Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Væbnede konflikter

Her finder du spændende bøger om Væbnede konflikter. Nedenfor er et flot udvalg af over 25 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Oprør, krig, krigsudsatte områder, organiseret vold.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Lykke Friis
  253,95 kr.

  TÅRERNES EUROPA er Lykke Friis’ beretning om den krise, der har ramt Europa efter den russiske invasion af Ukraine. En opdagelsesrejse, der fører hende til Moskva, Kyiv, Kharkiv, Sarajevo, Narva, Tallinn, Rom, London og det centrale Tyskland, og til samtaler med folk som den polske frihedshelt Lech Walesa og Ruslands tidligere præsident Dmitrij Medvedev. Håbet om det frie Europa, der voksede frem efter Berlinmurens fald, er lagt i graven, mener forfatteren, men hvad får vi så i stedet?

 • af Puk Damsgard
  133,95 - 145,95 kr.

  Puk Damsgård har flyttet sit skriveværksted til fronten i Mosul i Irak for at skildre krigen og dens skæbner på tæt hold. Den ni måneder lange offensiv mod terrororganisationen Islamisk Stat var den mest omfattende militæroperation i landet, siden den amerikansk-ledede invasion i 2003 – og foregik i den største by, IS nogensinde har kontrolleret. I Den sorte kat i Mosul fortæller hun en række gribende menneskehistorier fra et land, hvor borgerkrig, militser og terrorgrupper siden den amerikansk ledede invasion i 2003 og senere Irak-krigen har sat dagsordenen for millioner af irakere. De seneste år har de forsøgt at opretholde en form for hverdag under terrororganisationen Islamisk Stats kontrol. Med en nærværende og personlig stemme sætter hun ord på, hvad der sker med et land, hvor alle sjæle er til salg i en konstant overlevelseskamp. Hvor tillid bliver ædt op af korruption og krig. Men hun skildrer også de usynlige hverdagsrevolutioner og de mennesker, der søger lyset snarere end løber efter døden. Over en længere periode har Puk Damsgård opholdt sig med en gruppe irakiske soldater for at komme helt ind bag krigens facade. I bogen portrætterer hun blandt andet en ung mands rejse fra tiden efter invasionen, hvor han mistede sine venner i et selvmordsbombeangreb, til den dag han selv tager hævn over fjenden. Hun beskriver en families skæbne under IS herredømme i Mosul og en kunstners fund af en hemmelig violin mellem pistoler og militæruniformer i IS-basaren. Og så jagter hun en sort huskat i Mosuls murbrokker. Endelig tråder Puk Damsgård sin egen historie med Irak, der går langt tilbage. Hun var kun 24 år gammel, da hun i 2003 besøgte Bagdad for første gang og landede midt i en konflikt, der fik betydning for hendes ønske om at dække Mellemøsten. Den sorte kat i Mosul er en fortælling fuld af overraskelser, modsætninger – og mest af alt et vidnesbyrd om menneskets kraft. Om forfatteren Puk Damsgård (f. 1978) er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og har siden 2011 været DR's mellemøstkorrespondent. Hun har skrevet bøgerne De Renes Land (2009), Ulvehjerter (2011), samt bestsellerne Hvor solen græder (2014) og Ser du månen, Daniel (2015). For sidstnævnte modtog hun blandt andet dansk journalistiks fornemmeste hæderspris, Cavlingprisen 2015 samt Dansk Institut mod Torturs Dignity pris 2016. Hun har derudover vundet talrige andre priser for sit arbejde, deriblandt Læsernes Bogpris 2015 og Publicistklubbens Fortællerpris 2015. Ser du månen, Daniel er indtil solgt til 18 lande og er udkommet i blandt andet USA, Sverige, Japan og Holland.

 • - Jugoslaviens sammenbrud 1991-1999
  af Christian Axboe Nielsen
  236,95 kr.

  Velskrevet og særdeles vidende bog fortæller historien om, hvad der skete, da euforien efter Murens fald pludselig forvandledes til mareridt med borgerkrigen i Jugoslavien. For 25 år siden så verden chokeret til, da Jugoslavien brød sammen. For første gang siden Anden Verdenskrig var der igen krigshandlinger og etnisk udrensning af mindretal på det europæiske kontinent. Med "Vi troede ikke, det kunne ske her" søger historiker ved Aarhus Universitet Christian Axboe Nielsen svar på, hvordan det kunne gå så galt så hurtigt. Lynhurtigt splittede borgerkrigen byer og familier over hele landet og ledte til koncentrationslejre og massakrer som i byen Srebrenica, hvor 8000 mænd og drenge blev dræbt på få dage i juli 1995. Gennem vidneudsagn og personlige fortællinger afdækker forfatteren krigens forløb, fra beslutningerne bliver truffet af politikere og hærchefer, til de får grufulde konsekvenser for soldater og civilbefolkning. Krigene satte også præg på det danske samfund i 1990’erne. Sommeren 1992 stod i fodboldens tegn, da Danmark overraskende kom til EM på afbud fra det krigshærgede Jugoslavien. De følgende år kom store grupper af især bosniske flygtninge til landet og er siden blevet en del af befolkningen. Samtidig markerede danske soldater sig stærkt i krigen som udsendinge under FN. Siden fredsaftalerne i slutningen af 1990’erne er en ung generation vokset op, og Europas sidste krig i det 20. århundrede er ved at ændre sig fra samtidspolitik og personlig erfaring til historie, der må fortælles og tolkes. Det gør Christian Axboe Nielsen på forbilledlig vis med sit vidende og velfortalte værk om Jugoslaviens sammenbrud. OM FORFATTERENChristian Axboe Nielsen (f. 1973) er ph.d. i østeuropæisk historie fra Columbia University, New York, og i dag lektor i Østeuropastudier på Aarhus Universitet. Han er forfatter til en lang række forskningsartikler i danske og internationale tidsskrifter om Balkans historie og Jugoslaviens sammenbrud. Desuden har han i en årrække fungeret som ekspertvidne ved adskillige retssager mod politiske ledere og politifolk ved Det Internationale Krigsforbrydertribunal i Haag, ICTY, bl.a. i retssagen mod den bosnisk-serbiske leder Radovan Karadžić.

 • af Stephen King
  197,95 kr.

  Suverænt underholdende, intelligent plot og stærke karakterer: Med sin seneste spændingsroman om en modvillig lejemorder med forkærlighed for litteratur demonstrerer Stephen King til fulde, at han er langt mere end blot gysets mester.Billy Summers er lejemorder med hjertet på rette sted. Han likviderer kun onde mennesker, ellers kan han ikke sove om natten. Grundlæggende opfatter han sig selv som en skraldemand med et skydevåben, og han er den bedste i branchen. Nu planlægger han at lægge sit tidligere liv bag sig, når han har fuldført sin sidste mission.Med en dækhistorie som forfatter installerer Billy sig i en lille flække mens han venter på, at det sidste bytte indfinder sig. Billy er en af verdens bedste snigskytter, han er dekoreret krigsveteran fra Irak og en ren Houdini, som forsvinder sporløst, når jobbet er eksekveret. Så hvad kan gå galt?Billy Summers er en roman om kærlighed, hævn og skæbne, og en tvivlsom helts sidste forsøg på at frelse sin sjæl – og så rummer bogen én af de mest uimodståelige og overraskende makkerpar i Kings oeuvre, der drager ud for at hævne en ualmindelig gemen mands forbrydelser.

 • af Arne Woythal
  140,95 - 203,95 kr.

  Korrupte og narkotikapåvirkede politifolk. Hyppige Taleban-­angreb. Nedskydning af skolebørn. Vejsidebomber. Sager om seksuelle overgreb på drenge. Henrettelser på åben gade. Men også venskaber og mødet med en spændende og fremmedartet kultur.I KRIG MED POLITIET er kriminalassistent og krimiforfatter Arne Woythals øjenvidneberetning fra dagligdagen i Helmand-provinsen i Afghanistan. Her fungerede han i 2012 som mentor for kriminalpolitichefen i byen Gereshk.Arne Woythal var en del af POMLT-enheden under Den Britiske Kampgruppe i den internationale ISAF-styrke. POMLT-enheden i Helmand betragtes som den farligste mission, dansk politi nogensinde har deltaget i.

 • af Sergij Zjadan
  274,95 kr.

  ”Et lille mesterværk" Literatur SPIEGELFrontlinjen rykker mærkbart tættere på, og i sidste øjeblik tager læreren Pasja modvilligt af sted for at hente sin nevø hjem i sikkerhed fra skolehjemmet i den nærliggende storby. Men er det rent faktisk efter sidste øjeblik, hvor fanden går frontlinjen egentlig – hvor går Pasjas egen grænse – og hvilke farver har flaget om tre dage?Og midt i alt dette går frontlinjen kan læses som en universel roman om at være civil i en krig. Til den danske udgivelse har Zjadan skrevet et efterord, der viser den mere specifikke baggrund for hans arbejde med romanen. Sergij Zjadan (f. 1974) er forfatter, digter og sanger/rapper, særlig kendt for at skrive om outsidere i Øst-Ukraine efter landets uafhængighed. Han var aktiv i Orangerevolutionen i 2004 og i Majdan-protesterne i 2014. I 2017 stiftede han en fond, der støtter børnehjem i det krigshærgede Donbas, hvor over 13.000 mennesker har mistet livet i kampene mellem pro-russiske separatister og ukrainske styrker.

 • af Rasmus Tantholdt
  151,95 - 253,95 kr.

  Da Rusland den 24. februar 2022 invaderede Ukraine, forlod mange journalister landet, mens Rasmus Tantholdt blev. I krigens første uger var han således den eneste skandinaviske journalist i Kyiv. 65 DAGE I UKRAINE er hans personlige beretning fra en blodig krig, der langtfra er ovre, og som udover at have krævet store menneskelige ofre har vendt op og ned på vores verdensorden. En aktuel fortælling om håbløshed og håb – og om altid at være på menneskenes side, når katastrofen rammer. Fra en af Danmarks mest erfarne udenrigskorrespondenter, der i 2022 modtog årets publicistpris, netop for sin dækning af krigen i Ukraine.

 • - en ukrainsk familiehistorie
  af Victoria Belim
  220,95 - 236,95 kr.

  I 2014 vender Victoria tilbage til et krigsramt Ukraine for at finde ud af mere om sin bedstemors onkel Nykodym, som på mystisk vis forsvandt i 1930’erne. Hvad skete der med ham under krigen? Hvordan ved familien så lidt om hans skæbne, og hvorfor forbyder bedstemoren, Valentyna, Victoria at grave i fortiden? I Poltava i Ukraine, familiens hjemstavn, er KGB for længst fordrevet. Men minderne forbliver, og den tidligere hovedkvartersbygning med de årvågne røde sirener – i byen kendt som “Hanehuset” – får stadig de lokale til at skælve. ‘De røde sirener’ er en gribende fortælling om Ukraines historie i det tyvende århundrede gennem udforskningen af en familie i fire generationer, hvor en hemmelighed ligger gemt i hjertet af familiens historie.

 • af Åsne Seierstad
  229,95 kr.

  Den internationalt anerkendte foraftter og journalist Åsne Seierstad vender i sin nye bog tilbage til Afghanistan, 20 år efter at hun skrev den internationale bestseller Boghandleren i Kabul, og fortæller historien om dem, der flygtede, og dem, der blev tilbage.Da Kabul faldt, og Taliban overtog magten i Afghanistan i august 2021, fik Jamila plads på det første fly til Norge. Samtidig indtog krigsherren Bashir hendes hjemby. En kvindelig studerende med kun et semester tilbage på universitetet blev sendt hjem. Der fik hun besked på at gifte sig med en ukendt mand.I denne bog rejser Åsne Seierstad tilbage til Afghanistan, 20 år efter Boghandleren i Kabul. Hun fortæller historierne om dem, der flygtede fra Taliban, og dem, der blev tilbage. Det er også fortællingen om, hvordan en ung kvinde, som selv blev nægtet uddannelse, bruger islam til at kæmpe for kvinders rettigheder. Om en ung mand, der stikker af hjemmefra for at blive talibaner og kæmpe i hellig krig. Og en ung kvinde, født, mens vestlige styrker indtog landet, der tror, at hun efter jurastudierne skal ud og arbejde og være en del af samfundet.Afghanerne er et indgående portræt af tre mennesker, som går hver deres vej, og af et land i krig.

 • af Emmanuel David Togba
  142,95 kr.

  Seminar paper from the year 2016 in the subject Politics - International Politics - Topic: Peace and Conflict Studies, Security, grade: 73, Coventry University (ARTS AND HUMANITY), course: GLOBAL SECURITY, language: English, abstract: Our discussion here is not about the circumstances that led to Afghan war, nor are we concerned about its tumultuous and chequered history ever since the days of Afghanistan¿s last king Zahir Shah ¿ the son of Nadir Shah. The modern historians and political experts believe it to be one of the golden eras of Afghanistan under King Zahir Shah. Most importantly, one should ask a question: is it that easy for war-waging military to build a nation which is believed to be hanging in to the middle-ages as for as human development, social, economic and political development was concerned (Hoffman, & Fodor, 2010). Therefore, it was always going to be a monumental task from the word goes. One that would require lots of resources at hand, such as human, material, of requirement of regional, international support and of strong political will from all the stakeholders. Let¿s not downplay the fact that it is by no measure a small country, which finds itself in its tough neighborhood and vice versa. The country has been suffering from war for more than thirty years, ever since the invasion of USSR. However, it is vital to know as to what is post conflict reformation that military is supposed to undertake? It is nothing but the reformation of state and society as a whole (Foust, 2010). This is manifested through ensuring rule of law ameliorating, building up economic institutions and construction of physical infrastructure, and lastly making sure that human rights are respected. In the sense that state and society is completely sensitive of those values of freedom of expression, human dignity and human rights.

 • - Krigspræsidenten i Kreml
  af Samuel Rachlin
  186,95 kr.

  Vladimir Putins skrækvision for en ny verdensorden med Rusland i centrum begyndte i år 2000, da den tidligere KGB-officer overtog magten som præsident, midt under den Anden Tjetjenienkrig. Ruslands nye stærke mand proklamerede, at han ville komme efter de tjetjenske terrorister, hvor end de var. Om de så sad på lokum, så ville han tvære dem ud. Resultatet: en ti år lang guerillakrig, der kostede 200.000 civile døde og efterlod et land totalt udbombet. Det var forspillet til tyve år med nådesløse militæroperationer i det gamle Sovjetunionens interessesfære, først i Tjetjenien, så Georgien, Krim, Østukraine og Syrien. Og nu hele Ukraine, Europas næststørste land. Tilbage står ruinerne og et skræmmende billede af en enehersker, der nærer sine vrangforestillinger om russisk storhed med løgne, krige og konflikter, uanset de menneskelige omkostninger.I sin bog PUTIN DEN ANDEN giver Samuel Rachlin sit bud på, hvordan man skal forstå Vladimir Putins verdensbillede – og frygte det. Med sit dybe og personlige kendskab til Rusland, hvor han er født og opvokset og har virket som korrespondent i årtier, beskriver han Putins jerngreb om den russiske folkestemning, som han styrer med løgn og en blanding af brutalitet og vulgaritet. Rachlin analyserer også Putins magtfuldkommenhed, som fremstår afstumpet i Vesten, men tiltaler den herskende klasse i dele af verden, som ikke har udviklet sig efter demokratiske traditioner. Et skræmmende perspektiv, som leder tankerne hen på det politiske klima i 1930’erne. Tiden før Anden Verdenskrigs udbrud.I sin første bog om den russiske præsident, bestselleren JEG, PUTIN, fortalte Samuel Rachlin om tilblivelsen af den største diktator i Rusland siden Stalin. I sin nye bog skildrer han krigspræsidenten, der har åbnet døren på klem til en dyster fremtid på randen til verdenskrig.

 • af Karen (Western Sydney University Soldatic & Dinesha (University of Colombo Samararatne
  401,95 kr.

 • af Djeyhoun Ostowar
  411,95 - 1.336,95 kr.

 • af Uwe Steinhoff
  411,95 kr.

 • af David North
  279,95 kr.

 •  
  411,95 kr.

  This book seeks to revive the field of disarmament law, building on earlier, important and still relevant, contributions by international lawyers to the subject. It will be essential for academics, researchers and policy-makers working in the area of disarmament.

 • af Anthony David & Ami Ajalon
  201,95 kr.

 • af Craig Whitlock
  195,95 kr.

  Wie einst die Pentagon Papers die öffentliche Wahrnehmung des Vietnamkriegs veränderten, enthalten die Afghanistan Papers erschütternde Enthüllungen über die verzerrte und manchmal sogar erfundene Darstellung der Fakten vor Ort durch die US-Regierung.DIESES BUCH WIRD DIE ERINNERUNG AN DEN AFGHANISTANKRIEG NEU DEFINIEREN.»In den Afghanistan Papers ist nun so schonungslos wie nie zuvor nachzulesen, in welchem Ausmaß die Öffentlichkeit über das Desaster in Afghanistan getäuscht und belogen wurde ... Die Erkenntnisse ...sind ebenso bestürzend wie profan.«DER SPIEGEL»Die Afghanistan Papers ist ein abschreckendes Beispiel dafür, wie ein Krieg jahrelang weitergehen kann, lange nachdem er keinen Sinn mehr macht.«THE GUARDIAN

 • af Samuel P. Huntington
  121,95 kr.

  Der amerikanische Politikwissenschaftler Samuel P. Huntington stellt in seinem Buch die Frage nach den weltpolitischen Entwicklungen im 21. Jahrhundert. Statt eines harmonischen Zusammenwachsens in einer zunehmend vernetzten Welt sieht er neue Konflikte globalen Ausmaßes entstehen: Konflikte zwischen den Kulturen. Die Weltpolitik des 21. Jahrhunderts wird nicht mehr von Auseinandersetzungen ideologischer oder wirtschaftlicher Natur bestimmt sein, so Huntingtons These, sondern vom Konflikt zwischen Völkern und Volksgruppen unterschiedlicher kultureller Zugehörigkeit. Der Faktor Kultur wird folglich in der internationalen Politik massiv an Bedeutung gewinnen. Mit "Clash of Civilisations" hat Huntington eine neue Formel für die künftige Weltordnung formuliert. Provokant, spannend und international heftig diskutiert - ein Muss für jeden politisch interessierten Leser.

 • af Lars Erslev Andersen
  1.379,96 kr.

  Det er mere end 10 år siden, folkelige oprør fik fjernet Tunesiens og Egyptens diktatorer fra magten. Det var starten på Det Arabiske Forår, der skulle transformere det arabiske Mellemøstens autoritære regimer til demokratier. Men efter militærkup i Egypten, borgerkrig i Libyen, Syrien og Yemen og konflikter de fleste andre steder i Mellemøsten kan man spørge, om Det Arabiske Forår var en fiasko og i givet fald hvorfor.Mellemøstforsker Lars Erslev Andersen kortlægger de dramatiske politiske skillelinjer i regionen for at finde svar på disse spørgsmål. Centralt for forståelsen står fordelingen af ressourcer, religiøse og etniske udfordringer, generationskonflikter og spørgsmålet om kvinders rettigheder. Og ikke mindst handler det om, hvordan de enkelte lande vil positionere sig såvel regionalt som i den globale orden, der er under konstant forandring.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • af Ben White
  96,95 kr.

  ’En meget stærk og klar røst, som ikke viger tilbage for uden forbehold og på en meget tilgængelig måde at udstille kernen i zionismen og Israels politik i Palæstina. I en verden, som er forvirret over de mange konkurrerende fortællinger, misinformation og forfalskninger, er denne bog en fortræffelig guide til forståelse af omfanget af de forbrydelser, der bliver begået mod palæstinenserne, og til forståelse af, hvilke lidelser og hvilken undertrykkelse de udsættes for.’ Professor Ilan Pappe, Exeter Universitet, israelsk historiker og forfatter ’Denne bog beskæftiger sig rationelt og vidende med et emne, der næsten altid skaber temmelig meget ophidselse også, når det blot er titlen på en bog. Det kan godt være, at læseren ikke er enig i alt, hvad White påstår, men det er en meget prisværdig anstrengelse at kaste lys over et så belastet emne.’ Ærkebiskop Desmond Tutu, vinder af Nobels Fredspris Nærværende bog, der udkom i 2014, er anden udgave af hans første bog ’Israeli Apartheid: A Beginner’s Guide’, som udkom i 2009 på Pluto Press med forord af John Dugard, sydafrikansk professor og tidligere særlig rapportør for FN om menneskerettigheder i de besatte, palæstinensiske områder.

 • af Francois Zimeray
  45,95 - 163,95 kr.

  Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, var til stede i Krudttønden 14. februar 2015, da stedet blev udsat for et terrorangreb. Oplevelsen får ham til at se tilbage på sine fem år som menneskerettighedsambassadør for Frankrig, og i bogen “Jeg har set det samme ansigt overalt” fortæller han i meget personlige og barske erindringsglimt om sine mange møder med umenneskelige grusomheder rundt omkring i nogle af verdens værste brændpunkter. Francois Zimeray har rejst til lande som Rwanda, Burma, Colombia, Libyen, Tjetjenien og Congo og oplevet, at lidelsen er den samme, uanset hvor han har opholdt sig, fordi mennesket er universelt. “Jeg har set det samme ansigt overalt” gør opmærksom på menneskerettighedernes svære vilkår mange steder i verden, og bogen er en stærk kamp mod ligegyldighed og glemsel.

 • - Et forsvar for Israel
  af Poul Højlund
  98,95 - 126,95 kr.

  "Den kroniske krig" er et stærkt forsvar for Israel. Den går i rette med Vestens naive omgang med den palæstinensiske propaganda. Fakta og overblik er kombineret med en bidende kritik af mediernes vinkling på Israel. Bogens første halvdel følger Israel og landets konflikter siden 1948. Bogens anden halvdel er en række skarpe kommentarer til udviklingen siden 2000. De har tidligere været bragt i JyllandsPosten.

 • af Gerry Leech
  96,95 kr.

  Efter USA lancerede sin krig mod terror har alverdens regimer brugt dette som anledning til at terrorstemple al modstand og oprør. De danske regeringer har underlagt sig USA’s udenrigspolitiske mål, og det har blandt andet betydet terrorstempling af palæstinensisk modstand mod besættelse, og kurdisk og colombiansk oprør mod undertrykkelse. Ikke bare den danske stat og domstole, men også de fleste medier har fulgt USA’s linje, og derfor har ensidighed været fremherskende. Derfor falder denne bog på et særdeles tørt sted. Gerry Leach giver en forklaring på, hvorfor FARC i 50 år har ført guerilla-krig, og hvorfor FARC ikke forsvinder, selvom FARC adskillige gange er blevet erklæret slået. Forklaringen er ganske enkel, at det ikke er FARC, der bestemmer, hvorledes den politiske modstand kan eksistere. Colombia har verdens største antal internt fordrevne og er præget af ekstrem ulighed og undertrykkelse. At forestille sig, at den colombianske stat vil tillade en demokratisk opposition, kan være svært. Drab og undertrykkelse hører stadig til dagens orden i Colombia. Dertil kommer, at Colombia er USA’s nærmeste ven i Sydamerika. Og USA vil næppe tillade at miste sin kontrol over Colombia.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.