Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Alle mennesker har konflikter. Nogle har flere end andre. I pædagogisk arbejde er det helt centralt at håndtere konflikter på en god og menneskelig måde. Low arousal bygger på etiske principper og et humanistisk menneskesyn. Det er en pædagogisk tilgang, der lægger vægt på retten til selvbestemmelse og respektfuld behandling, uanset alder og funktionsniveau. Her går man ud fra, at alle mennesker gør, hvad de kan for at opføre sig ordentligt og bevare selvkontrollen. Men stiller vi for store krav, opstår der let konflikter. Bogen giver kort og klar viden om konflikthåndtering, og om hvordan du evaluerer situationen og ændrer tilgangen. Bogens cases,gode råd og små opgaver giver dig nye low arousal-baserede strategier, når der er konflikter og ballade i luften. KORT & GODT OM KONFLIKTER & LOW AROUSAL er til dig, der har med mennesker at gøre, og som gerne vil håndtere og forebygge konflikter på en god måde. Bogen er relevant for psykologer, pædagoger, plejepersonale, lærere, forældre og alle andre, der har med mennesker at gøre. Bo Hejlskov Elvén er autoriseret psykolog, konsulent, underviser og efterspurgt foredragsholderbåde i Danmark og i Sverige, hvor han bor. Bo arbejder med praktisk pædagogik på videnskabelig grund, både med hvordan man forebygger, og hvordan man håndterer konfliktadfærd og modstand mod personalet. Han er forfatter til en række bøger, særligt om low arousal-pædagogik i skoler og børneinstitutioner, i børnefamilien, i psykiatrien og på specialområdet.
Nogle børn har sansemæssige og motoriske udfordringer. De kan have særlige sansemotoriske behov og kan have svært ved at indgå i samspil med andre. Sansemotorik og samspil har fokus på børn, som skiller sig ud fra deres jævnaldrende. Nogle af børnene er vokset op i velfungerende familier, andre har vanskeligheder på grund af for tidlig fødsel. Det kan også være adopterede børn, som har haft en svær start på livet, eller børn, der har været meget syge. I bogen beskrives også børn, der er født ind i dysfunktionelle familier, og som har brug for særlig forståelse, også hvad angår sansemotorik. Sansemotorik og samspil forklarer, hvad der kan ligge bag børnenes vanskeligheder og deres reaktioner. Bogen indeholder mange forslag til aktiviteter, som kan bane vejen for positiv udvikling og gode relationer. I bogen møder du blandt andre Ida, som afviser tæt kontakt med andre, og som hader sand på hænderne, Karla, som er meget motorisk urolig, og Christian, som er den dygtigste i sin klasse, men som ikke kan cykle. Sansemotorik og samspil giver i letforståelig form en indføring i centrale elementer i sanseintegration, motorik, hjernen, nervesystemet, leg og samvær. Den indeholder en række genkendelige cases og giver mange konkrete bud på, hvordan pårørende og professionelle ved hjælp af små ændringer kan skabe bedre muligheder for børns udvikling. Bogen henvender sig til alle voksne, der er i kontakt med børn: lærere, pædagoger, dagplejere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sundhedsplejersker, praktiserende læger, studerende samt forældre og bedsteforældre.
En bog om, hvordan man kan planlægge en effektiv arbejdsdag og sit arbejdsliv. I 21 praktiske og enkle råd viser Brian Tracy, hvad der er afgørende for effektiv planlægning, for at finde sine forcer, sætte sig mål, skelne mellem vigtigheden af opgaver, danne sig overblik, skabe gode arbejdsrammer, lære det man viger udenom, fordi man ikke behersker det, og hvordan man uddelegerer og fokuserer på nøgleresultater.
Sunde børns problemer handler om, hvordan forældre under vejledning selv kan hjælpe deres barn, og om, hvordan andre, f.eks. daginstitutionen eller skolen, kan medvirke. Bogen handler desuden om, hvordan sider af børns personlighed i almindelighed kan forstås, og om, hvordan man kan støtte deres udvikling, før der opstår problemer. Bogen bygger på erfaringer fra rådgivning af forædre, som har søt hjæp hos en privatpraktiserende psykolog, og påerfaringer fra rågivning af forædre til adopterede børn, som er præget af, at de har manglet omsorg før adoptionen. Sunde børns problemer udgør et supplement til den personlige kontakt med en kvalificeret rådgiver. Denne kontakt er vigtig for i hvert enkelt tilfælde at vurdere, om bogens metoder er velegnede, og for at udforme metoderne, så de passer til det enkelte barn og familien. Bogen kan forhåbentlig give appetit på de beskrevne tankegange og metoder og støtte forældre og andre, der ønsker at tilegne sig dem. Bogen henvender sig til alle med interesse for børns udvikling. Lars Rasborg har tidligere udgivet Miljøterapi med børn og unge, Akademisk Forlag.
I en tid hvor ordet inklusion er på alles læber, spiller PPR en central rolle i at føre den nye inklusionslovgivning ud i livet. Denne håndbog giver præcise svar på hvilke arbejdsopgaver, der kræves og efterspørges af PPR – med respekt for, at PPR er meget forskelligt udviklet i de enkelte kommuner.Bogen kommer hele vejen rundt om PPR’s virksomhed, den relevante lovgivning og skolens og dagtilbudenes virkelighed og udfordringer, som sætter dagsordenen for forventninger og krav til PPR. Hvorfor eksisterer PPR? Hvordan tilrettelægger det enkelte PPR på bedst mulig måde sine arbejdsopgaver? Og hvad er PPR’s vigtigste opgaver – nu og i fremtiden?PPR-Håndbogen indeholder bl.a. konkrete beskrivelser af arbejdet og samarbejdet internt på PPR samt udviklingsmuligheder for PPR’s arbejds- og indsatsformer, og bogens kapitler kan læses uafhængig af hinanden.Udover at bogen i sin helhed er et oplagt værktøj for PPR’s ledelse og medarbejdere, er bogens overordnede kapitler i høj grad relevante for den brede kreds af PPR’s samarbejdspartnere, deriblandt kommunale ledere og skole- og dagtilbudsledere, faglige konsulenter, koordinatorer og vejledere på småbørns- og skoleområdet.Med denne bog i hånden, bliver du både klogere på rammerne for PPR’s arbejde og får konkret vejledning og gode råd, som du kan bruge i dit arbejde – på eller i samarbejde med PPR.
Barnets hjerne er sårbar og modtagelig for påvirkninger udefra. Både de gode og de dårlige. Hvis et barn udsættes for omsorgssvigt eller giftig stress i opvæksten, forstyrrer det hjernens udvikling og funktion. Det kan give livslange følgevirkninger. Hjernen kan få uoprettelige skader, der kan have indvirkning på indlæringsevne, adfærd og fysisk og psykisk sundhed hele livet igennem. Nogle følger kan afhjælpes, andre kan ikke, men børnene og de unge kan behandles og støttes med den rigtige viden og tilgang. DEN SÅRBARE HJERNE giver ud fra den nyeste forskning på området en lettilgængelig introduktion til hjernens udvikling og funktion, dvs. den grundlæggende viden, der skal til for at kunne forstå de komplekse mekanismer, der er i spil, når barnet og hjernen får utilstrækkelige udviklingsmuligheder. DEN SÅRBARE HJERNE giver en grundig definition og forståelse af giftig stress og omsorgssvigt. Med afsæt i den nyeste viden på feltet kortlægges det, hvilke konsekvenser utilstrækkelig omsorg kan have hos børn og unge – både hjerneforandringer og kognitive og følelsesmæssige følger. Bogens sidste del beskriver, hvordan omsorgssvigt og giftig stress kan forebygges og opspores – og hvordan følgerne af omsorgssvigt kan behandles. Bogen henvender sig til alle fagpersoner, der er interesserede i en forskningsbaseret gennemgang af hvad omsorgssvigt og understimulering betyder for den udviklende hjerne.
Hvordan kan barnet rumme sig selv, sin vrede og de andre? Bogen henvender sig den lærer, pædagog eller AKT-vejleder, der vil arbejde med børn og deres stærke følelser.En helt almindelig dag i skolen eller børnehaven er fyldt med følelser. Børnene er glade, kede af det, frustrerede, bekymrede eller bange. De reagerer på vennernes opførsel, og de reagerer på de voksnes – forældre, lærere og pædagoger – sindsstemninger. Følelser er afgørende for vores velbefindede, trivsel og læring. Derfor burde vi voksne have massivt fokus på, hvordan både vi og børnene forstår og håndterer de mange følelser. Men den tid er der ikke, hverken i skolen eller børnehaven.Bogen er en håndbog til lærere og pædagoger, der vil forstå og arbejde med de vrede og udadreagerende børn. Det er også en bog om alle de andre børn, der også bliver vrede – men som bare ikke viser det ved at være vilde og voldsomme.Forfatterne præsenterer både en teoretisk og en metodisk tilgang til vrede samt andre vanskeligt håndterbare følelsesmæssige udtryk og reaktioner. Det kombineres med en lang række øvelser og praktiske anvisninger, som pædagoger og lærere kan anvende direkte i deres arbejde med børnehavens store børn og eleverne i indskolingen.Det handler om at møde børnene, forstå dem og lære dem at forstå sig selv, inden det ender i skole-hjem-samtaler, psykologtimer, specialundervisning eller i værste fald mistrivsel og vold.Maria Dressler er psykolog. Camilla Obel er lærer. Sammen leder de Diamantforløbet i Rødovre Kommune, der er specialiseret i vredeshåndteringsprogrammer, som kan implementeres direkte i praksis.
For nogle børn og unge bliver det for svært at gå i skole. De har skolevægring. Det betyder, at børnene vægrer sig mod skolen. De forsvarer sig og gør modstand mod noget ubehageligt. Altså mod noget, som barnet oplever som ubehageligt. Måske synes de voksne ikke, at det er slemt. Men man må nødvendigvis tage udgangspunkt i barnets virkelighed. Barnets virkelighed styrer barnets adfærd. Skolevægring kan beskrives som undgåelsesadfærd. Barnet undgår skolen, fordi det giver en øjeblikkelig lettelse. Men på lidt længere sigt er det skidt at møde svære situationer med undgåelsesadfærd. Det kommer til at gå ud over skolegang og uddannelse. Bogen handler om børn og unge i alderen 6-16 år. Man regner med, at omkring 5 % af alle børn rammes af skolevægring, så alle lærere og pædagoger har erfaring med børn, der ikke vil i skole. Det er et sammensat problem, der stiller krav til et tæt samarbejde mellem hjem og skole. JEG VIL IKKE I SKOLE henvender sig til forældre, lærere og pædagoger, der er tæt på barnet. Formålet er at give de voksne redskaber og strategier til at få barnet i skole igen. ANNE VIBEKE FLEISCHER er cand.pæd.psyk. og cand.comm., autoriseret psykolog og specialist i neuropsykologi og pædagogisk psykologi. Hun har gennem mange år arbejdet med børn og unge, der har diagnoser og udviklingsforstyrrelser, og med børn og unge uden diagnoser, men med en adfærd, der gør tilværelsen besværlig for dem selv og deres omgivelser. Hun er også forfatter til adskillige bøger,bl.a. Eksekutive funktioner hos børn og unge, Indsigt og adfærd i børnehøjde, Set med børns øjne, Ung med autisme og mere end ti bøger i serien Psykologi for børn.
Forestillingsevnen er central for vores kommunikation og møde med andre. Det er svært, når den er mangelfuld. Men der er hjælp at hente ... Børn og unge med autisme har to væsentlige fællestræk: For det første har de svært ved at indgå i sociale situationer. Og for det andet har de et begrænset udvalg af handlemuligheder, hvorfor de foretrækker forudsigelighed og faste strukturer. Begge træk indgår i autisme-diagnosen. Og disse primære fællestræk har begge baggrund i børnenes mangelfulde forestillingsevne. Den er mangelfuld, men ikke manglende. Det er vigtigt at være opmærksom på. Bogen giver let tilgængelig viden om denne gruppe børns neurologiske og neuropsykologiske anderledeshed, præsenterer en række teoretiske begreber og sætter fokus på, hvilke konsekvenser det har i praksis. Bogen retter sig mod de voksne, der i dagligdagen omgås børn og unge med autisme i alderen 4-17 år. Det er først og fremmest forældre og familie, pædagoger og lærere, men også fysio- og ergoterapeuter og andet sundhedspersonale. Formålet med bogen er at give de voksne, der er tæt på barnet i hverdagen en forståelse af, hvad forestillingsevne er. Og hvordan forestillingsevnen påvirker børn og unges opfattelse af omverdenen, af sig selv og af andre mennesker. Og endelig: Hvordan man kan arbejde med at udvikle forestillingsevnen i dagligdagen.Forestillingsevnen hos børn og unge med autisme handler primært om autisme og om nedsat evne til at danne forestillingsbilleder. De fleste kapitler i bogen vil imidlertid også være relevante for dem, der møder børn og unge med andre slags udviklingsforstyrrelser eller psykiatriske lidelser end autisme. Ved de fleste udviklingsforstyrrelser eller psykiatriske lidelser ses nemlig overlappende mønstre og fællestræk, herunder nedsat evne til at danne forestillingsbilleder, tænke fleksibelt og acceptere nye måder at gøre tingene på..Om forfatterne:Anne Vibeke Fleischer er cand.pæd.psych. og cand.comm., autoriseret psykolog og specialist i neuropsykologi og pædagogisk psykologi. Har i mange år arbejdet med børn og unge med og uden diagnoser og udviklingsforstyrrelser. I sin private praksis beskæftiger hun sig med undersøgelse, rådgivning og supervision. Forfatter og medforfatter til adskillige bøger, bl.a. Jeg vil ikke i skole og Eksekutive funktioner hos børn og unge.Käte From er cand.psych., autoriseret psykolog, specialist i klinisk børneneuropsykologi. Hun er privatpraktiserende psykolog og beskæftiger sig især med terapi og udredning af børn og unge med særlige udfordringer, udviklingsforstyrrelser og anderledeshed. Hun superviserer og underviser i mange forskellige sammenhænge, og har blandt andet været ekstern lektor i børneneuropsykologi på Københavns Universitet. Hun er også forfatter og medforfatter til flere bøger, bl.a. Den sårbare hjerne og Eksekutive funktioner hos børn og unge.
Hvad er neuropædagogik og neuropsykologi – kort fortalt? Hvilken relevans har disse videnskaber i den pædagogiske verden? Hvad bygger de på fagligt og historisk? Og hvordan kan man arbejde med dem i neuropædagogisk praksis?Neuropædagogik og neuropsykologi handler om at anvende og integrere hjerneforskning i den pædagogiske praksis. Målet er at styrke indsigten i de hjernefunktioner, der er involveret, når et barn eller en voksen har funktionsvanskeligheder. Denne kortfattede introduktion til feltet præsenterer relevant baggrundsviden om hjernens anatomi – og den neuropsykologiske viden bliver omsat til neuropædagogisk praksis med metoder og tilgange til arbejdet med dette spændende og komplicerede område. Bogen henvender sig til studerende og professionelle, der arbejder i en pædagogisk profession, samt til pårørende til et barn, en ung eller en voksen, der har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne som følge af hjerneskade, sygdom eller anden forstyrrelse i de neuropsykologiske funktioner.Om forfatteren:Jørgen Lyhne er neuropsykolog og lektor ved VIA Efter- og Videreuddannelse. Han har i 30 år varetaget videreuddannelse af lærere og pædagoger inden for psykologi, neuropsykologi og specialpædagogik.
Gode sprogfærdigheder er vigtige for barnet. Sprog gør, at børn kan indgå i fællesskaber, kan forklare deres meninger og tanker, kan stille spørgsmål om deres omverden – og forstå svarene. Et begrænset talesprog vil samtidig begrænse barnets forudsætninger for gode læsefærdigheder senere i skolen. Pædagogen spiller derfor en vigtig og central rolle, da man som pædagog har mulighed for at understøtte sprogtilegnelsen i den periode af barnets liv, hvor det såkaldte sprogvindue står åbent.Denne bog guider læseren igennem barnets udvikling fra sprogløst spædbarn til konstant spørgende fireårig, hvis udtale og grammatik er nærmest fejlfri. Bogen begynder ved barnets før-sproglige stadium, hvor kommunikationen består af mange andre udtryk end et egentligt sprog. Derfra fortsætter den med barnets tilegnelse af fonologi, leksikon og grammatik. Den behandler desuden emner som tosprogethed og preliteracy hos førskolebarnet i dagtilbud. Efter hvert kapitel giver forfatteren forslag og anbefalinger til praksis.Bogen har sit teoretiske afsæt i lingvistikken og henvender sig til pædagogisk personale og pædagogstuderende, der ønsker en videnskabelig og evidensbaseret forståelse af sprogtilegnelse. Desuden vil dagplejere og andre, der arbejder med småbørn, finde bogen relevant i sammenhæng med understøttelsen af barnets sprog.Justin Markussen-Brown er dansk-canadisk lingvist og har forsket i danske pædagogers sprogpædagogiske praksis og i effekten af efteruddannelse i sprogpædagogisk praksis. Hans ph.d.-afhandling nåede i top 5 i Ph.d. Cup i 2015, og Justin er kendt for sin letforståelige og -tilgængelige formidling af sprogtilegnelsens kompleksitet.Antal
Bogen er fuld af øvelser, der lærer de unge at håndtere deres vrede – i fællesskab med deres kammerater.Den består af en teoretisk og metodisk introduktion samt 23 praktiske øvelser. De er målrettet børn og unge mellem 13 og 25 år – både de få, der er på kanten af samfundet og nærmer sig en voldsdom, og alle de andre, der kun bliver vrede engang imellem.Forfatternes budskab er, at når man forstår sine egne og andres følelser og ved, hvorfor man bliver vred, kan man fortælle de andre om det. Og få dem til at forstå, at vreden altid har en årsag.Bogen henvender sig til lærere, pædagoger og andre fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge. Vredeshåndtering for unge er andet bind i Diamantforløbets serie af bøger. Første bind udkom i 2016 og var målrettet de yngste: ’Vredshåndtering i indskolingen og børnehaven’.Maria Dressler er psykolog. Camilla Obel er lærer og tidligere skoleleder. De arbejder i PPR, Rødovre Kommune, hvor de har udviklet Diamantforløbet. Det er landets eneste kommunalt baserede tilbud, der rådgiver om og underviser i vredeshåndtering hos børn og unge. Dressler og Obel holder derfor foredrag og workshops landet over.
De fleste børn starter i daginstitution, når de er omkring et år gamle. Dermed forlader barnet de trygge rammer derhjemme for at starte et nyt og spændende liv i daginstitutionen. Overgangen til den nye hverdag skal være tryg og rolig. Det er vigtigt både for barnet og for forældrene og personalet i daginstitutionen. Her har indkøringsperioden en afgørende betydning. Det handler denne bog om. Bogen beskriver i et lettilgængeligt sprog og med mange konkrete eksempler og gode råd, hvordan man kan planlægge og gennemføre opstarten og indkøringsfasen i daginstitutionen. Fokus ligger på tilknytning og tilhørsforhold i indkøringsfasen, men også på de voksne i daginstitutionen, herunder primærpersonens rolle samt det vigtige samarbejde mellem forældrene og personalet. Forfatteren Kathrine Mathilde Fagereng er pædagog, master i børnehavepædagogik og pædagogisk leder af en småbørnsstue i en institution i Tønsberg i Norge. Kapitel 6 om "flerkulturelle perspektiver" er skrevet af Kjartan A. Belseth, pædagog, master i børnehavepædagogik og lektor ved pædagogseminariet ved Høgskolan i Østfold. Bogen er skrevet til personalet i daginstitutionerne og til studerende på pædagoguddannelsen. Håbet er, at den kan bidrage til større viden om børns opstart og indkøring i daginstitutionen – til gavn for både børn, forældre og personale i daginstitutionen.
Hvordan vi betragter de ting, der end sker, det afhænger helt af de øjne, som ser.To mælkebøtter bryder gennem jorden i to nabohaver, men modtages vidt forskelligt. Mens Maj er imponeret over den enes vedholdende indsats, finder Hr. Munk straks ukrudtsgiften frem til den anden.Bestseller-forfatter Anette Prehn inviterer i denne rimende billedbog børn og voksne til – på legende vis – at reflektere over deres eget perspektiv. Dermed stimuleres deres kognitive fleksibilitet, og de fornemmer den centrale pointe: “Skift briller, når noget driller.ANBEFALINGER AF HISTORIEN'I denne charmerende historie bringer Anette Prehn en dyb filosofisk og psykologisk sandhed til live. Nemlig den, at vores følelsesmæssige reaktioner på verden omkring os er stærkt formet af, hvordan vi tænker om dét, vi oplever. Denne tidløse indsigt er en gave til både børn og voksne. Den er også kilde til stor kraft, fordi den minder os om, at vi kan forme vores følelsesliv ved at give opmærksomhed til, hvordan vi tænker om os selv, andre og verden omkring os.' - James Gross, professor, Stanford Universitet, USA'Denne herligt enkle historie er en vidunderlig måde at hjælpe børn til at lære om de forskellige måder, vi kan se på verden på. Den vil give næring til mange vigtige samtaler i både familier og skoler.' - David Drake, direktør, Center for Narrativ Coaching, Australien'Picasso sagde, at det tog ham 60 år at lære at se verden som et barn. Vores barndom, der er så rig på naturlig flertydighed, udskiftes lynhurtigt af et voksenliv fyldt med fordomme, hvor vi er fast besluttede på at finde ét rigtigt svar. Udbryderkongen og indbrudstyven minder både voksne og børn om betydningen af at forblive åbne og fordomsfri, når vi kigger på ting. I al ukrudt gemmer der sig så sandelig et naturens mirakel.' - Paul Walton, innovator og direktør, Cello PLC, Storbritannien'Omfortolkning er et af de mest effektive værktøjer, der findes, til at forebygge stress og nedtrykthed i hverdagen. Det lærer os at give næring til flere af de følelser, tanker og handlinger, der skaber mening og glæde i vores liv. Denne lille juvel af en historie er en herlig, begavet og sjov måde at introducere børn (og deres forældre!) til kunsten at reframe. De inspirerende rim appellerer til børns evne til at se magi i hverdagsbegivenheder og hjælper dem med at lægge grundstenen til livslange, hjernesmarte vaner. Jeg håber, der kommer en hel samling af disse omfortolkningshistorier.' - Karen Shue, klinisk neuropsykolog, Brain and Health, Canada
To danske, meget erfarne børnepsykologer gennemgår i deres nye bog metoder, som integrerer psykoterapi med neuropsykologi og kognitionspsykologi i det terapeutiske arbejde med børn. Metoder, hvor man arbejder med at udvikle barnets erkendelse og med at ændre negative tænkemåder, således at der skabes mulighed for nye måder at handle på - eller den anden vej rundt: man afprøver nye handlinger og vurderer deres resultater, således at man når frem til en ny måde at tænke sig og omverdenen på.Med basis i en anerkendende holdning viser forfattere med konkrete eksempler, hvordan de forskellige terapeutiske elementer anvendes i praksis, og demonstrerer, at terapi ikke kun finder sted på behandlerens kontor. Der kan gøres brug af terapeutiske elementer i barnets daglige miljø, i hverdagens aktiviteter sammen med andre børn og voksne.Bogen henvender sig til alle, der arbejder med børn med sociale og emotionelle vanskeligheder, fx psykologer, lærere, pædagoger, psykiatere, læger og sundhedsplejersker samt til forældre, der ønsker indsigt i, hvordan de kan støtte deres barn.
Både undervisningen og det pædagogiske udviklingsarbejde bliver bedre, når man er sammen om det. Særligt, når man skal lykkes med inklusion. CO-TEACHING OG MESTRING handler om gode veje til at lykkes med skolens inkluderende praksis. Det er ikke nogen nem opgave, men co-teaching er et godt værktøj i arbejdet frem mod den inkluderende skole. Bogen handler om at mestre i fællesskab – både i og uden for undervisningen – og den viser, hvordan man metodisk og praktisk opbygger mestringsfællesskaber. Begreberne co-teaching og mestring hænger tæt sammen. De professionelle får nye redskaber til at skabe deltagelsesmuligheder for bredt sammensatte elevgrupper. Og det er en stor gevinst for inklusionsarbejdet. CO-TEACHING OG MESTRING indeholder eksempler fra forskning og praksis på, hvordan målrettet co-teaching kan forstås og udføres i skolen, så den både gør en positiv forskel for eleverne og bidrager til, at lærere, pædagoger og lederes ressourcer kommer i spil. Bogen henvender sig til alle med interesse for pædagogisk udvikling og praksis i grundskolen: lærere, pædagoger og ledere, foruden inklusionsaktører, pædagogiske konsulenter og psykologer. Desuden er bogen velegnet til undervisere og studerende især på læreruddannelsen og på videregående pædagogiske uddannelser.Om forfatteren: MICKI SONNE KAA SUNESEN er ph.d. i relationspædagogik, kompetenceudvikling og professionelles læring, selvstændig forsker og konsulent i firmaet Nordic Learning – Research and Education.
Har børn personlighed allerede fra fødslen? Er du selv anderledes end dine søskende – på måder, der ikke kan forklares med forskelle i opdragelsen?De fleste vil nok svare ja til begge spørgsmål, og uden at tænke nærmere over, hvad personlighed egentlig er for en størrelse.Denne bog kaster et helt nyt lys over feltet ved at kombinere teoretisk psykologimed et bredt udsnit af personlighedstest, og inviterer med på en spændende rejse, først kritisk og teoretisk, og sidenhen som en invitation til at gå på opdagelse i egne personlighedstræk og præferencer.At kende disse sider af sig selv kan især være relevant for unge, der svæver i den blå luft mellem at vælge frit på alle hylder og dyb tvivl, ja nærmest eksistentielangst over konstant at skulle vælge og præstere ud fra ret ensidige målestokke. De får med dette materiale en viden i hænderne, som de kan bruge som inspiration og vejledning til at træffe afgørende valg mellem uddannelser og erhverv.Bogen er rig på tegninger og eksempler, bl.a. til brug i undervisning. Bogen kan desuden give forældre en bedre forståelse af deres børn og hvem de har fået dem med.
Værktøjsbæltet i pædagogik – om at bygge stærke mennesker er skrevet af Pia Hass, konsulent i praktisk pædagogik og familiearbejde. Det er en grundbog i alt det grundlæggende i at bygge stærke mennesker. Bogen er både velegnet til fagfolk og forældre.Denne bog er en personlig og faglig skildring af, hvordan man omsætter pædagogisk teori til praksis. Men det er også en bog, der kommer med et bud på, hvorfor så mange børn og unge mistrives, og hvad du kan gøre med pædagogikken og opdragelsen for at vende den udvikling.Selvom bogen i høj grad er en fagbog, så vil forældre let kunne finde glæde i mange af kapitlerne som retningsgivende i den store opgave, det er at bygge børn stærke. Bogen er moderne og ligetil i sin fortælleform. Og forfatteren er bevidst gået efter, at du som læser kan genkende dig selv i eksemplerne. Den er skrevet, så du får en personlig oplevelse, samtidig med at du bliver klædt teoretisk og fagligt på til at løfte eksemplerne ind i din egen hverdag, hvor det hele hviler på baggrund af den nyeste viden inden for bl.a. pædagogik, psykologi, hjerneforskning, funktionsdiagnoser, følelsesforstyrrelser og meget andet. Om du er pædagog, lærer, sagsbehandler eller anden relationsarbejder, så vil du finde relevans, merværdi, styrke og glæde i Værktøjsbæltet i pædagogik.Bogen er på en gang underholdende og udviklende. Men det er også en arbejdsbog og et opslagsværk, som du kan vende tilbage til og hente inspiration i.
Et barn i høj arousal - hvor hjerne og krop er i alarmberedskab - møder du som professionel bedst med compassion, det vil sige med empati, sympati, omsorg og et ønske om at lindre barnets smerte. Det er udgangspunktet for denne bog.I et lettilgængeligt sprog gennemgår Anne-Mette Sohn Jensen den grundlæggende teori bag begreberne arousal og compassion og forklarer, hvorfor børn og unge hidser sig op, og hvordan du får dem til at falde ned igen.Og endnu bedre: Hvordan du skaber rammer, så de ikke flipper ud så ofte. Ved hjælp af fire gennemgående cases - fra indskoling, udskoling på en specialskole, en daginstitution og en døgninstitution - viser hun, hvordan du kan omsætte denne viden til pædagogisk praksis.Hun forklarer desuden, hvad den problemskabende adfærd kan gøre ved dig, og hvordan du kan passe på dig selv og håndtere de følelser, der følger med, når man anvender en compassionbaseret tilgang.Bogen er relevant for alle, der arbejder med børn og unge, som har en adfærd, der skaber problemer for dem selv og deres omgivelser.
Denne bog klæder nye psykologer på til arbejdet i PPR og kan inspirere erfarne psykologer til fortsat udvikling af arbejdsfeltet.Læseren guides gennem de mange kompetencer og positioner i et job, der frem for alt indebærer samarbejde med børn, familier, pædagoger, lærere, ledere og PPR-kolleger. Det kan føles som dybt og kaotisk vand at begive sig ud på - men med denne bog i hånden er PPR-psykologen hjulpet godt på vej i det tværfaglige samarbejde.Forfatterne gennemgår trin for trin PPR-arbejdets særlige arbejdsformer: rådgivning, møder, supervision, behandling, udviklingsstøttende samtaler, pædagogisk-psykologiske undersøgelser og vurderinger, krisehjælp og organisatorisk udviklingsarbejde - altid med barnets trivsel, læring og udvikling for øje.Med forord af cand.psych. og lektor ved Aalborg Universitet Thomas Szulevicz og efterord af cand.psych., specialist og supervisor Vibe Strøier.Bogen er henvendt til nye og erfarne psykologer i PPR, studerende på psykologistudiet, PPR-ledere, psykologer og andre fagprofessionelle inden for tilstødende specialer.
Kort om bogen"Samtaler med min imaginære datter" er en hyldest til kvinden og manden, pigen og drengen og til alt det, der udfolder sig mellem dem. Bogen forsøger at sætte ord på og vise dig, hvordan du:- Lærer at mestre dansetrinene på kærlighedsrelationens forskellige stadier- Lapper dit ituslåede hjerte, når det er gået i stykker på kærlighedens veje- Forstår tiltrækningen mellem det maskuline og det feminine i relationen til dig selv såvel som i relationen til den anden- Navigerer i de fortærende følelser, der opstår i kærlighedsrelationer- Forstår begær, længsel, lyst, ulyst og dansen mellem dem- Tager dig af din egen følelsesmæssige modning, så intimitet og nærvær naturligt kan opstå- Bevidstgør din længsel efter forbundethed, frihed og formålBogen er til hende og ham, der ønsker at forstå sig selv bedre, så det bliver muligt at række ud over sig selv og være der for den anden i kærlighed.Om forfatterenMette Carendi er cand.mag. i psykologi og har virksomheden Human Emotions, hvorigennem hun afholder foredrag og work-shops, ligesom hun tilbyder konsultationer. "Samtaler med min imaginære datter" er Mettes tredje bog. Hun har også skrevet bogen "Harmoniske unger – med kærlighed og nærvær", der udkom i 2015, og "Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst", der udkom i 2019.Du kan læse mere på www.mettecarendi.com
Kære Far – til dig der har et barn med autisme er en ’helt nede på jorden’ bog af lærer og forfatter Mandi Erlandsen.Mandi Erlandsen har tidligere udgivet ”Autismens små og store stjerner”. Nu er hun igen på banen med en bog, som er til at forstå. Denne gang i et sprog og en længde målrettet fædre.”Når dit barn kan noget af sig selv eller noget, som er blevet øvet og trænet og har kostet ’blod, sved og tårer’… Så er det stort!! Og du må gerne være stolt og tænke: ”Hold kæft – det kører godt!”At være far til et barn med autisme kræver en superhelt. Men allerførst skal du lære at skrue på de rigtige knapper.Mandi så et behov for at formidle vigtig viden om børn med autisme, da der ikke fandtes en let læselig bog på dansk. Derfor skrev hun ”Autismens små og store stjerner”: en fagbog om autisme – fortalt så alle kan være med. Men ikke alle har lyst til at læse en traditionel fagbog. Og mange fædre får ikke rigtig sat sig ind i de udfordringer, som deres børn med autisme har. Men der er brug for far – så hvordan får man ham i tale?Sproget i Kære Far er målrettet det mandlige publikum. Der benyttes metaforer som ’at gå ind i maskinrummet’ og brug af ’værktøjskassen’.
This book approaches contemporary psychodrama from many contexts and population application from different regions of Brazil. It presents the diversity of local culture, the originality with which psychodramatic philosophy emerges in the Brazilian scenario. It introduces the theoretical-methodological procedures that reaffirm psychodrama as a scientific instrument of social action. The chapters cover the philosophical and theoretical foundations and the new socio-psycho-educational methodologies applied in clinical practices, sociotherapy, politics and society. It is a helpful resource for professionals and academics interested in the development of innovative applications of Psychodrama.
Rum og rammer påvirker vores adfærd og trivsel. Det gælder også børn i daginstitutioner. Derfor skal der nyt fokus på institutionens rum og rammer. Der skal flyttes rundt, ryddes ud, og det, vi allerede har, skal bruges på nye måder. Det kræver hverken dyre arkitektløsninger eller nyt inventar. Det er bare at gå i gang.Med bevidste valg kan vi skabe et tydeligt kodet rum, hvor man ved, hvad man skal, hvor ting bor, og hvor indretningen skaber tryghed og fremmer trivsel, leg og læring. Det handler fx om ryddelige rum, nem oprydning, energibaner, balance, signaler og sortering.GODE RAMMER er en praktisk guide til at indrette og bruge de fysiske rammer i institutionen, så de understøtter børnenes leg og læring. Inspireret af Nest-pædagogikken er det målet, at rammerne afspejler ambitionen for det pædagogiske arbejde og målene i den styrkede pædagogiske læreplan.Bogen er fuld af gode løsninger og eksempler på, hvordan man nemt og med få midler kan forbedre rammerne i daginstitutionen. For det meste er det endda både gratis og gør alle glade. Grundidéen stammer fra specialpædagogikken, hvor man bevidst arbejder med at fjerne alt, der kan aflede og forstyrre, og fremme det, der har en funktion og en værdi.
This book discusses activity-based collaborative active learning (CAL) approaches in connection with the learning and teaching of STEM and non-STEM disciplines. It also covers feedback and assessment activities as learning activities supported by learning technologies and applied in appropriate learning spaces. The contributing authors discuss in detail the implementation and facilitation of activity-based CAL strategies, the problems encountered and corresponding mitigation measures. In addition, all activities are developed in a blended mode, making them suitable for readers at any level of education who are interested in trying out CAL. Covering both STEM and non-STEM disciplines, this book offers comprehensive guidelines for lecturers who are interested in active learning.
This book invites readers to challenge, corroborate, and add to the discourse on more inclusive pedagogical practice. Presenting theoretically and empirically informed research, it highlights potential considerations regarding the intersections of diversity, literacy, and learner difficulties. These three areas provide a stage where opposing paradigms often pose challenges for educators and create unnecessary barriers to providing the best education for all learners. These barriers might reveal how students are positioned through a deficit lens rather than one that recognizes individual differences and how these learner differences sometimes result in labels or put students at increased risk of encountering difficulties. The contributing authors' goals are to start and sustain a conversation that examines these perspectives and to offer counter-narratives to the deficit lens by recognizing that individual difference does not need to be a barrier to educational access. By examining opportunities for more inclusive educational success, this book encourages discourse among key stakeholders; further, it goes beyond problematizing to offer new avenues for optimal learning and inclusive pedagogy across multiple contexts.
This book goes through the changing pattern of various stages of teacher education development in Autism Spectrum Disorder, and then analyses the factors bearing on them. It presents a multifaceted approach in understanding the subject, as well as providing the current practice of teacher development for children with Autism Spectrum Disorder. This book suggests a system of professional development that builds on the principles of implementation science is most likely to lead to the adoption and use of innovations necessary to improve the quality of special education services. Implementation science emphasizes the systematic delivery of evidence-based practices. This book gives hints to educators and serves as a useful reference in the delivery of high quality professional development programmes.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.