Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Retskilder: lovgivning

Her finder du spændende bøger om Retskilder: lovgivning. Nedenfor er et flot udvalg af over 61 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Jens Flensborg & Helle Tegner Anker
    1.478,95 kr.

    Denne lovkommentar indeholder de regler, som er nødvendige at have kendskab til for dem, der arbejder med fysisk planlægning og til afklaring af juridiske problemstillinger inden for planlovens område.IndholdsoversigtForordIndledningLov nr. 937 af 24. september 2009 om planlægning Kapitel 1. FormålKapitel 2. LandsplanlægningKapitel 3. Regional udviklingsplanlægningKapitel 4. KommuneplanlægningKapitel 5. LokalplanlægningKapitel 6. Planers tilvejebringelse og ophævelseKapitel 7. Zoneinddeling og landzoneadministrationKapitel 8. SommerhusområderKapitel 9. ServitutterKapitel 10. TilbageførselKapitel 11. Ekspropriation, overtagelse mv.Kapitel 12. TilsynKapitel 13. Administrative bestemmelserKapitel 14. Klage og søgsmålKapitel 15. Lovliggørelse og strafKapitel 16. Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelserLitteraturlisteRegeloversigt m.v. – oftere citerede love, vejledninger, betænkninger m.v.Register over afgørelser og dommeForkortelserStikordsregister

  • - med kommentarer
    af Mette Neville
    1.258,95 kr.

    Bogen indeholder udførlige kommentarer til de enkelte lovbestemmelser om andelsboligforeninger, boligaktie- og anpartsselskaber, boligsamejer og andre boligfællesskaber.4. udgaven af lovkommentaren er opdateret og ajourført med fyldige referater af og kommentarer til nyeste såvel trykte som utrykte domspraksis vedr. f.eks. prisreguleringsklausuler, renteswapaftaler, regulering af andelsværdien ved mellemkommende offentlige vurderinger eller valuarvurderinger, rekonstruktion af andelsboligforeninger og forældelse af overpriskrav.I denne nye udgave af kommentaren behandler forfatteren en lang række af de mest aktuelle problemstillinger f.eks.:Muligheden for at opdele andelsboligforeningsejendomme i ejerlejligheder eller parcelhuseSalg af andele i andelsboligforeninger med negative andelsværdierRenteswapaftalers betydning ved beregning af andelsværdienAndelsværdiberegninger ved formuepåvirkninger i løbet af åretTilbagebetalingskrav og erstatningsansvar ved overpris som følge af for høje valuarvurderingerNødlidende andelsboligforeninger, herunder andelshavernes retsstilling i forbindelse med foreningens konkursGrænserne for generalforsamlingens beslutningskompetence.MålgruppeVelegnet for advokater, fuldmægtige, ansatte i administrationsfirmaer, banker, realkreditinstitutter, revisionsfirmaer og mæglerfirmaer.Om forfatterenMette Neville er professor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet. Hun er forfatter til en lang række artikler og bøger om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Tidligere medlem af flere udvalg under Erhvervs- og Byggestyrelsen om ændringer af andelsboligforeningsloven.

  • af Henrik Steffensen, Dorthe Tolborg, Klaus Okholm & mfl.
    202,95 - 1.537,95 kr.

  • af Anne Louise Bormann & Ib Hounsgaard Trabjerg
    1.483,95 kr.

    Bogen indeholder en gennemgang af retspraksis med referater af væsentlige afgørelser, navnlig af nyere dato. Bogen forholder sig til de fortolkningsspørgsmål, loven giver anledning hertil, herunder de spørgsmål, hvorom der er uenighed i litteraturen, og de punkter med hensyn til bl.a. vederlagskrav og nye særejeformer, hvor lov om ægtefællers økonomiske forhold vil have betydning for fortolkning af arveloven.Bogen er ajourført med ny retspraksis og litteratur frem til juni 2017. Endvidere er bogen ajourført med de ændringer af loven, der er en følge af den nye lov om ægtefællers økonomiske forhold (som erstatter lov om ægteskabets retsvirkninger), og som træder i kraft den 1. januar 2018.

  • - med kommentarer
    af Aqbal Amiri, Søren Theilgaard & Theis Jacobsen
    3.017,95 kr.

    Købeloven – med kommentarer er 4. udgave af den kommentar til købeloven, der udkom første gang i 1979 og senest forelå i 3. udgave i 2008.4. udgaven indeholder henvisninger til anden lovgivning, relevant retspraksis, afgørelser fra Forbrugerklagenævnet og dansk og nordisk litteratur, ajourført til 1. juli 2017. Samlet er der givet referater af mere end 3.000 afgørelser, herunder en del utrykt praksis, som ellers kan være vanskelig at finde.Fremstillingen inddrager endvidere indholdet af de tilsvarende regler i CISG og i de øvrige nordiske landes købelove, som kan understøtte forståelsen af gældende dansk køberet eller pege på en udvikling i reglerne i forhold til lovteksten.

  • af Erling Borcher & Frank Bøggild
    1.546,95 kr.

    I ”gamle dage” var markedsføringsloven overskuelig, men i dag er loven noget mere kompleks med fx de elastiske bestemmelser om ”god markedsføringsskik” og ”vildledning”.Denne bog giver en grundig gennemgang og analyse af alle lovens områder med udgangspunkt i retspraksis, lovforarbejder og EU-retsakter.Bogens formål er at være en håndbog for praktikere.Bogen gennemgår bl.a. lovens bestemmelser vedr.:Produktefterligninger, renommésnyltning, loyalitetspligt, miskreditering, sammenlignende reklame og erhvervshemmelighederSærregler om skjult reklame, markedsføring over for børn og unge, salgsfremmende foranstaltninger, slagtilbud, kreditmarkedsføring og gebyrer mv.Regler om spam og andre direct marketingaktiviteterRegler, der beskytter forbrugerne mod urimelige vilkår.Sanktionsvalget, inkl. Forbrugerombudsmandens beføjelser og reglerne, om erstatning, vederlag og straf.Nyt i 3. udgaveMarkedsføringsloven dækker såvel traditionelle som nutidige problemstillinger, men bl.a. den teknologiske udvikling gør, at en lang række markedsføringstiltag reelt er ubehandlet i loven. Bogen forsøger i et vist omfang at tage højde herfor, og 3.-udgaven er på alle centrale områder omskrevet i forhold til 2.-udgaven. Retspraksis vedr. produktefterligninger har desuden udviklet sig markant i de senere år. Bogen behandler også EU-direktiverne om urimelig handelspraksis og vildledning og EU-Domstolens afgørelser i tilknytning hertil samt EU’s ganske betydelige påvirkning af den danske lov.MålgruppeBogen henvender sig til advokater, domstolene, rådgivere i organisationer, virksomhedsjurister og andre praktikere, der skal forholde sig til markedsføringsretlige problemstillinger.Om forfatterneForfatterne er Erling Borcher og Frank Bøggild er begge tilknyttet advokatvirksomheden Kromann Reumert. Forfatterne har gennem et langt samarbejde har udviklet stor praktisk erfaring inden for markedsføringsretten og beslægtede retsområder.

  • af Lisbeth Espensen, Anne Thuen, Pernille Brandstrup & mfl.
    655,95 kr.

    Bogen giver en bred vejledning om sygedagpengelovgivningen og den praksis, der knytter sig hertil, og giver svar på de fleste spørgsmål om sygedagpenge.Denne 5. udgave af bogen er ajourført i forhold til de ændringer, der er sket i sygedagpengelovgivningen siden 2006. Der er sket en række ændringer i sygedagpengesystemet – flere af grundlæggende karakter. Der er således siden da vedtaget mere end 30 lovforslag på området.Bogen er udformet som opslagsbog med flere muligheder for en hurtig og målrettet informationssøgning.

  • - Frakendelse af førerretten
    af Lars Krunderup
    637,95 kr.

    Farlig Kørsel – Frakendelse af førerretten er en systematisk gennemgang af nyere retspraksis om frakendelse af førerretten som følge af farlig kørsel.Bogen gennemgår færdselslovens bestemmelser om ”tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden” og ”særligt hensynsløs kørsel”, ligesom den behandler reglerne om frakendelse som følge af hastighedsovertrædelser, klippekortreglerne samt reglerne om kørselsforbud.Herudover indeholder bogen en nærmere gennemgang af processuelle spørgsmål, et kapitel om straf, konfiskation og sagsomkostninger samt referater af mere end 400 domme.Farlig Kørsel – Frakendelse af førerretten henvender sig især til anklagere, forsvarere og domstolsjurister, som behandler færdselsstraffesagerIndholdsoversigtForordIndledning – oversigtKapitel 1. Frakendelse af førerretten (generelt)Kapitel 2. De enkelte kørselsfejlKapitel 3. Mangler ved køretøjetKapitel 4. FlugtkørselKapitel 5. HastighedsovertrædelserKapitel 6. Regler om den aktuelle og tidligere overtrædelser (klippe-kortsystemet mv.)Kapitel 7. Særligt hensynsløs kørsel eller tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden?Kapitel 8. Særligt formildende omstændigheder, jf. færdselslovens § 126, stk. 2Kapitel 9. Kørselsforbud, jf. færdselslovens § 127Kapitel 10. Frakendelsestidens længdeKapitel 11. Straf, konfiskation og sagsomkostningerKapitel 12. Processuelle spørgsmålLitteratur og forkortelserDomsregisterStikordsregister

  • af Jan Børjesson, Anders Oreby Hansen & Henrik Peytz
    1.756,95 kr.

    Lovkommentaren gennemgår og fortolker loven om skattemæssig behandling af gevinst og tab på fordringer, gæld og finansielle kontrakter, med udgangspunkt i bekendtgørelse nr. 1113 af 18. september 2013.Denne udgave er en videreførelse af de to tidligere lovkommentarer fra 1998 og 2004. Fremstillingen er ajourført til 1. november 2013. 3. udgave af "Kursgevinstloven" er således væsentligt opdateret med lovændringer og relevant praksis.Kursgevinstloven omfatter gevinst og tab ved afståelse eller indfrielse af pengefordringer, herunder obligationer, pantebreve og gældsbreve, gevinst og tab ved frigørelse for gæld, gevinst og tab på terminskontrakter og aftaler om køberetter og salgsretter under hensyn til de regler, der gælder for det underliggende aktiv.IndholdsoversigtForkortelserBekendtgørelse nr. 1113 af 18. september 2013 af lov om skattemæssig behandling af gevinst og tab på fordringer, gæld og finansielle kontrakterIntroduktionKapitel 1. Lovens anvendelsesområdeKapitel 2. Selskaber m.v.Kapitel 3. PersonerKapitel 4. Eftergivelse af gæld ved akkorder m.v.Kapitel 4 A. Ikke indbetalt selskabskapitalKapitel 5. Opgørelse af gevinst og tab på fordringer og gældKapitel 6. Finansielle kontrakterKapitel 7. Andre bestemmelserKapitel 8. Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelserLov nr. 532 af 13. december 1985Lovbekendtgørelse nr. 660 af 4. juli 1996Oversigt over ændringer i kursgevinstloven af 1985Paragrafnøgle mellem kursgevinstloven af 1997 og kursgevinstloven af 1985LitteraturfortegnelseDomsregisterStikordsregister

  • af Juul-Sandberg J
    718,95 kr.

  • af Andersen L
    997,95 kr.

  • af Tina Eggert Thomsen & Jan Vinge Rasmussen
    2.104,95 kr.

    Bogen gennemgår grundigt og systematisk ferieloven, emne for emne.Bogen indeholder udførlige beskrivelser af den righoldige administrative praksis, der findes på området, ligesom domme i vidt omfang er omtalt. Forarbejderne til ferieloven er indarbejdet, ligesom forholdet til internationale forpligtelser, herunder EU-Domstolens praksis, er beskrevet i bogen. Bogen indeholder udførlige beskrivelser af bl.a.:Ferielovens lønmodtagerbegreb, illustreret af navnlig administrative afgørelser.Reglerne om optjening og afholdelse af ferie.Sygdoms betydning for den ferieretlige stilling, herunder de nye regler om karensdage og erstatningsferie for sygdom opstået under ferien.Den ferieretlige stilling ved opsigelse og fritstilling.Den ferieretlige stilling, når et ansættelsesforhold har tilknytning til flere lande.MålgruppeBogen henvender sig til alle, der har brug for viden om ferieloven i almindelighed, både jurister og ikke-jurister, praktikere og teoretikere. Omfanget taget i betragtning vil bogen dog formentlig navnlig have interesse for personer, der som rådgivere eller i personalefunktioner har brug for en mere indgående viden om ferieloven. Det gælder f.eks. advokater, personalejurister, medarbejdere i arbejdsgiverorganisationer og fagforeninger, medarbejdere i Jobcentre og a-kasser, ansatte ved uddannelsesinstitutioner samt ansatte ved domstolene.Om forfatterneTina Eggert Thomsen er chefkonsulent i Ballerup Kommune, og var i perioden 2001-2008 ansat i Feriekontoret i Arbejdsdirektoratet som specialkonsulent. Jan Vinge Rasmussen er specialkonsulent i Feriekontoret, hvor han har været ansat i perioden 2003-2008 og igen fra 2010.

  • - Se nu ISBN 9788761945372
     
    2.887,95 kr.

    Revisorhåndbogen er et opslagsværk, opdelt i en regnskabs- og en revisionsdel.Revisorhåndbogen - Revision giver dig viden om gældende revisorlovgivning, kvalitetskontrol, revisionsstandarder og -udtalelser, retningslinjer for revisors etiske adfærd mv.

  • af Henrik Steffensen, Jan-Christian Nilsen, Lykke Skødt & mfl.
    2.950,95 kr.

    Lovkommentaren giver et overblik over de mange ændringer af loven, inkl. den seneste meget store ændring af loven i 2015. Herunder gives et bud på forståelsen og fortolkningen af de nye regler, som netop er vedtaget, og som trådte i kraft i 2016. Lovkommentaren indeholder også den nyeste praksis og afgørelser fra Erhvervsstyrelsen samt regnskabskontrollen.Der har været rigtigt mange ændringer til årsregnskabsloven siden dens vedtagelse i 2001 – f.eks. i 2004, 2006, 2008, 2015 og senest i 2018, der indeholdt 82 ændringer. Siden 2001 er loven ændret 34 gange. Udviklingen i lovgivningen er overordnet set gået i to retninger; større og mere komplicerede krav til børsnoterede virksomheder og færre krav til mindre virksomheder.Bogen indeholder, ud over kommentarer til de enkelte lovbestemmelser, kommentarer til alle relevante bekendtgørelser, herunder bestemmelserne om indberetning af årsrapporter, der har været i hastig udvikling, IFRS-bekendtgørelsen, Delårsrapportbekendtgørelsen og den nye overgangsbekendtgørelse til lovændringen i 2015.Nyt i 8. udgaveDenne udgave er udbygget med en del ny viden i forhold til grænsefladerne mellem selskabslovgivningen og regnskabslovgivningen, f.eks. inden for koncerninterne virksomhedssammenslutninger. Kommentarerne til reglerne om virksomhedssammenslutninger er tillige væsentligt udbygget i forhold til Erhvervsstyrelsens vejledning om virksomhedssammenslutninger fra 2018.MålgruppeÅrsrapporten er et nyttigt redskab for virksomheder og regnskabsmedarbejdere, der udarbejder årsrapporter, samt for revisorer og andre rådgivere.

  • - Se nu ISBN 9788761941244
    af Karin Laursen, Lars Langkjær & Katja Paludan
    1.957,95 kr.

    Få overblik over erhvervslejelovens fortolkningsspørgsmål. Erhvervslejeretten er lovgivningsmæssigt ikke så kompliceret som lejeretten i øvrigt. Men der findes alligevel en række fortolkningsspørgsmål, som det kan være nødvendigt at underkaste en nærmere vurdering. Denne lovkommentar er tænkt som en hjælp ved indgåelse af nye kontrakter eller ved udarbejdelse af tillæg til ældre kontrakter. Forfatterne indkredser de mange forskellige overvejelser, der kan være relevante i forhold til den omfattende aftalefrihed i erhvervslejeloven. Hver kommentar søger metodisk at give svar på aktuelle fortolkningsspørgsmål med inddragelse af forarbejder, domspraksis - både trykt og utrykt - og relevant litteratur. Bogen indeholder en række praktiske bilag, bl.a.: Afskrift af typeformularerne fra 1959 og frem til 1996 for lejemål i private udlejningsejendomme Erhvervslejeloven og By- og Boligministeriets tjekliste i engelsk sprogversion

  • - Se også ISBN 978-87-619-1962-5
    af Peter Fauerholdt Thommesen & Jakob Juul
    1.267,95 kr.

    Voldgiftsret er en samlet fremstilling af dansk voldgiftsret efter voldgiftsloven af 2005.Bogen behandler blandt andet spørgsmål om:hvilke sager der kan behandles ved voldgiftvoldgiftsaftalens vedtagelse, fortolkning og ugyldighedvoldgiftsaftalens retsvirkningervoldgiftsrettens etablering og sagsbehandlingforholdet mellem voldgiftsretten og domstoleneanerkendelse og fuldbyrdelse af voldgiftskendelsentilsidesættelse af voldgiftskendelseBogen inddrager nyeste rets- og voldgiftspraksis i Danmark, Sverige og Norge

  • - med kommentarer
    af Martin Gräs Lind, Christian Andersen-Mølgaard, Stig Hansen Nørgaard, mfl.
    927,95 - 1.663,95 kr.

    Siden den 1. udgave af Udstationeringsloven med kommentarer fra 2015 er der sket flere væsentlige ændringer i loven, herunder implementeringer af det såkaldte håndhævelsesdirektiv henholdsvis det reviderede udstationeringsdirektiv. Med denne 2. udgave er lovkommentaren opdateret til og med udgangen af 2023. Bogen indeholder også omtale af Lov om Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede.Lovkommentaren henvender sig især til praktikere hos advokatfirmaer, konsulentvirksomheder, arbejdsmarkedets parter mv., der beskæftiger sig med udstationerede arbejdstageres arbejds- og ansættelsesretlige forhold.

  • af Henrik Peytz
    1.848,95 kr.

    En traditionelt opbygget kommentar til aktieavancebeskatningsloven af 2005, der understøtter arbejdet med loven i praksis for advokater, revisorer, domstole, skattemyndigheder og andre, der professionelt beskæftiger sig med skatteret. Der er af hensyn til bogens anvendelighed som kompakt opslagsværk lagt vægt på referater af afgørelser, gengivelse af referencetekster samt henvisninger til litteraturen. Bogen bygger videre på Aktieavancebeskatningsloven med kommentarer, udgivet i 2003 og 2008, og fremstillingen er ajourført indtil 1. april 2015. Indholdsoversigt ForordForkortelser Lovteksten Introduktion Kapitel 1. Lovens anvendelsesområde Kapitel 2. Kredsen af skattepligtige Kapitel 3. Almindelige aktier Kapitel 4. Særlige regler for visse aktier Kapitel 5. Investeringsbeviser og aktier i finansielle selskaber Kapitel 6. Opgørelse af gevinst og tab Kapitel 7. Erhvervelse og afståelse mv. Kapitel 8. Til- og fraflytning Kapitel 9. Ikrafttræden BILAG Litteraturfortegnelse AfgørelsesregisterStikordsregister

  • - en kommentar
    af Mogens Moe & Alex Puggaard
    492,95 kr.

    Få svar på spørgsmål om prisen for udledning af spildevandVed selskabsafgørelsen af spildevandsforsyningsselskaberne blev der fra 1. januar 2010 skabt en ny arbejdsdeling mellem kommunalbestyrelse, teknisk forvaltning og forsyning.Forsyningen har siden i langt højere grad kunnet bestemme, hvad regningen til kunden skal lyde på. Men på den anden side er der en række bestemmelser i betalingsloven, som skal overholdes, og som på nogle punkter er vanskelige at fortolke.Spildevandsbetalingsloven med kommentarer knytter sig til bekendtgørelse af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v., nr. 633 af 7. juni 2010 med senere ændringer. Lovkommentaren er baseret på lovforarbejder samt den righoldige retspraksis og kommunale tilsynspraksis.Nyt i 2. udgaveBogen er ajourført frem til 31. oktober 2014 med lovstof, administrativ praksis m.v. samt de ændringer, der følger heraf.MålgruppeBogen henvender sig dels til spildevandsforsyningsselskaber og dels til andre, der har behov for at sætte sig ind i, hvad der skal betales for udledning af spildevand, f.eks. kommuner og virksomheder.Om forfatterneAdvokat lic. jur. Mogens Moe. Han var indtil 1994 chef for Miljøstyrelsens Tilsyns- og Lovkontor. Derefter har han praktiseret som advokat med miljøsager som speciale.Landsdommer i Østre Landsret Alex Puggaard. Han har tidligere i en længere årrække arbejdet som advokat med speciale i miljøret.

  • - Studiehæfte
    af Anders Hastrup
    277,95 kr.

    Dette studiehæfte er udarbejdet som et værktøj til jurastuderende og andre jurainteresserede.Hensigten er at den studerende kan udarbejde sin egen ”kommenterede lov” og ligeledes tilføje vigtige afgørelser og litteraturhenvisninger til de enkelte bestemmelser.Alt på en side så overskueligheden er i top til den forestående eksamen.Held og lykke.

  • - Oversat og kommenteret af Rasmus Æreboe 1721
    af Lars P. Poulsen-Hansen
    385,95 kr.

    Tsar Aleksej Mikhajlovitj, af slægten Romanov, er nok bedst kendt som Peter den Stores far. Men han er også en af Ruslands betydeligste lovgivere. Hans store lovsamling med titlen Sobornoje ulozjenije blev udstedt i 1649. Det var den første russiske lovbog, der udkom på tryk, og den bevarede på mange områder sin gyldighed de næste to hundrede år. Den ryddede op i en uoverskuelig håndskreven lovgivning og skabte større klarhed om gældende ret. Den regulerede nye områder, der før var underlagt sædvaneret, og dens strafferetlige bestemmelser, med flittig brug af pisk, bidrog til at tegne omverdenens ruslandsbillede. Men først og fremmest fastlagde loven det russiske samfunds grundstruktur i en form med stærkt begrænset social mobilitet og med selvherskerdømme og livegenskab, der kom til at vare længere end i det øvrige Europa.Loven udgives her for første gang på dansk i en oversættelse fra 1721 ved Holbergs samtidige Rasmus Æreboe under titlen Den Ryssiske Lov. Æreboe havde lært sig russisk under sit arbejde som sekretær og tolk for den danske envoyé extraordinaire til Peter den Store i årene 1709-1711, og han blev den første store formidler af viden om Rusland i Danmark.Æreboes pionerarbejde er forsynet med noter og registre ved mag.art. Lars P.Poulsen-Hansen, der også gennemgår oversættelsens skæbne i samtiden og belyser lovens plads i russisk retshistorie.

  • af Koester V
    1.432,95 kr.

  • - med kommentarer
    af Lennart Lynge Andersen
    1.051,95 kr.

    På aftalelovens område er der kommet en række domme og afgørelser siden femte udgave. Denne sjette udgave af kommentaren til aftaleloven er både en ájourføring og en revision, hvori ny teori og praksis er reflekteret. Aftaleloven er opdateret med materiale tilgængeligt frem til den 1. april 2014. Senere materiale er undtagelsesvis medtaget.IndholdsoversigtForord til 6. udgaveLov om aftaler og andre retshandler på formuerettens områdeKommentarKapitel 1. Om afslutning af aftalerKapitel 2. Om fuldmagtKapitel 3. Om ugyldige viljeserklæringerKapitel 4. Særlige bestemmelser om forbrugeraftalerKapitel 5. Almindelige bestemmelserBilag 1ForkortelseslisteLitteraturlisteDomsregisterStikordsregister

  • af Jens Schovsbo & Niels Holm Svendsen
    1.108,95 kr.

    Med denne opdatering er bogen ført ajour indtil juli 2013. Fremstillingen er fortsat fokusereret på Designloven og dansk retspraksis. Også international (især nordisk) praksis er dog inddraget i et vist omfang. Det samme gælder praksis fra The Office of Harmonization for the Internal Market.I kommentaren gennemgås EF-forordningen, og der inddrages aspekter af forordningen i drøftelse af lovreglerne. Bogen indeholder herudover en oversigt over Designloven, en redegørelse for designrettens historiske udvikling, en gennemgang af de internationale designretlige regler, samt en gennemgang af en række almene designretlige spørgsmål bl.a. om licensaftaler og arbejdstageres designret.IndholdsoversigtForordLovbekendtgørelse nr. 102 af 24. januar 2012 – designlovenKapitel 1. IndledningKapitel 2. Oversigt over DesignlovenKapitel 3. Forordningen om EF-designKapitel 4. International designretKapitel 5. Almene designretlige spørgsmålDesignloven med kommentarerForkortelserAfgørelsesregisterStikordsregister

  • - lov om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren med kommentarer
    af Erik Hørlyck
    727,95 kr.

    I denne 3. udgave af den kommenterede tilbudslov er teksten gennemgående revideret og synspunkterne revurderet. Der er siden 2. udgaven gennemført betydningsfulde ændringer af tilbudsloven, og der er taget hensyn til omfattende ny praksis fra domstolene og Klagenævnet for Udbud.Til forskel fra de tidligere udgaver henvises der til Klagenævnets afgørelser ved kendelsesdatoer og angivelse af parter.Den relativt lave udliciteringsgrad i Danmark hænger bl.a. sammen med de betydelige omkostninger, som udbudsreglerne medfører. Herunder hører risikoen for overtrædelse af udbudsreglerne med deraf følgende klagesager og muligt erstatningsansvar.Statistikken taler sit klare sprog: I langt de fleste klagesager får den klagende part medhold i, at der i et eller andet omfang er sket overtrædelse. Dette skyldes ikke, at de offentlige myndigheder har mindre respekt for loven inden for udbudsområdet, men uvidenhed og fejltagelser. Nærværende fremstilling kan forhåbentlig bidrage til en ændring af statistikken.IndholdsoversigtForordTilbudsloven DEL I: BYGGE- OG ANLÆGSKONTRAKTER Kapitel 1. AnvendelsesområdeKapitel 2. Generelle principper for tilbudsindhentningKapitel 3. Fremgangsmåden ved en licitationKapitel 4. UnderhåndsbudKapitel 5. RammeaftalerKapitel 6. Meddelelse til ansøgere og tilbudsgivere DEL II: VARE- OG TJENESTEYDELSESKONTRAKTER Kapitel 6 a. Anvendelsesområde DEL III: IKRAFTTRÆDEN M.V. Kapitel 7. Klage over licitation m.v.Kapitel 8. Ikrafttræden m.v.BilagForkortelserLitteratur RetsafgørelserSagregister

  • - med kommentarer
    af Hasselbalch Ole
    437,95 kr.

    Uopmærksomhed i forhold til betydningen af hvorledes bestemmelserne i loven om ansættelsesbeviser forvaltes kan let - utilsigtet - føre til en individualisering af relationerne på arbejdspladserne, som i det lange løb kan få særdeles følelige konsekvenser for den kollektive retsordning på dette område.Kommentaren i det følgende er udformet med særligt henblik herpå og på at få belyst virkningen af lovens bestemmelser i deres fulde, arbejdsretlige kontekst. Særlig opmærksomhed er skænket de ændringer, som fandt sted i loven i foråret 2002, og som indebar en udvidelse af arbejdsgivernes forpligtelse på området, samt konsekvenserne af ændringen af godtgørelsesreglerne i 2007.IndholdsoversigtForkortelserForordLovbekendtgørelse nr. 1011 af 15. august 2007Introduktion§ 1. Lovens Anvendelsesområde § 2. Arbejdsgiverens oplysningspligt § 3. Udstationerede arbejdstagere § 4. ændring af ansættelsesvilkårene § 5. Manglende overholdelse af oplysningspligten § 6. Manglende overholdelse af oplysningspligten (fortsat) § 7. Ikrafttræden § 8. Overgangsbestemmelse Litteraturliste Stikordsregister

  • af Kjeld Bergenfelt & Tove Winther Jensen
    1.123,95 kr.

    Beskatning af formueafkast på pensionsmidlerDenne lovkommentar er skrevet for at belyse de nye principper for beskatningen af pensionsafkast i Danmark. De betydelige ændringer i pensionsafkastbeskatningsloven beskrives systematisk, og forfatterne forklarer også de praktiske konsekvenser af ændringerne.Reformen af pensionsafkastbeskatningen trådte i kraft i 2008 for de udenlandske pensionsordninger og den 1. januar 2010 for henholdsvis de danske pensionsinstitutter og den private danske pensionsopsparing.Reformen gennemførte en overvejende tostrenget beskatning i pensionskasserne og livsforsikringsselskaberne, hvor der blev indført en ny type af skattesubjekter, nemlig personer med godkendt pensionsopsparing i Danmark eller EU, der har etableret alderspension, ægtefællepension, livrenter m.v. i pensionskasser og livsforsikringsselskaber.Samtidig er beskatningen af pensionskasserne og livsforsikringsselskaberne bibeholdt i en ændret form, bl.a. med mulighed for at institutterne kan nedbringe skatten ved at overføre midler til de respektive personers forsikringsdepoter.MålgruppeBogen tjener som et praktisk værktøj for alle, der interesserer sig for, hvordan afkast fra pensionsmidler beskattes.Om forfatterneKjeld Bergenfelt er Partner og Head of Financial Services Industry i CORIT Advisory, som er et uafhængigt skatterådgivningsfirma med domicil i Lyngby. Kjeld Bergenfelt, der er jurist og HD(f), er – med mere end 35 års erfaring inden for skatteområdet, heri medregnet hans mangeårige tilknytning til Deloitte - bredt respekteret for hans ekspertise. Kjeld har løbende beskæftiget sig med meget komplekse områder inden for beskatningen af de finansielle institutioner, primært pensionskasser, forsikringsselskaber, banker, investeringsforeninger og investeringsselskaber. Derudover har Kjeld i en årrække har været tilknyttet CBS som ekstern lektor i skatteret ved Institut for Finansiering og har udgivet bøger og artikler om skatteretlige emner.Tove Winther Jensen er Tax Director i Deloittes Finansielle Gruppe. Tove Winther Jensen, der er jurist, er specialiseret i skatterådgivning til finansielle virksomheder, herunder pengeinstitutter, skadesforsikringsselskaber, livsforsikringsselskaber og pensionskasser. Tove har gennem mange år arbejdet som ekstern rådgiver såvel som in-house rådgiver, og hun har stor erfaring med rådgivning om pensionsafkastskat. Tove har siden indførslen af de nye PAL-regler beskæftiget sig med rådgivning vedrørende disse.

  • af Morten Samuelsson
    897,95 kr.

    Bogen er en kommentar til lov om forsikringsformidling.Siden forsikringsmæglerloven fra 1999 er reglerne om forsikringsformidling ændret flere gange. Implementeringen af EU’s direktiv om forsikringsformidling fra 2002 medførte omfattende ændringer i de regler, der gælder om forsikringsmæglere og om banker og andres formidling af forsikringer. I 2007 skete der væsentlige ændringer i reglerne om provision til forsikringsmæglere.Bogen indeholder en stillingtagen til de dele af lovgivningen, som kan give fortolkningstvivl. Derudover finder du en gennemgang af de gældende regler under hensyn til retspraksis og Finanstilsynets og Erhvervsankenævnets afgørelser.

  • - med kommentarer
    af Morten Frank & Torkil Høg
    842,95 kr.

    Lovkommentaren giver en samlet og tilbundsgående fremstilling af de nye klageregler og klageprocessen, efter håndhævelsesloven trådte i kraft 1. juli 2010 og erstattede daværende klagenævnslov. Håndhævelsesloven implementerer med forsinkelse dir. 2007/66 i dansk ret og indeholder væsentlige nyskabelser og tilpasninger af den eksisterende retsstilling, bl.a.:Nye sanktioner i form af ’uden virkning’ og alternativ sanktionJustering af reglerne om standstill og opsættende virkningIndførelse af præklusive klagefristerKlagenævnet, der i visse tilfælde bliver obligatorisk klageinstansPå en række punkter giver loven anledning til betydelig tvivl, og forfatterne identificerer disse særlige problemområder og påpeger mulige konsekvenser.Lovkommentaren inddrager den righoldige praksis fra klagenævnet, de danske domstole, EU-Domstolen og Retten i Første Instans.MålgruppeBogen er egnet som opslagsredskab til såvel ordregiveren, den potentielle klager, rådgiveren, samt andre med interesse for håndhævelse af udbudsreglerne.Om forfatterneTorkil Høg er partner hos Lett Advokatfirma og har i en årrække rådgivet offentlige myndigheder og private virksomheder om konkurrence- og udbudsret, herunder EU’s udbudsregler og tilbudsloven. Torkil er ph.d. fra Aarhus Universitet og er forfatter til bl.a. bogen ”Udbudsretlige Erstatningsspørgsmål” fra 2005.Morten Frank er advokatfuldmægtig hos Lett Advokatfirma og har i en årrække rådgivet om EU’s udbudsregler og tilbudsloven, herunder førelse af sager for Klagenævnet for Udbud. Morten er fortatter til flere artikel om bl.a. udbudsretlige forhold og underviser såvel ordregiver- som tilbudsgiversiden i EU’s udbudsregler. Morten underviser tillige på Københavns Universitet.

  • af Michael Serup
    1.546,95 kr.

    Samlet værk med reglerne om skattefri fusion, spaltning, tilførsel af aktiver og aktieombytningFusionsskatteloven med kommentarer fås nu i en ajourført og væsentligt omskrevet 4. udgave.Bogen gennemgår, analyserer og kommenterer fusionsskattelovens enkelte bestemmelser.Bogen indeholder desuden et fyldigt appendiks med kommentarer til reglerne om skattefri aktieombytning ( § 36 i aktieavancebeskatningsloven).Hermed er alle regler om skattefri fusion, spaltning, tilførsel af aktiver og aktieombytning – nationalt og over grænser – beskrevet i ét samlet værk.Forfatteren omtaler og kommenterer op imod 400 afgørelser, både offentliggjorte og ikke-offentliggjorte, fra de administrative instanser, Landsskatteretten, de danske domstole og EU-Domstolen – hovedsagelig på grundlag af fyldige og systematiserede referater.Nyt i 4. udgaveSiden 3. udgave fra 2008 er der gennemført en række ændringer i reglerne for grænseoverskridende omstruktureringer, senest med L 591 2012, der indebærer yderligere begrænsninger i adgangen til at fremføre underskud, ligesom der er sket mange justeringer af muligheden for skattefri omstrukturering uden tilladelse. Praksis har også udviklet sig væsentligt, herunder i kraft af afgørelser fra EU-Domstolen.I tilknytning til reglerne om skattefri omstrukturering er der særlig omtale af lovgrundlag og praksis vedrørende skatteforbehold og omgørelse, koncernbegrebet i relation til sambeskatningsreglerne samt beskatning ved vedtægtsændringer.MålgruppeBogen henvender sig til advokater, revisorer og andre rådgivere samt SKAT.Om forfatterenForfatteren Michael Serup er partner i Bech-Bruun Advokatfirma. Han har desuden udgivet værket "Generationsskifte-Omstrukturering" og skrevet en lang række artikler i fagtidsskrifter, primært om skatte- og selskabsret. Michael Serup udgiver i Bech-Bruun et månedligt nyhedsbrev vedrørende generationsskifte og omstrukturering.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.