Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bæredygtigt landbrug

Her finder du spændende bøger om Bæredygtigt landbrug. Nedenfor er et flot udvalg af over 237 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Sundt og klimavenligt kød - en guide til selvforsyning
  af Tine Kortenbach
  252,95 kr.

  Find din indre bonderøv frem og bliv en pioner indenfor moderne madkultur. Du behøver ikke eje en bondegård for at holde spisekaniner. En have eller en altan er rigelig med plads til at forsyne dig og din familie med sundt, klimavenligt og velsmagende kaninkød. Du vil hurtigt opdage, at din fascination af disse dejlige dyr vil smitte af på dine børn og dine omgivelser. Især hvis du involverer dem og gør det til en hyggelig proces at finde frem til jeres første avlsdyr, bygge burene og passe dyrene i det daglige. Det er en beskæftigelse, der vil bringe jer i tættere kontakt med naturen og give jer et ansvar for, hvordan dyrene har det, inden de havner på middagsbordet. Denne bog guider dig trygt og sikkert i mål som Urban Farmer. 12 gode grunde til at holde kaninValg af raceByg et bur Den daglige pasningSlagtningKaninkød på menuenRigt illustreret med flotte billeder fra hverdagen i kaningården og detaljerede illustrationer af en række vilde urter og foderplanter. Om forfatteren:TINE KORTENBACH er agronom og journalist. Hun er vokset op med duften af kaninstald og er selv blevet en erfaren og passioneret avler. Tine Kortenbach skriver enkelt, ærligt og sobert om såvel udfordringen som glæden ved at være selvforsynende med spisekaniner.

 • - En fortælling fra de engelske bjerge
  af James Rebanks
  198,94 kr.

  Nogle mennesker har frihed til at vælge deres egen vej i livet. Det gjaldt ikke for James Rebanks. Han er fåreopdrætter på en gård i Lake District i England, der har været i familiens eje i mere end seks århundreder. James Rebanks bog, The Shepherd’s Life: A Tale of the Lake District, er allerede en stor succes hos både anmeldere og læsere. Hans skildringer af livet som fårebonde er både engagerende, rørende og ærlige. I en stemningsmættet tekst guider Rebanks os gennem et får-år. Bogen er en unik fortælling om livet på landet – et liv, som er fjernt for de fleste af os. Det er en historie om Rebanks arbejdsliv og menneskene omkring ham, hans barndom, hans forældre og bedsteforældre. Det er historien om at være vedholdende på trods af et vanskeligt erhverv, og den er fortalt med stor kærlighed til naturen. For Rebanks og hans familie danner vejret og årstiderne de altafgørende rammer om livet. Om sommeren er fårene på bjerget og høet i laden, om efteråret går man på markedet og bringer nye dyr til besætningen, om vinteren skal dyrene holdes i live, og med foråret kommer nye lam.

 • af George Monbiot
  107,95 kr.

  Regenesis is a captivating book penned by the acclaimed author, George Monbiot. Published in 2023 by Penguin Books Ltd (UK), this masterpiece is a must-read for those who are intrigued by innovative thoughts and ideas. The genre of the book is not specifically mentioned, but Monbiot's works usually revolve around environmental and political themes. Regenesis, like his other works, is likely to challenge your perspectives and provoke thought. It's a book that promises to take you on a journey, exploring new dimensions of understanding. So, if you are looking for a book that is compelling and intellectually stimulating, Regenesis by George Monbiot is the one for you.

 • af Kjeld Hansen
  187,95 - 247,95 kr.

  Flæskfødevarer skal ikke længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og forsyne os med fødevarer uden at frembringe livstruende virus. Sundhed, klima og biodiversitet står øverst på dagsordenen for fremtidens agroindustri.Den helt store disruption af den traditionelle agroindustri kommer i løbet af det næste tiår. Vi står over for den dybeste, hurtigste og mest konsekvensskabende forandring af fødevare- og landbrugsproduktionen, siden de første planter og dyr blev domesticeret for 10.000 år siden.Til trods for at vi kan købe stort set alle fødevarer til lavere priser fra udlandet, fortsætter vi med at højglanspolere myten om Danmark som et landbrugsland. Erhvervet selv går til yderligheder, som når Tulip i Randers sender sine svin til Tyskland for at få dem opskåret af østarbejdere på sulteløn, for derefter at reimportere de samme svin, nu forklædt som Tulip Danish Bacon.Vi holder stadig fast ved masseproduktionen af billigt flæsk og mælk i stedet for at bevæge os opad i værdikæden, som et højtudviklet land burde være i stand til. Ikke mindst økonomien taler for at ophøre med en 120 årgammel tradition for at eksportere bacon og smør til lave udsalgspriser.At det blev netop coronavirus, der lagde en hel verden ned, betragter virologerne som en tilfældighed. Den næste pandemi er allerede under opsejling, og det bliver en influenza A-virus. Med al sandsynlighed vil den spredes fra svinefabrikkerne, og ingen kan forudsige, hvor dødelig den kan blive. Sidst den ramte verden, kostede den 500.000 mennesker livet. Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.

 • - En rejse rundt i dansk landbrug
  af Rasmus Hage Dalland
  122,95 - 235,95 kr.

  Klimakrisen banker på døren, og afstanden mellem land og by vokser. Debatten om landbrugets fremtid er intens, og meningerne er mange og delte. Men ved vi egentlig, hvad vi taler om?Med udgangspunkt i den sidste bonde fra sin egen slægt rejser Rasmus Hage Dalland rundt til forskellige typer landbrug og tegner et billede af, hvordan landmændene selv opfatter de udfordringer og løsninger, forvaltningen af jorden byder dem.Dyrkningen af jorden er fjernere for flere danskere end nogensinde før, men landbruget har stadig dybe rødder i vores spisevaner, landskaber og slægtshistorier, og bevægelser på landet har formet vores politiske system, identitet og naturforståelse. Så hvordan vil de kommende bevægelser i landbruget forandre os?Jordbundet er en rejsefortælling, der undersøger, hvor landbruget står lige nu – på tærsklen til store forandringer.

 • - Samtaler om genopbygningen af jorden i Danmark
  af Sofie Isager Ahl & Sille Skovgaard
  205,95 kr.

  Jorden er grundlaget for vores fødevareproduktion og fødevaresikkerhed. Den er hjem for mere end en fjerdedel af klodens biodiversitet og fungerer som planetens største vandfilter. FN har anslået, at hvis udpiningen af jorden fortsætter, vil mere end 90 % af klodens jorder være svært udpinte i 2050. Regenerativt landbrug er blevet beskrevet som en jordbrugsrevolution, der har potentialet til at vende denne udvikling ved at genopbygge jordfrugtbarheden og øge kulstofbindingen i jorden. Her præsenteres for første gang en række centrale skikkelser i den regenerative jordbrugsbevægelse i Danmark i en samtalebog, der giver et indblik i jordbrugernes arbejde og formidler et grundlæggende skifte i vores forståelse af, hvad jord overhovedet er.Sofie Isager Ahl (f. 1988) er forfatter og har skrevet ph.d. i antropologi om regenerativt landbrug. Hun har tidligere udgivet de skønlitterære bøger Naboplanter (2018) og Demeters latter (2022). I 2023 udkom den etnografiske monografi Regeneration, der tegner et portræt af en ny bevægelse af regenerative jordbrugere i Skandinavien.Sille Skovgaard (f. 1989) er uddannet økologisk jordbruger og antropolog med speciale i regenerativt landbrug. Hun har lavet filmen Jeg tror, vi starter som lys (med Emma Harris, 2024) om regenerative jordbrugeres eksperimenter med jordfrugtbarhed og sidder i bestyrelsen for foreningen Andelsgaarde.

 • af Den Grønne Ungdomsbevægelse
  187,95 kr.

  Levedygtigt Landbrug er et bud på, hvordan vi kan løse de ­økologiske, ­økonomiske og sociale kriser, som det ­danske ­landbrug står i. I bogen skildrer Den Grønne Ungdoms­bevægelse en fremtids­vision for et jord­forbundet og retfærdigt ­land­brug og præsenterer de ­konkrete politiske tiltag, der kan føre os dertil. Et utopisk opråb for alt det, vi har at vinde.

 • - Brødet og øllets historie
  af Åsmund Bjørnstad
  327,95 kr.

  Åsmund Bjørnstad er professor emeritus i planteforædling i Norge. I Kornbogen – brødets og øllets historie bygger han på det seneste tiårs indsigter indenfor genomforskning, arkæologi, kulturhistorie og bæredygtighedsforskning.Vi tæmmede kornet, og det os! Åsmund Bjørnstad formidler med kulturhistorisk spændvidde kornenes – det vil sige majsens, risens, hvedens, sorghums, hirsens, havrens og rugens – historie, fra vi begyndte at tæmme de vilde frø - og de tæmmede os. For ti, tolv, fjorten tusind år siden. Gennem denne kultivering opstod skriftsprog, tidsregning, religioner og klassesamfund – og den mangfoldighed af mutationer, som vi dagligt, uafvidende sætter på tallerkenerne. Eller svinger kruset med øl! Korn nok? Det var spørgsmålet for stenalderkvinden, som tæmmede kornet og frem til spørgsmålet ligesom gik i glemmebogen, og så lød det: Kød nok? Men nu er kornet igen kommet på den internationale dagsorden: Korn nok? At hver andet korn i dag går til dyrefoder eller til bioenergi, beskriver den nuværende udvikling. Kan den mon fortsætte – i et ændret klima, i en ny verdensorden? Bogens billedside er i absolut særklasse. Omkring 300 illustrationer rummer bogen.

 • af Jack Lazor
  394,95 kr.

  "The Organic Grain Grower is the best resource we've seen for small-scale grain growers everywhere. . . . [Lazor's] passion comes alive in this fine guidebook's depth of detail."--Mother Earth News The ultimate guide to growing organic grains on a small and ecological scale The Organic Grain Grower is invaluable for both home-scale and commercial producers interested in expanding their resiliency and crop diversity through growing their own grains. Longtime farmer and organic pioneer Jack Lazor covers how to grow and store wheat, barley, oats, corn, dry beans, soybeans, pulse crops, oilseeds, grasses, nutrient-dense forages, and lesser-known cereals. In addition to detailed cultivation and processing information, Lazor argues the importance of integrating grains on the organic farm (not to mention for the local-food system) for reasons of biodiversity and whole farm management. Including extensive information on: The history of grain growing and consumption in North America The twenty-first century and the birth of the local-food movement Considering your farm's scale and climate Understanding soil fertility and structure Planting your crop (including spring vs. fall cereals and preparing your soil) The growing and ripening process (reproductive, milk, hard-and-soft dough stages) The grain harvest Preparing grain for sale, storage, or end use (drying, cleaning seed, grain handling) Seed breeding and saving Machinery, infrastructure, and processing (both home-scale tools and larger farm equipment) Grinding grains for livestock rations (including how to put together a ration based on protein content) and sample rations for dairy cows, pigs, and chickens Processing grains for human consumption Additional resources and information for new grain farmers, and more... Beginners will learn how to grow enough wheat for a year's supply of bread flour for their homestead, and farmers will learn how to become part of a grain co-op, working alongside artisan bakers and mills. Never before has there been a guide to growing organic grains applicable both for the home-scale and professional farming scale. This will be a classic for decades to come and a crucial addition to any farmer's, homesteader's, gardener's, agronomist's, or seed-saver's library.

 • af Helen Atthowe
  324,95 kr.

  "The Ecological Farm is the go-to guide for ecological growing, with a unique focus on reduced tillage, minimizing farm and garden inputs, and pest control. Reflecting the wisdom that farmer, consultant, and educator Helen Atthowe and her late husband, Carl Rosato, gained during decades of farming experience, this book guides readers on how to reduce or eliminate the use of outside inputs of fertilizer or pesticides, even those that are commonly used on certified organic orchards and market gardens. In clear language and with color photographs, charts, and graphs throughout, the book emphasizes the importance of managing the details of an entire growing system over the full life of the enterprise. The Ecological Farm makes complex, sometimes messy, ecological concepts and practices understandable to all growers, and makes healthy farming, in which nature is invited to participate, possible."--

 • af Harvey Ussery
  344,95 kr.

  "The most comprehensive book on how to raise and breed your own poultry flock is now fully updated and expanded. The first edition of The Small-Scale Poultry Flock helped thousands of small-scale farmers and homesteaders successfully adopt a practical and integrative model for working with chickens and other domestic fowl based on natural systems. In this expanded and thoroughly revised edition, readers will find plenty of all-new material. Author Harvey Ussery introduces readers to his new favorite breed of chicken, Icelandics; describes how he manages his breeding flock using a clan mating system; presents detailed information on the use of trapnests and record-keeping spreadsheets for evaluating breeding hen performance; and provides step-by-step instructions for construction of an ingeniously designed mobile poultry shelter...Ussery presents a sustainable and ecologically friendly model that can be adapted for use at a variety of scales. His advice and examples throughout the book will prove invaluable for beginner homesteaders, growers looking to incorporate poultry into their farm, or experienced flocksters seeking to close their loop"--

 • af Nicole Masters
  257,95 kr.

 • - Hvordan kan en ø blive mere bæredygtig?
  af Knud Tybirk
  111,95 - 123,95 kr.

  Diskussion af fødevareproduktionen på Samsø fremover: Kan den blive mere bæredygtig? Kan den blive mere cirkulær så stoffet kører i kredsløb og bliver genbrugt? Behøver man skelne mellem økologisk og konventionelt landbrug?Knud Tybirk (f. 1960) er biolog, ph.d., med forskningsbaggrund og rådgiver om natur, landbrug, biomasse m.v. Ansat i Samsø Kommune som leder af et femårigt projekt om cirkulær økonomi og bæredygtig fødevareproduktion finansieret af VELUXFONDEN – Biosamfund Samsø. Efter en del år som fritidssamsing er han nu fastboende ’ny-samsing’ med biavl som hobby.

 • af Jørgen Steen Nielsen
  50,95 kr.

  Hver dag lukker to danske landbrug. Fremskriver vi udviklingen, er der om godt et årti én enkelt industriel landbrugsgigant tilbage i Danmark. Dansk landbrug er fanget i en dødsspiral, hvor landmænd presser bedriften, jorden og økonomien til bristepunktet. Konkurserne står i kø, mens fødevarekvaliteten og dyrevelfærden lider. Men der er alternativer, viser Jørgen Steen Nielsen. Nøgleordet er fællesskab - nye produktionsfællesskaber, nye ejerskabsformer, nye samtaler mellem land og by.Det gælder vores mad, fra vores jord.

 • af William Ellis
  284,95 - 437,95 kr.

  This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, you will see the original copyright references, library stamps (as most of these works have been housed in our most important libraries around the world), and other notations in the work.This work is in the public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.As a reproduction of a historical artifact, this work may contain missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.

 • af Linda V. Scott
  205,95 kr.

  In "Leadership for a Living Planet," Linda V. Scott challenges traditional notions of corporate success, arguing for a profound integration of sustainability and profitability within business leadership. This enlightening guide provides a roadmap for leaders who seek to harmonize business objectives with environmental stewardship. Through compelling narratives, practical strategies, and real-world examples, Scott illustrates how sustainable practices can drive innovation, foster resilience, and create lasting value.Structured around the core principles of sustainable leadership, the book delves into:The Imperative of Sustainability: Exploring the urgency and necessity of embedding sustainability at the heart of business models.Strategies for Integration: Offering actionable insights on how to intertwine sustainability with profit, enhancing both organizational growth and environmental conservation.Leadership in Action: Showcasing leaders who have successfully navigated the path toward sustainability, providing inspiration and guidance for others to follow.Scott's vision extends beyond mere theory, presenting a practical approach that empowers leaders to act decisively and responsibly. "Leadership for a Living Planet" is not just a book; it's a manifesto for a new era of leadership where profit and planet are inextricably linked. It's an essential read for anyone committed to forging a sustainable future, proving that business success and environmental sustainability can, and indeed must, go hand in hand.

 • af Udo Topperwein
  132,95 kr.

  This book contains a vintage article on Texan bee-keeping by Udo Topperwein, who once a prominent member of the Texas Bee Keepers Association. With chapters on history, geography, economics, apiary management, and much more, "Bee keeping" will be of special interest to modern American bee-keepers and is not to be missed by collectors of allied literature. Many vintage books such as this are becoming increasingly scarce and expensive. This book has been selected for reproduction due to its educational importance, and we are proud to be republishing it now in an affordable, modern, high-quality edition complete with a specially commissioned new introduction on Bee-keeping.

 • af Morley Petit
  132,95 kr.

  This is a detailed and accessible guide to wintering bees. Profusely illustrated and written in simple, plain language, "Wintering Bee in Four-Hive Boxes" is ideal for novice bee-keepers and would make for a fantastic addition to collections of bee-keeping literature. Contents include: "Purpose of Co-operative Experiments", "How to Conduct Experiment No. 10", "Choosing Experimental Group", "Group Divided", "Management of Lot A", "The Hives", "The Wintering Box and Stand", "Packing the Hives", "Feeding for Winter", etc. Many vintage books such as this are becoming increasingly scarce and expensive. We are republishing this volume now in an affordable, modern, high-quality edition complete with a specially commissioned new introduction on Bee-keeping.

 • af Chloe Nelson
  162,95 kr.

  Escape the hustle and bustle of modern life by transforming your backyard into a flourishing oasis of self-sufficiency with "Harvest Haven: Creating Your Backyard Homestead Oasis." This comprehensive guide is your ticket to cultivating a thriving garden, raising chickens, bees, or goats, and embracing the joys of sustainable living-all within the confines of your own property.Filled with practical advice and easy-to-follow steps, "Harvest Haven" takes you on a journey from garden planning to permaculture integration, empowering you to create a regenerative ecosystem that not only yields abundant harvests but also fosters a deeper connection to the natural world.Whether you're a seasoned gardener or a novice, this book equips you with the tools and knowledge to embark on your homesteading adventure with confidence. From selecting the perfect garden spot to nurturing a diverse range of crops, each page is brimming with insights aimed at helping you achieve your homesteading dreams.But "Harvest Haven" is more than just a gardening manual-it's a manifesto for sustainable living. Discover the satisfaction of producing your own fresh eggs, honey, and dairy, and join a growing community of individuals committed to building a more resilient, abundant future.So, roll up your sleeves, dig into the earth, and unlock the potential of your backyard. Your very own slice of paradise awaits, just beyond your back door.

 • af Zach Loeks
  301,95 kr.

  Searching for efficient, cost-effective ways to level up your growing? The Garden Tool Handbook is the essential guide to choosing the right tool for the right job at the right time. Covers must-have equipment, supplies, and techniques for every task from planting to harvest for farms, homesteads, or market gardens.

 • af Rahul Mirchandani
  132,95 - 222,95 kr.

 • af Alina Hazel
  382,95 kr.

  The rice grain, an apparently modest staple in numerous cooking styles all over the planet, remains as a worldwide rural symbol of colossal significance. As quite possibly of the most broadly devoured and developed crop, rice fills in as a foundation of food security for a critical part of the worldwide populace. Its importance stretches out past the bounds of the kitchen, affecting social practices, financial elements, and horticultural scenes. Rice, logically known as Oryza sativa, holds a focal spot in the dietary propensities for millions, especially in Asia where it is a dietary staple. Its flexibility makes it a vital piece of a horde of dishes, from sushi in Japan to biryani in India. The healthy benefit of rice lies in its complicated starches, giving a significant wellspring of energy for the people who depend on it as a dietary staple.Developed across different environments and landscapes, rice adjusts to a scope of natural circumstances, from overwhelmed paddies to rainfeduplands. The assortments of rice are pretty much as different as the way of life that develop them, with various strains fit to explicit conditions and culinary inclinations. This flexibility makes rice a versatile yield, fit for enduring different climatic difficulties. The worldwide significance of rice is highlighted by its job in tending to food security challenges. For billions of individuals, especially in Asia and sub-Saharan Africa, rice fills in as an essential wellspring of calories and food. Its development and utilization designs are profoundly intertwined with the occupations of millions of smallholder ranchers who depend on rice cultivating for the purpose of resource. Monetarily, the rice business contributes essentially to the jobs of ranchers, work in related areas like processing and transportation, and public economies all in all. The worldwide rice exchange is a powerful market, with significant sending out and bringing in nations partaking in a complicated snare of global business. Rice-delivering countries, like China, India, and Vietnam, assume significant parts in molding the worldwide rice market elements. The development of rice has additionally formed scenes and environments, affecting water the board practices and encouraging biodiversity in rice paddies. Conventional rice development rehearses, for example, patio cultivating and incorporated bug the board, feature the complex connection between rice cultivating and ecological supportability. Present day horticultural innovations, including high-yielding assortments and accuracy cultivating strategies, keep on changing the rice development scene, influencing both efficiency and ecological contemplations.Additionally, the social meaning of rice is significant. It is implanted in customs, functions, and culinary practices across different societies. The development and reaping of rice are frequently joined by celebrations and festivities that mirror the profound social associations among networks and this fundamental grain.Despite a quickly developing worldwide populace and the difficulties presented by environmental change, the significance of rice as a staple harvest takes on uplifted importance. Logical progressions, including the improvement of environment versatile rice assortments, add to endeavors pointed toward guaranteeing worldwide food security

 • af Dion Rosser
  292,95 kr.

  Embark on a transformative journey to a self-sufficient rural lifestyle!Are you interested in changing your life?Have you heard people talking about the joys of homesteading and wondered if it's the life for you?Do you want to learn how to plan and budget for your homestead?People have been homesteading since the 1800s, when land was freely given to people, provided they paid a small fee to register the land in their name, live there, and improve the land. Now, it's a common way of life, a life many people actively choose to live to change their lives for the better.It's not as simple as buying a piece of land, building a house, and living a life away from society. It is far more involved than that, and succeeding requires hard work, diligence, and a lot of sweat and tears. In this book, you will:Discover what homesteading is and the joys it can bringLearn how to plan your homestead and budget for itLearn all about sustainable and off-grid livingLearn to build a home and set up a gardenDiscover how to harvest and use your fruit and vegetables to make food for you and your familyLearn how to keep livestock.Learn about beekeepingLearn how to preserve foodHomesteading requires a lot of hard work and effort, but it can bring you a lot of joy. By discovering how to plan and budget for your homestead and learning about living off-the-grid, you'll be able to experience the joy of homesteading in no time!

 • af Carolyn Sachs
  2.048,95 kr.

  There are an estimated 500 million smallholder farmers across the world, of which a suggested 60-80% are women. Despite this overwhelming majority, women smallholders remain largely unsupported and their contribution to agriculture is often devalued because of their sex.Women and smallholder farming: Addressing global inequities in agriculture provides a comprehensive overview of the main obstacles and challenges women smallholders continue to face, such as restricted access to markets and education, as well as a lack of control over assets and property rights. The book also assesses the impact of sociocultural factors on women smallholder farmers in different regions around the world, including Africa, Asia, Latin America and the Middle East. In highlighting these issues, the book considers how key stakeholders across the agri-food supply chain can support, empower and sufficiently compensate women smallholder farmers for their contribution to agriculture.Edited by two internationally-renowned experts on gender and agriculture, the book will be a standard reference for university and other researchers studying smallholder farming systems in departments of agricultural science, gender studies, international development, politics and development economics, as well as government and non-governmental organisations (NGOs) involved in development programmes focussing on women smallholders.Dr Carolyn Sachs is Professor Emerita of Rural Sociology at The Pennsylvania State University, USA. She serves on an expert panel to the United Nations Programme on Gender, Water and Sanitation and is involved in several extension and outreach programmes, including the Pennsylvania Women's Agricultural Network (PAWAgN), in which she provides agricultural, entrepreneurship and leadership training. Emerita Professor Sachs has held previous positions as Visiting Professor at Charles Sturt University, Australia and Visiting Professor at the United Nations Food and Agricultural Organization, Rome, Italy. She has published widely on gender and agriculture, contributing books, chapters and journal articles, and in 2020, she co-edited the Routledge Handbook of Gender and Agriculture with Dr Paige Castellanos and other notable researchers.Dr Paige Castellanos is Senior Manager of Gender Justice and Inclusion at Oxfam America, USA. Before moving into her new role in 2022, Dr Castellanos was previously Director for the Gender Equity through Agriculture Research and Education (GEARE) Initiative at The Pennsylvania State University, USA. From 2016-2019, Dr Castellanos acted as Project Manager for the Women in Agriculture Network (WAgN): Honduras - a project funded by the United States Agency for International Development (USAID) to improve women's participation in the horticulture value chain in Honduras. She has published widely on gender, empowerment and agriculture and co-edited the Routledge Handbook of Gender and Agriculture alongside Emerita Professor Carolyn Sachs and other notable researchers in 2020.

 • af Titia Thun & Friedrich Thun
  98,95 - 107,95 kr.

 • af Raghvendra Kumar
  3.312,95 kr.

  Millets are ancient grains that have been cultivated by humans for centuries, and they have recently emerged as a crucial staple food in numerous cultures owing to their abundant essential nutrients and their resilience to changing climates, requiring fewer resources for growth. In the face of the current climate crisis, the spotlight on millets as a cornerstone of sustainable societies has intensified. The Role of Women in Cultivating Sustainable Societies Through Millets delves into the significance of millets in sustainable agriculture and the indispensable role that women play in their cultivation and promotion. This book seeks to advocate for the cultivation and consumption of millets as a pathway to constructing sustainable societies. However, it goes beyond mere cultivation, as it critically recognizes and highlights the pivotal role of women in this transformative process. Drawing from millennia of historical perspectives, the book examines how women have been key agents of change in millet cultivation, shaping its cultivation techniques, preservation, and the propagation of traditional knowledge across generations. To further solidify the book's foundation, it includes compelling case studies, illustrating successful real-world applications of millet cultivation and its socio-economic impact, making this book a timely and essential resource for students, researchers, academicians, and industry professionals alike.

 • af Jeff Poppen
  237,95 kr.

  "With decades of knowledge and proven, common-sense methods from "The Barefoot Farmer," this practical guide to biodynamic principles and practices will appeal to growers of every scale and experience level. In Barefoot Biodynamics, organic grower Jeff Poppen-"The Barefoot Farmer"-combines tales from his personal history of building a harmonious farm community in rural Tennessee with the practical applications of biodynamic principles and the deep aspects of the biodynamic methods that continue to make his farm a success today. Jeff's friendly, direct, and humorous writing will appeal not only to the biodynamic-curious, but also to farmers and gardeners who have experimented with the biodynamic approach and are looking for a deeper understanding of the practice. Rooted in the teachings of biodynamic pioneer Rudolf Steiner, Jeff's unique insights and deep reflections on "guiding lines" of biodynamic growing are an invaluable resource. Those "guiding lines" include: -producing a farm's fertility using cover crops, compost, and other on-farm inputs -enjoying the renewing power of farm festivals -augmenting scientific knowledge with the power of observation and intuition -avoiding chemical fertilizers -understanding that carbon, oxygen, nitrogen, and hydrogen make up 95 percent of the physical structure of plants and are freely available in the air around us -enhancing the availability of critical minerals such as silica and lime through good farming practices -building humus-rich soil teeming with microbial life -using homeopathic preparations to heal and enrich the soil In addition, Jeff walks the reader through the eight lectures on farming given by Steiner in 1924, summarizing important points from each lecture and "translating" them from Steiner's profound yet sometimes impenetrable vocabulary into plain language. In Barefoot Biodynamics, Jeff provides new insight to this these enigmatic lectures, revealing an often overlooked yet cost-effective farming method rooted in common sense"

 • af Kelpie Wilson
  427,95 kr.

  With extensive research, real-world examples, and hands-on applications, this go-to guide offers a comprehensive look at the principles and practices of biochar--and all of its world-changing uses. Like many human discoveries, biochar has likely been invented, lost, and reinvented multiple times. It can be found in the rich terra preta soils of the Amazon and in the ancient "dark earths" dotting Africa, Asia, and Europe. However, biochar isn't just an archeological curiosity. In The Biochar Handbook, author Kelpie Wilson argues that the simple process of burning organic material in a low-oxygen, low-emission environment could be one of the most powerful tools we have to restore degraded soils and reduce our dependence on fossil fuels. In accessible and authoritative prose, Wilson demonstrates that biochar is a low-tech but effective means of reducing wildfire risks, restoring soil carbon, managing manure, weaning farms off of toxic inputs, and producing the best compost ever made. In this book, you'll also find: A pocket history of biochar Step-by-step instructions on making biochar for yourself Applications for soil water retention, pest deterrence, compost enhancement, and more Inspiring examples of ecosystem restoration and improved forest management Low-cost recipes, including Cultured Biochar and Sustainable Potting Soil Wilson makes a compelling case that biochar is both simple to make and a potent solution to a host of knotty problems, both global and close to home. Whether you're a gardener, homesteader, rancher, commercial farmer, permaculturalist, or forest manager, this book will show you how to put biochar to work, making you and your community more resilient as a result.

 • af Alice Muchugi
  476,95 kr.

  This book offers a unique insight into the recent research completed on achieving sustainable management of tropical forests. Chapters review the factors which determine tropical forests, the process of forest landscape restoration, as well as the interactions between forest ecosystems and the climate system.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.