Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen, Datidens knallerter – nutidens kult, er skrevet med stor indsigt af Jens Jessen, som er forfatter og mangeårig motorjournalist. Bogen er på 228 sider, og er spækket med både nye og gamle billeder. Indholdet dækker så godt som samtlige knallertmærker, der kom til Danmark i perioden fra halvtredserne og indtil midten af firserne. Hovedvægten ligger på de store mærker som eksempelvis Puch, Kreidler, Yamaha, Everton, Honda, NSU, VeloSolex, Gilera, Suzuki, Velo Vap, Tomos og Mobylette, men så godt som alle de mindre knallertmærker er også repræsenteret i bogen.Bogen indeholder adskillige interviews med knallertimportører og dem, der var en del af datidens knallertbranche. Også den dramatiske historie, om hvordan Danmarks største knallertimportør erhvervede sig importen af Suzuki knallerterne kun med det ene formål at beskytte ens eget mærke, er med i bogen. Ved at sidde på importrettighederne, kunne man nemlig styre og kontrollere salget, bare ved at gøre – absolut intet.
Bogen tager dig med tilbage til knallertens barndom – den vidunderlige driftige knallertperiode, hvor danskproducerede knallerter prægede det danske trafikbillede. Transportmidlet med den lille motor, der på mere end én måde satte skub i Danmark.Knallerten blev folkelig og endda en 'smart' transportform benyttet af alle. Der var lagerarbejderen, der skulle tidligt op og være på sin pind fra morgenstunden. Der var kontormennesket, der på sin søndagspudsede Radexi stille og lidt forsigtig trillede afsted i myldretiden. Der var pigen med armene tæt omkring kæresten for ikke, at glide bagud af twinsædet – og ja, selvfølgelig, så var der jo den royale kørsel, når vor tennisklædte Prins Henrik drog afsted på Velo'en. I de sociale sammenhænge var der liv og glade dage blandt Danmarks ungdom. Måske lidt 'Wild kørsel' og en lille smule ballade nede på hjørnet med disse 'knallertknægte' og deres 'tøser'. Plus de titusinder andre der dagligt benyttede dette fantastisk smarte driftsikre, teknisk forholdsvis enkle og prisbillige befordringsmiddel.Denne bog giver en oversigt og beskrivelse af alle knallertmærker af betydning, der helt eller delvist er blevet produceret i Danmark. Bogen er blevet til på baggrund af arbejdet med og materiale om knallerter samlet gennem de seneste 30 år. Der er tale om mangfoldige kilder i form af brochurer, artikler, bøger og et utal af samtaler med 'det danske knallertfolk'.Dette er den første udgivelse som medtager samtlige kendte knallertmærker. Bogen er rigt illustreret med fantastiske farvefotos af den tids drøm af en konfirmationsgave for enhver teenager.
En nyredigering af den klassiske bog, som fortæller hele den fantastiske historie om det mest amerikanske der findes: Harley-Davidson motorcyklerne. Bogen er flot illustreret og i hård indbinding.
Ny og anderledes bog om BSA Der er skrevet metervis af bøger om BSA fabrikken og dens motorcykler, og de fleste er naturligt nok skrevet på engelsk. Bogen, BSA i sort-hvid og farve adskiller sig fra disse mange andre bøger om BSA ved at være på dansk og ved at være billedbaseret. Det meste af billedmaterialet er både enestående og ganske unikt, i kraft af at billederne i mange tilfælde aldrig har været offentliggjort før. Hermed giver bogen et nyt og anderledes billede af BSA motorcyklerne og dem, der kørte på dem. Samtlige af bogens mere end 400 billeder er ledsaget af en fyldestgørende billedtekst, der i detaljer fortæller om motivet. Alle billederne i bogen har deres eget lille univers, og giver læseren deres egen lille historie, og det er vel at mærke en historie, som ikke er redigeret, for det kameralinsen så, var også det, der endte med at blive til et billede.Bogen lægger stor vægt på de danske BSA billeder, og derfor er der mange fotos af danskernes BSA motorcykler helt fra den spæde start i 1910 og frem til lukningen i 1972. I tilgift får beskueren også et godt indblik i hvordan Danmark engang så ud med datidens huse, veje, landskab, påklædning og meget mere. Dette billedmateriale består blandt andet af en helt unik og aldrig før set fotosamling, som stammer fra den danske BSA importør, som var med helt fra 1925 og frem til lukningen af BSA fabrikken i 1972. Udover de mange private fotos er der også mange af BSA fabrikkens egne pressefotos, som viser modellerne, fabrikkens store dage og endelig den daglige produktion af motorcykler. To af bogens i alt femten kapitler er helliget motorsporten. Det ene handler om de berømte Gold Star motorcykler, som var det ypperste, fabrikken præsterede, og det andet beskæftiger sig med de mange løb, hvor BSA deltog. Fælles for de to nævnte kapitler er, at der er lagt vægt på den danske vinkel. Bogen indeholder blandt andet også en flot serie af billeder fra selve BSA fabrikken.
Hondas populære Shadow-serie er blevet produceret siden 1983 og produceres stadigt i dag - mere end 25 år senere. Gennem årene har den gang på gang været banebrydende i udviklingen af fabrikscruise-e. Mærkværdigvis har disse herlige maskiner aldrig før fået deres egen bog. Serien har altid været meget populær og en Shadow har flere gange været årets mest solgte motorcykelmodel i USA, men indenfor motorcykellitteraturen levnes den typisk bare et par sider i generelle Honda-bøger. Det er der nu rådet bod på. For første gang findes der nu et værk, som omhyggeligt beskriver de enkelte modeller og deres udvikling fra lance-ringen i 1983 og frem til år 2000. I Danmark er mere end hver tiende Honda en Shadow og mere end 3.200 Honda Shadow er i alt indregistreret her. Imidlertid er mere end tre fjerdedele af dem modeller eller årgange, som aldrig blev importeret til Danmark af de officielle kanaler. Denne bog beskriver modeller fra hele verden, men lægger særlig vægt på Danmark, Tyskland og det vigtige modermarked i USA. Bogen er rigt illustreret og Shadow-ejere fra det meste af verden har bidraget med private billeder for at vise både originale maskiner og spændende ombygninger.
Så kom den .......endelig !. Her er bogen der ikke kunne købes i 1989 da jeg havde besluttet mig for at ville prøve roadracing på lukket bane. Hvilken cykel skulle man købe, hvad skulle man gøre ved den, hvor kunne man købe reservedele til at ombygge den, hvilket personligt udstyr krævedes der, hvor kunne man køre på den ??. Jo spørgsmålene var mange og ubesvarede for der var faktisk ikke nogen i min omgangskreds der kunne besvare ovenstående, heller intet Internet, Facebook, mm. Kort sagt, jeg var på herrens mark. Løsningen blev "Learning by doing", hvilket da kan have sin charme, men i en materiel sport, også til tider en undøvendig dyr fornøjelseMed denne bog som er fremragende beskrevet, er ikke bare trackdaykørere men måske også "rigtige" racerkørere godt hjulp på vej med såvel tekniske tips, som almindelige gode praktiske råd om hvordan man kommer godt i gang med trackday kørsel. Man behøver måske ikke nødvendigvis at følge bogens tips slavisk, men måske bare tage sin gadecykel og plukke de ideer bogen er fyldt med, inden man tager af sted til det første arrangement.Bogen kan både bruges som inspiration og appetitvækker der forhåbentlig kan inspirere nye til at tage springet ind i denne fantastiske sport der byder på fart, spænding, udfordring under ordnede sikre forhold, samt muligheden for nye venskaber med ligesindede. René PrangRené Prang f./1969Kørt roadracing 1990-20XX?Dansk Mester Superbike 1995-1996-1998Nordisk Mester Superbike 1993-1997-1999-2000Deltaget Europamesterskab 1994-1995-1996Wildcard World Superbike 2000Talent & Elitekoordinator DMU (Dansk Motorunion) siden 2009
En BMW er ikke bare en motorcykel. Det er indbegrebet af kvalitet. Maskiner, bygget til hundredetusinder af kilometers kørsel. Det er også statussymboler, for en BMW har aldrig været billig. Det er også maskiner, som har skrevet militær historie. Maskiner, som i politiets tjeneste har kørt mange en fartsynder op. Maskiner, som har bragt ejer og brugere rundt i verden. Her er historien - for første gang på dansk. Ikke bare skrevet for motorcyklister, men et stykke verdenshistorie på to hjul.Flot illustreret - og skrevet med begejstring for et produkt af højeste klasse. BMW Motorcykler omhandler samtlige BMW-modeller fra perioden 1923 til 2000.
Fortællingen om den mest berømte motorcykel gennem tiderne. Om fabrikken, forhandlerne, motorsporten - og ikke mindst brugerne. Flot bog - flot illustreret.
Den komplette oversættelse af fabriksmanualerne over samtlige modeller i perioden 1915-50, illustreret med fabrikkens tegninger og fotos. Oversat og redigeret af veteraneksperten Poul Jørss. Et must for enhver HD-freak!
200 spændende sider om noget af det mest danske der findes: Nimbus Motorcyklerne.
Alle modeller efter 1945 Det er gennemgangen af alle de berømte modeller som Tiger 100, Trophy, Thunderbird, Bonneville, Trident og mange flere. Detaljeret teknisk gennemgang med masser af billeder.
Måske er det ikke alle bekendt at Danmark engang var en fremtrædende spiller indenfor motorcykelindustrien.Omkring år 1900, levede motorcykeldrømmen blandt mange danske iværksættere. Det blev til mere end 40 forskellige motorcykler som alle fortjener en placering i dansk industrihistorie.Bogen fortæller historien om de dansk fremstillede motorcykler som gik i produktion. Nogle blev solgt i få eksemplarer, og andre i flere tusinder.Hver motorcykel har fået sit eget afsnit. Læst som en helhed, efterlades et klart billede af forløbet gennem årene, – hvem overlevede, hvem sejrede, og hvem måtte give op.Værdifulde legender, om motorcykler som måske er på vej ud i glemslen, har med denne bog fået sin helt egen historie.
Maskinerne fra Birmingham Small Arms er i dag næsten lige så populære som da de var nye. Her er teknikken i højsædet. Gennemillustreret med originale fabrikstegninger m.v.
Denne bog fortæller historien om to initiativrige personer der i 1894 startede som ”Smith & Co. Isenkram engros og kommission”. De fik hurtigt øje for transportmidler – cykler, biler, motorcykler, knallerter og deraf afledte produktioner. Den ”rejse” bliver beskrevet med hovedvægten lagt på knallertproduktionen, som startede i Kochsgade 31 i Odense i 1951 og sluttede på Grand i Nørre Aaby i 1978.
246 pages and more than 240 illustrations and charts, size 8.25 x 10.75 inches. This publication is a reproduction of the Triumph factory workshop manual part number 99-0963/0887/4223. The original 1969 Trident workshop manual 99-0887 was updated in 1972 under part number 99-0963. A short time later, the introduction of a 5-speed gearbox (1972) and a front wheel disc brake (1973) necessitated the publication of a supplement 00-4223 which was then incorporated into the 99-0963 manual creating a single workshop manual for the 1968 through 1974 models. Unfortunately, the 99-0963 manual was also published without the 00-4223 supplement and the manual that includes the supplement can only be identified by the following notation printed to the bottom corner of the title page: 'PART NO. 99-0963 INCORPORATING 99-0887 AND SUPPLEMENT 00-4223'The difference in content between the two manuals that carry the same part number is extremely important to owners of the 5-speed and disc brake models.There were a number of 'running changes' made throughout the 6-year production run of these models and, in order to provide information applicable to those changes, the 00-4223 supplement was either merged or appended to the end of the appropriate sections within the manual. However, it is also important to note, with regard to any maintenance and repair instructions and also the specifications in the 'General Data' (GD) section, that whenever engine numbers are stated, the data will be specific to that particular series. Therefore, the reader is encouraged to pay close attention to any engine number notations and to read the entire section plus the supplemental data prior to commencing any work. In conclusion, 750cc T150 and T150V owners are subjected to considerable confusion surrounding the appropriate selection of the multitude of originals and reprints of the various 750cc Trident manuals that have recently flooded the marketplace. However, the combination manual 99-0963/99-0887/00-4223 is the most comprehensive manual for the entire line of 750cc Trident three-cylinder motorcycles produced from 1968 through 1974, however, it is somewhat scarce and difficult to find. In addition, many of the changes made during the production run necessitate the use of this 'combination' manual and we are pleased to offer this reprint of the 99-0843/99-0948/00-4223 manual as a service to all 750cc T150, T150V owners. In addition, as the X75 Hurricane is a combination of both the Trident and the BSA Rocket 3 this manual will also be of interest to owners of that model.The models covered are: 1968 to 1970 T150 Trident1971 to 1972 T150 Trident1972 to 1974 T150V Trident - with 5 speed gearbox and disc front brake.
Marlon Brando warf sich 1953 in eine schwarzlederne Perfecto-Biker-Jacke, hautenge Jeans und Chopper-Stiefel, setzte sich eine Fliegermütze auf und spielte in Der Wilde Johnny, den höhnischen Anführer des Black Rebel Motorcycle Club. Im Jahr darauf verzichtete Tom of Finland in seinen Kunstwerken auf braunes Leder und schuf sich seine eigenen Wilden: muskulöse, hypermaskuline Rebellen , nun in schwarzes Leder gepresst und natürlich mit ordentlich PS zwischen den Beinen. Diesen Look übernahm noch im gleichen Jahr der Satyrs Motorcycle Club, der erste Club schwuler Biker - und ließ auf diese Weise Toms Fantasiewelt Wirklichkeit werden. Tom wäre natürlich nicht Tom gewesen, hätte er seinen neuen Schwulen-Ikonen keine eigene Note verliehen, indem er ihnen lederne Reithosen, kniehohe Stiefel und dazu Ledermützen verpasste und jedem Motorrad den Markennamen "Tom" auf den Tank schrieb. Toms Biker erschienen im Winter 1968 erstmals als zwei "Motorradburschen" in Physique Pictorial . Ein weiterer schaffte es auf die Titelseite der April-Ausgabe von 1960. Von da an beherrschten Biker den Inhalt von PP , sowohl in Würdigung seiner amerikanischen Leserschaft als auch infolge seiner eigenen wachsenden Besessenheit. Als er nach einer durchgängigen Figur suchte, seinem persönlichen Alter ego, erfand er 1968 Kake, den Inbegriff des Bikers in Lederkluft , und erzählte dessen wilde Geschichten in jeweils 26 Einzelbildern. Tom kleidete sich schließlich selbst wie Kake und trat bis zu seinem Lebensende in schwarzer Lederjacke, weißem T-Shirt, Jeans und hohen Stiefeln auf. The Little Book of Tom: Bikers enthält Toms früheste Werke für Physique Pictorial , Kake im Biker-Outfit und knisternd heiße Bikerbilder auf kompakten 192 Seiten - voll von harten Kerlen , die sich mit anderen harten Typen in schwarzem Leder verlustieren. Und zwar, ja, auf Motorrädern.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.