Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvordan kan verdens ultrarige opretholde deres enorme formuer trods finanskriser og en ofte omfattende beskatning af indkomst, kapitalgevinster og arv? Kapital uden grænser giver et svar fra en ny og original vinkel.Kapital uden grænser viser hvordan formueforvaltere benytter sig af offshorebanker, skuffeselskaber og trustordninger til at beskytte privat rigdom for milliarder imod at blive beskattet og underlagt regulering. Bogen dokumenterer også, hvordan formueforvalterne selv forsøger at legitimere deres metoder trods overvældende beviser på, at de undergraver staters autoritet og forstærker den globale ulighed.Med Harringtons forskning får offentligheden det første unikke indblik i taktikkerne og mentaliteten i en hemmelighedsfuld profession, der kontrollerer kapitalstrømme af enorme dimensioner verden over. Bogen bygger på 65 interviews med professionelle formueforvaltere, både fra de traditionelle finanscentre i Europa og Amerika og fra de nyeste skattely, der vokser frem i Afrika, elite, der ved takt og diskretion har dedikeret sig selv til at gøre verdens en procent rigeste endnu rigere.Omtale"Vil man forstå, hvad der er på spil i den globale økonomi, er det bare om at kaste sig over denne væsentlige bog. Kapital uden grænser må være pligtlæsning for enhver politiker og enhver anden, der vil have en dybere forståelse for, hvordan formueforvalterne arbejder, og hvordan den nationale økonomi og den globale økonomi spiller sammen."5/6 stjerner- Ulla Bechsgaard, anmeldelse, Jyllands-Posten, 2. september 2017Kapital uden grænser er udvalgt som en af årets 10 bedste erhvervsbøger 2017 i Jyllands-Posten den 9. december 2017.IndholdsoversigtOversætterens anmærkning1. Introduktion2. Formueforvaltning som profession 3. Klientrelationer4. Formueforvaltningens taktikker og teknikker5. Formueforvaltning og ulighed6. Formueforvaltning og staten7. KonklusionNoterTak til alle, der hjalp
”Danmarks største erhvervsskandale” er sammenbruddet i oliehandelsselskabet OW Bunker blevet kaldt i pressen. Og som sådan er sagen blevet fremstillet i offentligheden. Noget helt andet er, hvordan de ca. 600 ansatte, der havde deres daglige gang i firmaet, oplevede kollapset. Hvornår fandt de ud af, at der var noget galt? Hvordan oplevede de selve konkursen? Og hvordan ser de på efterspillet?Jakob Skouboe har talt med en lang række af de tidligere ansatte i OW Bunker og giver her beretningen om alt det, der foregik inde bag murene i OW Bunker. Det er en insiderfortælling om flittighed og dygtighed såvel som dårlig ledelse og manglende gearing til en børsnotering – og ikke mindst om grådighed!
Denne bog udkom første gang i 2007, men der er sket en del på ekspropriationsområdet siden da. Ekspropriation i praksis, 2. udgave,er en opdatering af 1. udgaven, der både indeholder ajourføring med relevant lovgivning og praksis, samt en udvidelse af visse emner og inddragelsen af nye.Bogen forholder sig især til de mange praktiske problemstillinger,som opstår i ekspropriationssager af såvel materiel som formel karakter.Relevante spørgsmål bliver besvaret ud fra den gældende lovreguleringog den righoldige praksis på området.Bogen er fortsat inddelt i fire overordnede afsnit:– Ekspropriationsindgrebet– Erstatningsfastsættelsen– Ekspropriationsprocessen– TaksationsprocessenBogens målgruppe er fortsat praktikere, som fra tid til anden beskæftiger sig med ekspropriation, herunder anlægsmyndigheder, kommuner,landinspektører, advokater og andre rådgivere.Ekspropriation i praksis, 2. udgave er skrevet af advokat Hanne Mølbeck, advokat Jens Flensborg og professor dr.jur. Søren Højgaard Mørup. Alle tre har i vidt omfang beskæftiget sig med såvel statslige som kommunale ekspropriations- og taksationssager. Hanne Mølbeck og Jens Flensborg har navnlig repræsenteret statslige og kommunaleanlægsmyndigheder i ekspropriationsprocessen og Søren Højgaard Mørup har bl.a. en baggrund som formand for flere taksationsmyndigheder.
Denne fremstilling udgør en del af værket ”Obligationsret”, som blev grundlagt af professor Bernhard Gomard. Værket er opdelt i 4 bøger, hvor denne 3. del behandler emner som kreditor- og debitorskifte samt fordringers ophør.Som Obligationsret 1., 2. og 4. Del har Obligationsret 3. Del til formål at formidle et overblik over gældende dansk obligationsret, gøre rede for almindelige obligationsretlige principper i dansk ret og at illustrere samspillet mellem forskellige regler. Skønt formålet er at redegøre for gældende dansk ret, indeholder fremstillingen en række henvisninger til norsk, svensk, tysk, engelsk, fransk ret og US-amerikansk ret. Der henvises i fremstillingen også til de lovgivningsovervejelser, der er kommet til udtryk i nogle nyere europæiske »privatkodifikationer«, nemlig DCFR (Draft Common Frame of Reference), PECL (Principles of European Contract Law) og UPICC (Uniform Principles of International Commercial Contracts).Sammenligner man den nu foreliggende udgave af Obligationsret 3. Del med førsteudgaven fra 1993, vil man se, at der reelt er tale om en ny bog. Størstedelen af teksten er om- eller nyskrevet. Som følge af ændringerne i lovgivningen siden 1993 – bl.a. nye regler om digital tinglysning i 2006, om forældelse i 2007, om rekonstruktion i 2011 og om meget andet (herunder om betalinger, hvidvask og kapitalmarkeder) – og tilkomsten af mange nye retsafgørelser og litterære bidrag er det begrænset, hvad der står tilbage af den oprindelige tekst, der blev trykt for 25 år siden.Der er i almindelighed ikke taget hensyn til materiale, der er fremkommet efter den 3. januar 2018.
Lærebog i compliance er den første bog på dansk, der giver en samlet indføring i compliancefunktionens baggrund, betydning og opgaver i den finansielle sektor. Bogen gennemgår regelgrundlaget og eksemplificerer den konkrete anvendelse. Den giver en overordnet introduktion til begrebet compliance og formålet med compliance.Bogen indledes med en udredning af begrebet og formået med compliance. Dernæst gennemgås det regulatoriske grundlag, hvorefter der fokuseres på betydningen og værdien for organisationen. Dernæst går bogen i dybden med kravene til compliancefunktionen og de de områder, der er underlagt compliance. Samarbejdet med øvrige relevante funktioner fx risikofunktionen og intern revision, behandles i kapitel 6. Kapitel 7-9 indeholder forslag til udførelse i praksis, fx dokumentgrundlaget, arbejdsdokumenter og gennemførelse af complianceundersøgelser. Bogen afsluttes med en gennemgang af finanstilsynets rolle og et blik på compliance i fremtiden.Lærebog i compliance er praksisorienteret og eksempler anvendes løbende for at understøtte den mere teoretiske gennemgang.
”Færdselsansvar” er en ajourført og detaljeret fremstilling af færdselslovens regler om ansvar for skader forvoldt af motordrevne køretøjer, og er opbygget som en praktisk håndbog til brug for advokater, domstole, forsikringsselskaber mv.Problemstillingerne belyses ved hjælp af et betydeligt antal domme samt kendelser fra Ankenævnet for Forsikring.IndholdsoversigtKapitel 1. IndledningKapitel 2. Det geografiske områdeKapitel 3. Begrebet motordrevet køretøjKapitel 4. Den ansvarspådragende begivenhedKapitel 5. Årsagsforbindelse og adækvansKapitel 6. Ansvarsfrihedsgrunde – nødret og nødværgeKapitel 7. Egen skyld ved påkørsel af cyklister, fodgængere mv.Kapitel 8. Egen skyld ved sammenstød mellem motordrevne køretøjerKapitel 9. Egen skyld/accept af risiko ved skade på passagerer mv.Kapitel 10. Flere erstatningsansvarligeKapitel 11. Den ansvarlige personkredsKapitel 12. Færdselsuheld i udlandetForkortelserBilag 1: RegresaftaleBilag 2: Medlemmer af Regresaftalen pr. 1.1.2014DomsregisterStikordsregister
Revisormanual er opbygget som et alfabetisk opslagsværk om de vigtigste regler, satser og beløbsgrænser til brug for rådgivning inden for regnskab, skat, moms, selvangivelse og arbejdsmarkedsforhold.Manualen giver et hurtigt overblik og indeholder henvisninger til relevante love, bekendtgørelser og vejledninger. Revisormanual udkommer to gange årligt i februar og august.Revisormanual 2023-1Denne udgave indeholder som vanligt de nyeste ændringer inden for skat, moms, arbejdsmarkedsforhold, sociale forhold mv.
"Politikerne skal gøres opmærksom på, at der reelt er et problem, der er en trussel for skattesystemet." Det skriver embedsmænd i Skat til deres chefer næsten ti år inden, milliardsvindlen med refusion af udbytteskat kommer offentligt frem. "Vi udbetaler for meget i refusion. Derfor må et eller andet gøres", skriver en embedsmand i Skatteministeriet.Men selvom kompetente embedsmænd i årevis advarer om, at de ikke kan kontrollere de store udbetalinger og skriver, at de ligefrem mener, at "mange refusioner sker på et falsk grundlag", bliver Folketingets politikere ikke gjort opmærksom på truslen, og problemet bliver ikke løst.Hensyn til erhvervsinteresser forhindrer igen og igen, at embedsmænd får lov til at komme igennem med deres advarsler og får indført den kontrol med aktionærerne, de mener, ville kunne have forhindret svindlen.Det gælder fortsat den dag i dag, hvor hullerne i udbytteskattesystemet stadig ikke er blevet lukket, og hvor skattemyndighederne selv vurderer, at de stadig udbetaler millioner af kroner til nogen, der ikke har ret til pengene.Det fremgår af den store mængde nye dokumenter, som Jesper Tynell baserer denne bog på.Bogen giver et hidtil uset indblik i, hvordan toneangivende dele af dansk erhvervsliv kan sætte både embedsmænd og demokrati under pres og i realiteten få større politisk indflydelse end medlemmerne af den folkevalgte forsamling. Blandt andet ved gentagne gange siden 1980'erne at være med til at skrive de regler, der skal regulere deres eget område. Som der står i et internt notat til en kreds af finansfolk:"Kun derved sikres det, at systemet udformes på en sådan måde, at det primært tilgodeser erhvervslivet – aktieselskaber, investorer og fondshandlere."
Dit fremtidige jeg vil takke dig for at få styr på pensionsjunglen, inden det bliver for sent. Det er nemlig det, der giver dig muligheder, frihed og tryghed, den dag du forlader arbejdsmarkedet.I bogen lærer du om alle de vigtigste elementer ved din pensionsopsparing. Du finder ud af, hvordan du bedst sparer op samt hvor længe og hvor meget du bør spare op. Du får også hjælp til at lægge en plan for din opsparing, der passer til lige præcis dig. Du bliver konkret klogere på lovgivning, pensionstyper og -former, forsikringer og de to andre opsparingsformer: opsparing i frie midler og i bolig.Denne bog viser dig, hvordan du får din pensionsopsparing til at blive en succes. Hvis du selv ønsker at varetage din pensionsopsparing, klæder bogen dig også på til dette, så du får mest muligt ud af dine penge.Om forfatterenPia Ottosen arbejder til dagligt som certificeret pensionsrådgiver i en af landets største pensionskasser. Pension er ikke blot hendes spidskompetence, men hendes store passion. Pia har skrevet bogen med ønsket om at give alle mulighed for at lære om pensionsopsparing på en enkel og simpel facon.
I denne udgave af Forsikringsret behandles reglerne om forældelse og fortolkning af begunstigelseserklæringer samt de relevante arveretlige regler. Herudover er praksis ved domstolene og Ankenævnet for Forsikring ført ajour. Bogen indeholder en fremstilling af de regler, der regulerer forsikringsaftale, og en beskrivelse af dækningen ved udvalgte forbrugerforsikringer.Bogen er inddelt i en almindelig del og en speciel del. Almindelig del indeholder en fremstilling af de regler, der regulerer forsikringsaftaler.Almindelige del indeholder en fremstilling af de regler, der regulerer forsikringsaftaler. Denne del af bogen er opbygget således, at læseren efter en kort introduktion i retskilder, relevante EU-retlige regler mv. kan følge det retlige og faktuelle forløb fra forsikringsaftalens indgåelse til forsikringskravets forældelse. Speciel del indeholder en beskrivelse af udvalgte basale dækningsområder inden for motorkøretøjsforsikring, ulykkesforsikring og livs- og pensionsforsikring. Indholdsoversigt Forkortelsesliste ALMINDELIG DEL Kapitel 1. Indledning Kapitel 2. Den retlige regulering og faktiske styring af privatforsikring Kapitel 3. Forsikringsaftalen Kapitel 4. Forsikringstiden Kapitel 5. Forsikringsbegivenheden Kapitel 6. Forhold der kan føre til nedsættelse eller bortfald af forsikringsydelsen Kapitel 7. Tilbagebetalingskrav, identifikation og modregning Kapitel 8. Forsikring af tredjemands interesse Kapitel 9. Erstatningens opgørelse – grundlæggende regler, dobbeltforsikring, renter og sagsomkostninger Kapitel 10. Forældelse af forsikringskrav Kapitel 11. Forsikring og erstatningsansvar selskabets regresret og lempelsesregler Kapitel 12. Mulighederne for at få prøvet selskabets afgørelse SPECIEL DEL: UDVALGTE FORSIKRINGSTYPER Kapitel 13. Motorkøretøjsforsikring Kapitel 14. Ulykkesforsikring Kapitel 15. Livs- og pensionsforsikring Bilag 1. Ankenævn for Forsikring Bilag 2. Dobbeltforsikringssaftalen af 1. april 2011Bilag 3. Regresfrafaldsaftalen 2010 Bilag 4. Vikår gældende for deklarationer, der er noteret 1. september 2010 eller senere Bilag 5. Panthaverdeklaration for livsforsikring Litteraturliste Doms- og ankenævnsregistre mv.Stikordsregister
Kompendium i Konkursret & rekonstruktion af insolvente virksomheder er et overskueligt og letforståeligt kompendium udarbejdet som en hjælp til studerende både i undervisning og til eksamen i de respektive fag. Kompendiet kan bruges som opslagsværk og som supplement til den øvrige læsning. Kompendiet behandler reglerne om rekonstruktion samt konkursretten.
Bogen omhandler emner, som ikke behandles eller som kun behandles i begrænset omfang i eksisterende lærebøger om revisorer og revision. Dette skyldes først og fremmest, at lærebøger ofte er engelsksprogede, har en målgruppe af forskellige nationaliteter og dermed ikke dækker de særlige danske forhold. Bogens kapitler tager derfor i vid udstrækning udgangspunkt i særlige danske forhold, der har betydning for revisorer og revision. Dette omfatter: Kvalitetskontrol Særlig regulering inden for visse brancher Begrebet god revisorskik Den danske ledelsesstruktur/corporate governance Intern revision I tilknytning hertil er det målet at gå mere i dybden inden for de enkelte emner, end eksisterende litteratur har gjort hidtil. Dette kommer især til udtryk i et særskilt kapitel om betydningen af brancheforskelle og konsekvenserne af disse for revisionsprocessen. Det vises således, hvorfor og hvordan revisors forståelse for branche, virksomhed og forretningsmæssige risici er vigtig og får konkret betydning i revisionsprocessen. Bogen er lærebog ved cand.merc.aud.-studiet. Om forfatterne Bogens forfattere er lektor Thomas Riise Johansen, statsautoriseret revisor Martin Lunden, statsautoriseret revisor Mikkel Harloff-Helleberg, statsautoriseret revisor Christina Davidsen og lektor Peter Birkholm Laursen.
ARV & SKIFTE, 9. udgave, giver ligesom de foregående udgaver et helhedsbillede af spørgsmål om arv, skifte, boafgift og eventuel boskat, dvs. de centrale spørgsmål om,Hvem der arver, og hvor meget (arveloven)Hvordan skiftet finder sted, så man får sin arv (skifteloven)Hvad det koster i boafgift (boafgiftsloven)Hvilken boskat nogle boer skal betale (dødsboskatteloven)Ligesom i tidligere udgaver er bogen opdelt i en mere teoretisk del, hvor regelsættene behandles, og i en praktisk del, der behandler en lang række spørgsmål om boets behandling.Skiftereformen 2011, som stiller en række nye krav til bobestyrerne, og som i en vis udstrækning muliggør anvendelsen af bobestyrere, der ikke er autoriserede, er indarbejdet i fremstillingen, der ligesom i tidligere udgaver rummer en righoldighed af praksis fra skifteretterne og øvrige domstole. Indhold ForkortelserFord til 9. udgave – 2017I. Arv, skifte, afgift og skatA. Arven: Hvem arver, og hvor meget?B. Skiftet: Hvordan får man sin arv?C. Afgifterne: Hvad koster det i afgift at skifte og at arve?D. Skatterne: Hvilken skat betaler afdøde, boet og arvingerne?II. Dødsboets praktiske behandlingA. Boets påbegyndelseB. De forskellige persongrupper og bobehandlingenC. Aktiver og passiverD. Boopgørelsen III. Tjeklister til boets behandlingIV. Tjekliste til udarbejdelse af boopgørelse BilagLitteratur (bøger)DommeStikord
Bogen er opdateret og væsentligt udvidet i forhold til 1. udgave fra 2008.Bogen giver en samlet fremstilling af reglerne om erstatning for behandlings- og lægemiddelskader og er opbygget som en lovkommentar til kapitel 3-6 i lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet.I bogen gives en aktuel status på patienterstatningsordningen med fokus på lovændringer samt den omfattende retspraksis og administrative praksis, der har udviklet sig de senere år.
Tidligere udgave hed Skifte af dødsboer (1998)Endelig pris og salgstekst kommer senere.
In two volumes, this book covers in a comprehensive, internally balanced, systematic and detailed way the field of European Union (EU) banking law and regulation. In three parts, Volume I offers a brief introduction to the role of banks in the contemporary financial system and the theory of banking regulation, a thorough analysis of international financial standards which are contained in the sources of public international banking law (and of public international financial law, in general), a detailed presentation of the gradual evolution and the sources of EU banking law, as well as a precise analysis of the law-making process and the key institutional aspects of this branch of EU economic law. The standards and rules adopted and the institutions created in the aftermath of the (2007-2009) global financial crisis and the subsequent euro area fiscal crisis, as well as during the current pandemic crisis are discussed, as appropriate. A detailed analysis of the substantive aspects ofEU banking law will follow in Volume II
En praktisk gennemgang af de processuelle regler, der omgiver skifteretternes behandling af sager om konkursboer og rekonstruktion. Forfatterne gennemgår konkurslovens regler om behandlingen af konkursbegæringer og -boer samt selskabslovens regler om tvangsopløsning af aktie- og anpartsselskaber. Bogen beskriver også skifterettens sagsbehandling og kurators administrative pligter. I beskrivelsen inddrager forfatterne et betydeligt antal trykte og utrykte retsafgørelser. Bogens 13 kapitler gennemgår: Insolvensproceslovgivningen Rekonstruktionsbehandling Konkursbegæringen Konkursdekretet Hæftelse, sikkerhedsstillelse og ansvar Etablering, valg og afsættelse af bostyre Andre dispositioner på dekretmødet Afhøringer mv. i skifteretten Fordringsprøvelse og retssager Skifterettens tilsyn med boets behandling Konkurskarantæne Boets slutning og genoptagelse Tvangsopløsning af selskaber. Nyt i 3. udgave Bogen er ajourført med reglerne om konkurskarantæne, som trådte i kraft den 1. januar 2014. Målgruppe Bogen retter sig især mod dem, der beskæftiger sig med behandlingen af konkursboer, dvs. ansatte i skifteretterne og advokater, der som rekonstruktører og kuratorer står for den praktiske behandling af boerne. Om forfatterne Torben Kuld Hansen har været ansat ved domstolene siden 1981. Siden 1994 har han været tilknyttet Sø- og Handelsretten, hvor han i 2005 blev udnævnt som dommer. Som medlem af Konkursrådet siden juli 2006 har han deltaget i udarbejdelsen af betænkning 1484 om Hurtigere behandling af konkursboer, betænkning nr. 1512 om Rekonstruktion mv. og betænkning 1525 om Konkurskarantæne.
Bogen beskæftiger sig med typiske problemstillinger fra revisors praksis ved erklæringer med sikkerhed, fravalg af revision, erklæringer om assistance, erklæringer uden for godkendte revisionsvirksomheder, fortsat drift, opgavedokumentation, uafhængighed, ”problemklienter” samt reglerne i hvidvasklovgivningen.MålgruppeBogens målgruppe er de praktiserende revisorer, som står over for udfordringerne i deres praksis. Endvidere studerende, der ønsker en mere praktisk belysning af den regulering, der møder dem på deres uddannelse.Om forfatterneNiklas Tullberg Hoff er registreret revisor og fagkonsulent i FSR-danske revisorer.Lars Kiertzner er statsautoriseret revisor, ph.d. og chefkonsulent i FSR-danske revisorer.
Ansvarssuccession ved forurenede ejendomme- med kommentarer til Jordforureningslovens kapitel 4 B & Miljøbeskyttelseslovens § 35 c om basistilstandsrapportI hvilken udstrækning kan en ny ejer af en ejendom eller en virksomhed blive gjort ansvarlig for en forurening, der er forvoldt af tidligere ejere?Problemstillingen betegnes ansvarssuccession og retsstillingen er kompliceret, bl.a. fordi planlovgivningen og forureningslovgivningen følger to forskellige systemer, hvortil kommer, at miljøbeskyttelsesloven og jordforureningsloven indeholder forskellige successionsordninger.Senest er der på baggrund af EU’s direktiv om industrielle emissioner (IE-direktivet) indført en helt særlig successionsordning, der har vidtgående konsekvenser ved overtagelse af større industrielle anlæg.Bogen giver et overblik over de forskellige successionsordninger med analyse af nyere retspraksis. I bogen belyses bl.a.:Hvem er forurenerenEr en ny ejer efter planloven forpligtet til at fjerne ulovligheder begået af tidligere ejerJordforurening og grundejeransvarAnsvarssuccession for affaldHvem er påbudsadressat for forurening ved dødsboerHvem er påbudsadressat, når der er flere forurenereHvem har ansvaret for ældre forureningHvornår overtager ny ejer ansvaret for tidligere ejers forurening efter IE-direktivetHvornår kan man forpligtes til at undersøge en forurening.MålgruppeBogen er relevant for alle, der beskæftiger sig med køb og salg af fast ejendom, ligesom aktører på boligmarkedet som ejendomsselskaber og rådgivende ingeniørfirmaer kan have gavn af bogen.Om forfatterenPeter Pagh har siden 1999 været professor i miljøret ved Københavns Universitets Juridiske Fakultet.
Dansk Privatret foreligger hermed i en revideret og ajourført 23. udgave og er primært tænkt som undervisningsgrundlag i juridiske fag ved universiteter og andre læreanstalter. Med bogens brede udvalg af emner har det været hensigten at åbne mulighed for en friere sammensætning af pensum efter de enkelte undervisningsinstitutioners behov. Bogen er også velegnet som opslagsværk for praktikere, der ønsker et hurtigt overblik over et retsområde.
Der Beschluss ist als Verfahren kollektiver Willensbildung im Privatrecht durchweg etabliert. Anders als die einzelne Willenserklärung oder der Vertrag hat er allerdings keine allgemeine Regelung erfahren. Der Autor weist nach, dass für privatrechtliche Beschlüsse stets die gleichen Funktionsvoraussetzungen gelten und diese daher auf einer einheitlichen Dogmatik basieren. Aufbauend hierauf arbeitet er diese Dogmatik heraus und ordnet die Entfaltung privaten Handelns in Beschlussform in generalisierender Weise. In der Gesamtschau entsteht ein Koordinatensystem, das als eine allgemeine Beschlusslehre ein strukturiertes Navigieren durch die Entscheidungsfindung im Kollektiv ermöglicht.
Das normierte Kaufrecht ist für die Unternehmenskaufpraxis weitgehend irrelevant. Stattdessen hat sie eigene, umfangreiche und in sich weitestgehend geschlossene Verträge entwickelt. Diese Vertragswerke sind wissenschaftlich unterbelichtet; selbst Kennern gilt die Unternehmenskaufpraxis als "Geheimwissenschaft". Die Untersuchung will das gelebte Unternehmenskaufrecht wieder stärker in den rechtswissenschaftlichen Diskurs integrieren und zeigt, dass Unternehmenskaufverträge ein äußerst reizvoller Untersuchungsgegenstand sind: Wie erfüllt das Privatrecht seine Unterstützungsfunktion bei Verträgen, die sich bewusst von Teilen des dispositiven Rechts abwenden? Welche Grenzen setzt das Bürgerliche Recht dem Gestaltungswillen der Kautelarpraxis, obschon viele Begründungsmuster für zwingende Vorschriften auf Unternehmenskaufverträge nicht passen? Und welchen (mittelbaren) Einfluss übt das Gesellschaftsrecht auf die Transaktionspraxis aus? Die Arbeit sucht Antworten auf diese grundsätzlichen Fragen und leistet damit einen Beitrag zu einer besseren wissenschaftlichen Erfassung der Kautelarpraxis insgesamt.
Title 11 of the United States Code, also referred to as the Bankruptcy Code, covers all types of bankruptcy in the United States. This 2024 Edition of the Bankruptcy Code is for quick reference and is perfect for the attorney or student who needs to have the code handy without the bulk of other publications. This edition also includes updated dollar figures as adjusted for inflation by the Judicial Conference of the United States every three years.Contents:Chapter 1-General Provisions (§§ 101-112)Chapter 3-Case Administration (§§ 301-366)Chapter 5-Creditors, the Debtor, and the Estate (§§ 501-562)Chapter 7-Liquidation (§§ 701-784)Chapter 9-Adjustment of Debts of a Municipality (§§ 901-946)Chapter 11-Reorganization (§§ 1101-1195)Chapter 12-Adjustment of Debts of a Family Farmer or Fisherman with Regular Annual Income (§§ 1201-1232)Chapter 13-Adjustment of Debts of an Individual with Regular Income (§§ 1301-1330)Chapter 15-Ancillary and Other Cross-Border Cases (§§ 1501-1532)Adjustment of Certain Dollar Amounts in the Bankruptcy Code
Das Werk untersucht, ob es nach geltendem Recht Mechanismen gibt, die es im Insolvenzverfahren über das Vermögen eines konzernierten Rechtsträgers zulassen, auf das Vermögen verbundener Gesellschaften zuzugreifen. Auf der Kehrseite werden die Risiken eines solchen Eingriffs betrachtet: Gruppen-Folgeverfahren, Insolvenzanfechtungen sowie die haftungsrechtlichen Probleme der Geschäftsführungsorgane stehen im Mittelpunkt der Betrachtung.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.