Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
»Man mister Emma Gad!« Det er et af de første og mest synlige tegn på, at man lider af frontotemporal demens. Når hjernen visner er den første dansksprogede bog om pårørendes liv med ægtefæller eller forældre, der lider af frontotemporal demens.Denne demenstype (også kaldet frontallapsdemens) er især kendetegnet ved, at de ramte mister ’deres gode opdragelse’ og deres naturlige empati. De kan bl.a.:blive verbalt ubehagelige, hvor de kalder deres ægtefæller voldsomt grimme tingsmide tøjet i offentlighedenkomme med upassende, seksuelle tilbud til både fremmede, gamle venner eller egne børnbegynde at smårapse i butikkerne, når de er på indkøb.De første symptomer opstår som regel, når patienten er i 50’erne, men ofte tager det mange år, før diagnosen ligger klar. Det giver et yderligere pres på de pårørende, der kan mærke, at noget ikke er, som det plejer, mens læger og psykologer har svært ved at finde årsagen.Når hjernen visner indeholder historier fra 11 ægtefæller og seks børn om, hvad demensen har betydet for deres mand, kone, far eller mor og forholdet til dem.Bogen er en hjælp til andre pårørende, der har brug for at vide, at de ikke er alene, og den er en øjenåbner til læger, psykologer og andet sundhedspersonale, der her får en unik indsigt i, hvad man kæmper med som pårørende, og hvordan man bedst kan hjælpe som fagperson.Når hjernen visner er redigeret af Charlotte Helsted, enke efter en mand med frototemporal demens, og Ingrid Lauridsen, cand.psych. med speciale i gerontopsykologi.
Demenssprog sætter fokus på, hvordan vi, der er raske, bliver bedre til at 'oversætte' demenssprog og selv blive i stand til at 'tale' sproget, så vi kan skabe bedre rammer for mennesker, der har demens.Bogen giver både råd og værktøjer til, hvordan vi kan sætte os bedre ind i mennesker, der har demens. Bogen tager udgangspunkt i modellen 'isbjerget', der kan forklare den adfærd, som mennesker med demens viser os: Over vandet er adfærden, vi kan se med det blotte øje, men under vandet er de følelser og psykologiske behov, der ikke opfyldes.Vi er nødt til at blive bedre til at sætte os ind i de ønsker og behov, som mennesker med demens har, og bogen her giver endelig de redskaber, som vi så ofte mangler til dette.Demenssprog henvender sig til alt plejepersonale i hjemmeplejen og på plejecentre samt pårørende for og mennesker med demens.
"Min bedstefar hedder Kaj og min bedstemor hedder Gerda. Jeg besøger dem tit. Min bedstefar har 123 forskellige blomster i sin udestue og han kan alle 123 navne udenad. På latin. Mig kalder han Stump."Stump har stribevis af gode stunder hos sin bedstefar og bedstemor, med blomster, puslespil, kryds-og-tværs og kærlighed. En dag opdager Stump, at bedstefar er begyndt at tabe ord; helt bogstaveligt drysser de efter ham og han kan ikke mere huske, hvad forskellige ting hedder. Bedstemor opdager det først den nat, han er gået ud i snevejr, og ordene ligger og lyser i sneen. Men hun kan sine tricks og sammen med Stump lykkes det hende at få tilrettelagt en stribe gode stunder for bedstefar.En smuk og ærlig billedbog, der vil hjælpe børn med at forstå, hvad der sker, når nogen bliver ramt af demens eller alzheimers. Bogen er blevet til i samarbejde med Erindringscenter Bornholm og indeholder et efterord til den voksne læser, skrevet af Ove Dahl, historiker og leder af Dansk Center for Reminiscens – om hvordan man bl.a. ved hjælp af genstande kan etablere et meningsfuldt samvær, selv i fremskredne stadier af sygdommen.”Lille, gribende, fortælling” Carsten G. Johansen, Helse”Det er nogle år, siden jeg har læst H. C. Andersens Snedronningen, men jeg mindes, at jeg som barn syntes, det var uhyggeligt, hvordan Kaj kunne forandre sig så drastisk, og hvor modig og stærk Gerda var i sin vedholdende kærlighed. Symbolikken passer rigtigt fint i denne bog, der mest af alt handler om kærligheden og livets foranderlighed”Katrine Colmorn, Litteratursiden.dk”Det kan ikke gøres smukkere” ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Steffen Larsen, Politiken
I Danmark lever næsten 90.000 mennesker med en demenssygdom, og hvert år registreres cirka 8.000 nye tilfælde af demens. Samtidig stilles diagnosen tidligere i sygdomsforløbet, hvorfor der i stigende grad er brug for kvalificerede tilbud til mennesker med demens i et tidligt stadie. Tilbud, der giver mening for personen med demens - og er rettet mod at stimulere personens hjerne.Kompenserende undervisning til personer med demens tager udgangspunkt i personens færdigheder og potentiale. Undervisningen sigter mod at styrke personens selvværd og tro på egne evner - og har til formål at bevare personens interesse for det omgivende samfundsamt forbedre dennes mulighed for aktiv deltagelse i eget liv.Denne bog er en inspirations- og metodebog til ansatte i kommuner, som ønsker at tilbydekompenserende undervisning til borgere med demens, fagpersoner på dagtilbud, aktivitetscentre og lignende, som søger idéer til kognitiv stimulation og samtalestøtte, der kan styrke den demensramte personstænkning og sociale færdigheder, og pårørende kan hente inspiration i bogen til meningsfuldt samvær med deres demens syge ægtefælle, ven eller familiemedlem.
"I morgen er en ny dag" er en bog om at være pårørende til en demensramt ægtefælle. Det er ikke kun en bog, der skal læses, det er også en bog, som pårørende selv kan skrive i. Med udgangspunkt i sine egne oplevelser fortæller Nina Harboe indlevende om sine tanker og erfaringer i alle faserne i forløbet: Om de første sygdomstegn, om det gradvise tab af fællesskab, om tiden på plejehjem og om vigtigheden af at dele sin sorg, sin tvivl og sine tanker med andre. I bogen deles også erfaringer med, hvordan man får taget en værdig afsked, og hvordan man kommer på benene igen som efterladt. Frem for alt er I morgen er en ny dag en brugsbog, der indbyder til refleksion og eftertanke. Læs mere på www.ninasklumme.dk
Hvad skal der til for at forbedre samværet mellem et menneske med demens og den pårørende? Mange har svært ved at finde noget at være sammen om, når demensen forstyrrer. Højtlæsning er en let tilgængelig måde at skabe et mere berigende samvær for begge parter. Sanser og erindringer bliver stimuleret hos mennesket med demens, og den pårørende oplever, at det er lettere at finde en vej til at kommunikere. Det fremmer relationen mellem de to, og derved øges både trivsel og tryghed hos begge.STÆRKERE SAMVÆR MED HØJTLÆSNING giver inspiration til samværet medtekster, billeder, oplæg til dialog og aktiviteter. I bogens efterord beskrives betydningen af højtlæsning og litteratur. Bogen bygger på forfatternes personlige erfaringer og faglige viden.Mange pårørende vil glæde sig over at have bogen som grundlag for aktiviteter med personen med demens.(Professor Gunhild Waldemar, leder af Nationalt Videnscenter for Demens)Jeg ville ønske, at jeg selv havde haft en samtalebog til at snakke ud fra med min far i hans lange demensforløb.(Pårørende Hanne Rudolph)En velovervejet, velstruktureret og inspirerende, pædagogisk og kreativ idebog.(Demensformidlingsekspert Vibeke Drevsen Bach)Litteraturen og højtlæsning kan være noget helt særligt som kontaktopbyggende og affektberoligende samt som sansestimulering, fokusering og støtte til reminiscens.(Sundhedspsykolog og bibliopoesiterapeut Karen Margrethe Kirketerp).Jeg støtter bogen af hele mit hjerte.(Skuespiller Bodil Jørgensen)
In 2006, Daniel Gibbs, author of A Tattoo on my Brain: A Neurologist's Personal Battle against Alzheimer's Disease (soon to be a documentary produced by MTV.Paramount+), first noticed symptoms which he now knows to have been early signs of his Alzheimer's Disease. Daniel still writes every day, something he credits with keeping his mind sharper and his demons at bay. This book is a personal collection of essays written over the past two years that describe his own personal experiences, first treating patients with Alzheimer's, and now living with the disease himself. The book presents an up-to-date discussion of recent advances and setbacks in Alzheimer's research. Humane and hopeful, this book offers evidence-based information on how it may be possible even now to slow progression of the disease.
Danias bedstemor bor i en gammel stationsbygning, hvor hele familien hvert år holder julefest. Men bedstemor er ikke længere sig selv og har svært ved at huske, og en aften forsvinder hun på mystisk vis. Samme aften opdager Dania et nattog foran den ellers nedlagte station. Hun stiger på, og et magisk eventyr begynder. For på nattoget kan passagererne møde mennesker, man har mistet. Natekspressen er en smuk og prisvindende kalenderhistorie i 24 kapitler. Bogen er skrevet af den svensk forfatter Karin Erlandsson og illustreret af den anerkendte illustrator Peter Bergting.
Jeg sidder i S-toget sammen med mange andre passagerer. Klokken er lidt i seks, og mod øst er solen på vej op. Himlen lysner mere og mere, og jeg nyder de 20 minutter i stilhed. Jeg sidder nemlig altid i stillekupeen, og mange af de andre passagerer er de samme som de fleste andre morgener. Jeg har nu taget toget gennem et år og otte måneder.Det er en af de sidste morgenture, for jeg har besluttet at gå på efterløn efter mere end 40 år som sygeplejerske.I bogen ”40 år i hvidt og blåt” ser Helle Gerd Christensen tilbage på et langt liv som sygeplejerske. Hendes erindringer blander sig med tanker om et arbejde, som desværre ofte er ringeagtet. Bogen giver et unikt indblik i en helt almindelig sygeplejerskes arbejdsliv, der har været præget af udfordringer og mange gode oplevelser i et af de vigtigste fag som findes: plejen af syge mennesker.Om forfatterenHelle Gerd Christensen (f. 1959) har skrevet en erindringsbog om sine 40 år som sygeplejerske. ”Je ne regrette rien” sang Edith Piaf for mange år siden. Hendes stemme og sange har altid fascineret mig, og selv har jeg aldrig fortrudt mit valg af karriere. Jeg har aldrig været ked af at gå på arbejde.
Kunne livets sidste kapitel på et plejehjem se anderledes ud, hvis de pårørende fik en mere aktiv rolle?Er vores institutionalisering af alderdommen overhovedet klar til det?Vil vi have livskvalitet eller livskvantitet, når en demenssygdom langsomt men sikkert slukker vores ild?Da forfatterens mor blev ramt af Lewy Body demens, var viljen og ønsket om en aktiv pårørenderolle der, men et system og en pandemi kom i vejen. Det blev til en kamp for at sikre moderens ret til livsglæde og livsvalg til sidste pulsslag.
Hvad er demens? Hvad sker der i hjernen, og er der noget, man kan gøre for at undgå at få demens?Flere og flere danskere bliver på et tidspunkt i livet berørt af demens. De fleste kender eller er tæt på nogen med demens – i den nærmeste familie, i vennekredsen eller på jobbet. Demens rammer ikke kun den, der har sygdommen, men i særlig grad familien og hele netværket omkring personen.KORT & GODT OM DEMENS giver viden om, hvad der sker, når man bliver ramt af demens, og hvordan sygdommen kan udvikle sig og behandles. Bogen giver også gode råd til pårørende om, hvordan man håndterer hverdagen med demens tæt inde på livet.Bogen er til dig, der lever med demens, til pårørende og fagfolk, der ønsker en letlæst og overskuelig gennemgang af de forskellige former for demens, der findes blandt de næsten 100.000 mennesker, som lever med demens i Danmark.
”Min mor fortæller mig, at en gårdmand i nabolaget mener, at han har bedre råd end mine forældre til at opfostre en søn. Gårdmanden spørger derfor, om han og hans kone kan adoptere mig. Det kan ikke komme på tale, forsikrer min mor, og så er den sag uddebatteret.”Eli Sander Kristensens livsmosaik spænder fra en ydmyg opvækst på forældrenes husmandssted i Himmerland til en erhvervskarriere som management konsulent.Himmerland er base for grundskole, realeksamen samt en elevtid i den lokale bank. Som nyslået bankassistent bliver Aarhus og København forfatterens udgangspunkt, men snart lokker den fagre nye EDB-alder mere end bankvæsenet.I en ung alder møder forfatteren sit livs kærlighed i Lissi, og ægteskabet bliver lykkeligt med børn og børnebørn, før familieidyllen får en brat ende, da Lissi får diagnosen demens.Bogen udforsker temaer om identitet, kærlighed, eksistens og skæbne, der former os fra vugge til grav. En spændende og rørende fortælling om livets lyse og mørke sider.Himmerlandsdrengen: Et essay fra vugge til grav er en forunderlig rejse gennem livet. Fra de stille marker i Himmerland, med jord under neglene, til storbyens pulserende gader og opgaver på de bonede gulve.
Demenskor og fællessang – en manual er skrevet til dig, der leder et kor eller fællessang for demensramte – og også til dig, der vil vide mere om sang og demens.Manualen er letlæselig og kan bruges som opslagsbog. Den giver indblik i sang og demens, og hvorfor det giver så god mening at synge sammen med mennesker som lever med demens, uanset om det er i en tidlig eller sen fase af sygdommen.Manualen er skrevet af musikterapeuter, som har lang erfaring i at stå for kor og fællessang med mennesker med demens, og som har undervist og forsket i sang og demens. De uddyber, hvor vigtigt det er at skabe en tryg ramme, at skabe fælles opmærksomhed og et givende samvær. Den tredeling i forståelsen af sang og demens går igen i kapitlerne om Ramme, Regulering og Relation og i tilrettelæggelsen af sangaktiviteten. Bogens indblik i forskning og teori knyttes til praksis med forslag, ideer og små fortællinger. Forfatterne introducerer desuden til nogle få udvalgte musikterapeutiske fagbegreber for at øge en fælles viden om, hvordan kor og fællessang tilrettelægges.Med forord af Lasse Skovgaard, programleder i Sangens Hus, og Mette Raun Fjordside, direktør i Alzheimerforeningen
10 fortællinger: Vores forældre blev vores børn Forfatteren selv og 10 voksne børn fortæller her virkelighedsnært og ærligt om deres oplevelser og erfaringer som pårørende til syge og svækkede forældre. Personlige fortællinger til hjertet. Voksne børn trækker et stort læs af omsorg og pleje, når ældre mennesker rammes af demens eller anden svækkelse.Det kommer ikke uden omkostninger. I foråret 24 viste en undersøgelse, at pårørende påtager sig flere og flere opgaver, som påvirker både hverdag og arbejdsliv negativt.I bogen folder Lene Petersen en stribe historier ud fra virkeligheden, som rammer lige ind den aktuelle debat om omsorgen for vores ældre.Her fortæller hun dels sin egen families historie i forbindelse med, at hendes far blev ramt af demens. Dels har hun talt med 10 andre voksne børn, som er - eller har været - pårørende og omsorgsperson overfor deres forældre. Dermed udfolder bogen samlet set en stor buket af tankevækkende og rørende erfaringer med at være pårørende til svækkede forældre. I bogen beretter Lene Petersen i dagbogsagtige noter og små beskrivelser om livet og samværet med sin far. Fra de første tegn på, at noget er galt, til flytningen til demensplejehjem. Undervejs følger vi familiens famlen, og hvordan hun, hendes søstre og mor efterhånden begynder at navigere i kaos.I 10 samtaler fortæller både mænd og kvinder i anonymiseret form om deres oplevelser med at hjælpe deres forældre, fra de praktiske opgaver til koordinering med sundhedspersonale og kommunal hjemmepleje og om svære følelser.For prisen kan være høj. Flere føler, at de aldrig gør nok og har dårlig samvittighed. Bogen er særligt egnet for pårørende, der kan spejle sig i andres fortællinger, erfaringer og gode råd, som gives videre.Desuden kan plejepersonale og andre, der arbejder med ældre, få et dybt blik ind i hovederne og hjerterne på en gruppe pårørende, voksne børn. Forfatteren har tidligere skrevet bogen ”Tinas hjernestop” og skriver desuden klummer i Faglige Seniorers nyhedsbrev om at være pårørende datter til en demensramt far.
"Reclaim Your Health: Alzheimer's Disease" is a valuable handbook on this key medical topic by award-winning author, Dr. Harris Phillip. Alzheimer's affects seniors and makes their lives awful. They face dementia and reduced mental activity, greatly impacting the quality of life. The book describes various symptoms, precautions, and steps to manage this lifelong condition. Readers can keep this book handy and reference it whenever they require credible information about Alzheimer's Disease.
In "My Way: A Daughter's Journey into the World of Dementia," Sandi and her family are thrust into a whirlwind of unexpected challenges when her father's life takes a shocking turn. From the bewildering arrest, impounding of his car, and the impending court proceedings, their lives are forever altered.As they embark on a poignant and emotionally charged journey, Sandi takes you on an intimate exploration of their family's experience with dementia. From the initial diagnosis to the heart-wrenching decision to commit her father to a dementia care facility, every step of this profound and deeply personal odyssey is unveiled.Join Sandi as she navigates the labyrinthine world of dementia, offering readers a touching, insightful, and ultimately uplifting account of the trials, tribulations, and enduring love that shape her extraordinary story. "My Way" is a heartfelt and honest tribute to the strength of family bonds in the face of life's most challenging trials.
As the butcher knife flew from Dad's hand through the air, I visualized it slicing into the back of the retreating social worker. Like a Banty rooster, my dad stood on the back stoop, preening with power.What happened to the kind, lighthearted gentleman whose strong faith had grounded him for eighty years? When I was growing up, Dad was a playful, happy man who enjoyed bringing pleasure to his loved ones. Constructing a skating rink in the barnyard, planning trailer trips to Disneyland or Montana, building a wakeboard to tow us behind his boat were gifts. Hard-working and ingenious, his whimsy disguised the changes taking place. Dad's mission to protect and care for others, while seeking his childhood dream of owning a farm, triggered a slow slide into the current of dementia.Our family survived an experience so outlandish that I hope sharing it will comfort those who have rafted the same tempestuous river or are now undergoing a similar voyage. A tapestry spun from a treasure trove of family stories, this memoir lovingly accompanies his last journey.The lesson of our odyssey? Mental illness affects billions of us and needs to be released from the darkness of disgrace into the light of love, care, and research.
Some say laughter is the best medicine against ageism. Many elderlies tend to view nursing homes as a boring and stressful environment. Laughter has proven itself to be a natural form of medicine that is available to everyone. Humorous stories and anecdotes can help you relax and manage stress while boosting your immune system and releasing endorphins!How this book can help you. These 100 humorous tales, essays and anecdotes include a grand variety of feel-good subjects, like humorous short novels based on a true story, wedding anniversary humor, humorous anecdotes after decades in the bedroom, and a whole collection of essays and good-hearted jokes about the elderly. This collection of short stories, anecdotes and jokes aim to make you happy and laugh out loud!All 100 humorous stories and essays are told in a simple, humorous style, they are fun and engaging at the same time, making this book the perfect present for a beloved senior in your life.
These “moving and often surprising” (The Wall Street Journal) case histories meld science and storytelling to show that caregivers don’t just witness cognitive decline in their loved ones with dementia—they are its invisible victims. “This book will forever change the way we see people with dementia disorders—and the people who care for them.”—Lori Gottlieb, author of Maybe You Should Talk to Someone A BBC BOOK OF THE WEEK • A TELEGRAPH BEST BOOK OF SUMMER • A NEW YORK TIMES BOOK REVIEW EDITORS’ CHOICEInspired by Dasha Kiper’s experience as a caregiver and counselor and informed by a breadth of cognitive and neurological research, Travelers to Unimaginable Lands dispels the myth of the perfect caregiver. In these compassionate, nonjudgmental stories of parents and children, husbands and wives, contending with dementia disorders, Kiper explores the existential dilemmas created by this disease: a man believes his wife is an impostor; a woman’s imaginary friendships with famous authors drive a wedge between her and her devoted husband; another woman’s childhood trauma emerges to torment her son; a man’s sudden, intense Catholic piety provokes his wife. Kiper explains why the caregivers are maddened by these behaviors, mirroring their patients’ irrationality, even though they’ve been told it’s the disease at work. By demystifying the neurological obstacles to caregiving, Kiper illuminates the terrible pressure dementia disorders exert on our closest relationships, offering caregivers the perspective they need to be gentler with themselves.
Det er ret overraskende, at der ikke findes særlig meget viden eller udgivet litteratur om mennesker med udviklingshæmning, ifølge forfatteren Anette Vinther Mortensen. Hun har udviklet en demensmodel, hvor hun præsenterer otte demenssymptomer, der kan opstå, når mennesker med udviklingshæmning rammes af demens. Den tager afsæt i mennesker med udviklingshæmning og demens - med særligt fokus på Downs syndrom. Demenssymptomerne er dog almengyldige, og bogens indhold er derfor også brugbart i den brede befolkning. Bogen klæder professionelle medarbejdere såvel som pårørende på til at være en aktiv del af den tidlige og essentielle opsporing af demens. En rettidig diagnose er central for, at mennesker med demens kan modtage den rette indsats, det rette sted. Bogen formidler viden og bidrager til kvalificeringen af såvel den aktuelle som den fremtidige pædagogiske faglige indsats. Bogens målgruppe er pædagoger, pårørende, medarbejdere inden for ældreområdet og diverse uddannelsesinstitutioner, der uddanner personale, der kommer i berøring med mennesker med demens – uanset deres kognitive funktionsniveau. Anette Vinther Mortensen er uddannet pædagog og har i de seneste ca 20 år arbejdet som socialpædagog indenfor specialområdet i forhold til borgere med udviklingshæmning og demens.
Enjoy a light and fun experience with a loved one who has dementia or cognitive decline due to another illness.In this extra simple picture book for adults, the focus is on items and activities that bring joy to elderly seniors. Examples include:Sweet treatsTelevisionA NapPuppies & DogsA Nice ViewThe book is dementia-friendly with simple text and lovely, bright images.It is perfect as a read-together book, and includes simple questions that encourage a happy conversation.Give the gift of focusing on joy and gratitude!Great features of this book include:Full-color images with high-quality paperExtra-large print and very simple textOnly 32 pages, so finishing is easy and relaxingNo mention of dementia or cognitive decline on or inside the book
Mom hasn't been herself lately. She's constantly misplacing her keys and she is more and more disoriented, even in her own home. Is this normal aging, or is it the start of dementia?FACT: one in three seniors in the United States is affected by dementia and Alzheimer's disease. Whether it concerns a parent or perhaps a spouse, virtually everyone knows someone with the disease or knows a family touched by its effects.FACT: It is most beneficial to recognize the early symptoms of dementia and to respond to them, whether or not the disease is medically diagnosed.FACT: Dementia and Alzheimer's disease are progressive and incurable. In UNLOCKING THE DOOR TO DEMENTIA BY LAUREN, families and caregivers will read how to understand and navigate their loved one's new reality. They will learn:¿What is normal behavior (ex., occasionally having difficulty finding the right word while speaking), vs. what is suspect (frequently struggling to find words or substituting words for others)¿Practical suggestions concerning the behaviors of dementia, such as Wandering, Anxiety, and Financial Irresponsibility ¿Practical suggestions for handling difficult situations of dementia, such as moving a loved one to a new home or facility, reducing the risk of falling, and taking away the car keysFrom knowing the early signs of dementia, to managing daily activities, to handling palliative care and hospice, families and caregivers will gain the confidence and encouragement needed when their roles are reversed or changed, and they want to provide their loved ones with the best care possible.
Flere mennesker udvikler demens eller er i risiko for at udvikle den. Den gode nyhed er, at demenssygdomme kan forebygges, hæmmes og bremses.I bogen “Demens” introducerer Norges førende demensforsker, professor Geir Selbæk, helt nye og hidtil ukendte risikofaktorer for at udvikle demens. Viden om sammenhængen mellem de enkelte livsstilsfaktorer og demensrisiko, hvorfor der er en sammenhæng, og hvordan du selv kan påvirke risikoen.Han demonstrerer, hvordan hver enkelt kan reducere disse risikofaktorer og dermed sænke chancerne for at udvikle kognitiv svækkelse. Der er meget, vi selv kan gøre for at forebygge demens, og forfatteren fokuserer især på otte afgørende faktorer, som vi kan forholde os til.Demens er en af vor tids største folkesundhedsmæssige udfordringer, og forebyggelse af demens er et positivt budskab, men det involverer også svære etiske spørgsmål. Vejen fra videnskabelige resultater til den virkelige verden og ny behandling er ofte lang."Måske den bedste og vigtigste bog om den klynge af hjernelidelser, der falder ind under begrebet demens. 'Demens' rammer plet for alle, der frygter, kender nogen med eller selv oplever en tidlig demens". Jan Øyvind Helgesen, 6 stjerner i NettavisenGeir Selbæk har en Ph.d. i Geriatri fra Universitetet i Oslo og er kendt som Norges førende demensprofessor. Hans forskning i aldring fokuserer især på kognitiv svækkelse og demens. Selbæk er forskningsleder ved Nationalt Center for Aldring og Sundhed og blev i 2018 tildelt Demensforskningsprisen fra Landsforeningen for Folkesundhed.
A Heartrending Journey of Love, Loss, and ResilienceWhen her partner of 15 years was diagnosed with rapid declining dementia, their world turned upside down. A mere five months later, he passed away, leaving Cynthia to navigate the turbulent waters of grief and helplessness. Yet, in the midst of despair, she found strength and purpose."The Wake Up Call" is more than just a memoir of loss; it's a beacon of hope and a guidebook for those treading the challenging path of caring for a loved one with dementia. Through her deeply personal and raw narrative, Cynthia sheds light on the everyday complexities, the unexpected twists and turns, and the emotional toll it takes on the caregiver.Discover:The harrowing reality of watching a loved one fade away before your eyes.Practical insights and advice on handling the unpredictable nature of dementia.The importance of preparing mentally, physically, and financially for the unexpected.Coping mechanisms and strategies to find solace in the midst of adversity.Stories of resilience and courage that will inspire and uplift.Dementia doesn't just impact the afflicted; it casts a shadow on everyone who loves them. If you or someone you know is grappling with the devastating effects of dementia, let her journey be your guide, showing you that even in the darkest moments, there is always a glimmer of hope.¿Pick up "The Wake Up Call" today to find strength and encouragement.
This thesis examines the theme of women's madness in the 1960s and 1970s through the works of four English and French writers and film-makers: Chantal Akerman, Emma Santos, Jane Arden and Mary Barnes. It examines how these four writers and film-makers inscribe madness into their texts from a sociological angle, presenting the texts and films discussed as socio-historical artefacts while analysing each writer and film-maker's representation of women's madness.Inspired by psychologist Phyllis Chesler, who argues that madness is tied to socially defined gender roles and used to demarcate violations of expected gendered behaviour, this research analyses various manifestations of 'madness' from the everyday madness of Chantal Akerman, to psychiatrically incarcerated madness in the texts of Emma Santos, to madness influenced by anti-psychiatry through the works of Jane Arden, to complete immersion in anti-psychiatry with Mary Barnes. The interdisciplinary and cross-cultural nature of this thesis combines fields from both English and French studies, from the study of female writers and film-makers, psychoanalytic theory, the history of psychiatry and how they intersect with gender combined with contemporary feminist writings of philosophy, psychology, and theology.
Denne bog handler om, hvor svært det er at være pårørende til en dement. Daniel og Kirsten er henholdsvis svigersøn og datter til Nanna. På fire år bliver Nanna tiltagende dement. Vi følger dem over tid, hvor opgaverne for Daniel og Kirsten med f.eks. indkøb, lægebesøg, apoteksbesøg, samtaler med kommunen og hjemmepleje af Nanna bliver flere og flere. Daniel og Kirsten har svært ved at leve deres eget liv. De bliver “minidemente” efter besøg hos Nanna, og deres alkoholindtag bliver alt for højt. Det er en bog skrevet med stor ærlighed. Den tager emnerne griskhed og egoisme op som en naturkraft, der sætter i gang for de voksne børn, når forældregenerationen vender op og ned på verden. Dårlig samvittighed bliver de pårørendes mellemnavn.Sidst, men ikke mindst, kører der hele vejen igennem bogen en debat om, hvorvidt det er den demente eller samfundet, der skal tage de vigtige beslutninger i den dementes eget liv. Uddrag af bogen Mor kigger ikke på mig. Det er svært at komme i kontakt med hende i dag. Hun er optaget af noget helt andet, for hendes blik følger et eller andet ude på fællesgræsplænen, der ligger i forlængelse af hendes lille terrasse udenfor hendes plejehjemsbolig. – Har I set Bob? spørger hun Daniel og mig. Daniel og jeg kigger på hinanden, og ingen af os besvarer spørgsmålet. – Se, der er han. Han føjter rundt, tilføjer hun. Min mor slår ud med armene. Så falder 10-øren for os. Bob er en robotplæneklipper og min mors nye ven. Om forfatterenKirsten Louise From (f. 1962) er et menneske, som er flyttet langt ud på landet for at skrive bøger. Hun har en baggrund som journalist inden for lokalpressen og som pædagog og multimediedesigner.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.