt ud til en lang række lande verden over. Og også om hvordan Amdi Pedersen trods sine åbenlyse kvaliteter blev stadig mere enerådig og svigtede de kammerater, der ofrede de vigtigste år af deres liv for at realisere hans visioner.  

  • - veje til mestring i teori og praksis
    af Ingelise Nordenhof & Gunnar Eide
    297,95 kr.

    Børne- og ungegrupper – veje til mestring i teori og praksis er en teori- og metodebog, der omhandler arbejdet med børn og unge i grupper. Bogen formidler, hvordan vi som professionelle igennem arbejdet med grupper kan støtte udsatte børn og unge i at finde veje til mestring, når livet bliver svært. Læseren introduceres for en narrativ gruppepraksis, hvor børn og unges fortællinger er i centrum for udveksling af erfaringer og læring. Gruppesamtaler om alvorlige emner veksler med leg og kreative aktiviteter, metaforer og eventyr, der kan gøre det lettere at tale om udfordringer og problemer. Teorier og metoder understøttes af fortællinger om arbejdet med grupper for børn og unge med psykisk syge forældre, børn og unge med flygtningebaggrund, børn og unge i sorg osv. Der er også ideer til, hvordan forældre og netværk kan inddrages med henblik på at bygge bro mellem børn og voksne i de berørte familier.Bogen henvender sig til ansatte i behandlings-, social-, skole- og sundhedssektoren. Forfatterne er begge erfarne familieterapeuter, gruppeledere, supervisorer og undervisere.

  • - Her kommer skravlet som rejser sig op
    af Malene Ravn
    93,95 - 137,95 kr.

    Én er vokset op i et pænt forstadshjem, en anden i en rockerborg. Én blev fjernet fra hjemmet, og én blev født som gadebarn. Seks tidligere hjemløse og misbrugere fortæller om deres barske og utrolige liv. Samtidig viser de, hvor stærk man skal være for at klare en tilværelse på gaden. Bogen er udgivet af Saxo og pengene fra salget af bogen går til den sociale virksomhed Gadens Stemmer.

  • af Preben Astrup
    21,95 - 67,95 kr.

    900.000. Så mange timers frivilligt arbejde udfører vi i Danmark – om dagen. Men de mange frivillige tænker ikke på tal, når de træner ungerne i den lokale fodboldklub, bygger en primitiv bivuak med spejderne eller hjælper flygtninge med sproget. For de frivillige handler det om fællesskabet, at skabe begejstring og gøre en forskel. For det er et kald at være frivillig, og det frivillige foreningsliv er unikt i Danmark. Det er her, vi uden at blinke nedbryder barrierer og lærer at forstå os selv og hinanden. Og heldigvis deler Preben Astrup i Frivillighed helt frivilligt ud af sin viden om frivillighedens væsen og fortæller, hvordan vores engagement binder os sammen – som samfund og som demokrati.

  • - historier fra Mændenes Hjem og Vesterbro
    af Robert Olsen & Merete Rostrup Fleischer
    97,95 - 152,95 kr.

    I kalejdoskopet Mens baggårdskattene forsvandt tager Robert Olsen, forstander på Mændenes Hjem gennem 18 år, os med til sit Vesterbro. Hils på Kongesønnen, Fuglen, den nærmest gennemsigtige Harry, Vesterbros sidste cowboy og mange andre skæbner, der alle har boet på ’drengehjemmet’ i Istedgade. Mens baggårdskattene forsvandt er en kærlighedserklæring til Vesterbro; nu såvel som før baggårdskattene forsvandt.

  • - Drabet på min bror og min kamp for et andet liv
    af Mellissa Hussein
    217,95 - 230,95 kr.

    FANGET I FAMILIEN er en tankevækkende og gribende familiefortælling om et forspildt liv bag et drab i bandemiljøet, fortalt af en efterladt storesøster, der selv har kæmpet sig fri af den tunge sociale arv i den danske ”indvandrerklasse”.Kun 24 år gammel faldt Ari Hussein i en regn af kugler i Valbyparken natten til den 15. marts 2018. Hvem der skød, ved kun gerningsmændene, og de har holdt på deres blodige hemmelighed. Men hvad der gik forud, kan Aris storesøster fortælle, og i denne bog deler hun sin gribende historie.FANGET I FAMILIEN er en fortælling om tre børns tumultariske opvækst i en sammenbrudt kurdisk flygtningefamilie. Først på flugt fra Vollsmose med deres unge mor – på flugt fra deres far og hans flammende temperament. Siden fanget i et hjem uden grænser, på specialskoler, opholdssteder, ungdomsinstitutioner og – for Aris vedkommende – i fængsel. Mellissa Hussein fortæller, hvordan hun bevidnede sin lillebrors vej ind i den københavnske underverdens dødsspiral, fra knæk og ildspåsættelser som 12-årig til besiddelse af maskinpistoler og stoffer som 16-årig. Hvordan han blev pistolmand for Bandidos, skiftede til gadebanden LTF og rejste til Syrien og kæmpede mod Islamisk Stat, i et sidste desperat forsøg på at gøre noget nyttigt i et spildt liv.Mellissa Husseins bog er en rystende fortælling om børn, der lever på kanten i Danmark. Om storesøsteren, der vristede sig fri af arv og miljø. Og lillebroren, der valgte at leve uden for loven og blev indhentet af en fortid uden nåde. Bogen er baseret på Mellissa Husseins erindringer samt interviews med pårørende og vidner til Ari Husseins historie samt adgang til sagsfremstillinger fra sociale myndigheder og akter fra danske domstole.

  • - Journalistik, politik og forskning om børn i udsatte positioner
    af Ulrik Holmstrup
    97,95 kr.

    Alle vil det bedste for børn og unge i udsatte positioner.Medierne kaster sig med god grund indigneret over skandalesagerne om misbrug og omsorgssvigt af børn. Politikerne strammer lovgivningen for at undgå skandalesagerne. Og forskerne laver endnu et problembeskrivende studie. Alt sammen i den bedste mening. Men i denne Bermuda-trekant af gode viljer forsvinder der år efter år milliarder af kroner. De behjertede indsatserne rykker ikke for alvor noget for de børn og unge som alle vil hjælpe.Ulrik Holmstrup, der som anerkendt og prisbelønnet tv-dokumentarist har beskæftiget sig med de udsatte børn og unge i en årrække, besluttede sig for at afsøge denne Bermuda-trekant. Der lå mange overraskelser, også for ham selv.I bogen afdækker Ulrik Holmstrup, hvordan et ulykkeligt samspil mellem medier, politikere og forskere har været med til at bevare status quo på et område, der råber på nytænkning. Og et område som alt for længe har været drevet af følelser og gode viljer frem for solid viden.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.