Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Kan vi undgå en ny storkrig? - Viggo Fischer - Bog

- Europas frihed på spil

Bag om Kan vi undgå en ny storkrig?

Den optimisme, der har præget os europæere i årtier, har i 2022 fået et alvorlig tilbageslag. Den ny krig iværksat af Rusland skaber usikkerhed om vores fremtid. Forfatteren af denne bog giver en samlet vurdering af udviklingen i vores verdensdel siden afslutningen af 2. Verdenskrig. Han tager udgangspunkt i konkrete erfaringer og pointerer, at vi betaler en pris for naivitet over for styret i Kreml. Viggo Fischer påpeger, at vi for længst burde have forstået den fare, vi var stillet overfor. Det gælder også i forholdet til det andet store diktatur, det kinesiske. Men udsigten er ikke alene mørk. Står demokratierne sammen, kan vi være forhåbningsfulde. Læserne tages med på en historisk rejse med nye perspektiver. Også til det store østasiatiske demokrati Japan, der er begyndt at finde sin form som en aktiv deltager i de frie landes samarbejde. Kan vi undgå en ny storkrig? Forfatteren er optimist, hvis demokratierne viser styrke og undgår de fejl, som førte til krigen i 1939. Danmark yder et bidrag ved at styrke sit forsvar, blandt andet med de nye avancerede amerikanske fly, som ses herunder. Uddrag af bogen Menneskene i vor tid, uanset alt det gode efter 2. Verdenskrig, har fået en alvorlig ny risikofaktor. Vi har skaffet os evnen til i værste fald at udslette en stor del af menneskeheden. Som præsident John F. Kennedy udtrykte det i sin indsættelsestale i januar 1961: “Man holds in his mortal hands the power to abolish all forms of human poverty and all forms of human life.” Den bekymring, som den nye amerikanske præsident fremførte i 1961, har godt 60 år senere fået ny aktualitet, som vi må forholde os til. For europæerne har i 2022 fået en ny ”atomudfordring” i form af de trusler, som den russiske leder Vladimir Putin og nogle af hans topfolk er kommet med om mulig brug af atomvåben i Ukrainekrigen. Særlig stærkt artikuleret af næstformanden i det russiske sikkerhedsråd, tidligere præsident, Dmitrij Medvedev. Om truslen er reel eller ej, den fremstår som et virkeligt dilemma for Europa. Om forfatteren Viggo Fischer er født i Karrebæksminde 1943. Student fra Næstved Gymnasium. Eksamen i samfundsfag fra Københavns Universitet. Medlem af Folketinget kortvarigt 1982 og i årene 1984-94. Har været formand for Folketingets Udenrigsudvalg og konservativ politisk ordfører. Delegeret ved FN’s generalforsamling i New York 1975 og 1986 og ved FN-generalforsamlingen om Menneskerettighederne i Wien 1993. Formand i 25 år for Den danske Afghanistankomité vedrørende oprettelse og drift af et sundhedsprojekt i Vestafghanistan. Han har skrevet bøgerne: Afghanistan – besættelse, borgerkrig og befrielse (2005), Friheden er altid udfordret, erindringer og erfaringer (2018) samt Kina – den truende supermagt (2020).

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776087036
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 318
  • Udgivet:
  • 10. februar 2024
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 151x222x20 mm.
  • Vægt:
  • 647 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 28. december 2024
På lager
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan ikke leveres inden jul.
    Køb nu og print et gavebevis

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Kan vi undgå en ny storkrig?

Den optimisme, der har præget os europæere i årtier, har i 2022 fået et alvorlig tilbageslag. Den ny krig iværksat af Rusland skaber usikkerhed om vores fremtid. Forfatteren af denne bog giver en samlet vurdering af udviklingen i vores verdensdel siden afslutningen af 2. Verdenskrig. Han tager udgangspunkt i konkrete erfaringer og pointerer, at vi betaler en pris for naivitet over for styret i Kreml. Viggo Fischer påpeger, at vi for længst burde have forstået den fare, vi var stillet overfor. Det gælder også i forholdet til det andet store diktatur, det kinesiske. Men udsigten er ikke alene mørk. Står demokratierne sammen, kan vi være forhåbningsfulde. Læserne tages med på en historisk rejse med nye perspektiver. Også til det store østasiatiske demokrati Japan, der er begyndt at finde sin form som en aktiv deltager i de frie landes samarbejde. Kan vi undgå en ny storkrig? Forfatteren er optimist, hvis demokratierne viser styrke og undgår de fejl, som førte til krigen i 1939. Danmark yder et bidrag ved at styrke sit forsvar, blandt andet med de nye avancerede amerikanske fly, som ses herunder.
Uddrag af bogen
Menneskene i vor tid, uanset alt det gode efter 2. Verdenskrig, har fået en alvorlig ny risikofaktor. Vi har skaffet os evnen til i værste fald at udslette en stor del af menneskeheden. Som præsident John F. Kennedy udtrykte det i sin indsættelsestale i januar 1961: “Man holds in his mortal hands the power to abolish all forms of human poverty and all forms of human life.” Den bekymring, som den nye amerikanske præsident fremførte i 1961, har godt 60 år senere fået ny aktualitet, som vi må forholde os til. For europæerne har i 2022 fået en ny ”atomudfordring” i form af de trusler, som den russiske leder Vladimir Putin og nogle af hans topfolk er kommet med om mulig brug af atomvåben i Ukrainekrigen. Særlig stærkt artikuleret af næstformanden i det russiske sikkerhedsråd, tidligere præsident, Dmitrij Medvedev. Om truslen er reel eller ej, den fremstår som et virkeligt dilemma for Europa.
Om forfatteren
Viggo Fischer er født i Karrebæksminde 1943. Student fra Næstved Gymnasium. Eksamen i samfundsfag fra Københavns Universitet. Medlem af Folketinget kortvarigt 1982 og i årene 1984-94. Har været formand for Folketingets Udenrigsudvalg og konservativ politisk ordfører. Delegeret ved FN’s generalforsamling i New York 1975 og 1986 og ved FN-generalforsamlingen om Menneskerettighederne i Wien 1993. Formand i 25 år for Den danske Afghanistankomité vedrørende oprettelse og drift af et sundhedsprojekt i Vestafghanistan. Han har skrevet bøgerne: Afghanistan – besættelse, borgerkrig og befrielse (2005), Friheden er altid udfordret, erindringer og erfaringer (2018) samt Kina – den truende supermagt (2020).

Brugerbedømmelser af Kan vi undgå en ny storkrig?



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.