Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Jordmoderfaget

Her finder du spændende bøger om Jordmoderfaget. Nedenfor er et flot udvalg af over 117 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - den naturlige epidural
  af Heidi Meyer Vallentin & Eline Holm
  107,95 - 277,95 kr.

  ”Meyermetoden – den naturlige epidural” er en fødselsforberedende brugsbog for kommende forældre, baseret på Meyermetodens teknikker og redskaber. Den henvender sig især til de forældre, der gerne vil tage ejerskab over deres barns fødsel bl.a. ved brug af Meyermetodens vemestringsprincipper, såsom tryk (en slags akupressur), en verbal guiding, vejrtrækningsprincipper etc. Men den kan også bruges som en klassisk fødselsforberedende bog, hvor læseren får en overskuelig indsigt i fødslens mange faser, information om smertelindring generelt, og hvad man kan forvente ved en fødsel. De kommende forældre får brugbare værktøjer, som de kan bruge inden og under selve fødslen. Meyermetoden er i høj grad et partnerværktøj og har til hensigt at klæde forældrene på til at kunne yde deres bedste på dagen. Den er baseret på et tæt samarbejde mellem partner/faren, for det er her nøglen til en god fødsels og -smerteoplevelse ligger. Bogen er bygget op, så læserne ført får en baggrundsviden på plads, indenbrugen af de konkrete redskaber. Undervejs vil der være cases, som underbygger de forskellige emner, og som gør bogen let at gå til. Det kan anbefales at læse hele bogen og senere hen bruge den som opslagsværk. Bogen akkompagneres af enkelte illustrationer og foto.

 • af Hanne Dam
  230,95 - 247,95 kr.

  Alt for mange indgreb. Alt for meget kunstigt hormon og bedøvelse. Alt for mange sugekopper. Alt for få jordemødre. Alt for mange nybagte mødre uden lykkerus.  Alt for mange pressede og skæve nyfødte efter forcerede fødselsforløb. Jordemødre kræver tid og tillid til, at den fødende kan føde naturligt, og de fødende længes efter omsorg. Lægerne vil redde alle børn for nærmest enhver pris. Og politikerne? De vil bare spare – spare på livets begyndelse. Giv kvinderne fødslen tilbage viser, hvad de årelange besparelser på fødselsområdet og lægernes ”Sikkerhed for enhver pris” koster i kvalitet for kvinde og barn – diskuterer magtstrukturerne i fødselsverdenen. ”Vi kan ikke spare en fødsel 2 procent kortere”, som Rigshospitalets tidligere klinikchef, Morten Hedegaard, siger i bogen. Efter i fjorten år at have beskåret fødegangens budget med 2 procent årligt har den populære fødselslæge givet op. Foruden fødende, jordemødre og andre fødselslæger, bl.a. dr. med. Jacob A. Lykke og den prisvindende klinikchef i Horsens, Ole Kierkegaard, lægger også jordemødrenes formand, Lillian Bondo, filosoffen Jacob Birkler og jordemoderaktivisten Anne Ruby m.fl. argumenter ind i en ny debat om landets fødselspolitik.

 • af Camilla Gry Temmesen & Mette Radmer
  43,94 - 205,95 kr.

  Til dig, der drømmer om en fantastisk fødsel, kommer to erfarne jordemødres komplette guide til alt, hvad du skal vide om din fødsel – redskaber, fødeteknikker, fakta, træningsprogrammer, mental og fysisk forberedelse, så du trygt kan gå dit barns fødsel i møde. Fantastisk Fødsel Metoden bygger på fem forudsætninger: forberedelse, ansvar, kontrol, teknik og afspænding, der tilsammen giver det bedste grundlag for at blive parat til at føde med glæde, styrke og overskud.

 • - Opgaver,organisation og regulering
  af Lisbeth Uhrenfeldt, Eva Just, Ulla Hybel, mfl.
  417,95 kr.

  Sundhedsvæsenet på tværs beskriver de faglige og menneskelige kompetencer, som er afgørende i et komplekst og specialiseret sundhedsvæsen. Hvis man som sundhedsprofessionel skal kunne agere selvstændigt, er det centralt, at man har fornødne tværfaglige og organisatoriske kompetencer. Det kræver et kendskab til de økonomiske vilkår og andre regulerende rammefaktorer i et sundhedsvæsen, som overvejende er offentligt finansieret og drevet. Bogens primære målgruppe er de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser. Den kan bl.a. benyttes på fællesmodulet for sundhedsprofessionelle samt i undervisning i organisation og ledelse. Bogen henvender sig også til studerende på naturvidenskabelige, sociale og andre uddannelser, hvor de studerende efter afsluttet studium får arbejde inden for sundhedsvæsenet eller kommer til at indgå i et tæt samarbejde med professionelle i sundhedsvæsenet. Sundhedsvæsenet på tværs har fokus på sundhedsvæsenets aktører, opgaver, struktur, finansiering og regulering. Det samme gælder sundhedsvæsenets organisation og ledelse. Målet er at behandle sundhedsvæsenet på tværs, så læseren får en samlet helhedsforståelse. Dels på tværs af sundhedsvæsenets mange institutioner, dels på tværs af de mange forskellige sundhedsfaglige indsatser, hvor tværfaglighed er en kernekompetence. Dette er 2. udgave af Sundhedsvæsenet på tværs. Her er foretaget en generel opdatering, og flere kapitler er omskrevet, bl.a. kapitlet om sammenhængende og koordinerede patientforløb. Der er også kommet øget fokus på tværfaglighed, som nu beskrives i et selvstændigt kapitel.

 • - - for sundhedsprofessionelle
  af Bjarne Rittig-Rasmussen
  367,95 kr.

  Klinisk akupunktur for sundhedsprofessionelle har til formål at introducere akupunktur i et nutidigt lys, så behandlingsmetoden på et opdateret grundlag kan indgå som smertebehandling og symptomlindring. Akupunkturen tager udgangspunkt i nutidig viden og bygger direkte videre på de basalvidenskabelige fag, som der undervises i på de sundhedsfaglige uddannelser. Bogen er målrettet udredning og behandling af smerter, som er en stor udfordring på tværs af mange forskellige diagnoser.Målet med denne bog er, at akupunktur på et velargumenteret grundlag kan komme de borgere og patienter til gode, som har brug for hjælp til smertelindring og bedring af deres funktionsproblemer.Bogen er skrevet til både den kommende og den erfarne kliniker, som ønsker at lære at anvende akupunktur og få inspiration til klinisk kompetenceudvikling.

 • af Helene Bovin
  227,95 kr.

  En fødsel er et af højdepunkterne i livet sammen som par – men hvordan kan du som mand bedst muligt være til stede og støtte din kvinde i processen? Og hvad er det egentlig, der foregår? Hvilke faser består en fødsel af, og hvad betyder de mange fagudtryk, læger og jordemødre bruger? Alt det får du besked om i denne bog. Den er skrevet af en erfaren jordemor, der i et ligefremt og letforståeligt sprog gennemgår fødslen fra A til Z. Du lærer alt om hormoner, om smerter og smertelindring, om komplikationer, og om det udstyr og de redskaber, du ser på fødegangen. Du kan også læse korte beretninger om, hvordan andre mænd har oplevet fødslens forskellige faser. Når du har læst denne bog, ved du kort sagt, hvordan du som mand bedst kan blive en aktiv og givende part af fødslen, så den bliver en fælles oplevelse, der styrker jeres parforhold.Helene Bovin er uddannet jordemoder, sundhedsantropolog og psykoterapeut. Hun har arbejdet på føde-, barsels og svangreafdelinger på både små og store fødesteder, og hun har i en årrække haft egen klinik i Aarhus. Senest har hun specialiseret sig i arbejdet med sårbare familier. I dag er hun selvstændig jordemoder.

 • af Christoph C. Lees
  1.328,95 - 1.356,95 kr.

 • af James Owen (University of Leeds) Drife
  401,95 - 791,95 kr.

 • af Michaela Liedler
  257,95 kr.

  In diesem Ratgeber erhalten Sie umfassende Einblicke im Umgang mit Narben bei Beschwerden nach einer Operation im Bauchraum und deren Auswirkungen auf den restlichen Körper. Sie lernen praktische Techniken zur Selbsthilfe, die Ihnen schnell und effektiv Linderung verschaffen. Gleichzeitig erfahren Sie, den Schmerz als eine Art der Kommunikation Ihres Körpers zu verstehen und wie Sie mit akuten und langanhaltenden Schmerzen umgehen können. Aus dem Inhalt: Fachwissen über die Funktionsweise und Funktionsstörungen des Körpers, Verklebungen von Faszien im Gewebe und Verwachsungen im Bauchraum, Indikationen und Kontraindikationen für die Behandlung der Narbe, Eigenübungen für jedes Stadium der Wundheilung, Alltagsbewegungen und Schlafpositionen, Fragen und Antworten aus dem Alltag mit Narben, Plus: Videos mit Übungsanleitungen via Springer Nature More Media-App

 • af Rita Santos-Rocha
  899,95 - 1.273,95 kr.

  This is the second edition of a well-received, practice oriented, multidisciplinary book filling the gap between evidence-based knowledge on the benefits of physical activity and exercise during pregnancy and postpartum and the implementation of exercise programs and related health promotion measures in pregnant women.Readers will find up-to-date evidence on the psychological, social, physiological, body composition, musculoskeletal, and biomechanical changes that occur during pregnancy and their implications for physical activity and exercise. Further, the authors equip the reader with the latest guidelines and detailed description of exercise testing, prescription, selection and adaptation for pregnant and postpartum women, including those with clinical conditions.This new edition has been thoroughly updated, and includes additional chapters focused on the pedagogical intervention in pre and postnatal exercise programs, exercise prescription and adaptation during postpartum and diet recommendations for the pregnant exerciser and athlete.  Written by recognized experts in the field, the book aims to allay undue fears regarding the consequences of exercising during pregnancy. Moreover, it provides medical, sports, and fitness professionals both with the knowledge and the practical expertise needed to offer an optimal guidance on exercising to pregnant exercisers and athletes. 

 • af Smaranda Belciug
  1.950,95 - 1.962,95 kr.

  This book aims to provide a refreshing, friendly and exciting manner artificial intelligence (AI) theoretical concepts and practical methods applied in obstetrics and gynaecology. The book follows the nine and a half months journey from preconception till birth alongside with AI. It discusses topics such as the poignant role of AI in improving the change of women getting pregnant; AI methods for detecting congenital anomalies in first and second trimester foetal sonography; how AI aids physicians in determining what type of birth should be deployed (vaginal versus caesarean); how AI can predict pre-eclampsia, preterm birth, mortality, birth weight, miscarriage, postpartum depression, etc. Additionally, it provides information on AI used for perinatal depression, for the evaluation of the relationship between pollutants and pregnancy outcome and even how AI tools can improve physician training in labour and delivery. The book is designed for bioinformaticians, obstetric and gynaecology researchers and physicians, and all those who wish to learn how to explore, analyse, find novel potential solutions for the challenging domains: obstetrics and gynaecology. Likewise, this book will be useful for application engineers who wish to use AI paradigms in areas such as engineering and science too.

 • af Claire Feeley
  609,95 kr.

  This book about the art, craft and science of expert midwifery care, while focusing on ¿alternative physiological births¿ that are those ¿outside¿ of guidelines, the contents can be applied to any birthing choices. Drawing upon the findings of a PhD that captured the experiences of midwives who proactively supported alternative physiological births while working in the National Health Service, their practice was conceptualised as ¿skilled heartfelt practice¿. Skilled heartfelt practice denotes the interrelationship between midwives¿ attitudes and beliefs in support of women¿s choices, their values of cultivating meaningful relationships, and their expert practical clinical skills. It is these qualities combined that give rise to what is called ¿full-scope midwifery¿ as defined by the Lancet Midwifery Series. This book illuminates why and how these midwives facilitated safe, relational care. Using a combination of emotional intelligence skills and clinical expertise while centring women¿s bodily autonomy, they ensured safe care was provided within a holistic framework. Moreover, this book offers insights for midwives to move beyond ¿rule-based¿ practice, where the benefits of expert practice are illuminated. Midwives facilitating ¿alternative¿ physiological births epitomise evidence-based practice, which centres the woman or birthing person as the expert in their life, and the midwife meets them where they are with expert skills to support them. But what does this look like in clinical practice, particularly for those employed by institutions, those ¿working within the system¿ who have constraints that private or self-employed midwives don¿t have? How does a midwife cultivate those skills within a culture and climate that devalues both relationships, midwives and women¿s autonomy? This book aims to provide a roadmap for those seeking to cultivate these skills. The core focus will be the midwife-mother relationship from the perspectives of the midwives, rather than the midwives wider working relationships or workplace contexts. This is purposeful so to offer a deep dive into the nuanced and varied ways of delivering this type of care. However, the realities of practice are also firmly embedded with the book, tensions will be explored, limitations acknowledged.

 • af Chinmayee Ratha
  899,95 - 1.273,95 kr.

   This book provides an overview of Fetal Medicine practice focusing on various aspects of fetal health such as screening for fetal aneuploidies and imaging for fetal anomalies, their basic management and technological breakthroughs.Although the field of Fetal Medicine is very wide, this book has condensed the important issues and is written in an "e; easy to read"e; format to simplify concepts for the readers. Fetal Medicine has emerged as a separate specialization and has an interdisciplinary appeal for clinicians. With the advent of knowledge and awareness in this field there are emerging challenges in counseling patients regarding available options. This book aims to be a ready reference for clinicians in Obstetrics and Radiology who encounter patients with fetal anomalies, growth disorders, multiple pregnancies and genetic /chromosomal problems. This is a highly informative and carefully presented book providing insights for clinicians with an interest in Fetal Medicine

 • af Kathleen Kendall-Tackett
  451,95 kr.

  Depression in New Mothers, Volume 1: Causes, Consequences, and Risk Factors provides a comprehensive, evidence-based approach to understanding symptoms and risk factors of depression, anxiety, and PTSD in perinatal women.

 • af Laura Briggs Drew
  691,95 - 987,95 kr.

 • af Mary Ellen (Western Connecticut State University Doherty
  447,95 - 1.760,95 kr.

 • af Kathleen M. Heide
  2.787,95 kr.

  The Routledge International Handbook of Juvenile Homicide is the definitive work on juvenile homicide. This volume provides an up-to-date, comprehensive, and in-depth exploration of what is known about juveniles involved in murder.

 • af Cecilia Tomori
  648,95 kr.

  This book is a comprehensive overview of the topics, approaches, and trajectories in the anthropological study of human reproduction.

 • af Hiroaki Shibahara
  858,95 kr.

  This book describes the biology, diagnosis, treatment and the latest research on anti-sperm antibody (ASA) and anti-zona pellucida antibody (AZPA) produced in some infertile patients. It summarizes ASA in both men and women, and presents new research to serve as a guideline for medical treatment, which currently varies considerably. It also discusses the recently identified target antigens of these antibodies, and the latest immunocontraceptive development projects. The book features chapters on AZPA explaining the biological structure and function of the zona pellucida, and describing the abnormality and the antibody. It also provides insights into their evolution, presenting the differences in taxonomy, mammalian physiological functions and the morphologically and immunologically unique human zona pellucida. Gamete Immunology is a valuable resource for researchers, and postdocs who are curious about new research on ASA and AZPA. It offers clinicians and embryologists who are interested in gamete immunology diverse perspectives as well as the basis for new ideas to treat the antibodies and develop contraceptive vaccinogens.

 • af Jean Rankin
  467,95 kr.

  With its straightforward writing style and extraordinary breadth of content, Physiology in Childbearing is an ideal textbook for students of midwifery wanting to master the physiology of pregnancy, childbirth, the neonate and breastfeeding. This popular book has been fully updated to incorporate new knowledge and guidelines, and has a stronger focus on diversity. It covers basic biochemistry, cellular biology, genetics and fertility, as well as embryology and fetal growth, the physiology of pregnancy, and complications of labour. It then goes on to examine the neonate, infant feeding and bio-behavioural aspects of parenting. The complexities of this fundamental topic area are explained with boxes of key points, full colour diagrams and images, and tips on applying content to practice, making this book a must-have for students and practising midwives alike. Covers everything midwives need to know about physiology - comprehensive content suitable for both training and practising midwives Easy to read with straightforward language - ideal for students to master difficult concepts Clear, full-colour diagrams and images bring theory to life Demystifies basic biochemistry, cellular biology and genetics for those who have no prior knowledge of these subject areas Evidence-based approach to improve safety and quality of care for mothers and babies, both in the developed world and those countries where the provision of adequate care remains limited Helps the reader apply theory to practice, including how to recognise pathology and help prevent morbidity and mortality 'Main Points' boxes and online question bank with downloadable image collection to support learning Full colour artwork program Expanded information and clinical application boxes covering the diverse populations and cultures using maternity care The RCOG PROMPT manual, current NMC and NICE guidelines integrated throughout Key issues highlighted the current MBRRACE report are emphasised Self-assessment multiple choice question bank on Evolve platform

 • af Julio Gimenez
  181,95 - 282,95 kr.

  Combining a theoretical approach with practical activities, this book is invaluable for nursing and midwifery students and will help them to master the basics of writing at university. It equips students with the skills needed to examine cognitive processes such as reflection and critical thinking and includes essential information on referencing correctly and avoiding plagiarism. Going beyond the traditional essay, it provides support and guidance on producing care critiques, action plans, portfolios and journal article reviews alongside complex argumentative writing and undergraduate dissertation proposals. Written in an engaging and accessible style, this is a comprehensive writing toolkit for students of nursing, midwifery, health and social care. Suitable for students of all levels, it is ideal for use in class or for independent study.

 • af Benjamin Greenberg
  899,95 - 1.273,95 kr.

  Disorders of the spinal cord are diverse and potentially devastating. They can present as acute, subacute and chronic disorders causing a variety of symptoms. Patients can present to pediatricians, internists, OBGYNs, emergency room physicians and neurologists requiring a diversity of clinicians to be familiar with the signs, symptoms, recommended testing and treatment options.  This book comprehensively addresses myelopathies, the broad spectrum of potential pathologies. Chapters cover approaches to acute, subacute and chronic myelopathies; individual myelopathic disorders; the pathobiology, epidemiology, signs, and symptoms of the disorder; diagnostic approach, and therapeutic options.  This comprehensive review is beneficial to any clinician, with special emphasis for neurologists, neurosurgeons, neuroradiologists and physiatrists. 

 • af Joseph Truglio
  1.099,95 - 1.190,95 kr.

  This book is a point-of-care resource for effective sexual and reproductive healthcare for patients of all ages, sexual orientations, gender identities and medical backgrounds in the primary care setting. This useful guide is divided into three parts, and other than part three, which deals exclusively with transgender and gender diverse patients, all content will relate to patients of all gender identities.   Part one presents sexual and reproductive health (SRH) using a lifespan approach, including chapters on pediatrics, adolescents and young adults, adults, and older adult patients. Part two presents an approach to common SRH issues that span multiple age groups, including contraception and family planning, sexually transmitted infections and cancer screenings as well as sexual and reproductive health in the setting of common medical conditions.  Part three is dedicated to sexual and reproductive health for transgender and gender non-binary patients, including psychosocial, medical, surgical and legal aspects of health.   This book provides primary care clinicians with a framework for providing effective sexual and reproductive healthcare to patients of all ages, sexual orientations and gender identities in a way that is inclusive, focuses on health, and addresses the needs unique to specific populations.

 • af Fereidoun Azizi
  899,95 - 1.273,95 kr.

  This book provides a comprehensive overview of various thyroid disorders in pregnancy. Merging clinical evidence with their own professional experience, international experts in the field report on novel research and share insights on a broad range of topics, from addressing the normal physiology of the thyroid in pregnancy, to the safe treatment of disorders during pregnancy.Given its scope, the book is chiefly intended for internists, obstetricians, gynecologists, endocrinologists and related sub-specialists; however, it will also benefit general physicians.

 • af Antonio Malvasi, Gilda Cinnella & Renata Beck
  2.607,95 kr.

  In this book the use of hybrid simulation in delivery room emergencies is described and shown. The use of a patient actor combined with a task trainer within the same session substantially improve the training for practical management of intrapartum emergencies in real life, reducing the risk of failure of operative vaginal delivery and of related adverse events, including perinatal or maternal complications. Furthermore, simulation with high reality computerized mannequin and scenography of emergency situation can improve technical and manual skills of the participants.For this book and the related videos, a new generation of mannequins suitable for both clinical manoeuvres and ultrasound examination is used to simulate all clinical scenarios of emergency that can happen in the delivery room for both the mother and the child.This unique book is a useful tool for medical students, residents, practicing pediatricians, anesthetists, obstetricians and all health care professionals working in the delivery room in their ability to deal with critical and emergency situations with safety and good medical practice.

 • af Nadia von Benzon
  466,95 kr.

  This book shines a light on the way in which risk ¿ in and beyond childbirth ¿ is highly contextual, and the way in which risk-management strategies can be understood as socially and materially constructed.

 • af Bente Bassett, Jette Ammentorp, Marianne Engelbrecht Lau & mfl.
  307,95 kr.

  Hvordan kan sundhedsprofessionelle planlægge og udføre forskellige typer af patientsamtaler i dagligdagen? Med afsæt i cases får du præsenteret de kommunikative udfordringer, man typisk oplever i mødet med patienter og pårørende. Desuden får du mange konkrete bud på, hvordan man som sundhedsprofessionel kan forbedre sin egen praksis.Den henvender sig til alle fagpersoner, der fører samtaler i sundhedsvæsenet. Den kan bruges til efter- og videreuddannelse, og den er velegnet som lærebog på medicinstudiet, på de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser og på de erhvervsfaglige sundhedsuddannelser. Bogen kan bruges som opslagsbog, og samlet giver den et godt overblik over de mest relevante færdigheder, man har brug for, når man skal kommunikere professionelt med patienter og pårørende.I bogens kapitler er der gennemgående fokus på færdigheder. Først beskrives Calgary-Cambridge-Guiden, som udgør bogens videnskabelige grundlag. Herefter følger kapitler om forskellige typer af samtaler, der afspejler varierende kliniske situationer og patienttyper. De sidste kapitler beskriver, hvad man kan gøre for at opøve og træne praktiske kompetencer, og hvordan man kan arbejde med kollegial feedback. Det afsluttende kapitel redegør for bogens evidensgrundlag.

 • af Dimitrios G. Goulis
  1.203,95 - 1.694,95 kr.

  This book comprehensively discusses both gestational diabetes and diabetes that pre-exists pregnancy (type 1 or type 2), highlighting conditions and complications that are expected to occur during and after pregnancy. The book focuses on clinical problems encountered in everyday practice, but also covers topics that contribute to a better understanding of the clinical issues (genetics, epigenetics, pathophysiology).Written by leading experts in various disciplines, the chapters draw on the authors' experience to critically evaluate relevant data on diagnosing and treating the disease and provide guidance on the optimal approach in each specific situation as well as on how to decide between alternatives. A series of learning objectives, tables, figures, algorithms and illustrations increase the book's readability and help readers improve their understanding of the material. This book serves as a practical and useful tool for general obstetricians, fetal-maternal specialists, endocrinologists, diabetologists, neonatologists, midwives and for anyone involved in the management of pregnant women with this condition.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.