Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Da Ringen startede på 2. halvleg efter de gyldne år, var det blevet hverdag igen uden de store F1-stjerners aura. Men det betød ikke at spænding eller dramatik var forsvundet ud af billedet, for andre tog flot over og skabte åndeløs spænding og underholdning. I starten tryllebandt de danske kørere i seværdige kampe mod vore nordiske brødre, men snart efter dukkede udenlandske gæster igen op i felterne og skabte atter international atmosfære.Især til hovedløbene de traditionsrige Copenhagen Cup og Grand Prix stævner stillede igen flere af morgendagens stjerner op, som få år senere figurerede i toppen af sporten. De kom ikke bare fra Europa men også fra Australien, Sydafrika og USA. Navne som Peter Revson, Mike Spence, Frank Williams, Piers Courage og Chris Irwin samt ikke at forglemme Reine Wisell og Ronnie Peterson, der gjorde livet hårdt for vore egne talenter Ole Vejlund, Jan Heggov og Jørgen Ellekær.I modsætning til formelbilerne hvor kun få danske kørere kunne matche de udenlandske stjerner, så voksede standardbilerne i kvalitet og kvantitet over en bred front, så gæsterne her måtte kæmpe hårdt for at komme til tops blandt vore lokale matadorer som Jørgen Nielsen, Tom Belsø, Aage Buch-Larsen og Svend Engstrøm for ikke at forglemme alderspræsidenten Gunnar Henriksen, som fortsat var still going strong. Også i de mindre men lige så spændende klasser blev der udkæmpet dramatiske tvekampe mellem navne som Erik Høyer, Son Borch-Christensen og Peder Pedersen i forreste række, samt ikke at forglemme Arnold Larsen, Palle Ancher og Keld Hansen i de små øser. Foruden naturligvis de frygtløse på to hjul i stramt læder som Chris Fisker, Dan Jeppesen og Jørgen Nielsen.
Verdensmesteren Mads Pedersen fortæller ærligt og bramfrit om sine største sejre og mest smertelige nederlag og tager læseren med ind til cykelsportens inderste væsen.Cykelstjernen Mads Pedersen fik sin første mountainbike som otteårig, og hans kometagtige karriere nåede et foreløbigt højdepunkt, da han som den første danske cykelrytter nogensinde blev professionel verdensmester på landevej. Mads P, som de fleste kalder ham i dag, er kendt og elsket blandt cykelfans – ikke blot for sine resultater, men i høj grad også for sin bramfri tone og skarpe evne til at spotte anekdotisk materiale. Denne selvbiografi er rig på interessante og underholdende historier fra landevejen.Han tager os med helt ind i maskinrummet og fortæller om de mange måneders forberedelser til store løb, om monstertræningspas og endeløse tests af materiel, og om de tanker, der farer gennem hovedet i finalerne i monumenter som Flandern Rundt og VM. Han beretter om sine største sejre, men taler også åbent om svære tider og smertelige nederlag som fx et dramatisk styrt under Paris-Roubaix, hvor han ellers var ved at køre sig i vinderposition, og endelig giver han sit åbenhjertige syn på ryttere som Kasper Asgreen, Michael Valgren, Magnus Cort, Søren Kragh, Matthieu van der Poel, Alberto Contador m.fl.Bogen er blevet til i et nært samarbejde med vennen Per Bausager, som selv er tidligere professionel cykelrytter og kender vejen ind til cyklingens inderste væsen. Via lange samtaler med Mads P selv og netværket omkring ham (familie, ledere, trænere og konkurrenter) forsøger Per Bausager at nå frem til en forklaring på, hvad der har gjort Mads P til en så markant figur i cykelsporten.Mads P’s uforfærdede vilje til at fortælle hudløst ærligt om sine oplevelser er ikke hverdagskost i en tid, hvor sportsfolk optræder meget kontrolleret, og slet ikke for en ung stjerne med mange år foran sig. Men som han svarede, da Per Bausager på en cykeltur spurgte, om de skulle lave denne bog sammen: ”Ja, men kun hvis jeg kan fortælle præcis, hvordan jeg oplever tingene, og der ikke bliver censureret i det”.Sådan er det blevet.
I cykelsportens begyndelse, endnu før tv og radio transmitterede direkte fra helikoptere og motorcykler, blev de store løb præsenteret gennem litterære reportager i de europæiske dagblade. Denne tradition, som har formet cykelsportens mytiske univers, vækker Bastian Emil Goldschmidt til live i 32 reportager fra et mindeværdigt år på landevejene.Reportagerne er skrevet, mens dramaet udspiller sig omkring ham. Fra velodromen i Roubaix, på Flanderns brosten, mellem Lombardiets faldne blade, over San Sebastiáns mørkegrønne bjerge, forbi Den Lille Havfrue i kampen om den gule trøje og til verdensmesterskaberne i Australien.Tidens største stjerner – med van Aert, Vingegaard, Pogačar, Asgreen og Evenepoel forrest – indtager hovedrollerne, når Bastian Emil Goldschmidt med historisk overblik, poetisk nerve og nære relationer til cykelsportens aktører udfolder en verden af vilje i et moderne heltekvad.‘Verden af vilje’ er rigt illustreret med håndtegnede kort og ruteprofiler af illustrator Sine Jensen og med fotografier af Lasse Dearman og Betty Krag, der har været til stede i vejkanten før, under og efter løbene sammen med forfatteren.Bastian Emil Goldschmidt (f. 1992) er ekspert på Eurosport og skriver løbsreportager for Frihedsbrevet, som ‘Verden af vilje‘ bygger på. Han debuterede i 2021 med ‘Fremad’.
Ny bog om verdens største cykelløb fortalt af blandt andre Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Jesper Skibby og Brian Holm.I starten af juli 2022 vil hele nationen stå på den anden ende, når en af verdens allerstørste sportsbegivenheder, Tour de France, ruller forbi København, Roskilde, Nyborg, Vejle, Sønderborg og en række andre danske byer.I Tre uger i juli fortæller en stribe af Danmarks bedste cykelryttere gennem tiden om deres egne oplevelser i Touren. Vi er med hele vejen fra morgenbordet inden løbets første etape via bjergrige strabadser og brændende rivaliseringer til sejrspodiet i Paris. Der deles undervejs rundhåndet ud af indsigtsfulde anekdoter og farverige røverhistorier om sejre, skuffelser og slagsmål, der tilsammen giver læseren et unikt indblik i en Tour de France-rytters hverdag og særegne psyke. Bogens fokus er det franske etapeløb, men kommer omkring både colombianske gangstere, franske ikoner og ikke mindst nutidens store danske landevejsstjerner.Tre uger i juli er et festfyrværkeri af cykelhistorier og et underholdende portræt af en sportsbegivenhed, der er mere populær end nogensinde. Bogen er skrevet af journalist og forfatter Tonny Vorm i samarbejde med blandt andre: Bjarne Riis, Brian Holm, Per Bausager, Rolf Sørensen, Jesper Skibby, Jens Veggerby, Jesper Worre, Jørgen V. Pedersen, Kim Andersen, Jakob Piil og Matti Breschel.
Nils Mejlvang har dækket Tour de France mere indgående end nogen anden dansk fotograf, og i bogen Le Tour – Tour de France gennem tyve år fortalt i billeder kommer man med over legendariske bjerge som Mont Ventoux, Col du Tourmalet og Alpe d’Huez. Bjergtoppe, som Nils Mejlvang har besøgt oftere end de fleste cykelryttere. Man kommer også med i rytterbussen, i omklædningsrummet og helt tæt på de opløb, hvor en etape afgøres.En stor del af bogens billeder bliver kommenteret af både danske og internationale stjerneryttere, som fortæller historien bag de billeder, de selv optræder på – blandt andre Tadej Pogacar, Mark Cavendish, Bjarne Riis, Jonas Vingegaard, Rolf Sørensen, Andy Schleck, Brian Holm, Tony Martin, Chris Anker Sørensen, Tyler Hamilton, David Zabriskie og Michael RasmussenBogen består af et stort udvalg af den prisvindende fotografs ikoniske billeder – her foreviges nogle af de allerstørste øjeblikke i moderne tourhistorie. En del af materialet offentliggøres her for første gang. Bogen er fyldt med internationale ryttere, men vi får også historierne om vores egne tourstjerner – fra Bjarne Riis klædt i Dannebrog på Champs-Élysées til Jonas Vingegaard på toppen af Col du Portet.Bogen har forord af Jørgen Leth og efterord af Bjarne Riis.”Hele mit professionelle liv har jeg været sammen med dygtige fotografer. Filmfotografer og stillfotografer. Jeg ser med deres øjne. De indfanger de rigtige øjeblikke. Som ætses ind i hukommelsen. Sådan en fotograf er Nils Mejlvang.”Fra Jørgen Leths forord
Opfølgeren til den populære og anmelderroste "Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvere" (bl.a. ❤️❤️❤️❤️❤️ i Politiken)."En ren nydelse at læse [...] Medrivende og dramatisk skrevet på en måde, så man næsten føler, at man var der selv [...] en meget underholdende bog om de danske cykelstjerner gennem tiden." DBC Dansk Bibliotekscenter I den nye bog får vi ti medrivende fortællinger om en nogle af Danmarks største cykellegender. Læs bl.a. den hæsblæsende historie om Ole Ritters legendariske gennembrud i Giro d'Italia, om Mads P. vilde VM-sejr i Yorkshire og Jakob Fuglsangs nervepirrende drama i Ardennerne, da han vandt Liege-Bastogne Liege.Bogen indeholde også historier Rolf Sørensen, Amalie Dideriksen, Jesper Skibby, Jonas Vingegaard, Mikkel Honoré, Mogens Frey, Peder Pedersen og Charles Meyer. Alle fortalt med fantasi og farver i den rigt illustrerede cykelbog.
★★★★★ Jyllands-Posten - En inciterende skildringEn klassisk og en moderne skildring af cykelsportens overmenneskelige strabadser. Man tøver ikke med at kalde udgivelsen en klassiker på sit felt. Mikael JalvingForrygende læsning, WEEKENDAVISEN- Londres’ reportager – en af de centrale sokler i Tour de France-mytologien –er nu udkommet i dansk oversættelse. Og det er forrygende læsning. Aske MunckEt absolut must, INFORMATION- Reportagerne i Le Petit Parisien satte nye standarder for genren, akkurat som 1924-udgaven er skelsættende i tourhistorien. Tonny VormTour de France. 1924. 5.425 km. Frankrig rundt på støvede landeveje, bjergstier, drabelige nedkørsler og endeløse strækninger i hede, sne, regn og blæst. Fordelt på 15 vanvittige etaper. Hele turen dækket af én mand for dagbladet Le Petit Parisien i 12 nu legendariske reportager. For første gang samlet og udgivet på dansk. Albert Londres fulgte i kølvandet på "Landevejens galejslaver" i en sky af alkohol, kokain, søvnløshed, umenneskelige lidelser og rigide løbsregler, der tvang rytterne ud på det muliges overdrev. Den berømte betegnelse "Landevejens galejslaver" er født og en af urteksterne om Tour de France ser dagens lys.
The first English-language biography of Formula 1's hottest new talent, Dutchman Max Verstappen.
The first full biography of one of the most controversial champions of the Tour de France, Jan Ullrich.
LEWIS HAMILTONDAS SCHILLERNDE PORTRÄT DER FORMEL-1-LEGENDEDie Erfolge von Lewis Hamilton lassen sich nur in Superlativen messen!Er hat sich so viele WM-Titel wie Michael Schumacher erkämpft und die meisten Grand-Prix-Siege der Geschichte eingefahren. Mit gerade einmal 23 Jahren gewann er bereits den ersten Weltmeistertitel. Durch seinen riskanten und gleichzeitig überlegenen Fahrstil lockt er bei Formel-1-Übertragungen regelmäßig Millionen vor die Bildschirme, die gebannt seinen Manövern folgen.Doch wer ist Lewis Hamilton wirklich? Der bekannte englische Sportjournalist und Buchautor Frank Worrall zeichnet das packende Porträt eines faszinierenden Formel-1-Piloten, der zum großen Vorbild für unzählige Jugendliche wurde, da er in unerschütterlichem Glauben an sich selbst aus bescheidenen Verhältnissen zum Superstar aufstieg. Während er auf der Rennstrecke Runde um Runde in atemberaubendem Tempo zurücklegt, engagiert er sich privat bei Anti-Rassismus-Demonstrationen und im karitativen Bereich.Die spannende Biografie zeichnet ein differenziertes Bild Hamiltons sowohl auf wie neben der Strecke, punktet mit souveränem Fachwissen und lässt die Herzen der Formel-1-Fans höherschlagen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.