Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Selskabsret

Her finder du spændende bøger om Selskabsret. Nedenfor er et flot udvalg af over 120 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Erik Werlauff
    1.934,95 kr.

    En teoretisk og praktisk gennemgang af retsforholdene for erhvervsdrivende juridiske personer efter selskabsreformerne i 2010 og 2013.Bogen giver en grundig gennemgang af retsforholdene for selskaber og andre juridiske personer, som følges gennem alle relevante faser:Valg af retsformStiftelseInterne regelsætKapitalforholdLedelseSammenlægning og overtagelseKoncernforholdÅrsrapport og evt. revisionOpløsning mv.Fremstillingen omfatter både det lille anpartsselskab og det store aktieselskab, der evt. opererer internationalt. Relevante internationale og EU-retlige aspekter inddrages i fremstillingen. Hovedvægten ligger på aktie- og anpartsselskaberne, men også andre retsformer behandles, herunder interessentskaber, kommanditselskaber, partnerselskaber, andelsvirksomheder, foreninger og fonde.Nyt i 9. udgaveBogen er ajour med reformerne i 2013, herunder indførelsen af iværksætterselskabet (IVS) med et kapitalkrav på 1 krone, muligheden for hjemstedsflytning til og fra Danmark samt en lang række forenklinger ved fusion, spaltning og andre transaktioner.MålgruppeBogen henvender sig til teoretikere, praktikere og studerende.Om forfatterenAdvokat (H), professor, dr. jur. Erik Werlauff forsker og underviser ved Aalborg Universitet. Han har sin egen specialiserede advokatpraksis og er desuden dommer i danske og internationale sager om erhvervsretlige forhold. (www.werlauff.com).

  • - med kommentarer
    af Lars Bunch & Ida Rosenberg
    3.653,95 kr.

    Praktisk opslagsværk til rådgivere om kapitalselskaber Selskabsloven med kommentarer er tilrettelagt som et opslagsværk til brug i arbejdet med at anvende - og formidle - selskabslovens regelsæt og herunder give indsigt i den administrative praksis. Sigtet er, at det skal være enkelt at finde svar på et konkret spørgsmål ved hjælp af nogle få opslag. Derfor indeholder bogen også et omfattende bilagsmateriale, der kan være en hjælp i den praktiske opgaveløsning. Bogen omtaler relevant praksis fra domstolene, Erhvervsankenævnet og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Nyt i 2. udgaven Siden 1. udgave af denne lovkommentar er der gennemført en række betydelige ændringer i selskabsloven, herunder ikke mindst revisionen af selskabsloven, der blev vedtaget i maj 2013. Med den nu foreliggende 2. udgave er der foretaget en tiltrængt ajourføring af kommentaren. En sværvægter med format Selskabsloven er opslagsværket med plads til det hele. Bogen udgives i samme format som Karnovs Lovsamling, og hver side er opsat med tekst i to spalter. Målgruppe Bogen henvender sig til advokater, revisorer, øvrige rådgivere, virksomhedsjurister og andre, der beskæftiger sig med selskabsret. Om forfatterne Bogens forfattere er kontorchef Lars Bunch og chefkonsulent Ida Rosenberg, der begge i en årrække har været ansat i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. De beskæftiger sig til daglig med selskabsret og har deltaget aktivt i arbejdet med udarbejdelsen og administrationen af selskabsloven.

  • - Kapitalselskaber
    af Paul Krüger Andersen
    1.043,95 kr.

    Fremstillingen giver en generel evaluering af hele aktie- og anpartsselskabsloven. Siden 12. udgaven fra 2013 er der gennemført en række ændringer i selskabsloven, bl.a. forbuddet mod ihændehaveraktier, udvidede regler vedrørende offentlighed om selskabernes ejerforhold og senest lempelse af de hidtige absolute forbud imod lån til kapitalejere. Der er desuden vedtaget væsentlige ændringer i den tilstødende lovgivning, herunder ændringer i revisorloven, i årsregnskabsloven og i de børsretlige regelsæt. Denne 13. udgave er opdateret og ajourført med seneste lovændringer, litteratur og praksis inden for området. De seneste ændringer af selskabsloven fra december 2016 er medtaget. Indholdsoversigt: ForordKapitel 1. IndledningKapitel 2. Kapitalselskabsrettens mål og midlerKapitel 3. Selskabslovene omfatter forskellige selskabstyperKapitel 4. International selskabsretKapitel 5. Stiftelse af aktie- og anpartsselskaberKapitel 6. Om kapitalandele (aktier og anparter)Kapitel 7. Selskabets finansieringKapitel 8. Beskyttelsen af selskabets kapitalKapitel 9. Selskabets organisationKapitel 10. Medarbejderne og selskabetKapitel 11. GeneralforsamlingenKapitel 12. MinoritetsbeskyttelseKapitel 13. Regnskab og revisionKapitel 14. Erstatnings- og strafansvarKapitel 15. KoncernerKapitel 16. Ophør og strukturændringerLitteraturfortegnelseForkortelserDomsregisterStikordsregister

  • af Erik Werlauff & af Peer Schaumburg-Müller
    584,95 kr.

    Bogen giver i sin 4. gennemreviderede udgave svar på alle de væsentligste spørgsmål om udarbejdelse af vedtægter for aktieselskaber og anpartsselskaber og om aftaler mellem selskabets ejere: ejeraftaler. Ejeraftaler kan ikke binde selskabet eller dets generalforsamling, og bogen gennemgår konsekvenserne heraf. Det påvises, at ejeraftaler er højaktuelle, men siden selskabsreformen fra 2010 har skullet nytænkes og reformuleres, ligesom de skal koordineres med vedtægterne. Bogen redegør for faldgrupper i sammenhængen mellem vedtægter og ejeraftaler og ved formuleringen af særligt ejeraftaler.Bogen er forsynet med talrige formuleringseksempler, og indeholder tjeklister og paradigmer til udarbejdelse af vedtægter og ejeraftaler. Alle bogens 14 paradigmaer kan gratis downloades som word-dokumenter (docx) af abonnenter på jurabibliotek.dk og let tilpasses.Peer Schaumburg-Müller er vicedirektør, adjungeret professor på Aalborg Universitet, ekstern lektor ved CBS, og censor bl.a. på de juridiske uddannelser på universiteterne. Han er forfatter til en lang række bøger inden for bl.a. selskabsret.Erik Werlauff er professor, dr.jur., forsker og underviser ved Aalborg Universitet. Han rådgiver selskaber og er dommer i danske og internationale voldgiftssager om bl.a. selskabsretlige spørgsmål. www.werlauff.com

  • - Udviklingslinjer i ledelsesansvaret
    af Carsten Fode
    494,95 kr.

    Bestyrelsesarbejdet har ændret sig væsentligt de senere år og er blevet mere omfattende og komplekst. Samtidig er der kommet større fokus på bestyrelsesansvaret, og antallet af ansvarssager stiger. Frygten for ansvar kan være ødelæggende for gode initiativer, gøre det sværere at rekruttere kvalificerede bestyrelsesmedlemmer og lægge en dæmper på den forretningsmæssige udvikling. Det gælder, hvad enten frygten er berettiget eller ej. Hvem har lyst til at blive mødt med ruinerende personlige erstatningskrav og langvarige retssager? Men hvad er baggrunden for stigningen i ansvarssager?Ledelsesansvaret og ansvarsbegrænsninger beskriver de seneste års udviklingstendenser, herunder påvirkningen fra udlandet. Udviklingen er bl.a. påvirket af muligheden for gruppesøgsmål, for inddragelse af såkaldt litigation funding, øget aktionæraktivisme samt helt nye sagstyper. Det øgede fokus på bestyrelsesansvaret rejser spørgsmålet, om bestyrelsen har mulighed for at blive friholdt fra ansvar i forhold til selskabet og kapitalejerne. I bogen diskuteres behovet for konkret at kunne indgå en aftale om friholdelse for ansvaret, ligesom de konkrete muligheder analyseres. Der synes at være langt større muligheder for sådanne friholdelsesaftaler end normalt antages. Bogen sætter desuden fokus på de ikke uvæsentlige faldgruber i bestyrelsesansvarsforsikringerne.Ledelsesansvaret og ansvarsbegrænsninger henvender sig til erhvervsadvokater, virksomhedsjurister og bestyrelsesmedlemmer.Carsten Fode er adjungeret professor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet og advokat med speciale i selskabsret. Han har ført eller som faglig rådgiver været involveret i en lang række af de sager om ansvarspådragelse, der har været de seneste år.

  • - Kapitalselskaber
    af Mathias Navneet Gørup
    188,95 kr.

    Med kompendiet Selskabsret – Kapitalselskaber får du indblik i de civil- og skatteretlige regler og pligter, der er forbundet med dét at drive virksomhed i kapitalselskabsregi. Kompendiet henvender sig primært til studerende, der ønsker en gennemgang af de kapitalselskabsretlige regler i komprimeret form – eksempelvis som supplement til undervisningen eller eksamenslæsningen.I modsætning til andre kompendier, udmærker dette kompendium sig ved ikke at være skrevet over en bestemt lærebog eller forudsætte et dybere kendskab til fagets primære litteratur. Kompendiet fungerer således som et selvstændigt værk og kan derfor bruges på tværs af studier på landets universiteter.Derudover er kompendiet karakteriseret ved at være skrevet i et let forståeligt sprog og forudsætter ikke, at læseren nødvendigvis har en juridisk baggrund. Iværksættere og andre med almindelig interesse for selskabsret kan således også have glæde af at læse bogen.

  • - Personselskaber
    af Mathias Navneet Gørup
    188,95 kr.

    Med kompendiet Selskabsret – Personselskaber får du indblik i de civil- og skatteretlige regler og pligter, der er forbundet med dét at drive virksomhed i personselskabsregi. Kompendiet henvender sig primært til studerende, der ønsker en gennemgang af de personselskabsretlige regler i komprimeret form – eksempelvis som supplement til undervisningen eller eksamenslæsningen.I modsætning til andre kompendier om personselskaber, udmærker dette kompendium sig ved ikke at være skrevet over en bestemt lærebog eller forudsætte et dybere kendskab til fagets primære litteratur. Kompendiet fungerer således som et selvstændigt værk og kan derfor bruges på tværs af studier på landets universiteter.Derudover er kompendiet karakteriseret ved at være skrevet i et let forståeligt sprog og forudsætter ikke, at læseren nødvendigvis har en juridisk baggrund. Iværksættere og andre med almindelig interesse for selskabsret kan således også have glæde af at læse bogen.

  • af Anders Larsen & Louise Hansen
    273,95 kr.

  • - Joint ventures, koncerner, mobilitet og bæredygtighed
    af Karsten Engsig Sørensen
    865,95 kr.

    DENNE FREMSTILLING behandler en række almindeligt anvendte selskabsstrukturer: • joint ventures, som er et selskab, der drives under den fælles ledelse af to eller flere virksomheder • koncerner, som dækker over forskellige strukturer, hvori der indgår to eller flere selskaber som normalt er underlagt en vis form for fælles ledelse • grænseoverskridende mobilitet omstruktureringer, som omfatter de strukturer, der anvendes til at internationalisere virksomheder, herunder oprette filialer og datterselskaber i udlandet samt indgå i grænseoverskridende omstruktureringer såsom fusioner, virksomhedsovertagelser mv. • bæredygtige selskabsstrukturer, som omfatter de regler og strukturer, der påvirker selskaber i retning af en mere bæredygtig, dvs. langsigtet, drift BOGENS SIGTE er at give læseren et indblik i motiverne for at anvende disse selskabsstrukturer, i hvordan strukturerne etableres, samt i de juridiske problemer, anvendelsen af disse selskabsstrukturer giver anledning til. FREMSTILLINGEN FOKUSERER primært på de selskabsretlige problemer, men der inddrages også EU-retlige, konkurrenceretlige og skatteretlige aspekter.

  • af Josephine Nielsen & Steven Scott Brown
    228,95 kr.

    Djøf Forlag lancerer en ny serie af kompendier med det formål at understøtte den studerende på jurauddannelsen i forbindelse med eksamensforberedelse. Kompendierne skal ikke træde i stedet for lærebøgerne på uddannelsen, men skal derimod ses som et supplement til den studerende ved at være formidlet kortfattet og struktureret i forhold til fagets centrale begreber. Forfatterne til kompendierne er studerende ved de videregående uddannelser på jura og bygger på fagenes pensum. Forlaget har sørget for, at indholdet er afstemt med fagpersoner, der enten underviser i eller har praktisk erfaring med fagene

  • af Jonathan Och
    1.014,95 kr.

    Der Terminus Legal Tech ist in der rechtswissenschaftlichen Debatte omnipräsent. Eine kontrovers diskutierte Erscheinungsform dieses schillernden Begriffs sind sogenannte Legal Tech-Portale. Diese richten sich nicht an professionelle Rechtsanwender, sondern unmittelbar an die rechtsuchende Bevölkerung. Gemein ist den Angeboten, dass für den Kunden individualisierte juristische Dienstleistungen erbracht werden. Die Arbeit setzt sich umfassend mit den verschiedenen, derzeit auf dem Markt befindlichen Angeboten auseinander. Sie beschränkt sich dabei nicht auf eine Untersuchung der Zulässigkeit de lege lata, sondern bewertet auch den bestehenden Rechtsrahmen und unterbreitet Vorschläge für Regelungen de lege ferenda.

  • af Sophie Welwert
    905,95 kr.

    Derzeit kommt der rechtspolitischen Diskussion über Nachhaltigkeitsthemen im Unternehmensrecht, der sog. Corporate Social Responsibility (CSR), besonderes Gewicht zu. Neue Regulierungsansätze im Allgemeinen wie das Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz (LkSG) und das EU-Richtlinienpendant Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) sowie aktuelle Fälle aus der internationalen Gerichtspraxis im Besonderen haben den rechtswissenschaftlichen Diskurs über die Verantwortung von inländischen Gesellschaften für (Menschen-)Rechtsverstöße neu befruchtet.Vor diesem Hintergrund bildet die Autorin Fallgruppen konzern- und lieferkettendimensionaler Verkehrspflichten und untersucht deren Administration in die Unternehmenspraxis. Dabei liegt ein besonderes Augenmerk auf der Umsetzung innerhalb der Corporate Governance- und Compliance-Systeme sowie den Haftungsrisiken der Leitungsorgane. Die Thematik wird interdisziplinär unter Berücksichtigung der verschiedenen Teildisziplinen der Rechtswissenschaften sowie unter Beachtung betriebswirtschaftlicher Aspekte erforscht und abschließend thesenartig beurteilt.

  • af Vincent Berret
    153,95 kr.

    This is the best book for law students just starting out in the field and lawyers who want to get better. This big book talks about a lot of important things, like legal study and writing, oral advocacy, ethics and professionalism, and how the legal field is changing. This book is very helpful for learning how to use legal thinking, make strong arguments, and deal with the ethical issues that come up in the legal field. It focuses on useful tips, real-life examples, and in-depth analysis. This book gives readers the information and skills they need to do well in their legal careers, from understanding the complexities of legal theory to embracing new ideas and promoting access to justice. This is a must-have for anyone who wants to do well in the huge and changing field of law. It has a list of key terms and a lot of useful information.

  • af Walter Chadwick Noyes
    538,95 kr.

  • af Márcel Mártonffy
    338,95 kr.

  • af Friedrich Stein
    273,95 - 378,95 kr.

  • af Finn Hohenschwert
    771,95 kr.

    Die Arbeit untersucht Mitarbeiterbeteiligungen in Start-ups als typische Zielgesellschaften von Finanzierungen mit Venture Capital. Der Autor greift die zunehmende Kritik aus der Praxis auf, wonach gesellschafts- und steuerrechtliche Vorgaben deutsche Start-ups bisweilen an der Einführung von Mitarbeiterbeteiligungen im Unternehmen hindern. Er arbeitet die Schwachstellen des regulatorischen Rahmens heraus, wobei er insbesondere die Änderungen durch das Fondsstandortgesetz in den Blick nimmt. Darauf aufbauend entwickelt er eigene, innovative Reformvorschläge mit dem Ziel, Mitarbeiterbeteiligungen für Start-ups attraktiver zu machen. Daneben setzt sich der Autor aber auch kritisch mit neuen Vertragsklauseln aus der jüngeren Beteiligungspraxis auseinander.

  • af Victor Morawetz
    353,95 - 453,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.