Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Rumfartsteknologi og luftfartsteknologi

Her finder du spændende bøger om Rumfartsteknologi og luftfartsteknologi. Nedenfor er et flot udvalg af over 287 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - På vingerne med danske jagerpiloter
  af Thomas Kristensen, Henning Kristensen & Svend Hjort
  310,95 kr.

  Siden 1980?erne har F-16 været rygraden i Flyvevåbnet som Danmarks kampfly i forbindelse med træning, patruljering og skarpe missioner i udlandet. Men hvordan er det egentlig at sidde i cockpittet, når tingene spidser til eller ikke helt går som planlagt?Det fortæller over 50 forskellige F16-piloter om i F-16 - PÅ VINGERNE MED DANSKE JAGERPILOTER, der både i tekst og foto dokumenterer deres oplevelser. Bogen giver et usædvanligt blik ind i en ellers lukket verden, er fyldt med dramatiske og fascinerende historier fra livet over skyerne og kommer også ind på de tanker, piloterne gør sig, når de deltager i krig.F-16 - PÅ VINGERNE MED DANSKE JAGERPILOTER tager læseren med på 40 års rejse fra de første flyvninger i USA over F-16?s ankomst til Danmark til missioner i Kosovo, Afghanistan, Libyen, Irak og Syrien.

 • - Flystyrt i Danmark 1939-45
  af Ole Steen Hansen
  273,95 kr.

  Der styrtede mere end 1000 flyvemaskiner ned i Danmark under Anden Verdenskrig, britiske, amerikanske, tyske – og en enkelt dansk. Her er historien om en række af de vigtigste krigen igennem.Ole Steen Hansen tager os med på farefulde minelægningsoperationer i lav højde over danske farvande. På nedkastningsoperationer til modstandsbevægelsen og med bombefly på vej til mål i Tyskland.Læseren får overblik over krigen i luften, er med når nedskudte flyvere forsøger at flygte, og møder også de barske konsekvenser af de mange styrt. Bogen er rigt illustreret med historiske billeder og med nutidige fotos af mindesmærker, krigsgrave og historiske fly, som stadig kan ses i luften eller på museer.

 • - Et liv på grænsen
  af Casper Børge Nielsen & Espen Uldal
  129,95 - 236,95 kr.

  SOM BARN DRØMTE CASPER BØRGE NIELSEN om at blive pilot, og allerede som 17-årig gik han i gang med at tage et flycertifikat. Da han som ung mand så Top Gun, var han ikke det mindste i tvivl: han ville være jagerpilot. I dag er han Major i det danske flyvevåben og har status som en af verdens bedste testpiloter. Som jagerpilot går han under kaldenavnet ”PEL”, og som testpilot har han været med i allerforreste linje, når der skulle udvikles og testes fly til Flyvevåbnet. Som den eneste ikke-amerikanske testpilot deltog han i udviklingen af det mest avancerede jagerfly, der nogensinde er blevet bygget, det højteknologiske F-35. PEL’s fortælling er historien om en dreng, der igen og igen har udfordret sine egne dæmoner og sat sit liv på spil i en usædvanlig dramatisk karriere. Det er også historien om at leve i lange perioder under et konstant pres, som kun de færreste kan forestille sig. CASPER BØRGE NIELSEN er fra Esbjerg og har som en af de få i Danmark gennemført en uddannelse som Experimental Test Pilot. Han fik sin uddannelse i USA og har i mange år haft sin daglige gang blandt verdens bedste testpiloter. I perioden 2008-2017 deltog han som den eneste ikke-amerikanske testpilot i test og udvikling af F-35 Joint Strike Fighter-flyet, som skal afløse de danske F-16-jagere om få år. ESPEN ULDAL er skribent på Euroman samt Gastro, og skriver om livsstil, mad, politik og historie. Han har en fortid som fotograf og tekstforfatter, været sportskommentator på Viasat, redaktør på Golf Digest og skrevet for Børsen, Berlingske og Politiken.

 • af Thomas Djursing, Henrik Bendix & Andreas Mogensen
  100,95 - 124,95 kr.

  Andreas Mogensen skrev danmarkshistorie, da han 2. september 2015 blev sendt i rummet som første dansker nogensinde. I Min rejse til rummet fortæller Andreas om sin kamp for at blive astronaut, hvordan drømmen spirede som barn, og om hvordan han som ung og voksen konstant rettede uddannelse og jobs mod ét mål: at blive astronaut. Vi hører om de krævende test, som Andreas Mogensen og fem andre bestod blandt 10.000 ansøgere hos Den Europæiske Rumorganisation. Og han fortæller om den ekstreme astronauttræning, der bl.a. foregår dybt nede i mørke grotter i Italien, på havets bund i USA, i høje luftlag og i endeløse simuleringer i rumkapsler i Stjernebyen i Rusland. Ikke mindst fortæller Andreas Mogensen detaljeret om sin mission i rummet, om den højspændte raketafsendelse fra jorden, om at suse i en rumkapsel med 28.000 km. i timen, om tilkoblingen til Den Internationale Rumstation og den nervepirrende tur tilbage til Jorden. Og så fortæller han om livet på rumstationen: om den vigtige forskning og de mange forsøg, og om de komiske og udfordrende oplevelser ved at være vægtløs: at svæve gennem modulerne, spise, børste tænder, sove – helt almindelige hverdagsting, der kan drille, når intet er ”op” eller ”ned”. Andreas Mogensen tager i denne bog læseren med på en betagende rejse og ser frem mod nye missioner. En inspirerende fortælling om at nå sine mål og have hele verden – ja universet – som sin arbejdsplads.

 • - The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth
  af Avi Loeb
  141,95 - 234,95 kr.

 •  
  165,95 kr.

  Byg en raket er en stor flot box med en bog på 32 sider og 88 modeldele, så man kan bygge sin egen raket.Man behøver ikke lim og saks - raketdelene skubbes bare sammen, så har man en raket!I bogen kan man læse spændende oplysninger om rakettens opbygning, rakettens kredsløb omkring jorden og om astronauter.

 • - Bind 2
  af Ole Steen Hansen
  310,95 kr.

  Flyvningen er det 20. århundredes store eventyr, og Danmark har spillet en rolle i det. Ikke siden 30’erne er der kommet et samlet værk om dansk flyvning, hvilket ’Danmarks flyvehistorie’ retter op på i et gennemillustreret og lækkert trebindsværk. Danmarks flyvehistorie – De små fly er bind to.Ole Steen Hansen kender personligt de små flys Danmark og tegner et levende billede af piloterne og den passion, der driver dem. Mange af bogens flotte fotos er taget af forfatteren selv, når han har hængt ud ad åbne vinduer i små fly og fotograferet dem, der fløj tæt ved siden af.Historisk berettes om de små flys mangeartede anvendelse inden for fritidsflyvning, taxaflyvning, ambulanceflyvning, fotoflyvning og svæveflyvning mm. Og forfatteren tager os med på dramatisk forbryderjagt i åben dobbeltdækker, kighosteflyvninger med syge børn, dramatisk landbrugsflyvning en halv meter over kornet med 160km/t, kvindernes verdensmesterskab i svæveflyvning over den jyske hede, og omkring Roskilde-gruppen, der i hjemmebyggede fly med røg efter sig tegnede et hjerte på himlen over København for at hylde sundhedspersonalet under Coronakrisen. Bogen fortæller også om den vigtige danske flyproduktion omkring Anden Verdenskrig, om luftfotografering fra ballon over Tivoli i 1800-tallet og meget mere. Ole Steen Hansen (f. 1957) er forfatter, oversætter, fotograf, pilot og luftfartsjournalist. På baggrund af sit mangeårige virke blev han i 2019 tildelt Dansk Forfatterforenings faglitterære pris. Ole Steen Hansen har i mange år arbejdet med at fremme kendskabet til dansk flyvnings historie, når han i ord og billeder har skabt levende fortællinger med mennesket i centrum.

 • - Historien om de danske fly
  af Sven Wiggers-Jeppesen
  230,95 kr.

  FLYFABRIKKEN fortæller den enestående virksomhedshistorie om Skandinavisk Aero Industri og de KZ-fly, den fremstillede fra 1935 til 1963. Grundlæggerne Kramme og Zeuthen - deraf navnet KZ - var fremsynede teknikere og forretningsfolk, som så mulighederne for at producere flyvemaskiner i Danmark. Bogen præsenterer historien om det fantastiske forretningseventyr med alle dets succeser og genvordigheder, men også den mere tekniske side af produktionen og maskinerne. To piloter, som jævnligt flyver KZ-fly, fortæller om deres egenskaber og særheder og om sjove og interessante oplevelser med flyene. Der er endvidere lettilgængelige afsnit om flyteknik, aerodynamik og motortyper. Bogen, der viser et væld af spændende og tidstypiske flybilleder, henvender sig til flyfans i alle aldersgrupper.

 • af Oleg Ivanovich Zavalishin, Dmitry Alexandrovich Zatuchny & Yury Grigorievich Shatrakov
  825,95 kr.

  This book presents a technical solution to ensuring the noise immunity of navigation systems in civil aviation aircrafts at the stages of their terminal procedures. It highlights instrumental precision approaches to landing and landing in automatic mode using satellite and inertial radio navigation systems and ground-based augmentation used as the primary means, in accordance with the ICAO requirements. The book is intended for engineering and technical specialists engaged in the development, manufacture and operation of on-board radio electronic systems of aircrafts and ground-based radio engineering support for flights, as well as graduate students and senior students of radio engineering specialties. It is also useful for professionals whose activities are related to air traffic control.

 • af Thomas Kuhn & Werner Grimm
  494,95 kr.

  Das Buch bietet eine Einführung in die wichtigsten Methoden der Flugkörperlenkung. Im Rahmen eines historischen Abrisses wird die Frage geklärt, was überhaupt unter einem Lenkflugkörper zu verstehen ist. Es folgen Grundbegriffe und Definitionen wie z.B. die der erforderlichen Koordinatensysteme. Die Einbettung des Systems Lenkung in das Gesamtsystem Flugkörper wird beschrieben. Die wichtigsten Lenkverfahren sind die Proportionalnavigation, die Zieldeckungslenkung und die Raketenlenkung auf der Basis des Required-Velocity-Konzeptes. Jedem der drei Verfahren ist jeweils ein Kapitel gewidmet. Unter der Überschrift "Realisierungsaspekte" geht es um die praktische Umsetzung der Lenkverfahren. Auf oberster Ebene bewerkstelligt die Missionssteuerung das Umschalten in die verschiedenen Phasen der Flugbahn. Zur Auswertung eines Lenkgesetzes muss die Relativgeometrie Flugkörper / Ziel erfasst bzw. geschätzt werden. Dazu gibt es verschiedene Suchkopftechnologien bzw. Schätzverfahren (Kalman-Filter). Fast alle beschriebenen Methoden werden mit Simulationsergebnissen mit einem einfachen Flugkörpermodell veranschaulicht.

 • af Erik Seedhouse
  274,95 kr.

  Learn about commercial spaceflight¿s most successful startup in this fully updated book, which follows the extraordinary feats of engineering and human achievement that have placed SpaceX at the forefront of the launch industry and positioned it as the most likely candidate for transporting humans to Mars.This second edition emphasizes SpaceX's much-hyped manned mission to the Red Planet. With a plethora of new material gathered from 2013 to the present, the text offers the most up-to-date portrait of the maverick band of scientists and engineers producing some of the most spectacular aviation triumphs of the 21st century. Topics covered in this book include: all CRS flights, the challenges of developing retro-propulsion, and the pathway towards realizing the Falcon Heavy and BFR. In addition, the chapters describe SpaceX¿s emphasis on simplicity, low-cost, and reliability, and the methods the company employs to reduce its costs while speeding up decision-making and delivery. Detailing the Falcon 1, Falcon 9 and Falcon Heavy launch vehicles, the book shows how SpaceX is able to offer a full spectrum of light, medium, and heavy lift launch capabilities to its customers and how it is able to deliver spacecraft into any inclination and altitude, from low Earth orbit to geosynchronous orbit to planetary missions. This book is the perfect go-to guide on SpaceX for anybody working or interested in the commercial space arena.

 • af Jean Albert Kéchichian
  1.100,95 kr.

  This book provides a comprehensive analysis of time-fixed terminal rendezvous around the Earth using chemical propulsion.The book has two main objectives. The first is to derive the mathematics of relative motion in near-circular orbit when subjected to perturbations emanating from the oblateness of the Earth, third-body gravity, and atmospheric drag. The mathematics are suitable for quick trajectory prediction and the creation of computer codes and efficient software to solve impulsive maneuvers and fly rendezvous missions.The second objective of this book is to show how the relative motion theory is applied to the exact precision-integrated, long-duration, time-fixed terminal rendezvous problem around the oblate Earth for the general elliptic orbit case.The contents are both theoretical and applied, with long-lasting value for aerospace engineers, trajectory designers, professors of orbital mechanics, and students at the graduate level and above.

 • af Gullapalli Sivaramakrishna
  1.728,95 kr.

  This book presents the select proceedings of the 3rd National Aerospace Propulsion Conference (NAPC 2020). It discusses the recent trends in the area of aerospace propulsion technologies covering both air-breathing and non-air-breathing propulsion. The topics covered include state-of-the-art design, analysis and developmental testing of gas turbine engine modules and sub-systems like compressor, combustor, turbine and alternator; advances in spray injection and atomization; aspects of combustion pertinent to all types of propulsion systems and nuances of space, missile and alternative propulsion systems. The book will be a valuable reference for beginners, researchers and professionals interested in aerospace propulsion and allied fields.

 • af Xue-Ren Wu
  1.651,95 kr.

  This book provides a systematic and standardized approach based on the authors' over 30 years of research experience with weight function methods, as well as the relevant literature. Fracture mechanics has become an indispensable tool for the design and safe operation of damage-tolerant structures in many important technical areas. The stress intensity factor-the characterizing parameter of the crack tip field-is the foundation of fracture mechanics analysis. The weight function method is a powerful technique for determining stress intensity factors and crack opening displacements for complex load conditions, with remarkable computational efficiency and high accuracy.The book presents the theoretical background of the weight function methods, together with a wealth of analytical weight functions and stress intensity factors for two- and three-dimensional crack geometries; many of these have been incorporated into national, international standards and industrial codes of practice. The accuracy of the results is rigorously verified, and various sample applications are provided. Accordingly, the book offers an ideal reference source for graduate students, researchers, and engineers whose work involves fracture and fatigue of materials and structures, who need not only stress intensity factors themselves but also efficient and reliable tools for obtaining them.

 • af Zhongliang Jing
  1.983,95 kr.

  The book collects selected papers presented at the 5th International Conference on Aerospace System Science and Engineering (ICASSE 2021), organized by Shanghai Jiao Tong University, China, hosted by Moscow Aviation Institute, Russia. It provides a forum for experts in aeronautics and astronautics to share new ideas and findings. ICASSE conference has been organized annually since 2017 and host in Shanghai, Moscow, and Toronto in turn, where the three regional editors of journal Aerospace Systems are located.This book presents high-quality contributions in the subject area of Aerospace System Science and Engineering, including topics such as: Trans-space vehicle systems design and integration, Air vehicle systems, Space vehicle systems, Near-space vehicle systems, Opto-electronic system, Aerospace robotics and unmanned system, Aerospace robotics and unmanned system, Communication, navigation and surveillance, Dynamics and control, Intelligent sensing and Information fusion, Aerodynamics and aircraft design, Aerospace propulsion, Avionics system, Air traffic management, Earth observation, Deep space exploration, Bionic micro-aircraft/spacecraft.

 • - Scientific Papers of Yanzhong Zhang
  af Yanzhong Zhang
  1.558,95 kr.

  The book is a collection of academician Yanzhong Zhang's research papers published in English. It represents the development of aerospace systems engineering and information technology in China over the past 4 decades. Regarded as the crucial reference materials of related disciplines, it falls into three categories, namely, information technique, aeronautical engineering strategy issue of development, as well as PhD thesis.

 • af Chad Walber
  1.898,95 kr.

  Sensors and Instrumentation, Aircraft/Aerospace and Energy Harvesting, Volume 7:  Proceedings of the 40th IMAC, A Conference and Exposition on Structural Dynamics, 2020, the seventh volume of nine from the Conference brings together contributions to this important area of research and engineering. The collection presents early findings and case studies on fundamental and applied aspects of Shock & Vibration, Aircraft/Aerospace, Energy Harvesting & Dynamic Environments Testing including papers on:Alternative Sensing & AcquisitionActive ControlsInstrumentationAircraft/Aerospace & Aerospace Testing Techniques Energy Harvesting

 • af Jiazhong Zhang
  1.387,95 kr.

  This contributed volume presents recent developments in nonlinear dynamics applied to engineering. Specifically, the authors address stability and bifurcation in large-scale, complex rotor dynamic systems; periodic motions and their bifurcations in nonlinear circuit systems, fault diagnosis of complex engineering systems with nonlinear approaches, singularities in fluid-machinery and bifurcation analysis, nonlinear behaviors in rotor dynamic system with multi-mistuned blades, mode localization induced by mistuning in impellers with periodical and cyclic symmetry, and nonlinear behaviors in fluid-structure interaction and their control. These new results will maximize reader understand on the recent progress in nonlinear dynamics applied to large-scale, engineering systems in general and nonlinear rotors and impellers in particular.

 • af Florian Sellmaier
  1.541,95 kr.

  This book describes the basic concepts of spacecraft operations for both manned and unmanned missions. The first part of the book provides a brief overview of the space segment. The next four parts deal with the classic areas of space flight operations: mission operations, communications and infrastructure, the flight dynamics system, and the mission planning system. This is followed by a part describing the operational tasks of the various subsystems of a classical satellite in Earth orbit. The last part describes the special requirements of other mission types due to the presence of astronauts, the approach of a satellite to another target satellite, or leaving Earth orbit in interplanetary missions and landing on other planets and moons.The 2nd edition is published seven years after the first edition. It contains four new chapters on flight procedures, the human factors, ground station operation, and software and systems. In addition, several chapters have been extensively expanded. The entire book has been brought up to date and the language has been revised.This book is based on the "e;Spacecraft Operations Course"e; held at the German Space Operations Center. However, the target audience of this book is not only the participants of the course, but also students of technical and scientific courses, as well as technically interested people who want to gain a deeper understanding of spacecraft operations.

 • af Kyle Schmidt
  776,95 kr.

  Landing gear provides an intriguing and compelling challenge, combining many fields of science and engineering. Designed to guide the interested reader through the fundamentals aircraft wheel, brake and brake control design system, this book presents a specific element of landing gear design in an accessible way. The authors two volume treatise, The Design of Aircraft Landing, was the inspiration for this book. The Design of Aircraft Landing is a landmark work for the industry and utilizes over 1,000 pages to present a complete, in-depth study of each component that must considered when designing an aircrafts landing gear. While recognizing that not everyone may need the entire treatise, Aircraft Wheels, Brakes, and Brake Controls: Key Principles for Landing Gear Design is one of three quick reference guides focusing on one key element of aircraft design and landing gear design. This volume features an overview of brakes, aircraft deceleration, brake sizing, brake design, braking accessories, wheels, brake control as well as brake issues and concerns. R. Kyle Schmidt has over 25 years experience across three countries and has held a variety of variety of engineering roles relating to the development of new landing gears and the sustainment of existing landing gears in service.

 • af Kyle Schmidt
  776,95 kr.

  Landing gear provides an intriguing and compelling challenge, combining many fields of science and engineering. Designed to guide the interested reader through the key principles of aircraft compatibility with the ground and ground infrastructure (airfields, heliports, etc.), this book presents a specific element of landing gear design in an accessible way. The authors two volume treatise, The Design of Aircraft Landing, was the inspiration for this book. The Design of Aircraft Landing is a landmark work for the industry and utilizes over 1,000 pages to present a complete, in-depth study of each component that must considered when designing an aircrafts landing gear. While recognizing that not everyone may need the entire treatise, Airfield Compatibility: Key Principles for Landing Gear Design is one of three quick reference guides focusing on one key element of aircraft design and landing gear design. This volume centers on how to ensure that the aircraft is compatible with the ground surfaces that it will encounter in use. R. Kyle Schmidt has over 25 years experience across three countries and has held a variety of variety of engineering roles relating to the development of new landing gears and the sustainment of existing landing gears in service.

 • af Kyle Schmidt
  776,95 kr.

  Landing gear provides an intriguing and compelling challenge, combining many fields of science and engineering. Designed to guide the interested reader through aircraft tire design, selection, and integration to the aircraft landing gear, this book presents a specific element of landing gear design in an accessible way. The authors two volume treatise, The Design of Aircraft Landing, was the inspiration for this book. The Design of Aircraft Landing is a landmark work for the industry and utilizes over 1,000 pages to present a complete, in-depth study of each component that must considered when designing an aircrafts landing gear. While recognizing that not everyone may need the entire treatise, Aircraft Tires: Key Principles for Landing Gear Design is one of three quick reference guides focusing on one key element of aircraft design and landing gear design. This volume features tire construction and terminology, mechanics of pneumatic tires, tire performance and modeling as well reviewing undesirable tire behavior. R. Kyle Schmidt has over 25 years experience across three countries and has held a variety of variety of engineering roles relating to the development of new landing gears and the sustainment of existing landing gears in service.

 • af Dora Musielak
  1.353,95 kr.

  Scramjet Propulsion Explore the cutting edge of HAP technologies with this comprehensive resource from an international leader in her field Scramjet Propulsion: A Practical Introduction delivers a comprehensive treatment of hypersonic air breathing propulsion and its applications. The book covers the most up-to-date hypersonic technologies, like endothermic fuels, fuel injection and flameholding systems, high temperature materials, and TPS, and offers technological overviews of hypersonic flight platforms like the X-43A, X-51A, and HiFIRE. It is organized around easy-to-understand explanations of technical challenges and provides extensive references for the information contained within. The highly accomplished author provides readers with a fulsome description of the theoretical underpinnings of hypersonic technologies, as well as critical design and technology issues affecting hypersonic air breathing propulsion technologies. The book s combination of introductory theory and advanced instruction about individual hypersonic engine components is ideal for students and practitioners in fields as diverse as hypersonic vehicle and propulsion development for missile defense technologies, launch aerospaceplanes, and civilian transports. Over 250 illustrations and tables round out the material. Readers will also learn from: A thorough introduction to hypersonic flight, hypersonic vehicle concepts, and a review of fundamental principles in hypersonic air breathing propulsion Explorations of the aerothermodynamics of scramjet engines and the design of scramjet components, as well as hypersonic air breathing propulsion combustors and fuels Analyses of dual-mode combustion phenomena, materials structures, and thermal management in hypersonic vehicles, and combined cycle propulsion An examination of CFD analysis, ground and flight testing, and simulation Perfect for researchers and graduate students in aerospace engineering, Scramjet Propulsion: A Practical Introduction is also an indispensable addition to the libraries of engineers working on hypersonic vehicle development seeking a state-of-the-art resource in one of the most potentially disruptive areas of aerospace research today.

 • af Joseph T. C. Liu
  207,95 kr.

  Gas-particle flows became relevant in Aerospace Engineering owing to small solid particle additives to alleviate acoustical instabilities in solid propellant rocket motors, thereby motivating the study of a variety of nonlinear and linear waves. Emphasis is placed on fundamental aspects of the relaxation nature of the flow processes.

 • af Pradip K. Saha
  525,95 kr.

  Manufacturing processes for aircraft components include broad activities consisting of multiple materials processing technologies. This book focuses on presenting manufacturing process technologies exclusively for fabricating major aircraft components. Topics covered in a total of twenty chapters are presented with a balanced perspective on the

 • af Jr. Emrich
  1.502,95 kr.

 • af Rob Coppinger
  148,95 kr.

 • af Ji Wu
  748,95 - 1.100,95 kr.

 • af Diane Vaughan
  268,95 - 300,95 kr.

 • af Matthew S. Allen, Dan Roettgen & Walter D'Ambrogio
  1.898,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.