Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En fascinerende rejse gennem et stykke dansk herhvervs- og kulturhistorie.De sidste fiskere er en dramatiseret dokumentarisk fortælling om fiskeriets udvikling på den jyske vestkyst. Med udgangspunkt i blandt andre tidligere fiskeriminister Kent Kirks erindringer beskrives fiskeriet fra dengang i 1920’erne, hvor Hans Kirk udgav sin gennembrudsroman Fiskerne, og op til nutidens kvotekonger.Det er en fascinerende rejse gennem et stykke dansk kultur- og erhvervshistorie. Fra de hårde 1950’ere, hvor kutterne var lavet af træ og mændene af jern, op gennem de turbulente 1970’ere og ind i 1980’erne, hvor dansk fiskeri for alvor blev underlagt myndighedernes reguleringer og kvotesystemer. Og til i dag, hvor havfiskeriet herhjemme er en industri fordelt på ganske få hænder, hvoraf meget få er danske.Bogen er også en menneskelig skildring om at leve på og af havet, opleve voldsomme storme og 100-års bølger, om FN-konferencen i Caracas, flodfiskeriet i Afrika og torskekrigen ved Island. Og om at være i skudlinjen på en protestsejlads mod England med den royale engelske flåde som modstander.Den følger også et af de mest vellykkede, kommercielle omskolingsprojekter af fiskere, sø- og redningstjenesten Esvagt, der blev stiftet af tidligere fiskere, og som den dag i dag beskæftiger nogle af de bedste søfolk i nationen.Bogen er blevet til i tæt samarbejde med tidligere fiskeriminister Kent Kirk, der, udover at være morbror til forfatteren, også er hovedkilde i bogen.
I den nye Steen Ulnits-bog, Laks & havørred, øser han ud af al sin viden om disse kongefisk. Undertitlen er Opgangsfisk, da der er særligt fokus på de forhold, der gør sig gældende, når man vil fange de fisk, der er på vej op i vandløb for at gyde. Desuden inddrages andre arter, fx Røding og Stalling, som har samme opgangsadfærd som Laksefisk.Bogen indeholder alt, hvad en fluefisker har brug for at vide, om standpladser, grejet, fluerne, fiskenes adfærd, teknikker og meget andet. Det hele er krydret med tipsbokse og rigtige lystfiskerhistorier!Både nybegyndere og øvede vil finde gode råd og ny viden i denne guldgrube af en lystfiskerbog.
I den nye Steen Ulnits-bog, Tørflue og nymfe, behandler han med sædvanlig kyndig hånd den fiskemetode, som regnes for den fineste inden for fluefiskeri. Fluefiskeri med tørflue og nymfe er en kunstart, der kræver indgående kendskab til insekternes liv, adfærd og formering.Bogen indeholder detaljeret viden om de for fisk – og fiskere – vigtigste insekter og deres levevis. Med indsigt i livet under vandet bliver fluefiskeren i stand til at vælge både rette tid, sted og flue, hvilket fører til flere fangede fisk!I Tørflue og nymfe er der ud over dybdegående kapitler om insekterne også kapitler om grejet, særlige teknikker, ørrederne og fluemønstre, så man kan binde sine egne tørfluer.De mange tipsbokse giver ekstra viden om særlige emner, og lystfiskerhistorierne fra så godt som hele verden gør Tørflue og nymfe til en sand læseoplevelse.
"James Beard award-winning author and culinary game-changer Josh Niland returns with the ultimate guide to the art of Fish Butchery, with expert techniques and ground-breaking recipes that are an urgent call for action on culinary sustainability. Josh's multi award-winning debut The Whole Fish Cookbook created a new blueprint for fish cookery, while its bestselling sequel Take One Fish unpacked 15 different species to reveal their true gastronomic potential. In this latest book, Josh continues to open our eyes to the potential of fish in the kitchen. Presented in three stunning sections - Catch, Cut and Craft - and illustrated by legendary artist and musician Reg Mombassa, it's both a challenge to the food industry to do things differently and a dazzling manual to the eye-popping potential in each and every fish. Featuring detailed instructions on how to prepare fish - from reverse butterfly to double saddle - as well as over 40 brilliant recipes for everything from fish sticks to pies, sausage and chorizo, Fish Butchery will disrupt, challenge and inspire the next generation"--Publisher's description.
"In a prizewinning five-year investigation, authors Simen Sµtre and Kjetil [stli took an in-depth look at Norway's role in the global salmon industry and, for the first time, produced a comprehensive evaluation of the detrimental effects of salmon farming. From lice to escapees, from concentrating the waste of sea pens in the fjords through which wild salmon swim to their natal streams to the fact that salmon farming causes a net reduction of protein reaped from the ocean, the results don't look good. Recent victories, such as the banning of net-pen fish farms in the waters of Washington State, are an indication that we are awakening to the environmental price of engineered fish. It is said that we will continue to make the same mistakes unless we understand them. The New Fish combines nature writing from Norwegian fjords, the coast of Canada, Icelandic landscapes and the far south of Chile with character-driven literary non-fiction and classic muckraking. The authors started with this question: What happens when you create a new animal and place it in the sea? This book will tell you the answer"--
Fiskekvoter og fiskerigrænser er noget, som fanden har skabt. Det er de danske fiskere enige om i 1978. De er også i 1987 enige om, at fiskeriregulering er hul i hovedet. Derudover har fiskerne aldrig været enige om noget som helst andet. Fiskere er et stridbart folkefærd, og denne bog beskriver fiskernes kamp i maj 1978, hvor 400 fiskekuttere blokerer Københavns Havn, mens 300 kuttere blokerer yderligere 21 havne i Danmark. Trods den ulovlige blokade, er sympatien i befolkningen stor. 30-50.000 københavnere tager på søndagsudflugt på Langelinie og hører nysgerrigt fiskerne fortælle om deres hverdag, hvor de bare gerne vil fiske, men ikke må fange noget. De er fanget af dyre lån til redskaber og kuttere, og terminen skal snart betales. Dør fiskeriet, dør lokalområdet, men politikere, som statsminister Anker Jørgensen, vil ikke lade sig presse af denne selvbestaltede aktionsgruppe, men kun forhandle med fiskernes egne organisationer. Dem er fiskerne heller ikke tilfredse med, hvorfor blokaden også får følger i landets fiskeriforeninger i mange år efter. Faktisk helt frem til 1987, hvor der arrangeres endnu en demonstration ved Langelinie. Blokaderne ved Langelinie blev massivt dækket af de danske medier, og denne bog tager udgangspunkt i over 2.500 avisartikler og læserbreve. Tilsat interviews beskrives fiskeriets "gyldne år" i 1970'erne og 1980'erne, men også fiskeriets nedtur. En nedtur, som følge af en forfejlet fiskeripolitik i EF, dårlige forhandlinger med Østersølandene, samt fiskernes stadigt større kuttere – og havbiologernes bekymring for fiskebestandene.
Viljen & Vejen er en dokumentarisk fortælling om værdier, visioner og familiære bånd fortalt gennem det esbjergensiske advokatfirma Kirk Larsen & Ascanius.Virksomheden har siden grundlæggelsen i 1973 spillet en stor rolle for lokalområdet – i begyndelsen som juridiske forkæmpere for især fiskernes rettigheder, men i takt med at byen og verdensøkonomien ændrede sig, kom flere områder til. Bogen giver således også et indblik i samfundsudviklingen fra 1970’erne og frem til i dag.Historien er fyldt med stærke personligheder og går tæt på konkrete sager, hvor fiskerne kommer i klemme, sideløbende med at man følger Kirk Larsen & Ascanius’ voksende rolle og indflydelse i byen.Lars Bo Kirk har tidligere skrevet De sidste fiskere om fiskeriet i Esbjerg og Blåt blod i årerne om virksomheden Blue Water Shipping. Viljen & Vejen er dermed hans tredje bog om Esbjergs særlige erhvervshistorie. Den er skabt i samarbejde med Kirk Larsen & Ascanius i forbindelse med virksomhedens 50-års jubilæum.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.