Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Økologisk mad og madlavning

Her finder du spændende bøger om Økologisk mad og madlavning. Nedenfor er et flot udvalg af over 13 bøger om emnet.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
  • (13)
  • (3)
Format
  • (10)
  • (3)
  • (2)
  • (1)
Sprog
  • (13)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
Tag
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • af Adam Aamann-Christensen
    244,95 kr.

    Kok, restaurantejer og tv-vært Adam Aamann har i sin nye kogebog fundet inspiration i havens spæde grøntsager. Det er blevet til de lækreste enkle, overskuelige grønne retter med fuld power på smag, farve og æstetik.Skal man lave velsmagende mad kun med grøntsager, kræver det lidt mere opmærksomhed, men det behøverhverken at være svært eller nødvendigt at gå på kompromis med den vigtige umamismag. Adam Aamann er kendt for sin sublime mad. I denne bog deler han ud af sine mange vegetariske opskrifter, som er blevet til i hans eget hverdagskøkken. Adam er blevet vild med at dyrke sine egne grøntsager, og i takt med at familien er blevet mere eller mindre selvforsynende i grønt, har det givet god mening at droppe kødet flere gange om ugen. Han har desuden tre døtre i teenagealderen, og der er tit venner på besøg, som spiser med. De unge har alle stort fokus på maden, og flere af dem spiser udelukkende vegetarisk. Bogens retter dækker alt fra tarteletter med porre, tør ost og tyttebær til rødbedetatar, palmekålstempura ogsliders med BBQ-rødkål. Der er gratiner og tærter, og der er smørrebrød og ravioli. Det hele er fyldt med denlyst og løssluppenhed, de er lavet med. Inspirationen har Adam fundet under sine daglige ture i køkkenhaven samt ved komfuret. Mængden af ingredienser i de enkelte opskrifter er holdt nede, så retterne er lette at tilberede, og alle grøntsagerne kan købes hos grønthandleren eller i supermarkedet. Resultatet er mad, der mætter og har masser af tilfredsstillende aroma, fylde og konsistens.Aamanns grønne køkken er et must for alle, kvinder som mænd, der elsker lækker mad med grøntsager i fokus,og som også går op i at spise efter sæsonerne. En kogebog med grøn mad – helt uden asketiske sundhedsbagtanker, men blot med lutter velsmag.

  • af Johanne Mosgaard
    145,00 - 199,94 kr.

    Vegansk Grundkøkken er den ideelle guide til at leve efter den plantebaserede livsstil. Bogen guider læserengennem hele det veganske køkken og giver svar på alt, fra hvilke grønne proteiner man kan bruge, til hvordan man nemt kan erstatte æg og mælkeprodukter – samt en masse andre tips til at komme i gang med at spise vegansk. Bogen indeholder mere end 130 nye, smagfulde og farverige opskrifter – alle præsenteret på smukke og indbydende billeder. Opskrifterne dækker alt fra morgenmad – både til hverdag og weekendhygge – til inspiration til madpakkerne og på farten, mættende salater og supper, aftensmad for enhver smag samt sødesager og snacks. Desuden finder man også opskrifter til en grøn jul og andre festlige lejligheder. Bogen er til alle, der ønsker at gå hele vejen og skære alt animalsk ud af deres kost eller har levet vegansk i mange år og savner ny inspiration. Men den er også til alle, der bare elsker grøntsager eller gerne vil lære at elske dem lidt mere. Til dem, der er helt nye i den veganske verden, og til dem, der gerne vil indføre et par kødfrie dage, ikke tåler mælk eller æg, eller som spiser vegetarisk og plantebaseret. For udover at være en grundbog med en masse tips, information og opskrifter indeholder bogen overskuelige madplaner til alle fire årstider og inspiration til foodprep, så man både undgår unødigt madspild, og hverdagen samtidig bliver lidt nemmere.

  • af Camilla Clevin
    96,95 - 135,95 kr.

    Kostvejleder Camilla Clevin viser i denne bog, hvordan du laver danske hverdagsretter med antiinflammatoriske ingredienser. Nemme og hurtige opskrifter, der passer ind i en travl hverdag. Antiinflammatorisk mad skaber en naturlig balance af næringsstoffer i kroppen. Det optimerer kroppens mulighed for at bekæmpe kronisk inflammation. Retterne er lavet med få ingredienser, der alle kan købes i ét supermarked, f.eks. Føtex, Bilka eller Kvickly. Opskrifterne er inddelt i tre afsnit, så man kan sammensætte sin mad efter eget ønske. Der er hovedretter, grøntsagsretter og dip. ”Udover at forebygge diabetes og inflammatoriske hudsygdomme som f.eks. psoriasis menes antiinflammatorisk kost endda også at forebygge kræft.” Tina Holst Larsen, hudlæge

  • af Camilla Stemann Jensen
    261,95 kr.

    Den populære og udsolgte bog Vidunderlige Vafler er nu tilbage på markedet. Vidunderlige Vafler giver dig et magisk vaffelunivers fyldt med de lækreste og mest kreative vaffelkreationer. For hvis du troede at vafler kun var en skøn dessert, så kan du godt tro om igen: Vafler er så meget mere end det!

  • af Trine Hahnemann
    231,95 kr.

    Med den stigende interesse for at skære ned på kød, handle bæredygtigt, spise sæsonbestemt og være god mod planeten og på den måde tilpasse vores livsstil er Grøn hverdagsmad den perfekte følgesvend i hverdagen.Bogen indeholder 100 vegetariske opskrifter – sæsonbestemte og med fokus på døgnets forskellige måltider.Trine Hahnemann har spist på den måde hele sit liv, og hendes opskrifter er lækre uden begrænsende vægt på diæt, afsavn eller veganisme. Hendes opskrifter er ukomplicerede, og hun gør brug af helt almindelige råvarer, der trives i vores eget område og klima.Bogen er illustreret med Columbus Leths fotooptagelser, der både er skudt udenfor og på lokale gårde samt i studiet i alle måneder af året.

  • - Inspiration til kødfrie dage
    af Signe Lykke
    191,95 kr.

    »Go’ & nem VEGANERMAD Inspiration til kødfrie dage« er til veganere, begyndere med veganermad og til interesserede, der vil have sund mad uden kød. Den kendte kogebogsforfatter Signe Lykke er nu aktuel med en guide til lette og lækre veganske retter. Det er traditionelle retter, tilpasset til gluten-allergikere, desserter uden hvede og hvidt sukker og proteinrig kost uden kød, der er på Signe Lykkes menukort. ”Med denne kogebog får du opskrifter og introduktion til de basisfødevarer, som gør det både enkelt, billigt og lækkert, at leve som veganer. Jeg laver for eksempel lasagne uden hvede, ost og kød – og tro mig, den smager fantastisk! Signe Lykke. Hun introducerer til nogle af de nye ingredienser, som i dag står på hylderne i de fleste supermarkeder og guider til, hvordan man bruger for eksempel quinoa, soyamælk eller boghvede i en kost, som også ungerne elsker at spise af. Målet med kogebogen er, at give inspiration til middagsbordet for de tusindvis af danskere, som lever med fødevareintolerance og allergi.

  • - fra pizza til ris a l'amande
    af Signe Lykke Skonnord
    165,95 kr.

    Kogebogen Mad uden mælk henvender sig til dig, som ønsker at få hjælp og inspiration til en hverdag helt uden mælkeprodukter. Opskrifterne er enkle, velsmagende og sunde. Derudover er de lavet med ingredienser, som du kan købe i de fleste dagligvarebutikker. Forfatteren har en baggrund inden for ernæring og sundhed og er privat meget begejstret for at kreere og spise god mad. Med det som udgangspunkt, sammenholdt med gener forårsaget af mælk og et ønske om at hjælpe andre i samme situation, har hun skrevet kogebogen Mad uden mælk. »Jeg mener, at det skal være nemt at leve et liv uden mælk, og det er dét, jeg ønsker at bidrage til med denne kogebog. Jeg kommer med mit bud på alt fra ris a l’amande til pizza og mange andre gode retter.«

  • af Rune Lund Sørensen, Esben Kragh Rasmussen, Frida Jensen, mfl.
    245,95 kr.

    Denne bog er indtagende og fin i sin ærlighed. I de 5 forfatteres oprigtige ord om udvikling, fejl, læring, levedygtig bæredygtighed, horisont, ukuelighed og stærk vilje. Opskrifterne er skrevet af gode hjerter, som ønsker at hjælpe folk godt i gang og i gennem. Maden er tilgængelig og vil alligevel være et gevaldigt løft i mange hjem. Det er det, bogen gør ved én – øger ønsket om at lave vidunderlig bæredygtig mad. Alle opskrifter er lige til at gå til, og selvom det er mad, der serveres på en højt profileret restaurant, er det retter, alle kan lave hjemme i eget køkken. Hærværk har gjort det, man i fremtiden forventer af en restaurant – de har bare gjort det i henhold til egne idealer og på forkant. Derfor står restauranten som et lysende eksempel for andre i branchen. Bogen bringer dig ikke kun ind i køkkenet hos Restaurant Hærværk, men også langt ind i holdets tankesæt omkring lokale råvarer, bæredygtighed, økologi, dyrevelfærd og ikke mindst deres udvikling gennem næsten 6 år som velbesøgt restaurant med holdning.

  • - Børnenes vilde spisekammer
    af Julie A. Swane & Johanne S. Philipsen
    225,95 kr.

    I denne bog kan børn, pædagoger og lærere, forældre og bedsteforældre lære om spiselige planter på en sikker og inspirerende måde. At samle spiselige planter i naturen er en underholdende aktivitet, der styrker samværet for børnefamilier og giver mere udeliv. Med bogen i hånden får læseren styr på planternes navne og anvendelsesmuligheder og kan gå på opdagelse i skov, eng, vandløb og krat efter nye smagsoplevelser.Fokus i bogens første del er en planteflora med fotos af de enkelte planter og beskrivelse af, hvor de vokser, hvornår de høstes, og hvordan de bruges i køkkenet. Bogen indeholder 64 planter, som man trygt kan plukke og tage med hjem i køkkenet.Anden del er forslag til forskellige sanketure ved eng, sø, hede, strand og i skoven med forslag til planter, der kan høstes i de forskellige årstider.Til slut rundes bogen af med 59 børnevenlige opskrifter, der er tilpasset børns smagsløg og enkle at gå til for begyndere.Johanne S. Philipsen er en entusiastisk hobbykok med stor kærlighed til vilde planter og den danske natur. Hun har en ph.d. i kognitiv semiotik. Julie A. Swane afholder sanketure, hvor hun lærer fra sig om spiselige vilde planter. Julie er uddannet arkitekt og har før det læst havebrug i tre år. Hun har i 2019 åbnet butikken ‘Din Planteven’ med fokus på bæredygtige planter. Julie er også medforfatter til bogen Høst ved havet.

  • - med varianter for hver blodtype
    af Signe Lykke
    189,95 kr.

    Kogebogen ”MAD FOR ALLE BLODTYPER 2” er en opfølger til ”MAD FOR ALLE BLODTYPER”, som udkom i 2014. I denne kogebog har jeg kreeret en masse lækre opskrifter ud fra de opdaterede fødevarelister, som Peter D’Adamo kom med i 2016. Kogebogen er både til dig, der ønsker at kunne lave mad til hele familien ud fra ”Blodtypefilosofien”, og til dig der gerne vil have inspiration til opskrifter, som er gavnlige for din specifikke blodtype. Jeg har derfor både i denne bog og i ”Mad for alle blodtyper”, under hver opskrift, angivet forslag til optimale varianter for hver blodtype. Bogen er inddelt i følgende 6 kapitler: Dips & Dressinger Salater & Lette retter Bagværk Supper & Tærter Middagsretter Søde fristelserVelbekomme! Kærligst, Signe Lykkewww.signelykke.dk

  • af Jette Bogø & Helge Stig
    138,95 kr.

    Vi har samlet julens traditioner og opskrifter i denne bog, så du har det samlet. Bogen fortæller om julen tilbage i tiden, men fortæller mest om juletræsjulen, som vi kender fra starten af 1800 tallet og frem til i dag.Bogen nævner også juleskikke fra middelalderen og fra før vi blev kristne. For jul har vi fejret længe før, vi kendte til fortællingen om Jesu fødsel. Jul stammer fra et hedensk ord der betyder »hjul«. Vi fejrer altså årets gang og holder den store fest for året der er gået, når det er mørkt og vi hygger os med julelys og julens traditioner. Helligtrekonger aften, den 6. januar, varer julen minimum 37 dage. Vi holder altså jul mere end 10% af et år. En tid der er fyldt med julepynt, julemad og anden juleforberedelse.

  • - Året rundt i den klimavenlige have og det økologiske køkken
    af Birgitte Laurent Lund
    274,95 kr.

    En inspirerende have- og køkkenkalender til dig, der elsker at bruge og dyrke din have og tilberede og nyde lækre og sunde retter - og som drømmer om at blive selvforsynende med frugt, grønt, æg og honning. Hver eneste måned har sine særlige karakteristika og sine egne budskaber og muligheder, og der er en særlig glæde i at anvende egne råvarer og følge de skiftende årstider i have og natur.Bogen er fuld af opskrifter og tips til både have, dyrkning og dyrehold, og så gennemgår den årets gang i haven og køkkenet. Selvforsyning og klimavenlighed er i højsædet og vejen fra jord til bord kortest mulig, når forfatteren måned for måned guider dig til at få mest muligt ud af din have. Hvordan anlægger man en have, så den får de bedste betingelse? Hvordan sikrer man dyreliv og frodighed? Og hvad skal der til, for at jordens afgrøder får de bedste næringsstoffer og vækstbetingelser? Alt det og meget andet får du svar på i bogen om den naturlige have året rundt – og dertil får du et hav af skønne opskrifter direkte fra haven!

  • af Lone Vitus
    209,00 - 348,95 kr.

    Med denne bog starter rejsen mod et bedre liv for dig og for kloden. Hvad sker der i kroppen, når vi spiser? Hvad har mennesker brug for, så de trives? Og hvad sker der, når maden er af underlødig karakter? Det handler første del af denne bog om. Næste del omhandler tilblivelsen af de forskellige grupper af fødevarer og ikke mindst, hvordan oprindelsen af fødevarerne sætter præg på vores omgivelser - jord, luft, klima, planter, husdyr, insekter samt andre vildtlevende dyr, medmennesker og vand. Med den viden du har fra første del, er du rustet til at forstå, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvad det er, du spiser og drikker. Dine valg former ikke blot dit eget liv, men er med til at afgøre klodens fremtid. Den sidste del af bogen indeholder 54 opskrifter på nemme retter, brød, kager og tilbehør, som kan laves af hele familien. Opskrifterne er uden kød, for det får de kommende generationer brug for at kunne håndtere. Formålet med bogen er at informere unge som ældre om, hvordan vores fødevaresystem fungerer og indvirker på os. Også hvad det har af betydning, om vi vælger at fylde kurven med friske grøntsager dyrket giftfrit eller højtforarbejdede færdigretter fra supermarkedets køledisk. Det kan være sjovt at lave mad, men man skal også motiveres til det. Det er denne bogs fornemste opgave. Vi lever i en tid, hvor der bliver lavet mindre og mindre mad derhjemme. Industrien leverer færdigretterne og halvfabrikata, og træffer dermed valget om, hvad der skal i vores maver. Den kamp må og skal vi tage op! Vi skal have selvbestemmelsen tilbage, og der er kun én måde: Lav din egen mad. Denne bog er et glimrende sted at begynde.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.