Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Specifikke selskabers historie / erhvervshistorie

Her finder du spændende bøger om Specifikke selskabers historie / erhvervshistorie. Nedenfor er et flot udvalg af over 32 bøger om emnet.

Show more
Filter
Filter
Bogtype
 • (32)
 • (4)
 • (1)
Format
 • (13)
 • (10)
 • (8)
 • (4)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (31)
 • (1)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (2)
 • (3)
 • (3)
 • (3)
 • (3)
Tag
 • (9)
 • (7)
 • (7)
 • (7)
 • (7)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
 • - Fortællingen om Novo
  af Hanne Sindbæk
  278,95 kr.

  Novo Nordisk er Skandinaviens mest værdifulde selskab; mere værdifuldt end A.P. Møller – Mærsk, Carlsberg, Danske Bank, Lundbeck, Vestas og Coloplast – tilsammen! Novo Nordisk har sammen med søsterselskabet Novozymes gjort hovedaktionæren, Novo Nordisk Fonden, til en af verdens mest velhavende fonde med en formue under forvaltning på omkring 350 milliarder kroner. Alligevel er historien om denne helt ekstraordinære danske virksomhed aldrig skrevet. Før nu. De renfærdige er en uafhængig fortælling om de mennesker, begivenheder og produkter, der skabte Novo Nordisk. Fra den spæde start i 1923, da nobelpristageren August Krogh kom hjem fra Canada med opskriften på det nye mirakelmiddel insulin over brødrene Pedersens start af en konkurrerende virksomhed, Novo, og de to selskabers rivaliseren gennem 64 år indtil fusionen i 1989. Det er en beretning om, hvordan Mads Øvlisen byggede bro fra den familieejede til den børsnoterede virksomhed, så de humanistiske værdier kom tørskoede over, samt hvordan Lars Rebien globaliserede virksomheden, mangedoblede dens værdi og blev udnævnt til verdens bedste CEO af det estimerede Harvard Business Review. Og det er en fortælling om den stræben efter renfærdighed, der løber som et uudsletteligt spor i virksomhedens dna. Bogen bygger på omfattende research samt interview med alle bogens nulevende hovedpersoner og en lang række nøglepersoner i og omkring virksomheden. Hanne Sindbæk (f. 1962), journalist, forfatter og foredragsholder. Har siden 1998 fokuseret på at beskrive dansk erhvervslivs top indefra – i interviews, portrætartikler, bøger og foredrag. Hun har især skrevet for Berlingske Nyhedsmagasin og Berlingske Tidende og er forfatter til bogen om Saxo Bank, Tyren, Bjørnen og Banken (2009), Comeback Kid (om Anders Samuelsen) (2013) og Vi kan ikke sidde her til juleaften. Historien om Herman Salling og Dansk Supermarked (2015). Medforfatter til Kammerherrens nye klæder. Frits Schur. Manden og myterne (2012).

 • - Da Danske Bank blev centrum i verdens største hvidvasksag
  af Michael Lund, Simon Bendtsen & Eva Jung
  231,95 kr.

  Beskidte milliarder er historien om den skandale, der rystede Danmarks ældste og største bank i dens grundvold, kostede ledelsen jobbet, halverede aktiekursen og plettede Danmarks ry internationalt.Bogen tager læseren med fra sagens spæde begyndelse, da Danske Bank får de første lyssky, men indbringende russiske kunder i filialen i Estland – samtidig med at både banken og myndighederne i Danmark modtager de første advarsler om ulovlighederne.Vi kommer tæt på nogle af de kriminelle og korrupte bagmænd og deres kreative metoder til at hvidvaske milliarder fra forbrydelser gennem de store banker. Og vi følger med på nærmeste hold inde fra kontorerne i Danske Banks hovedsæde, da skandalen eksploderer i medierne og på kort tid bliver kendt kloden over som verdens største hvidvasksag.Beskidte milliarder er skrevet af de tre undersøgende journalister på Berlingske, der tålmodigt og grundigt afdækkede sagen over en periode på to år. Undervejs får vi et indblik i deres journalistiske metoder og overvejelser – blandt andet om, hvordan man med krypteret kommunikation og hemmelige møder beskytter kilder, der risikerer at blive myrdet for at tale med en journalist.

 • af Jakob Skouboe
  248,95 kr.

  ”Danmarks største erhvervsskandale” er sammenbruddet i oliehandelsselskabet OW Bunker blevet kaldt i pressen. Og som sådan er sagen blevet fremstillet i offentligheden. Noget helt andet er, hvordan de ca. 600 ansatte, der havde deres daglige gang i firmaet, oplevede kollapset. Hvornår fandt de ud af, at der var noget galt? Hvordan oplevede de selve konkursen? Og hvordan ser de på efterspillet?Jakob Skouboe har talt med en lang række af de tidligere ansatte i OW Bunker og giver her beretningen om alt det, der foregik inde bag murene i OW Bunker. Det er en insiderfortælling om flittighed og dygtighed såvel som dårlig ledelse og manglende gearing til en børsnotering – og ikke mindst om grådighed!

 • - sådan forvandlede Niels B. Christiansen landets største industrivirksomhed
  af Niels Lunde
  288,95 kr.

  Niels B. Christiansen blev udnævnt til leder af Danfoss med 23.000 medarbejdere blot to uger før, finanskrisen brød ud i 2008. Krisen ramte virksomheden hårdt og gjorde det nødvendigt at fyre flere tusinde medarbejdere. Trods krisen lykkedes det at lægge en ny og langsigtet strategi, der har vakt international opmærksomhed, og Danfoss har siden præsteret en større værdiskabelse end konkurrenter som mastodonterne tyske Siemens, amerikanske Emerson Electric og svensk-schweiziske ABB.Erhvervsjournalist og forfatter Niels Lunde fortæller om, hvordan Danfoss fra 2008 arbejdede intensivt med deres strategi for at komme på fode igen. For første gang har en af landets største virksomheder givet en forfatter fri adgang til interne dokumenter fra sin strategiproces. Læseren får et enestående indblik i, hvordan en moderne topchef leder sin virksomhed. Læs om Niels B. Christiansens strategiske overvejelser, om hans fremgangsmåder og værktøjer og om, hvad andre ledere og virksomheder kan lære af Danfoss.

 • af Søren Jakobsen
  231,95 kr.

  Guldjyderne er en overflyvning over det jyske land fra Grenen til grænsen med radaren indstillet på de store jyske formuer. Det er interessant, fordi der de seneste årtier er sket en markant forskydning af formuer fra det østlige Danmark til det vestlige. Troede man, at de danske milliardærer først og fremmest befandt sig i de københavnske velhaverkommuner, må man vænne sig til nye tider - de største formuer skabes nemlig af byggematadorer, svinebaroner og kvotekonger i Jylland.

 • af Per Gregersen
  188,95 kr.

  Historien om dansk whisky handler om stædighed, iderigdom, iværksætteri, tålmodighed, udfordringer, lange arbejdsdage og ikke mindst god smag. Gennem personlige portrætter af whisky-producenterne fortælles en helt ny side af dansk spiritushistorie.DANSK WHISKY er en coffee table-bog i et stort, lækkert og læsevenligt format. Det er en bog for nydere, men også for nørder.DANSK WHISKY udgives som et samarbejde mellem Byens Forlag, Gren & Lund Reklamebureau og pgkommunikation.

 • - Historien om Danmarks rigeste familie
  af Søren Jakobsen
  206,95 kr.

  Familien Kirk Kristiansen er Danmarks suverænt rigeste. Formuen bygger på Lego, og tilsammen har familiens fem medlemmer danmarksrekord i formueforøgelse – i løbet af de sidste ti år er det blevet til 200 milliarder. Lego-guld giver en ny og velunderbygget beskrivelse af, hvor rig familien er, og hvor langt dens indflydelse rækker.Hovedpersonen er en stilfærdig mand, Kjeld Kirk Kristiansen, som fylder 70 i december 2017, og bogen giver et indgående portræt af ham og familiens aktiviteter gennem mere end 50 år.

 • - Dramaet om Harald Plum (1881-1929)
  af Søren Ellemose
  149,95 kr.

  "Gullaschbaronen" er dramaet om Harald Plum, Det Transatlantiske Kompagni og Landmandsbanken.Bogen beretter den fantastiske historie om Harald Plum, der blev centrum for Danmarkshistoriens største erhvervsskandale med Landmandsbankens kollaps i 1922. Det er en erhvervshistorisk fortælling om købmandsslægten Plum i Assens, opbygningen af Det Transatlantiske Kompagni, stridighederne med ØK og H.N. Andersen, og et finansielt luftkastel, der førte til Landmandsbankens sammenbrud og truede hele landets økonomi.Efter nedturen genopbyggede Harald Plum stik imod alle odds en helt ny koncern med 50 selskaber, der blev holdt sammen med økonomisk ekvilibrisme. Målet var nu at købe nødlidende selskaber, bringe dem på ret køl og derpå sælge dem videre, men en ekstraordinær revision vælter Harald Plums finansielle korthus, der er bygget med falske garantier og decideret svindel.På sin private ø, Thorø, betaler Harald Plum i oktober 1929 den ultimative pris. Gennem omfattende arkivmateriale og politirapporter beskrives Harald Plums sidste hektiske dage på Thorø før det dobbelte selvmordsforsøg.Gullaschbaronen er et stykke dramatisk Danmarkshistorie om alle tiders største erhvervsskandale, der stadig er aktuel i lyset af nutidens finanskrise.ANBEFALES AF BØRSEN

 • - Historien om Carlsbergfondet, bryggeriet og vores øl
  af Ditlev Tamm
  270,95 kr.

  Forfatter og professor i retshistorie Ditlev Tamm fortæller i De klogeste og skarpeste historien om, hvordan Carlsberg har udviklet sig fra at være et regionalt bryggeri med et internationalt kendt brand til at være en af de tunge spillere i verdens superliga af bryggerikoncerner. Bogen tager afsæt tilbage i 1876, da grundlæggeren af Carlsberg, J.C. Jacobsen, testamenterer bryggerierne til Carlsbergfondet, og læsernes føres helt frem til fundatsændringer i 2000, 2007 og 2013, der blev skabt, for at koncernen kunne være med på det mere og mere konkurrenceprægede internationale ølmarked.Bogen er blevet til på baggrund af omfattende research, og forfatteren har talt med en lang række af de nulevende nøglepersoner i og omkring Carlsberg og fondet.

 • - an exclusive insight into an industrial transformation
  af Niels Lunde
  386,95 kr.

  The reader gets unique insight into how a modern chief executive manages his enterprise. Read about Niels B. Christiansen’s strategy considerations, about his procedures and tools and what other leaders and enterprises can learn from Danfoss.A mere two weeks before the financial crisis broke out in 2008, Niels B. Christiansen was appointed top executive of Danfoss with a staff of 23,000 employees. The crisis hit the enterprise hard, requiring the layoff of several thousands of employees. In spite of the crisis, Danfoss has succeeded in establishing a new, long-term strategy, which has attracted international attention, and Danfoss has since achieved more value creation than its competitors, such as the juggernauts German Siemens, American Emerson Electric and Swedish-Swizz ABB.Here is the book that tells the story.

 • - Et iværksættereventyr af skaberen af Nasty Gal
  af Sophia Amoruso
  248,95 kr.

  2000: Jeg hader skolen og bliver sendt til psykiater, der diagnosticerer mig med depression.2001: Jeg blaffer op og ned langs Vestkysten for endelig at lande i det nordvestlige USA. Jeg indleder en tilværelse som skralder.2006: Jeg efterlader min kæreste i Portland og flytter til San Francisco, hvor jeg bliver fyret fra en eksklusiv skobutik.2006: Jeg får brok, hvilket betyder, at jeg er nødt til at finde et job for at få en sundhedsforsikring. Jeg finder et, hvor jeg skal tjekke ID-kort ved indgangen til en kunstskole. Jeg har en del tid, der skal slås ihjel, så jeg strejfer rundt på nettet og åbner en eBay-shop ved navn Nasty Gal Vintage.2014: Jeg er administrerende direktør for en 100-millioner-plus virksomhed med et 50.000 km2 stort hovedkvarter i Los Angeles, et distributionscenter i Kentucky og 350 ansatte.På ca. otte år gik Sofia Amoruso fra at være ludfattig anarkistisk friganer til en velhavende forretningskvinde. I Girlboss fortæller hun sin historie for at lære andre, kommende #girlboss'er at stille spørgsmål og ikke tage noget for givet.En #girlboss skal vide, hvornår man skal følge reglerne, og hvornår man skal omskrive dem. En #girlboss styrer sit eget liv. Hun får, hvad hun vil have, fordi hun arbejder hårdt for det.Oversætter: Charlotte A. E. Glahn

 • af Martin Jes Iversen
  231,95 - 277,95 kr.

  Dampskibsselskabet Norden fejrer i 2021 som et af Danmarks ældste rederier sit 150-års jubilæum. Denne bog kommer Norden Rundt: I det første halve århundrede fra stiftelsen i 1871 var Norden en lysende pioner inden for dansk shipping. Dernæst fulgte fem årtier præget af finansiel stabilitet og nogen stilstand. Men i begyndelsen af 1990?erne indledtes rejsen mod en ledende position på verdens tørlastmarked. I takt med, at omverdenen har forandret sig teknologisk, økonomisk og politisk, omstillede Norden sig. Nogle gange skete det gradvist. I andre tilfælde mere abrupt. Men aldrig forudsigeligt. 

 • - Radiometer 1935-2004
  af Hasse Lundgaard Andersen
  192,95 kr.

  Livsværk: Radiometer 1935-2004 fortæller den fascinerende historie om et dansk virksomheds- og industrieventyr. Oprettet i 1935 af to unge entreprenante svagstrømsingeniører i loftslokaler i Københavns Nyboderkvarter havde Ingeniørfirmaet Radiometer egentlig til formål at udvikle og fremstille måleapparater til den hastigt voksende danske radioindustri. Men en henvendelse fra Carlsberg Laboratorium om muligheden for at udvikle en pH-måler til brug i ølbrygning banede snart vejen ind på det elektrokemiske marked og udgjorde den spæde start på iværksættervirksomhedens verdenssucces med de kemisk-analytiske apparater til blodgasanalyse, som den fra 1950’erne udviklede til klinisk brug.Da Johan Schrøder, søn af den ene grundlægger, tiltrådte som direktør i 1973, havde de såkaldte blodgasapparater gået sin sejrsgang på hospitaler i ind- og udland og gjort Radiometer til et verdensnavn. Men internationale lavkonjunkturer og krisetider, nedadgående omsætning på virksomhedens øvrige forretningsområder og konflikter i familieejerkredsen havde sat Radiometers langsigtede overlevelse på spil, og virksomheden skulle gennemgå markante ændringer på både ledelses- og produktplan i de kommende år.Med afsæt i historiske dokumenter om Radiometer og et rigt historisk billedmateriale fra Johan Schrøders arkiv samt interviews med selvsamme, skildrer historiker Hasse Lundgaard Andersen virksomhedens udvikling fra grundlæggelsen i 30’erne og frem til salget i 2004 til amerikanske Danaher, da Radiometer var verdens førende producent af apparater til blodgasanalyser.Det er beretningen om et succesfuldt stykke industrihistorie og et eksporteventyr drevet af innovativt ingeniørskab og globalt udsyn, men også beretningen om, at familieejede virksomheder ikke nødvendigvis er et gode i sig selv.

 • - LEGO, ECCO og Bestseller og de nye milliardærer
  af Søren Jakobsen
  248,95 kr.

  Arvingerne er beretningen om de tre styrtende rige familier bag LEGO, ECCO og Bestseller – om hårdt arbejde, held og talent; om familiestridigheder, børnemilliardærer og social opstigning; om vilde investeringer, ekstravagance og formuer i skattely; men ikke mindst om, hvad der sker, hvis danske familievirksomheder mister deres lovhjemmel til at lade arbejdspladser og formuer gå i arv fra en generation til den næste.Seks ud af ti private arbejdspladser i Danmark er i familieeje, og op imod 40 procent af omsætningen i den private sektor kommer fra familievirksomheder. Hvordan arv og skifte i disse familievirksomheder foregår, er derfor ikke kun en privatsag, men også et samfundsanliggende.

 • - it's all about people!
  af Alfred Josefsen
  231,95 kr.

  I Kære Irma fortælles Irmas historie igennem de seneste fem år. Hvordan kæmpede virksomheden sig ud af store underskud og blev årets dagligvarekæde, blandt Danmarks bedste arbejdspladser og skabt fornyet ""power"". Der sættes spotlight på decentralisering, motivation gennem lokalt købmandskab og værdiledelse. Et tillidsbaseret ledelseskoncept byggende på åbne informationer og et tæt kommunikationssystem til at binde virksomheden sammen. Og et Stifinder-udviklingsprogram, hvor ledere og medarbejdere udvikles ud fra en hel opfattelse af livet, og gennemført af Irmas egne ledere.

 • - Afsløringen af aftalt spil i danske virksomheder
  af Hubert Buch-Hansen
  248,95 kr.

  Din datter fylder snart 18 år, og du vil give hende et kørekort i fødselsdagsgave. Der er tre køreskoler i jeres by, og du undersøger priserne. Overraskende nok koster køreskolernes pakker præcis det samme! Hvis du har været ude for noget lignende, har du måske været udsat for aftalt spil. Eller med et andet ord: Karteller.I Danmark har vi en lang tradition for samarbejde virksomheder imellem. Men i visse tilfælde bliver samarbejdet lige tæt nok. Især når det foregår mellem virksomheder, som ifølge loven burde konkurrere. Hubert Buch-Hansens Karteller – Afsløringen af aftalt spil i dansk erhvervsliv fortæller historien om karteller i dansk erhvervsliv. Buch-Hansen har undersøgt, hvordan karteller fungerer i praksis, og hvilke konsekvenser de har. Læs desuden, hvordan karteller bliver afsløret og straffet.

 • - Højoktan nostalgi
  af Nils Bloch
  379,95 kr.

  Benzinstationens historie tager læseren med rundt på mere end 110 års benzinstationer. Historien er fortalt med næsten 800 fotografier og mere end 130 andre illustrationer. Bogen er meget aktuel nu, hvor den grønne omstilling ad åre vil ændre benzinstationen som vi så godt kender til noget helt ukendt. Mange ældre vil nikke genkendende til Caltex, Esso, Mobil, Jansen og mange andre.

 • af Niels Lunde
  234,95 kr.

  Wissum-sagen fra midten af 1990’erne blev kendt som en af danmarkshistoriens største svindelnumre. Det er historien om, hvordan en karismatisk og skruppelløs svindler fra Israel forblændede en række danske topadvokater, bankdirektører, revisorer og finansfolk, så de kom til at tro, at han var god for milliarder af kroner og interesseret i at indgå handler og aftaler, der var til alles fordel. Bogen fortæller, hvordan han levede et liv i luksus på Royal Hotel, kørte rundt i en Jaguar og købte en luksusvilla i Vedbæk samt to Ferrarier, uden at nogen anede, at han ikke havde råd til noget af det. Samtidig er det historien om erhvervsadvokaten Christian Harboe Wissums forfærdelige tur gennem det danske retsmaskineri, da han var blevet beskyldt for bedrageri, mandatsvig og underslæb. Christian Harboe Wissum, der efter over et års tovtrækkeri endelig blev frifundet, er blot en af de mange involverede, der har ladet sig interviewe til denne bog, der er mere spændende end selv den mest hæsblæsende thriller.Niels Lunde (f. 1962) er en dansk journalist, erhvervskommentator og tidligere chefredaktør for Berlingske Tidende og Dagbladet Børsen. Han er oprindeligt uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har udgivet en lang række både skønlitterære og faglitterære bøger.

 • - Søfolk og ekspeditioner i Arktis gennem 500 år
  af Thorbjørn Thaarup
  231,95 kr.

  I Nordstjernen står højt oplever vi søofficeren Per, bådsmanden Benny og dæksdrengen Rasmus, der fortæller os om livet om bord under sejladser i både smukke og farlige omgivelser. Vi ser også Grønland med kunstneren Carls blik, der ændres, i takt med at hans sind formørkes, og døden alene i den store natur føles som den eneste udvej. Og vi fornemmer, at stærke bånd knytter nutidens søfarende sammen med fortidens. Nordstjernen står højt er redigeret af museumsinspektør Thorbjørn Thaarup og indeholder bidrag fra bl.a. lektor Carsten Jahnke, pens. søofficer Per Herholdt Jensen, historiker Karsten Hermansen, journalist Martin Breum og shippingmand Christian Bonfils. Bogen er rigt illustreret. Hardcover, lærredindbundet med præg samt smudsomslag.

 • - Om Korsør og omegns posthistorie, poststempler og postkort
  af Thomas Lykke Sørensen
  141,95 kr.

  Den 24. december 1624 udsendte Christian IV "Forordning om Post-Budde". En forordning, som senere skulle blive kendt som det danske postvæsens fødselsattest. I samme øjeblik som den daværende kong Christians forordning udsendtes, startede også beretningen om Korsørs og omegnens posthistorie. Korsørs posthistorie er ikke kun spændende frimærker, mystiske stempler og postkort med interessante motiver. Posthistorie er i lige så høj grad lokalhistoriske beretninger om en række af byens og omegnens personligheder, gader og bygninger. At postvæsenet i Korsør igennem tiden har opereret både til lands og til vands, kommer vel bag på de færreste, men at også verdens første luftpostrute havde destination i Korsør, er måske en større overraskelse. Denne og flere andre historier omtales i nærværende bog, som er en gennemgang af snart 400 års lokal posthistorie, helt fra 1600-tallets spæde begyndelse og frem til det nye årtusinde.

 • - nedslag i den maritime historie
  af Morten Tinning
  88,95 kr.

  I århundreder har krig og konflikt været en del af fortællingen om den civile søfart og dens søfolk. Det var civile søfolk, der bemandende kongens krigsskibe, og ombord på handelsskibet risikerer besætningerne angreb fra fjendtlige krigsskibe og pirater. Bogen er en rigt illustreret antologi, og artiklerne er skrevet af professionelle historikere med speciale i søfartshistorie. Hvorfor hyrede Christian 5. sine søfolk i Amsterdam? Hvilken rolle spillede de danske søfolk i D-dag den 6. juni 1944? Hvad så Niels Moss, da han var krigsfanget slav i Nordafrika i 1769? Hvordan oplevede en dansk maskinmester et iransk angreb under Golfkrigen i 1988. Denne antologi undersøger og formidler, hvordan krig har været en del af søfolks verden både før og nu.

 • af Jørgen Harboe
  278,95 kr.

  "Tigeren i sit leje" fra 1999 er en biografi om erhvervsmanden og ingeniøren Henning Holck-Larsen (1907-2003), der i 1930’erne drog til Indien sammen med vennen Søren Toubro og skabte firmaet Larsen & Toubro. Virksomheden udviklede sig fra at være en lille importvirksomhed til en kæmpe koncern med mange tusinde ansatte, som producerede vidt forskellige produkter. Det er ikke blot en fortælling om en dansk iværksætter, men også historien om et land under store forandringer, der gik fra at være en engelsk koloni til at blive en selvstændig nation og selvforsynende stormagt. Bogen er blevet til på baggrund af en række længere interviews med Holck-Larsen i 1996. Jørgen Harboe (f. 1943) er dansk journalist og forfatter. Han blev udlært som journalist ved Kristeligt Dagblad, hvor han især beskæftigede sig med mellemøstlige forhold. Efter sin elevtid fik han arbejde ved ulandsforeningen Svalerne og Sydasien, som bragte ham til Bangladesh i 1976. Siden har Harboe boet og befundet sig ved verdens brændpunkter i folkeoplysningens tjeneste, hvor han har formidlet emner som global fattigdom, krig og kriser. Han var blandt andet udsendt som menneskeretsovervåger i Rwanda efter folkedrabet i 1994 og våbenhvileobservator i Sri Lanka.

 • - Kristeligt Dagblad gennem 125 år
  af Jes Fabricius Møller
  202,95 kr.

  Kristeligt Dagblad udkom første gang den 1. oktober 1896 og indledte dermed foreløbig 125 års protest mod vedtagne sandheder og en frit svævende tidsåndKampen om masserne var stor i 1800-tallets sidste halvdel. Den politiske og religiøse vækkelse løb landet over. Det unge demokratis partier forstod hurtigt, at et af de væsentligste midler var dagspressen.Da den radikale avis Politiken i 1893 sendte stjernereporteren Henrik Cavling til Harboøre for at dække en tragisk drukneulykke, følte mange vestjyder og kirkeligt orienterede sig imidlertid misforstået og taget som gidsel i jagten på sensationslystne overskrifter. Men kunne et dagblad overhovedet kalde sig kristeligt? Stor var skepsissen langt ind i grundlæggernes rækker, men behovet for en egen stemme i offentligheden var større.Kristeligt Dagblad var fra begyndelsen uafhængig af partipolitik, men bestemt ikke uden holdninger og synspunkter. Den har altid været forankret i København, men er samtidig det dagblad, som når bredest ud i hele Danmark. Avisen har for længst overhalet adskillige konkurrenter og minder dagligt langt over 100.000 læsere om, at mennesket ikke kun har brug for nyheder og underholdning, men også for ånd og oplysning.Jes Fabricius Møller, født 1966, er historiker, dr.phil., og lektor på Københavns Universitet, Kongelig ordenshistoriograf samt klummeskribent i Kristeligt Dagblad. Han har skrevet adskillige bøger og medvirket i flere tv-programmer.

 • af Red. af Johnny Kondrup, Christian Troelsgård under medvirken af David Bloch & Britta Olrik Frederiksen
  1.417,95 kr.

  Dansk Editionshistorie er en kortlægning af, hvilke videnskabelige udgaver der er blevet foranstaltet i Danmark eller af danske forskere fra renæssancen til i dag.Værket har tre tyngdepunkter:udgaver af græsk og latinsk litteratur, hovedsagelig fra antikken, men også af latinske værker fra middelalder, renæssance og nyere tidudgaver af vestnordisk og dansk middelalderlitteraturudgaver af nysproglig dansk litteratur, dvs. litteratur opstået efter bogtrykkerkunstens opfindelseDanmark har en århundredlang tradition på alle tre felter, men her kortlægges den for første gang.Editionshistorien er en gren af videnskabshistorien, men med fokus på udgivervirksomheden som en selvstændig videnskab – med sine egne mål, motiveringer, metoder, teoridannelser, resultater og institutioner.Videnskabelige udgaver transmitterer ikke blot historien, men er selv indfældet i den. Udgivernes praksis og deres bagvedliggende teorier er lige så historiske fænomener som teksterne, de udgiver. Denne erkendelse ligger til grund for editionshistorien.Bind 1 undersøger udgivelsen af græsk og latinsk litteratur fra bogtrykkerkunstens indførelse i Danmark til den yngste udgave af Saxo Grammaticus’ Gesta Danorum fra 2015. Efter et metodisk indledningskapitel beskrives de forskellige århundreders vigtigste udgavetyper.I hele perioden lod danske lærde sig inspirere af de nyeste udviklinger inden for tekstudgivelse i udlandet og formidlede dem videre hjemme. Men de var også selv med til at forme den internationale editionshistorie, mest markant gennem Johan Nicolai Madvigs (1804-1886) og hans efterfølgeres bidrag til udviklingen af tekstkritikken som videnskab og praksis.I bind 2 beskrives udgivelsen af norsk-islandsk og dansksproget middelalderlitteratur i Danmark fra 1500-tallet til ca. 2015. Efter en introduktion til materialet følges først udgivelsen af vestnordisk litteratur fra de tidlige eddaudgaver til nutidens kritiske sagaudgaver for et internationalt publikum.Dernæst følges udgivelsen af gammeldansk litteratur. Indtil ca. 1825 gjaldt den mest lovtekster; men efter at den historiske sprogvidenskab var grundlagt og nationalromantikken slået igennem, kom den til at omfatte alle genrer. Der sluttes af med to specialstudier, en om udgaverne 1688-1690 fra bispesædet Skálholt og en om Middelalderens danske Bønnebøger 1945-1982.Bind 3 beskriver udgivelsen af nysproglig dansk litteratur. Efter en generel introduktion til nyfilologiens problemfelter gives der i tre store kapitler en bred oversigt over udgavernes mængde. Fremstillingen rækker fra Gotfred af Ghemens trykte udgave af Den danske Rimkrønike i 1495 til de digitale udgaver af Ludvig Holbergs og N.F.S. Grundtvigs værker, som begyndte at udkomme efter år 2010. En særlig opmærksomhed tilfalder udgiverselskaber som Samfundet til den danske Literaturs Fremme og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.Dernæst beskrives i tre specialstudier udgivelsen af henholdsvis folkeviser, salmer og historiske kilder.Bind 4 rummer litteraturlister til hvert enkelt bidrag i de foregående tre bind. Listerne opregner benyttede håndskrifter eller andet arkivmateriale, udgaver og sekundærlitteratur. Desuden rummer bind 4 et samlet personregister og et emneregister.

 • - Kristelig Arbejdsgiverforening gennem 90 år
  af Lars Christensen
  202,95 kr.

  Målet var et arbejdsmarked med overenskomster og ordnede forhold, men uden strejker, lockouter og demonstrationer. Arbejdsgivere og arbejdstagere var nemlig grundlæggende i samme båd og havde en fælles interesse i virksomhedens liv og vækst. Konflikter måtte løses ved fredelig voldgift og ikke ved hadefulde konfrontationer, samfundsskadelige aktioner eller politiske indgreb. Sådan var tanken, da arbejdsgivere og arbejdstagere i 1899 gik sammen i Kristeligt Dansk Fællesforbund. Og det var fortsat grundlaget, da Kristelig Arbejdsgiverforening i 1931 blev etableret som en selvstændig arbejdsgiverforening. Dette harmonisyn stred grundlæggende mod konfliktsynet i hovedaftalen mellem den traditionelle, socialdemokratisk prægede fagbevægelse og Dansk Arbejdsgiverforening. I fagbevægelsens øjne var ”de gule” en parasit og en abnormitet, som skulle udryddes med alle midler. Derfor er Kristelig Arbejdsgiverforenings historie på trods eller måske netop på grund af harmonisynet en fortælling om evige kampe for friheden til at vælge en anden vej på arbejdsmarkedet. Denne bog handler om Kristelig Arbejdsgiverforenings udvikling og kampen for det frie valg på arbejdsmarkedet gennem 90 år. Men det er også historien om et arbejdsmarked og et samfund i evig forandring, om opslidende konflikter og om mennesker, som nægtede at give op.Lars Christensen (født 1970) er ph.d. i historie og forfatter. Han har blandt andet skrevet bøgerne En sikker borgerlig stemme. Det Konservative Folkeparti gennem 100 år og Svenskekrigene 1657-60. Danmark på kanten af udslettelse.

 • - Spillet om magten og æren uden for grønsværen
  af Michael Moesgaard Andersen & Johan Moesgaard Andersen
  102,95 - 202,95 kr.

  Fodbold A/S – et fascinerende indblik i spillet uden for grønsværenFodbold vækker følelser. Vi ser stor jubel og glædestårer, når fodboldfans ser deres klub vinde, når de køber en interessant fodboldspiller til spotpris eller sælger dyrt. Vi ser vrede og ærgrelse og bitre tårer, når for mange kampe bliver tabt, og når helten forlader klubben. Fodboldens popularitet har aldrig været større – devisen synes at være, at succeser kommer og går, men brandet består. Læseren får indblik i, hvordan fodboldklubber i dag drives som fodboldvirksomheder. Bogen egner sig derfor både til at blive læst af fodboldfans og af dem, der ønsker at få ammunition til, hvorfor nogle fodboldvirksomheder over flere år klarer sig fantastisk, mens andre skranter såvel økonomisk som sportsligt. Fodbold vækker nemlig ikke alene følelser, men også nogle gange fornuft.

 • - Demokrati under åben himmel
  af Lena Schenk & Julie Artke
  290,95 kr.

  "Med bogen her hylder vi Folkemødet. Det er der god grund til. Hal Koch beskrev det så godt allerede i 1945. Det er ikke afstemningerne, der er demokratiets egentlige styrke. Det er samtalen. Med det følger en forpligtigelse. Til at mødes på tværs af hver vores standpunkter. Og til at lytte til hinanden". Citat fra bogen af Statsminister Mette Frederiksen. Folkemødet på Bornholm begyndte som en lille festival med store ambitioner tilbage i 2011 og blev fra start en succes. Hvad gør, at Folkemødet går lige i hjertet på de nu mere end 40.000 mennesker, som drager til Bornholm de fire dage i juni? Og har Folkemødet reelt en betydning for udviklingen af det danske demokrati? Mød bl.a. statmininster Mette Frederiksen (S), Bertel Haarder (V), tidl. borgmester Winni Grosbøll, Lisbeth Knudsen, Carolina Magdalene Maier og andre debattører og repræsentanter for de organisationer, der udgør hjertet i den politiske festival, bidrager med deres syn på Folkemødets betydning for demokratiet. Forfatterne bag bogen har selv været i maskinrummet under opbygningen og udviklingen af Folkemødet. De giver et unikt indblik i de dilemmaer, som Folkemødet har stået overfor i sin søgen efter et ståsted som politisk folkemøde og festival.Bogens billedside fortæller sin egen historie om den spraglede mangfoldighed af seriøsitet, dansk folkelighed og humor som Folkemødet favner.

 • af Jørgen Kamstrup
  403,95 - 449,95 kr.

  Der er skrevet meget om stifteren af Det Østasiatiske Kompagni. I en helt ny bog giver forfatte¬ren en omfattende livsberetning om Andersen. Som baggrund har forfatteren udnyttet sin erfaring fra mange års arbejde i ØK's forretningsverden og han har trukket på sin omfattende indsigt i og viden om ØK's arkiver og historie. Bogen foregiver ikke at være et eventyr. Den lægger vægt på både alvor og spænding i sin beretning om den mand, der i løbet af 85 år skabte sig et liv så mangfoldigt, men også så særpræget, at det stadigt er værdifuldt at fordybe sig i. Andersen blev kendt og anerkendt for sine evner og blev tidligt en af sit århundredes mest markante personer i Danmark. Men han var først og sidst et menneske.En smædekampagne startet i september 1923 blev indledningen til en voldsom fordrejning af virkeligheden, der i dag har udviklet sig til at være den offentlige version af Andersens historie. Derfor har bogen også en økologisk synsvinkel - et ønske om at rense op i al den forurening af denne histories forløb, der gennem så mange år har fået lov at vokse sig større og større.

 • af Morten Mortensen
  449,95 kr.

  18 trind til helhjertet ledelse og resultat i verdensklasse. MORTEN MORTENSEN, manden som skabte Jack & Jones og var med til at gøre det til et af verdens største herrebrands, har skrevet en bog om ledelse og kreativ fornyelse. Og ikke mindst om sig selv, i sin egen udvikling fra vestjysk malersøn, som i skolen fik at vide, at han ”aldrig vil blive til noget”, til drivende kraft i Bestseller-koncernen, en af Danmarks største virksomhedssucceser. Bogen ”Helhjertet ledelse”, som introducerer ledelsesfilosofien Straction, er et radi- kalt opgør med mange af de måder, virksomheder drives og ledes på i dag, hvor den kreativitet og boblende innovation, de fleste mennesker er i besiddelse af, alt for ofte hæmmes af mellemledere, HR-afdelinger og kassetænkning, som i sidste ende kan komme til at true firmaerne på eksistensen. Mortensens bog er et frihedsbudskab og en opfordring til at slippe alle de passive kræfter løs, som gemmer sig i krogene og hie- rarkierne, og stole mere på hinandens intuition, naturlige begejstring og nysgerrighed end på strategiplaner, som i en moderne verden alligevel er forældede i samme øjeblik de udkommer. ”Helhjertet ledelse” er skrevet til alle, der vil lede andre eller blot tage ledelsen for sig selv. Den indeholder vejledninger, anvisninger, påstande, stof til debat, provokati- oner. Og hvad der måske er allervigtigst: Den bygger sine teorier på banebrydende, praktiske erfaringer høstet af forfatteren selv gennem en lang karriere, der startede på lageret. Det er tid at ”komme i Straction”; som Morten Mortensen siger.

 • - Om firmaene max manus fra 1946 - 2016
  af George Manus
  323,69 - 449,95 kr.

  Med boken "70 år i kommunikasjon" er det mitt ønske å gi leseren et innblikk i hvordan jeg, som annen generasjon i familiebedriften Max Manus, i mitt 77ende år ser tilbake på utviklingen fra 1946, da min stefar Max Manus startet i kontormaskinbransjen, og frem til 2016. Boken er krydret med over hundre fotografier i sort hvitt og farger. I hele mitt yrkesaktive liv fra 1958 har jeg vært engasjert i firmaene under Max Manus paraplyen, og var daglig ansvarlig fra 1967 og frem til rundt 2005, hvoretter stafettpinnen gikk over til tredje generasjon. Det har vært en spennende reise med store utfordringer og med mange tilfredsstillelser. Ikke en eneste dag var kjedelig. Boken gir utover det firmahistoriske, et bilde av utfordringene jeg møtte og refleksjoner jeg gjorde meg på veien. Ikke minst takket være lederen av Max Manus Forskning AS, Bjørn Andersens kreativitet til å utnytte datidens nye teknologi innen våre produktområder, gir boken, i tillegg til mine opplevelser, et seriøst inntrykk av våre banebrytende utviklinger innen kommunikasjon i perioden fra 1960 årene og frem til de første årene av 2000. Resultatet av utviklingen lå ofte mange år foran våre konkurrenter.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.