Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Landbrugserhverv og primære erhverv

Her finder du spændende bøger om Landbrugserhverv og primære erhverv. Nedenfor er et flot udvalg af over 25 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Fiskeri, skovbrug, minedrift osv.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
  • (25)
  • (5)
  • (1)
Format
  • (13)
  • (6)
  • (5)
  • (5)
  • (1)
  • (1)
Sprog
  • (23)
  • (2)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (2)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
Serie
  • (1)
Tag
  • (9)
  • (9)
  • (8)
  • (8)
  • (7)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
Vis mere
Sorter efterSorter
  • af Bent Muus & Jørgen G. Nielsen
    231,95 kr.

    En overskuelig og meget omfattende guide til Nordeuropas havfisk. Bogen beskriver og illustrerer mere end 300 forskellige fiskearter, deres byttedyr, fiskemetoder og hvad de anvendes til. Bogen omhandler samtlige de fisk man finder i de danske farvande og viser ved udbredelseskort, hvor de i øvrigt findes i Europa. Bogens mange hundrede tegninger står stadig efter over 40 år siden udgivelsen af 1. udgaven, som det ypperste blandt fisketegninger i verden.

  • - Historien om 20 års nedtur for dansk natur og miljø
    af Kjeld Hansen
    155,95 - 165,95 kr.

    Historien om 20 års nedtur for dansk natur og miljø Dansk landbrug har gennem to årtier udviklet sig til et økonomisk såvel som moralsk fallitbo: Gælden er enorm, beskæftigelsen i bund og landbokulturen stort set udslettet. Trods omfattende liberaliseringer og milliarder af støttekroner kører de fleste bedrifter på pumperne og overlever kun takket være EU-støtten. Alligevel opretholder vi med alle midler verdens mest intensive landbrug. Prisen er et vandmiljø, der flyder med gylle og sprøjtegifte i hver anden drikkevandsboring, mens landmændene truer med retssager, hvis ikke de må sprøjte videre. I de stadigt større bedrifter lider malkekøer, grise og kyllinger, der presses til det yderste, mens MRSA-stafylokokker og salmonellabakterier breder sig. Startskuddet til landbrugets dybe økonomiske og moralske nedbrud blev affyret i 2001, da den nyudnævnte fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) opfordrede til kamp mod »stokroseidyllen i dansk landbrug«. Siden da er det kun lykkedes at sætte turbo på landbrugets gældsætning. I 2001 skyldte de danske jordejere 190 mia. kroner væk, i dag har de næsten fordoblet gælden til 360 mia., hvilket gør de danske landmænd til de mest forgældede i EU. Stik imod hensigten blev det til en tragisk afvikling i stedet for en gylden udvikling. Sådan ligger landet i 2019. Hvordan er det kommet så vidt? Hvorfor har det fået lov at ske, og hvem står bag? Og endelig– kan den onde cirkel brydes, så det atter bliver dejligt at bo ude på landet? Det leverer bogen klare svar på i en letforståelig form.

  • - En fortælling fra de engelske bjerge
    af James Rebanks
    202,95 kr.

    Nogle mennesker har frihed til at vælge deres egen vej i livet. Det gjaldt ikke for James Rebanks. Han er fåreopdrætter på en gård i Lake District i England, der har været i familiens eje i mere end seks århundreder. James Rebanks bog, The Shepherd’s Life: A Tale of the Lake District, er allerede en stor succes hos både anmeldere og læsere. Hans skildringer af livet som fårebonde er både engagerende, rørende og ærlige. I en stemningsmættet tekst guider Rebanks os gennem et får-år. Bogen er en unik fortælling om livet på landet – et liv, som er fjernt for de fleste af os. Det er en historie om Rebanks arbejdsliv og menneskene omkring ham, hans barndom, hans forældre og bedsteforældre. Det er historien om at være vedholdende på trods af et vanskeligt erhverv, og den er fortalt med stor kærlighed til naturen. For Rebanks og hans familie danner vejret og årstiderne de altafgørende rammer om livet. Om sommeren er fårene på bjerget og høet i laden, om efteråret går man på markedet og bringer nye dyr til besætningen, om vinteren skal dyrene holdes i live, og med foråret kommer nye lam.

  • - Så det kan smages, ses og mærkes...
    af Carsten Graff & Niels Stokholm
    165,95 kr.

    Måske kender du allerede landmanden fra den prisvindende dokumentar ”Så meget godt i vente”. Med denne bog får du lejlighed til at komme længere ind i denne pioners fascinerende tankeverden. Bogen er vokset frem af en lang række samtaler mellem Niels Stokholm og filosoffen Carsten Graff og indeholder også kapitler af kokkene Claus Meyer, Rasmus Kofoed fra Geranium og klimakokken Jesper Møller. Niels driver sit landbrug ud fra en særlig indsigt i jorden, dyrene og planterne og lever i overensstemmelse med dem. Udgangspunktet er en kærlighed til alt levende, og det kan både ses, mærkes og smages i de grøntsager og dyr, han fremelsker på gården Thorshøjgaard. Dette betyder blandt andet, at verdens bedste restaurant, Noma, og mange af de bedste danske kokke henter inspiration og råvarer hos Niels. Ifølge kokken Claus Meyer er Thorshøjgaard hjemstedet for Danmarks lykkeligste ko, og ifølge klimakokken Jesper Møller laver Niels verdens bedste mælk. ”Menneskeheden er i puberteten. Vi er i oprør imod naturen, vil ikke samarbejde med den og i stedet spejder vi imod fjerne planeter, imens vi drømmer om at ytte væk hjemmefra.” Niels Stokholm Mere om Niels Stokholm www.landbruget-thorshoejgaard.dk www.facebook.com/nielsstokholmbog

  • - mild, moden, mangfoldig. Lav din egen ost
    af Kirsten Iversen & Lone Hindø
    205,95 kr.

    Mennesket har fremstillet og spist ost igennem årtusinder. Indtil for 150 år siden foregik ostefremstillingen hovedsageligt i de enkelte husholdninger ude på gårdene. Efter industrialiseringen skete fremstillingen i stadig stigende på mejerier og hjemmeproduktion blev undtagelsen. Vores ambition med denne bog er at få flere danskere til at mærke glæden ved at fremstille deres egne oste.”Bogen om oste” kan bruges på mange forskellige måder. Hvis man især er interesseret i kulturhistorie og ønsker at få et indblik i osteproduktionens historie, så er det en god idé at læse kapitel 1. Hvis ens interesse især er naturvidenskabelig, kan man læse om ostens biologi og kemi i kapitel 2. I kapitel 3 kan man læse om historierne bag verdens bedste oste fra mange forskellige lande.De næste to kapitler handler om, hvordan man selv kan lave oste. I kapitel 4 giver vi en generel beskrivelse af, hvilke remedier man skal bruge, og hvordan man går frem. I kapitel 5 beskriver vi, hvordan man fremstiller syrnede mælkeprodukter. I kapitel 6 følger de helt præcise opskrifter på, hvordan man fremstiller de enkelte ostetyper. I kapitel 7 kan du læse om, hvordan man røger oste. I kapitel 8 har vi samlet en lang række spændende opskrifter på retter, hvor man bruger ost. Vi har for nemheds skyld inddelt opskrifterne i småretter, hovedretter, desserter og kager. Holder man af at læse en lille historie, har vi i kapitel 9 samlet en række menneskers oplevelser med ost.Som det fremgår af det ovenstående, kan man nøjes med at læse et enkelt eller nogle få kapitler og således bruge bogen som opslagsværk. Men det er naturligvis vores håb, at læserne finder bogen så interessant, at de læser det hele. Vi håber i det hele taget, at man bliver lige så glade for at læse og bruge ”Bogen om oste”, som vi har været for at lave den.

  • - Opgøret med de store danske godser 1919
    af Ditlev Tamm & John Erichsen
    318,95 kr.

    Det var store værdier, staten tilegnede sig fra godser og herregårde ved den såkaldte lensafløsning i 1919. Af ejerne blev den opfattet som konfiskation og overgreb, og den vakte både bitterhed og vrede i vide kredse; og året efterkom loven – som en af de få overhovedet - for Højesteret for at få prøvet, om dens bestemmelser var forenelige med Grundloven. Det er en sag med mange såvel juridiske og politiske som historiske og sociale aspekter. Denne bog er skrevet af en jurist, som også er historiker, og en historiker som også er kunsthistoriker. Den giver som den første en samlet fremstilling af det politiske flertals forsøg på at opnå en socialt mere retfærdig jordfordeling og den deraf følgende indimellem ganske hårdhændede afvikling af gamle privilegier og særordninger, herunder inddragelse af et utal af kunstværker, som blev fjernet fra herregårdene og senere kom de danske museer – og dermed den danske offentlighed - til gode.

  • af Helle Juhl
    231,95 kr.

    Der var så dejligt ude på landet tager dig i billeder og ord med tilbage til det 20. århundredes bondeland. Fra tiden omkring første verdenskrig til slutfirserne og med vægten lagt på de mennesker, der fødtes, levede og døde i det. Forudsætningerne for livet på landet er i dag nogle helt andre, og det har sat sig tydelige spor overalt, om man nu kan lide eller ej.

  • af Lars Bo Kirk
    145,00 - 208,95 kr.

    En fascinerende rejse gennem et stykke dansk herhvervs- og kulturhistorie.De sidste fiskere er en dramatiseret dokumentarisk fortælling om fiskeriets udvikling på den jyske vestkyst. Med udgangspunkt i blandt andre tidligere fiskeriminister Kent Kirks erindringer beskrives fiskeriet fra dengang i 1920’erne, hvor Hans Kirk udgav sin gennembrudsroman Fiskerne, og op til nutidens kvotekonger.Det er en fascinerende rejse gennem et stykke dansk kultur- og erhvervshistorie. Fra de hårde 1950’ere, hvor kutterne var lavet af træ og mændene af jern, op gennem de turbulente 1970’ere og ind i 1980’erne, hvor dansk fiskeri for alvor blev underlagt myndighedernes reguleringer og kvotesystemer. Og til i dag, hvor havfiskeriet herhjemme er en industri fordelt på ganske få hænder, hvoraf meget få er danske.Bogen er også en menneskelig skildring om at leve på og af havet, opleve voldsomme storme og 100-års bølger, om FN-konferencen i Caracas, flodfiskeriet i Afrika og torskekrigen ved Island. Og om at være i skudlinjen på en protestsejlads mod England med den royale engelske flåde som modstander.Den følger også et af de mest vellykkede, kommercielle omskolingsprojekter af fiskere, sø- og redningstjenesten Esvagt, der blev stiftet af tidligere fiskere, og som den dag i dag beskæftiger nogle af de bedste søfolk i nationen.Bogen er blevet til i tæt samarbejde med tidligere fiskeriminister Kent Kirk, der, udover at være morbror til forfatteren, også er hovedkilde i bogen.

  • af Steen Ulnits
    225,95 kr.

    I den nye Steen Ulnits-bog, Laks & havørred, øser han ud af al sin viden om disse kongefisk. Undertitlen er Opgangsfisk, da der er særligt fokus på de forhold, der gør sig gældende, når man vil fange de fisk, der er på vej op i vandløb for at gyde. Desuden inddrages andre arter, fx Røding og Stalling, som har samme opgangsadfærd som Laksefisk. Bogen indeholder alt, hvad en fluefisker har brug for at vide, om standpladser, grejet, fluerne, fiskenes adfærd, teknikker og meget andet. Det hele er krydret med tipsbokse og rigtige lystfiskerhistorier! Både nybegyndere og øvede vil finde gode råd og ny viden i denne guldgrube af en lystfiskerbog.

  • - en pioner i dansk fiskeri
    af Ivar Holm
    217,95 kr.

    Fiskeskipper Ole Basse Mortensen var en pioner inden for bornholmsk og dansk fiskeri. Da fiskerne i 1960'erne bliver presset af mindre fiskekvoter sejler Ole Basse i spidsen for at afprøve laksefiskeriet ud for Norges og Grønlands kyster. Fordrevet af politiske beslutninger vælger han, at satse på rejefiskeri ud for Vest- og Østgrønland, Svalbard og Canada og trawlere bliver større og større. Pionerånden sender også Ole til Sydatlanten, men da et udviklingsprojekt i Indonesien slår fejl, går Ole Basse Mortensen overraskende konkurs. Men han starter blot forfra igen. Ole Basse Mortensen var en ukuelig fisker, som kæmpede for sit erhvervs overlevelse. Han åbnede handelsforbindelsen til det lukkede Sovjet, han holdt møder med både fiskeri- og statsministre og han stod på talerstolen på Christiansborgs Slotsplads og talte om lige ret til havet. Sømilegrænser, kvoter og EF formede fremtiden for fiskerne, men Ole Basse holdt fast i sit motto: Jeg fisker ikke for at leve. Jeg lever for at fiske”

  • af Steen Ulnits
    225,95 kr.

    I den nye Steen Ulnits-bog, Tørflue og nymfe, behandler han med sædvanlig kyndig hånd den fiskemetode, som regnes for den fineste inden for fluefiskeri. Fluefiskeri med tørflue og nymfe er en kunstart, der kræver indgående kendskab til insekternes liv, adfærd og formering.Bogen indeholder detaljeret viden om de for fisk – og fiskere – vigtigste insekter og deres levevis. Med indsigt i livet under vandet bliver fluefiskeren i stand til at vælge både rette tid, sted og flue, hvilket fører til flere fangede fisk!I Tørflue og nymfe er der ud over dybdegående kapitler om insekterne også kapitler om grejet, særlige teknikker, ørrederne og fluemønstre, så man kan binde sine egne tørfluer.De mange tipsbokse giver ekstra viden om særlige emner, og lystfiskerhistorierne fra så godt som hele verden gør Tørflue og nymfe til en sand læseoplevelse.

  • af Kjeld Hansen
    158,95 - 202,95 kr.

    Flæskfødevarer skal ikke længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og forsyne os med fødevarer uden at frembringe livstruende virus. Sundhed, klima og biodiversitet står øverst på dagsordenen for fremtidens agroindustri.Den helt store disruption af den traditionelle agroindustri kommer i løbet af det næste tiår. Vi står over for den dybeste, hurtigste og mest konsekvensskabende forandring af fødevare- og landbrugsproduktionen, siden de første planter og dyr blev domesticeret for 10.000 år siden.Til trods for at vi kan købe stort set alle fødevarer til lavere priser fra udlandet, fortsætter vi med at højglanspolere myten om Danmark som et landbrugsland. Erhvervet selv går til yderligheder, som når Tulip i Randers sender sine svin til Tyskland for at få dem opskåret af østarbejdere på sulteløn, for derefter at reimportere de samme svin, nu forklædt som Tulip Danish Bacon.Vi holder stadig fast ved masseproduktionen af billigt flæsk og mælk i stedet for at bevæge os opad i værdikæden, som et højtudviklet land burde være i stand til. Ikke mindst økonomien taler for at ophøre med en 120 årgammel tradition for at eksportere bacon og smør til lave udsalgspriser.At det blev netop coronavirus, der lagde en hel verden ned, betragter virologerne som en tilfældighed. Den næste pandemi er allerede under opsejling, og det bliver en influenza A-virus. Med al sandsynlighed vil den spredes fra svinefabrikkerne, og ingen kan forudsige, hvor dødelig den kan blive. Sidst den ramte verden, kostede den 500.000 mennesker livet. Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.

  • af J. M. Buch Kristensen & J.M. Buch Kristensen
    381,95 kr.

  • af Niels Gangsted-Rasmussen
    102,95 kr.

    Denne lille bog om østers er for den nysgerrige, der kan lide, eller ønsker at kunne komme til at lide, østers. Det er ikke videnskab om, men venskab med østers.Bogen tager læseren med til de steder i Frankrig, hvor man høster og spiser østers – lige fra Normandiet over Bretagne og Arcachon til Middelhavet. Og der er ingen grund til ikke at tage med på turen, for som de franske østersproducenter siger:”Havets styrke lever videre i Dem ved indtagelsen af denne vitamin-cocktail – en sand perle for Deres vitalitet.”

  • - Hvori det vises, at kapitalen har taget kontrol over maden til skade for klimaet og alt levende, og at vi derfor står i en livsnødvendig kamp for at skabe en anden økologi
    af Eskil Halberg
    108,95 kr.

    I Eskil Halbergs anden tumultibog, Madpakker til revolutionen, undersøges sammenhængen mellem landbrug, klima og kapitalisme. Det er en fortælling om landbrugets helt centrale rolle i forhold til den igangværende klimakrise. En krise vi kun kommer ud af ved at forholde os til samfundets generelle indretning, samt hvordan vi producerer vores mad: kort sagt, hvordan laver vi madpakker til revolutionen? "I vores del af verden, men i stigende grad overalt i verden, er mad i dag formidlet gennem verdensmarkedet. Vi er, paradoksalt nok, livsvigtigt afhængige af det system, som samtidig smadrer vores egne livsbetingelser." Hvad kunstgødning og billige svinekoteletter har med klassekampen at gøre? Hvad det vil sige at være økonomisk belejret? Hvad er egentlig en spiselig barrikade? Og havde fødevareminister Esben Lunde Larsen i virkeligheden ret, da han sagde at en rapsmark er natur?Eskil Halberg er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet og har i de senere år gjort sig bemærket som blogger, debattør og arbejdskritiker. Bogen er den sjette udgivelse på Forlaget Nemos debatserie Tumulti.

  • af Anna-Kaya Frello & Henrik Leach
    234,95 kr.

    For snart 100 år siden rullede den første pølsevogn ud på gaden, og Danmarks nationale gadekøkken var født. Siden har pølsemænd serveret en ristet med det hele, når danskerne skulle stille den lille sult. Denne bog er en hyldest til pølsevognens plads i danskernes kulinariske hjerter – med et omfangsrigt billedmateriale og interviews med forfattere, kokke, billedkunstnere, forskere og ikke mindst pølsemænd og -damer. Hvordan har madkultur, industriel udvikling og arkitektur påvirket pølsevognen – fra 1920’ernes kogte pølse med rundstykke til 2010’ernes økologiske ristede med rodfrugtmos? Der er sket lidt af hvert, men er der alligevel sket for lidt nyt til at redde vores allesammens pølsevogn? Pølsevognen, som vi kender den, er døende, og endnu har ingen beskrevet dette unikke klenodie så gennemført som denne bog. Du står nu med en del af Danmarkshistorien i hånden.

  • af Steen Ulnits
    202,95 kr.

    Der findes havbrug – som i bæredygtig brug af havet. Og så er der havmisbrug som i forurening af vandet og ødelæggelse af klimaet. Det er det, bogen Havmisbrug handler om: opdræt af fisk til menneskeføde.Første del af bogen er baseret på forfatterens egne første oplevelser med fisk og fiskere, fiskeri og fiskeopdræt, både herhjemme og i udlandet. Det er en spændende introduktion til et ellers ganske tungt, vådt og kompliceret emne.Herefter følger en historisk gennemgang af dansk fiskeopdræt op gennem tiderne – fra de tidligste dambrug i åerne til de seneste havbrug i fjord og hav – inden vi når de industrielle fiskeopdræt og muslingefarme, som vi kender dem i dag. Her gennemgås problemstillingerne i forhold til det stærkt forurenende opdræt af fisk i specieltåbne havbrug og det langt mindre forurenende opdræt i lukkede, recirkulerede og landbaserede anlæg. Lineopdræt af muslinger og Smartfarms gennemgås også.Det er dog kun de færreste, der ved, at de industrielle havbrug slider hårdt på hele vort klima. Helt galt går det, når foderfiskene skal fanges i Stillehavet, laksene opdrættes i Nordatlanten, og de ferske fisk siden flyves til markederne i Kina. Da er det ikke kun vandmiljøet, som gisper efter vejret på grund af algeblomst og iltsvind efter foderrester og fækalier. Da er det hele klimaet, som lider under opdrættet.Fisk opdrættet i havbrug skulle have været sunde og gode for klimaet, men er ingen af delene. Faktisk det stik modsatte.Bogen Havmisbrug henvender sig til alle, der er interesserede i klima og miljø. Det er en øjenåbner af en debatbog, der beskæftiger sig med et emne, som de færreste overhovedet skænker en tanke – men som bør stå centralt i alle ”klimatossers” bevidsthed!

  • af Lone Vitus
    208,95 - 356,95 kr.

    Med denne bog starter rejsen mod et bedre liv for dig og for kloden. Hvad sker der i kroppen, når vi spiser? Hvad har mennesker brug for, så de trives? Og hvad sker der, når maden er af underlødig karakter? Det handler første del af denne bog om. Næste del omhandler tilblivelsen af de forskellige grupper af fødevarer og ikke mindst, hvordan oprindelsen af fødevarerne sætter præg på vores omgivelser - jord, luft, klima, planter, husdyr, insekter samt andre vildtlevende dyr, medmennesker og vand. Med den viden du har fra første del, er du rustet til at forstå, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvad det er, du spiser og drikker. Dine valg former ikke blot dit eget liv, men er med til at afgøre klodens fremtid. Den sidste del af bogen indeholder 54 opskrifter på nemme retter, brød, kager og tilbehør, som kan laves af hele familien. Opskrifterne er uden kød, for det får de kommende generationer brug for at kunne håndtere. Formålet med bogen er at informere unge som ældre om, hvordan vores fødevaresystem fungerer og indvirker på os. Også hvad det har af betydning, om vi vælger at fylde kurven med friske grøntsager dyrket giftfrit eller højtforarbejdede færdigretter fra supermarkedets køledisk. Det kan være sjovt at lave mad, men man skal også motiveres til det. Det er denne bogs fornemste opgave. Vi lever i en tid, hvor der bliver lavet mindre og mindre mad derhjemme. Industrien leverer færdigretterne og halvfabrikata, og træffer dermed valget om, hvad der skal i vores maver. Den kamp må og skal vi tage op! Vi skal have selvbestemmelsen tilbage, og der er kun én måde: Lav din egen mad. Denne bog er et glimrende sted at begynde.

  • - om slægten og folket
    af Ove Korsgaard
    45,95 - 231,95 kr.

    Bogen tager udgangspunkt i Ove Korsgaards eget liv og hans egen familie, og han bruger ”familien som metode”, som han selv siger. Det bliver på en måde også en beskrivelse af Danmarks forvandling fra landbrugsland til industriland, og bogen føjer sig på smukkeste vis til den beskrivelse af det nordlige Jylland, som Knud Sørensen, Jens Smærup Sørensen og Hans Edvard Nørregård-Nielsen har påbegyndt.

  • af Henning Otte Hansen
    334,95 kr.

    The global agro and food industry faces a number of strategic challenges. Globalization, growth opportunities, vertical integration, food security, trade liberalization, ownership and consumer trends are among the threats and opportunities facing many businesses in the agro and food industry. This book describes 11 examples where agro and food companies have met strategic challenges and where these companies have made a wide range of choices based on market and company analyses. The cases in the book are supported by relevant theories, models and methods, so that the experience can be generalized. The intention is that the challenges, analyses, considerations and solutions can inspire and be used by other companies, by students, by owners and by other stakeholders.

  • af Kjeld Hansen
    78,95 kr.

  • - Survival on the Edge
    af Margaret Willson
    238,95 kr.

    The Seawomen of Iceland: Survival on the Edge er det første større studie af den fascinerende og hidtil nærmest anonyme gruppe af islandske kvinder, der har levet deres liv på havet. Bogen er baseret på omfattende historisk forskning og feltarbejde, herunder hundredvis af formelle og uformelle samtaler med islandske søkvinder, som har fisket fra 1950’erne frem til i dag. Disse kvinder har arbejdet på alle niveauer i havfiskeriindustrien, som alt fra skipper og ingeniør til matros og skibskok, i samtlige af landets sektorer og skibstonnager. Islands rige tradition for mundtlig overlevering rummer en masse storslåede historier om styrkvinder, der har roret i selv den højeste sø, om kvinder, der konsekvent lander den største fangst, om kvindelige kaptajner, der hyrer rent kvindelige besætninger, og om kvinder, der føder på havet eller øjeblikket efter, de når i land. Margaret Willson fokuserer på disse kvinders stemmer og lader deres livs realiteter og kompleksiteter skinne igennem deres faktiske oplevelser. Bogen er for alle med interesse i den unikke nation Island, fiskeri, eventyr, historier om havet og de mennesker, der lever på det, og ikke mindst hvad der sker, når kvinder arbejder i et mandsdomineret erhverv. Forfatteren samarbejdede i 2015 med Søfartsmuseet i Reykjavik om en udstilling, der dokumenterer de islandske søkvinders historie. Margaret Willson er ekstern lektor i antropologi og canadiske studier ved University of Washington.

  • af Joan Schmidt
    74,95 kr.

    The feature article is about attitude, the challenge to be met, if knowledge is to transfer successfully. It is no minor issue to speculate about the possibilities of transferring a whole of say a fishing industry. We used to say about precisely the fishing industry in question that the Nordic countries can ‘go it alone’. It holds true for as long as the industry stays true also to its Nordic latitude, so to speak. But how about ‘going it’ together with foreign partners not only from the point of view of technical implementation but also from the point of view of actually running a whole new operation on a day to day basis, on different latitude with partners from afar? This is what export adventures can be about, be it fishing gear, curricula or democracy that exports. The pioneering nature of adventure is inevitable to progress. Either we stay on our own latitude or we venture into case and circumstance with inquiring spirit and an open mind to that which is to be learned. Knowledge can to some extent be learned, however, to be transferred takes understanding.

  • af Kjeld Hansen
    78,95 kr.

  • af Bent Odgaard
    359,95 kr.

    Det danske landskab er blevet ændet af mennesker gennem årtusinder: fra jernalderens voldkransede og ard-pløjede market til vor tids storlandbrug, fredninger og økologiske landbrug. Selvom det danske landskab præges af de moderne udviklinger, peger mange strukturer langt tilbage i historien - som placeringen af de smukke løvskove, der har rødder mindst 3000 år tilbage. Denne bog følger ni danske landskabers historie gennem de sidste to årtusinder, og for første gang sættes der tal på, hvor meget skov, hede og opdyrket areal der var i denne periode. Det traditionelle kulturlandskabs opløsning efter år 1800 undersøges også, og der gives bud på, hvad disse ændringer har betydet for dyrs levesteder i landskabet. Danske landbruglandskaber gennem 2000 år er skrevet af 15 forskere, som har samarbejdet i det tværvidenskabelige projekt AGRAR 2000.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.