Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bessel van der Kolk er en af verdens førende specialister inden for traumebehandling. I denne grundige gennemgang af emnet viser van der Kolk på baggrund af den nyeste forskning på området hvordan traumer rent faktisk forandrer krop og hjerne på en måde, der kompromitterer ofrenes evne til at føle glæde og engagement, udøve selvkontrol og føle tillid.Han undersøger innovative behandlingsmuligheder – fra neurofeedback og meditation til sport, drama og yoga – og viser nye veje til helbredelse af hjernen. NEW YORK TIMES BESTSELLER
Denne bog taler i almindeligt sprog om det, som kan synes umuligt at fortælle. Den tilbyder et ståsted, hvorfra det er muligt for alle at tale om traumer. Dens budskab er, at kun sproget kan give volden den nødvendige modstand, fordi ordet både afslører og heler det ubærlige. Komplekse traumers psykologi er beretningen om magt og vold og om menneskelig tragedie og smerte. Men det er også beretningen om modstand, om betydningsfulde værdier og om overlevelse.
Om bogenStress er blevet et livsvilkår for alt for mange mennesker. Hidtil har behandlingen af stress mest fokuseret på adfærdsændringer og på at tale om og lægge mærke til enhver tanke, følelse og fornemmelse. Men ifølge den metakognitive teori er det netop det overdrevne selvfokus, der skaber stressproblemerne. De mange grublerier og bekymringer er den reelle årsag til stress.”Stressbehandling med metakognitiv terapi” giver terapeuter og andre der arbejder med stressbehandling en indføring i teorien og viser, hvordan terapiformen kan bruges konkret i forbindelse med stressramte. Læseren bliver inviteret med ind i terapilokalet og lærer, hvordan metodens øvelser og teknikker bruges, hvad behandleren skal huske, og hvilke spørgsmål der er vigtige at stille. Bogen giver gavnlig viden til såvel behandlere, stressramte og pårørende.Om forfatterenLinda Burlan Sørensen er autoriseret klinisk psykolog siden 2006 og specialist i psykoterapi, supervision og metakognitiv terapi. Hun er indehaver af Neokognitivt Institut i København, der tilbyder behandling, fagkurser, uddannelser og supervision.
Chokerende oplevelser kan komme til at danne grundlag for livslange traumer og udvikle sig til psykisk sygdom. Bogen fokuserer på personlighedsforstyrrelsen borderline. Forfatteren beskriver, hvad der karakteriserer en virksom choktraumeterapi, og dokumenterer, hvordan traumatisering og sygdom kan undgås og behandles. Bogens detaljerigdom både i forhold til teori, behandling og illustrative eksempler gør den til en vigtig psykologisk fagbog for behandlere. Desuden kan mennesker, der er belastet af chokerende og traumatiske hændelser, samt disses pårørende, hente viden og metoder til at komme videre.Lars J. Sørensen er cand.psych. og supervisor i psykoterapi og har i 1979-2015 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland.
Denne vidtfavnende, kloge og praksisbaserede bog viser, hvordan man i praksis kan benytte narrative ideer i traumebehandling af voksne, par og/eller børn. Bogens bidrag er hentet fra hele verden og dens fokus er, at ingen mennesker er passive modtagere af svigt, overgreb, tortur eller andre former for traumatiserende handlinger; mennesker vil altid møde traumatiserende begivenheder med en modhandling.Bogen viser, hvordan terapeutisk arbejde med traumatiserede mennesker i væsentlig grad handler om genetablering af personens relation til sig selv og fornemmelse af sig selv i lyset af de traumatiske oplevelser. Bl.a. bidrager den australske terapeut Michael White, der mere end nogen anden har sat sig for at koble hukommelsesteori, udviklingspsykologi og terapeutiske metoder til en praksis, der med uendelig respekt for menneskers viden og færdigheder i relation til deres eget liv kan hjælpe mennesker fri af de traumatiske oplevelsers fortsatte negative indflydelse på deres liv.
Mange mennesker har haft traumatisk oplevelser og lever i dag med symptomerne efter dem. Bogen viser, hvordan man kan leve et godt og meningsfuldt liv med symptomerne – hvordan lidelse og lykke kan eksistere samtidig.Det handler ikke om at fjerne traumesymptomerne. Vi skal derimod lære at leve et lykkeligt liv med dem. Grundlæggende handler det om at gøre op med forestillingen om, at lidelse udelukker lykke. De to ting kan godt gå hånd i hånd, når vi kigger nærmere på: Hvilke værdier skal forme overleverens liv? Der skal ikke fjernes eller fikses, det drejer sig derimod om at skabe mening og livskraft. Terapien skal handle om livet fremadrettet. ACT (Acceptance and Commitment Therapy) præsenteres som den fleksible tilgang, der kan hjælpe overleveren med at skabe mening og livskraft.Bogen præsenterer en ny tilgang til traumesymptomer. Den viser, hvordan symptomerne kan påvirke både individet, familier i flere generationer og hele samfund. Psykolog og forfatter Anne Agerbo tager udgangspunkt i samtaler med sin farfar – en dansk politimand, der tilbage i 1944 var KZ-fange.Bogen henvender sig til psykologer, psykoterapeuter, socialrådgivere, fysioterapeuter, læger, sygeplejersker og alle andre, der møder folk med traumer i deres professionelle virke. Den kan også bruges som selvhjælpsbog af folk, der ønsker at blive klogere på egne traumer, og hvordan man kan arbejde med dem.Anne Agerbo er privatpraktiserende psykolog. Hun ejer firmaet Act in Life og vidensfællesskabet traumeviden.dk. Hun har en omfattende erfaring inden for supervision, undervisning, coaching og terapi og arbejder med ACT med inddragelse af mindfulness, storytelling og narrative elementer.
LÆR AT SKABE METAKOGNITIVE GRUPPEFORLØB"Gruppeforløb med metakognitiv terapi" henvender sig til fagpersoner med kendskab til metakognitiv terapi. Bogen er tænkt som en hjælp eller inspiration til terapeuten, der ønsker at strukturere et færdigt gruppeforløb inden for metoden. Undervejs i bogen får terapeuten huskelister, refleksioner over fordele og ulemper ved gruppeforløb samt en guide til, hvordan et forløb på seks sessioner kan struktureres. Med gruppeforløb kan man som terapeut nå endnu flere mennesker, som har brug for hjælp, og samtidig få nye perspektiver på sit fag.TIDENS NYE TERAPIMETODEDen metakognitive terapi er en del af den tredje bølge af kognitive terapier. Inden for metoden fokuserer man på selvstyring af tankeprocesser frem for tankernes indhold. Metoden er specielt velegnet til behandling af forskellige former for angstlidelser som for eksempel generaliseret angst, social angst og OCD samt depression og stress. Den metakognitive metode er ikke bare en skånsom og effektiv metode i individuelle klientforløb. Den egner sig også til grupper, hvor metoden kan bruges på tværs af psykiske problematikker. Deltagerne træder ind i et læringsrum og lærer at overføre metoden til deres eget liv – ikke kun ud fra deres egen historie, men også ved at se andre deltageres problemstillinger. Hver session indeholder en køreplan til terapeuten med:- En oversigt over sessionens temaer- Forslag til, hvordan man bedst introducerer vigtige begreber til deltagerne- Øvelser- Arbejdsark til deltagerneOM FORFATTERENLinda Burlan Sørensen er autoriseret klinisk psykolog og specialist i psykoterapi og supervision. I årene 2014-2015 uddannede hun sig i metakognitiv terapi ved MCT Institute i Manchester. Siden har hun løbende videreuddannet sig. Hun er indehaver af Neokognitivt Institut i København, der tilbyder metakognitiv terapi samt kurser, uddannelser og supervision for fagpersoner. Derudover er Linda Burlan Sørensen forfatter til bøgerne "Fængslende tanker – kontrollér tankemylderet med metakognitiv terapi" (2018) og "Stressbehandling med metakognitiv terapi – en håndbog for terapeuter" (2019).
Ude af mig selv handler om dissociation, som er et omstridt og underbelyst emne inden for psykiatrien. Dissociation forekommer ofte ved traumer efter voldsomme oplevelser som vold, seksuelle krænkelser, nærtståendes dødsfald el. lign. Når virkeligheden er så grum, at vi ikke kan bære at være i den, kan vi være nødt til at 'dele os op' for at holde det ud. Psykiatrien overser i vid udstrækning dissociation. Det betyder, at mennesker ikke får behandling, eller at problemerne behandles som psykose. Mennesker, der dissocierer, bliver ofte bange, fordi de ikke ved, hvad der sker. Det samme gælder familie og venner. Ude af mig selv henvender sig til både patienter og fagfolk. Udover at bygge på forfatterens egne erfaringer giver den stemme til en lang række mennesker, der dissocierer. Det åbner mulighed for at forstå en sygdom, der hidtil været svær at sætte sig ind i. Bogen gennemgår tillige de forskellige dissociative lidelser og henviser i vid udstrækning til foreliggende psykiatrisk faglitteratur. Karin Dyhr er uddannet musikterapeut og er en særdeles aktiv foredragsholder. Hun har opnået en helt særlig status gennem sit forfatterskab, hvor hun beskriver sin egen psykiske sygdom og ikke mindst helbredelse gennem mere end ti års terapi og 70 indlæggelser. Tidligere udgivelser er Glaspigen og Bag om borderline.
An intimate memoir from Peter Levine, renowned developer of Somatic Experiencing and bestselling author of Waking the Tiger
Neurofeedback er en let, behagelig og effektiv måde at træne hjernen, så den bliver bedre til at afhjælpe en lang række forskellige ubalancer i hjernen.I et letforståeligt sprog gennemgår de to forfattere, hvad neurofeedback ”går ud på”, og hvordan det kan hjælpe i forbindelse med en lang række lidelser.Det gælder bl.a.:ADHD og ADD Autismespektrumforstyrrelser Stress Spiseforstyrrelser Depression og bipolare forstyrrelser Angsttilstande PTSD Afhængighed Epilepsi Migræne Kroniske smerterNeurofeedback er en behandlingsform, der er på vej frem overalt i verden, og bogen er den første om emnet på dansk.Lektørudtalelse:"Forfatterne beskriver emnet entusiastisk og i et letforståeligt sprog, og specielt i baggrundsafsnittet om hjernen og nervesystemet også med et glimt i øjet."Fra bogens forord:”Mange mennesker reagerer skeptisk, når de hører om den omfangsrige liste af symptomer og tilstande, som neurofeedback med held kan anvendes ved.Der kan hurtigt opstå et indtryk af, at metoden markedsføres som et vidundermiddel. Men det er let at forklare, hvorfor så mange forstyrrelsestilstande kan påvirkes positivt af metoden. De har alle en afgørende ting til fælles: Stimuleringen af nervesystemet bliver ikke reguleret optimalt. Hvis du leder efter en ny behandlingsform for en psykisk lidelse, en neurologisk forstyrrelse eller andre kroniske problemer, så kan neurofeedback måske være det rigtige for dig. Med denne bog kan du finde ud af, om du har lyst til at afprøve denne terapiform på dig selv eller dit barn eller en slægtning.”
Det er nytårsaften i 1999. Dommedags-profeter forventer de værste kaosscenarier ved årtusindskiftet, men ingen af dem holder stik. I en Blockbuster i New Jersey bliver fire teenagere på aftenvagt angrebet og kun én overlever. Den mistænkte flygter og bliver aldrig set igen. Femten år senere angribes en anden gruppe teenagere i en isbutik i samme by, og endnu engang er der kun én overlevende. Det er mere end bare et tilfælde og den højgravide FBI-agent Sarah Keller sætter livet på spil i opklaringen af sagen.
Now in an extensively revised third edition with 65% new material, this is the authoritative reference on posttraumatic stress disorder (PTSD).
Flowmatic er digte om en fucked-up verden, sønderrevet af krig og undertrykkelse. Kroppene er gået i stykker. Tiden er gået i stykker. De uidentificerbare kropsdele ligger spredt på slagmarken. Fortid og nutid sker på samme tid. Hvordan kan man tale fra dette sted, hjemsøgt af minderne? Et sted, hvor man er udsat og usynliggjort, betragtet som et udefrakommende objekt? Hvordan kan man fremstå som selvstændigt tænkende? Hvad er det udsatte menneskes sprog? Det giver digtene i Flowmatic et poetisk og hårdtslående bud på.
Denne bog dykker ned i chok og traumer, der kan forankre sig i nervesystemet. Med udgangspunkt i den kropslige tilgang til traumer og stress ser den nærmere på, hvordan traumer kan påvirke vores helbred. Den går således skridtet videre end at fokusere på almindelig hverdagsstress.Chok og traumer forstyrrer vores indre flow, og vi kan blive fanget i uholdbare tilstande af kamp, flugt eller fastfrysning. Smerter, træthed og humørsvingninger er kroppens vejskilte, der peger på ubalancer i nervesystemet. De fysiske manifestationer – som spændinger og blokeringer – af disse psykiske tilstande kan blive ved med at holde os tilbage, hvis ikke vi bevidst vælger at lytte til og handle på disse kropslige beskeder.Nøglen til at genoprette det indre flow er at give os selv tid til at mærke, forstå og forholde os til smerten snarere end at undvige den. Det kræver et skift fra ”blot” at overleve til aktivt at deltage i eget velbefindende.Find hjem til dig selv igen er et essentielt værktøj for traumeramte, der ønsker at arbejde specifikt med traumerne. Bogen tilbyder dybere dyk ned i selve traumernes natur og arbejder med fastlåst energi gennem en kropslig tilgang til heling. Den tilbyder 73 konkrete kropslige øvelser og mentale tilgange til at forløse den energi, der er blevet fastlåst efter traumatiserende hændelser, og hjælpe den traumeramte til at finde hjem til sig selv igen. Mange af øvelserne er desuden suppleret med lyd- og videofiler, som kan tilgås via QR-koder, hvilket giver en ekstra dimension af støtte og vejledning.Bogen er først og fremmest en øvelsesbog, der henvender sig til personer, som ønsker at bryde fri af deres traume og få bedre kontakt og kendskab til egen krop. Og den henvender sig til professionelle, som arbejder med unge og voksne, der lider af traumer, stress, fysiske eller psykiske lidelser m.m."Find hjem til dig selv igen er en ekstremt læsevenlig bog. Ikke mindst en af de vigtigste bøger, når det kommer til at hjælpe mennesker […] En vigtig bog at læse, også for dig, som ikke mener at have nogle traumer med i bagagen."Fra bogens forord af Lotte Paarup, fysioterapeut og åndedrætsterapeut og forfatter til bogen Når kroppen siger fra.
`Locked-in syndrome: paralysed from head to toe, the patient, his mind intact, is imprisoned inside his own body, unable to speak or move. In my case, blinking my left eyelid is my only means of communication.'
A profound new approach to healing trauma, grounded in a radical reframing of how we understand this nearly universal experienceFor centuries, we've been taught that being traumatized means we are somehow broken-and that trauma only happens to people who are too fragile or flawed to deal with hardship. But as a researcher, teacher, and survivor, Dr. MaryCatherine McDonald has learned that the only thing broken is our society's understanding of trauma. "The body's trauma response is designed to save our lives-and it does," she says. "It's not a sign of weakness, but of our function, strength, and amazing resilience."With Unbroken: The Trauma Response Is Never Wrong, Dr. McDonald overturns the misconceptions about trauma with the latest evidence from neuroscience and psychology-and shares tested practices and tools to help you work with your body's coping mechanisms to accelerate healing. Here, you'll explore: . What is trauma? The latest science that undoes the stigmas of shame, blame, and humiliation. Moral injury-having our basic sense of how the world should work overturned. The truth about triggers-what they really are and how they can guide the healing journey. Traumatic patterns-new findings to help break free from recurring habits and toxic dynamics. Why we can always rewrite our inner narratives, no matter how much time has passed . Finding a "relational home" for trauma-how we can help each other return to wholenessDr. McDonald's case studies reveal the many ways trauma can manifest and persist in our lives, yet there's one factor every case has in common: the trauma response itself reveals the path to healing. "Our traumatic experiences reveal that we can be bent, dented, or bruised," she says, "but we cannot be broken." For anyone who has gone through trauma or wants to help others who are struggling, here is an empowering resource for finding our way home to our bodies, rebuilding our relationships, and returning to full engagement with life.
Som 21-årig bliver Eva udsat for et overgreb. Et overgreb, hun forsøger at fortrænge, men som bider sig fast i hendes krop. Da det først mange år senere går op for hende, at der kan være en forbindelse imellem de muskelspændinger, hun dagligt tynges af, og det gamle ubearbejdede traume, tvinger det hende til at forholde sig til alt det, hun helst vil glemme. For hvis hendes krop virkelig er fanget i et gammelt traume, hvordan slipper hun den så fri? Hvordan overbeviser hun den om, at den ikke længere er i fare?Svarene på de spørgsmål viser sig at ligge i bevægelser – ikke hvilke som helst, men bevægelser der aktiverer og stimulerer muskelgrupper, bindevævet og forbindelsen imellem kroppen og sjælen.Flere forskere peger på, at traumer og længerevarende stress sætter sig i kroppen som fastfrossen energi og noget tyder på, at traumer er langt mere udbredte, end vi går og tror. For i modsætning til vores vante forestilling, behøver traumer nemlig ikke kun at udspringe fra krig, vold, ulykker eller naturkatastrofer. Faktisk kan traumer opstå på baggrund af hændelser, de fleste af os kategoriserer som almindelige hverdagsoplevelser. Og de kan sætte dybe spor.“Tillader vi os selv virkelig at mærke efter, bliver vores oplevelser i livet langt mere intense, og vi vil føle os mere forbundet til vores omverden og vores medmennesker. Også når det, vi mærker, måske ikke er så rart.” – Eva DixenOm forfatterEva Dixen er klummeskribent og har en baggrund i kommunikationsbranchen samt en BA i litteraturhistorie og journalistisk formidling. Eva har netop født sin anden søn og efter sin barsel planlægger hun at springe ud som selvstændig Qigong-instruktør, hvor hun drømmer om at kombinere mindfulness og bevægelse i naturen.E-bogen er lavet i fixed format
OP IGEN er en beretning om en voldsom ulykke og gaseksplosion og er indtalt af forfatteren selv. En beretning om håb, afmagt, fight, kontroltab, viljestyrke og en helt ny virkelighed for en tidligere Miss World deltager, hjernetræner og Danmarksmester, som uforskyldt endte med voldsomme forbrændinger på begge ben, dropfod og PTSD, og som måtte gennemleve et lidelsesmarathon før tingene endte godt igen. I en søgen efter meningsfuldhed med ulykken, er bogen skrevet som den bog Tine Bay gerne selv ville have haft ved hånden undervejs på vej op igen, og er skrevet med både humor, styrke og autentisk ærlighed. Bogens kerne er en fortælling om ikke at give op, selv når det er svært og at holde fast i sig selv og sin integritet og finde sin egen vej, også når det brænder på. Den handler om at det umulige nogen gange kan blive muligt.Vi følger dramaet omkring selve ulykken, forløbet under den marathon lange komplicerede hospitalsindlæggelse, retfærdighedskampen og kampen om at komme tilbage til en form for hverdag. Fra Camilla Martins forord: “Jeg har grædt undervejs i bogen, fordi jeg har tænkt at det Tine går igennem, ville jeg aldrig nogensinde kunne have klaret. Men Tine stod det igennem, med en fuldstændig ufattelig og ukuelig vilje, og med en så fin og skrøbelig tilgang til sig selv og den Tine hun lærte at kende undervejs”. Tine Bay bruger i bogen højlydt alle mentale redskaber hun tidligere har brugt – særligt i kraft af sin funktion som mentaltræner. Det er også beskrivelsen af et menneskes møde medhospitalsvæsenet på godt og ondt. En oplevelse der undervejs er både fantastisk, fortvivlende og medrivende.
Traumebevidst tilgang kan blive en gamechanger for støtte til udsatte i Danmark.Bogen ”Traumebevidst tilgang – Inspiration og overblik” tilbyder en kortfattet og lettilgængelig introduktion til, hvordan traumebevidst tilgang (TBT) kan implementeres i daglig praksis for at skabe mere trygge og effektive relationer med traumatiserede borgere. Bogen er skrevet til ledere og medarbejdere i social- og sundhedssektoren og præsenterer løsninger, der styrker både borgere og fagfolk.Helhedsorienteret indsats, der forbedrer resultaterne.TBT er et skift fra en symptom- og diagnosefokuseret tilgang til en helhedsorienteret forståelse af borgernes situationer og adfærd pga. deres traumer. Med TBT skaber man trygge miljøer, hvor traumer anerkendes som centrale for borgernes trivsel og udvikling. Flora Ghosh, socialrådgiver og cand.scient.soc., har skrevet bogen ”Traumebevidst tilgang – inspiration og overblik”, som er en vejledning til, hvordan man i velfærdsinstitutioner kan begynde at anvende TBT i praksis. ”Med traumebevidst tilgang ændrer vi måden, vi møder og hjælper mennesker i vores arbejde,” siger Flora Ghosh. Bogen introducerer 4 betingelser for implementering og 6 grundprincipper i TBT med plads til læserens egne refleksioner.Om forfatteren.Flora Ghosh er indehaver og stifter af Institut for Traumebevidst Praksis. Hun er uddannet socialrådgiver og cand.scient.soc. og har en efteruddannelse i traumebevidst tilgang fra England. Flora Ghosh har over 25 års erfaring som socialarbejder, leder og stifter af flere organisationer, hvor hun har arbejdet med traumatiserede og udsatte mennesker. Flora er den første modtager af Tine Bryld-prisen for sit arbejde.
“Min indre familie er blå" er mere end en personlig beretning. Den understøttes af referencer til en række uddrag af tekster fra vigtige fagpersoner fra Danmark, USA, England og Norge inden for området, der fokuserer på forståelse og heling af traumer. Arbejdet med og uddannelse indenfor området med fokus på traumernes fragmentering i sindet er meget nyt i Danmark. Mette har igennem 2 år fokuseret på dette i sin egen proces, og jeg er stolt af at have været med til at udgive netop denne bog. For den er endnu en velskrevet og vigtig bog fra Mettes side". Mille E. Andersen, Forlaget Skriveboblen.Mette skriver:“Jeg vil gerne komme med en advarsel. Når du får øje på din egen indre familie og dens historie, deres styrker og deres udfordringer, begynder du at få øje på det hos borgeren, klienten, patienten, kollegaen, partneren - mennesket foran dig. Og der er ikke rigtig nogen vej tilbage. Det er rigtig svært ikke at tænke på dele, om dele og genkende dele.Den gode nyhed er, at der her ligger muligheden for et paradigmeskifte i psykiatrien, på kommunen, på hospitalet og hos alle, der har med mennesker at gøre. For når vi begynder at have mere omsorg for os selv, så vokser vores sympati og indsigt. Du risikerer at blive dygtigere til dit arbejde og mindske risikoen for omsorgstræthed og forråelse.TraumeBevidstTilgang (TBT) er ved at blive en del af det fælles fagsprog i Danmark. Jeg vil postulere, at når du får øje på arbejdet med de indre dele, kan du trække streger til alle dele af dette aspekt. Får du øje på, at en beskytter overtager for at passe på en yngre såret indre del, så forstår du bedre reaktionen. Du vil bedre kunne forstå, hvorfor sådan en som jeg i en dissociativ tilstand ikke kan svare dig på spørgsmål, når mit nervesystem er overvældet. Det giver ikke mening at stille en række spørgsmål i en akut fase, eller hvis det eneste jeg er optaget af er, hvorvidt du er en af de farlige.Der findes meget tilgængelig viden om traumernes betydning for udvikling og et utal af værktøjer, som man personligt og som fagperson kan fordybe sig i og få gavn af, når vi taler om traumeheling. Og der findes ikke én metode, som kan ALT. Men teorien og praksis med IFS og lign. kommer virkelig tæt på. Ved at kigge på og forstå den indre familie, sker der et skifte i magten. Og magt er et stort ord. Men for mig er det essentielt, at man har fokus på at give mennesker - især udsatte og traumatiserede mennesker - magten tilbage i deres liv. At man sætter dem fri. For når der ikke bruges uanede mængder energi på blot at overleve, frisættes energien, og mennesker vokser."
Stress has become a fact of life for far too many people today.Until now, the treatment of stress has mostly focused on behavioral changes, combined with talking about and noticing every thought, feeling, and sensation. But according to the metacognitive approach, this excessive focus on the self is what actually creates the problem. Worrying and ruminating are not simply a symptom of stress, but the causes of stress, preventing stress sufferers from fostering real change. Real change can only occur when the metacognitive management systems underlying behaviour are addressed by focusing not on what, but on how stress sufferers respond to their thinking. The thought is not important, but how they react to it, makes the difference."Treating Stress with Metacognitive Therapy" provides therapists, practitioners and others who work with treating stress, an introduction to metacognitive therapy, showing how this approach can be applied effectively to treat stress-related problems. This book comprises concrete examples of how a course of metacognitive therapy can be planned. The reader is invited into the therapy room to learn: how to apply the exercises of this method; what to remember during the therapy process; and which questions are important to ask the client.
"Drawing from their years of experience working with trauma, licensed clinicians Sostenes B. Lima and Erica Lima empower adult survivors with the resources and skills they need to heal old wounds and replace unhelpful defense mechanisms with healthier coping strategies."--Provided by publisher.
Minibog til "Digitalt Grundkursus i Belastningspsykologi" er et udvalg af modeller fra Grundbog i Belastningspsykologi - fx "Ringene i vandet", "IGLO-U-modellen", "Bæredygtighedsmodellen", "Rød-Grøn-Blå-modellen" og "Belastningsfirkanten". Minibogen består hertil af en række råd om forebyggelse knyttet til et godt psykisk arbejdsmiljø. Tilgangen er helhedsorienteret og baseret på forståelse af, at forebyggelse er en holdsport. Minibogen rummer også eksempler på faresignaler på både individ- og gruppe-niveau og en række konkrete eksempler på, hvordan man sammen kan skabe en proaktiv og kollektiv forebyggelse, eksempler der bliver uddybet i "Grundbog i Belastningspsykologi". Minibogen er knyttet til Institut for Belastningspsykologis digitale grundkursus i belastningspsykologi - se www.belastningspsykologi.dk Materialet retter sig mod mentale højrisikojobs, dvs. job, hvor man som fagperson regelmæssigt bliver konfronteret med sygdom, trusler, overgreb, ulykker eller død eller job, som på anden vis stiller høje følelsesmæssige krav til den ansatte om indlevelse og om at håndtere smertefulde følelser.
This one-of-a-kind guide explores the impact of systematic oppression, colonisation, generational trauma, and individual trauma for people in the Latinx community. It guides the reader on a journey of understanding, healing, and empowerment for them and their communities, and includes reflective questions and healing exercises.
"A comprehensive and user-friendly guide to paediatric anaesthesia written by practising experts. Thoroughly updated to reflect current clinical practice and now covering advances in interventional practice, neonatal anaesthesia, and the effects of anaesthesia on the developing brain. An ideal resource for both trainees and practitioners"--
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.