Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
BILLEDKUNSTens nye ABC har jeg skrevet for at forklare overfor mig selv, hvad billedkunst egentlig er for en størrelse, hvordan billedkunst har udviklet sig, og hvilke forudsætninger der ligger til grund for en kunstners arbejde.For flere år siden tænkte jeg, at det var en idé at skrive om billedkunst i et sprog uden brug af svære fremmedord.Jeg har som arkitekt arbejdet på flere store tegnestuer med projektering og planlægning med hovedvægt på administration, beskrivelser og myndighedsbehandling samt byggeledelse og fagtilsyn. På den måde har jeg lært at skrive, så der så vidt muligt ikke opstår misforståelser. Det sprog er overført til denne bog.Bogens første del handler om billedkunstens udvikling fra de tidligste tider og frem til nutiden med et lille kig ind i fremtiden, og bogens anden del handler om billedkunstens grundelementer, som er grundlaget for både udførelsen og forståelsen af billedkunst.Bogens formål er, at man forholdsvis let kan få mere ud af at besøge et kunstmuseum eller smutte ind på et tilfældigt kunstgalleri og genkende noget ud fra spørgsmålet: ”Hvad er det nu, jeg skal holde øje med?”Og så er indholdet også tænkt som en støtte, når man har meldt sig til kurser, der handler om kunst eller kunsthistorie.Sven Perdrup er født i 1946, uddannet tømrer og arkitekt fra Kunstakademiet i København i 1975. Han har i sin karriere arbejdet på flere førende tegnestuer med opgaver i Danmark og i udlandet.Efter sin pension for 5 år siden fik han tid til at virkeliggøre sit ønske om at studere billedkunst. Han har deltaget i mange kurser indenfor billedkunst og sideløbende skrevet på bogen ’BILLEDKUNSTens nye ABC’ for at sætte sin nye lærdom i system og få afklaret med sig selv, hvad billedkunst egentlig er for en størrelse. Det har ført til, at der på et lettilgængeligt sprog gøres rede for, hvorfor og hvordan den ene stilart afløser den anden samtidig med at beskrive hvilke forudsætninger og mulighede
Den udsøgte kunst at lave papirblomster har eksisteret i århundreder og har sin oprindelse i Kina længe år før vores tidsregning. Denne smukke, fotoillustrerede bog indeholder tyve projekter i forskellige sværhedsgrader. Trin for trin-vejledninger og inspirerende billeder guider dig gennem processen fra start til slut. Du bliver opmærksom på naturens farver, strukturer og detaljerigdom, mens du lærer at skabe dine egne livagtige blomsterdekorationer.Sophie Longhurst driver den bæredygtige blomsterhandel Ginger & Flynn i North Yorkshire i England med fokus på økologisk dyrkede blomster fra England uden brug af plastic – og så skaber hun de smukkeste papirblomster.
Bogen giver dig en teoretisk og praktisk indføring i dramafagets metoder på grundskolens øverste klassetrin og på ungdomsuddannelserne. Den viser både, hvordan man får en god praksis i drama som selvstændigt fag, og hvordan andre fag kan inddrage dramaøvelser på en konstruktiv måde. Forfatterne giver fire eksempler på konkrete forløb, som kan inddrages i undervisningen:Et forløb i improvisation, hvor eleverne bliver fortrolige med at spille teater.Et forløb i procesdrama, hvor eleverne aktivt er med til at skabe fiktionen.Et forløb i forumteater, hvor eleverne lærer at bruge dramametoder til konfliktløsning.Et forløb i kompositorisk metode og devising, hvor eleverne får lov til at eksperimentere med teatrets form.Hanne Kirk er cand.mag. i dramaturgi og historie. Hun underviser i drama og teater på læreruddannelsen ved Den Frie Lærerskole i Ollerup. Ida Krøgholt er ph.d. i dramapædagogik og lektor ved Aarhus Universitet. Herudover bidrager Johanne Winding Nordestgaard, dramalærer på Egaa Gymnasium, og teaterunderviser Astrid Guldhammer. Bogen er en del af Frydenlunds didaktikserie; forskningsbaserede praksisbøger til lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne samt lærerstuderende. Bøgerne går praktisk til værks, er fyldt med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning inden for området.
Radiolegenden Torben Brandt er en del af den gyldne historie om danske radiomontager, der bogstavelig talt har skovlet internationale priser ind. Dette er hans bog til den næste generation af lydfortællere. Lydfortællingens historie og kunst bliver overleveret her. Fornyelsen af radioens virkemidler er foregået i et miljø befolket af originaler, og gennem et halvt århundrede har eksperimenter med lyd bidraget til en frigørelsesproces i samfundet, i takt med at bl.a. Beatles, beatniks og Brian Eno skubbede lydkulturer ud over deres grænser. Bogens indføring i radioens udvikling i en kunstnerisk retning er et must for gamle og nye lydfortællere i den aktuelle podcastrevolution.
Tegneserie om musikteori for børn. Sammen med uglen Ozzy og en masse andre dyr som fx Alligator og Hr. Bæver føres børn ind i musikkens verden. På en humoristisk og banebrydende måde introduceres den unge læser for klaviatur, rytme og noder. Hvad hedder tonerne på klaveret? Hvordan fungerer noderne i F-nøgle og G-nøgle? Hvordan skriver man korte og lange noder? Læringen drives af tegneseriens fortælling og farverige illustrationer. Bagerst i bogen findes 20 sider med enkle musikopgaver, som børnene selv kan arbejde med. Bogen giver adgang til en digital ressourceside med endnu flere printvenlige træningsopgaver i basale musikfaglige regler, tegn og symboler. Med til bogen følger et klaver-puslespil i træ, hvor de hvide tangenter med benævnelser udgør 14 brikker.
Bogen er tilrettelagt således, at stoffet kan bruges i forbindelse med musikudøvelse, og bogen refererer derfor jævnligt til begrebernes praktiske anvendelighed.Bogen indeholder fire kapitler:Grundlæggende musiklærer, der indeholder nodelære, intervallære og akkordlære på et basalt niveau. Der er også praktiske anvisninger på, hvordan akkorder spilles på tangentinstrumenter.Rytmik og SDS (Sang - Dans - Spil), som er en praktisk tilrettelagt indføring i rytmelæren. Kapitlet indeholder en del SDS-øvelser, som styrker rytmesansen generelt og samtidig danner grundlag for rytmelæren.Guitar og bas, der er en praktisk indføring i elementær spil på bas og guitar.Musikkens instrumenter, der er en oversigtspræget gennemgang af de hyppigst anvendte instrumenter i den vestlige kulturs musik.Bogen er rig på nodeeksempler og anskuelige illustrationer, og til sidst i bogen er en række opgaver, der kan være en god hjælp i arbejdet med det teoretiske stof.Bogen henvender sig først og fremmest til musikundervisningen på ungdomsuddannelserne.
12 sjove sange om den lille tabel med tilhørende regneopgaver. 3. bog i ’Sigurds lille skole’. Bogen er flot illustreret, og hver sang er noteret med tekst, melodi og becifring. Hver sang introduceres med et lille digt, som passer til de enkelte tal. Hver tabel har sidst i bogen fået sin egen side med små supplerende træningsøvelser, som kan løses med eller uden hjælp af en voksen alt efter niveau. Bogen er i hårdt omslag og giver adgang til en digital ressourceside, hvor sangene kan høres både med og uden vokal. Bogen og de to øvrige publikationer i ’Sigurds lille skole’ kan bidrage til en god skolestart med tal, bogstaver og verdens lande.
Boost din billedkunst er en overskuelig og lettilgængelig inspirationsbog til lærere, der underviser i billedkunst i 1.-6. klasse.Download en af idéerne fra bogen her: http://bit.ly/BoostbilledkunstBogen er praksisnær med mange konkrete idéer til, hvordan elever kan arbejde med tegning, maleri, skulptur og collage.Alle idéerne er beskrevet trin for trin. De er prøvet af børn og lægger op til talrige, gode oplevelser med billedkunstfaget. Bogens indbydende illustrationer viser både børnenes processer og produkter.Idéerne kan bruges, som de er, og de kan justeres, så de passer ind i den konkrete sammenhæng og hensigt med undervisningen.Bagerst i bogen findes praktiske tip til bl.a. indretning af billedkunstlokalet, materialer og rammesætning af undervisningen.Bogens forfatter Line Frøslev har en baggrund som lærer og arbejder som billedkunstner og kunstformidler. Hun er leder af Hinnerup Billedskole, og har været projektleder og underviser på kunstprojekter for tusindvis af børn i alle aldre. Gennem en årrække har hun holdt inspirationskurser for lærere og pædagoger i hele landet, og står blandt andet bag kursusrækken Boost din billedkunst.
Forfatterne af denne bog fokuserer på den interne musikanalyse, og det er således sammenhængen mellem de musikalske virkemidler og strukturer samt oplevelsen af musikken, forfatterne beskæftiger sig med. Bogens kapitler præsenterer nogle analysemodeller, som angriber musikken fra forskellige vinkler:Tid og rumHook, break og gimmickFormMusikkens husTonalitet og harmonikGrooveSoundMelodik og motiverUdtryksfeltBegrebet rockmusik skal i denne bog forstås i sin bredeste betydning. Det er vanskeligt og faktisk også uvæsentligt for denne bogs pointer at afgrænse rocken genremæssigt, bl.a. fordi den er i stadig udvikling og fusionerer flittigt med andre musikformer.Som eksempler på bogens analysemodeller inddrages undervejs et bredt udvalg af rockmusikkens klassikere, men udgangspunktet for analysen vil altid være den klingende musik.Her fra siden er der også adgang til bogens tilhørende website, der indeholder supplerende materiale i form af links til søgeværkktøjer og til websites med oplysninger om rockbands, henvisning til relevant litteratur, et soundværksted, eksempler på korte grooves samt praktiske analyseskemaer, der kan bruges i undervisningen.Bogen henvender sig til musikundervisningen på højniveau i gymnasiet og på HF, men kan også anvendes på de videregående musikuddannelser.
Håndværk & design – valgfag og prøve er elevens arbejdsbog til valgfaget i 7.-8. klasse.Bogen supplerer det praktiske arbejde i værkstedet med opgaver, øvelser og faglige tekster, som dækker valgfagets tre centrale indholdsområder.I bogen træner og samler eleverne deres viden om materialer, brugen af værktøj og tilegnelsen af teknikker. Nogle af de mest centrale designmetoder præsenteres gennem praktiske øvelser, og eleverne får eksempler på prøveoplæg og opgaver, som forbereder dem på den afsluttende prøve.I alle opgaver er der fokus på, at eleverne lærer at reflektere over og italesætte deres praksis.Bogen indeholder: Praktiske opgaver i materialelære og værkstedskendskab Instruktionsvideoer via QR-koder Praktiske øvelser i designmetoder Træningsopgaver til prøven Eksempler på prøveoplæg Beskrivelser af fagbegreber
Bogen er til alle, der beskæftiger sig med klaverspil, både de uerfarne, de øvede og de professionelle ud - øvere såvel som undervisere.Hvordan forholder man sig til et nodebillede, hvordan får man hold på klang, frasering og musikalske udtryksmuligheder, og hvordan finder man rundt på instrumentet og i klaverlitteraturen?Som mangeårige undervisere i soloklaver ved Københavns Universitet, har vi haft utallige studerende på alle niveauer mellem hænderne, og vi har længe haft et ønske om at samle vores pædagogiske erfaringer i en let overskuelig form.At lære at øve sig og blive bekendt med teknikken er det grundlag og håndværk, som hele musikken hviler på, og jo mere man ved og forstår, jo bedre kan man nå sine mål!
Bogen giver en bred introduktion til billedets virkemidler såsom komposition, form, farve, lys og skygge og anvender samtidige forskellige analytiske synsvinkler på udvalgte værker; formanalyse, socialanalyse og betydningsanalyse.Billeder, skulpturer og arkitektur belyses på tværs af tid i tematiske sammenstillinger, og derudover præsenterer bogen tre historiske perioder - perioden op til 1400, perioden fra 1400-1750 og perioden efter 1750.Bogen beskæftiger sig også med udvalgte gengivelsesstrategier i en redegørelse for kunstnernes forskellige måder at forholde sig til virkeligheden på.Billedkunst - metode, kronolgi, tema henvender sig primært til billedkunstundervisningen i gymnasiet og på hf, men bogen har med stor succes også været brugt på seminarierne. Derudover er den også anvendelig i andre sammenhænge, hvor unge og voksne undervises i en teoretisk tilgang til billedkunsten og dens betydning for menneske- og samfundsliv.
Udgangspunktet for denne bog er den vestlige verdens musik, som den høres i den klassiske musik fra ca. år 1650, i meget populærmusik og i jazz.Bogen handler om den dur-mol-tonale musiks harmoniske og satstekniske grundprincipper og lægger op til et nært samarbejde mellem teori og praksis.Alle bogens kapitler består af to dele - først behandles et emne fra harmonilæren analytisk, og derefter anvendes det i praksis til satslæredisciplinen koralharmonisering, således at man opnår såvel teoretisk bevidsthed om de harmoniske virkemidler som praktisk erfaring i at udnytte dem.Harmonilæreafsnittene kan også læses uafhængigt af resten af bogen. Harmonilæren tager udgangspunkt i samspillet mellem becifringssystem, trinanalyse og funktionsanalyse, fra de grundlæggende treklange til formindskede og altererede firklange. Koralharmoniseringen er behandlet udogmatisk og med et minimum af forbud.Hvert kapitel indeholder et antal øvelser til såvel harmonilære som koralharmonisering, der kan støtte indlæringen af stoffet.Bogen henvender sig primært til musikundervisningen på højt niveau i gymnasiet, og kræver et vist forkundskab til noder, tonearter, intervaller og skalaer. Den vil dog også være nyttig i andre sammenhænge, hvor man ønsker at beskæftige sig med emnet.
Bogen falder i to store dele. Den første del giver en indføring i de helt fundamentale færdigheder og principper, herunder dissonansbehandling. Den anden del bygger videre på principperne for dissonansbehandling, som blev gennemgået i første del af bogen, og akkordvalget udvides med flere dissonerende akkorder og med parallelakkorderne.Bogen indeholder også pædagogiske overvejelser, som kan fungerer som støtte i undervisningsforløbet og inddrages efter behov. Bogens omfang og progression gør, at den kan anvendes på alle begynderniveauer.Bogen indeholder øvelser og eksempler, der er hentet fra rigtige koralmelodier og binder teori og praksis sammen.
Bogen giver indblik i de vigtigste tendenser inden for det danske teater fra 2000 til 2010, og læseren kommer med backstage i de danske teatre.Med udgangspunkt i fem dramatiske tilgange – som har været nyskabende for dansk teater – gennemgår forfatterne, hvor det levende teater har bevæget sig hen – og hvordan det reflekterer sin tid.De trækker også tråde tilbage til teaterlitteraturen, så den enkelte forestilling sættes i relief.Bogen redegør indlevende for de udvalgte teatertendensers historiske oprindelse såvel som for deres forhold til samtiden. De anskueliggøres alle gennem eksempler på forestillinger fra en lang række danske skuespilhuse.Teksten suppleres af faktabokse med eksempler på alternative forestillinger, instruktører, uddrag af manuskripter m.m. Med denne bog bliver de seneste års teater således tilgængeligt for undervisningen i dramatik.Teater i det nye årtusinde er skrevet til gymnasiets dramaundervisning på C- og B-niveau, men alle med interesse for moderne teater kan læse med.Begge forfattere er mangeårige undervisere i dramatik, og de har begge siddet i Dramatiklærerforeningens bestyrelse og været medlemmer af redaktionen af foreningens medlemsblad Replikker.
Bliv klar til prøvenLærervejledning til prøven i Billedkunst I dette lille hæfte har vi samlet portalens prøveoplæg, vejledning og gode råd til lærere, som skal føre elever til prøve i Billedkunst. Hæftets oversigter og praktiske skemaer giver bud på, hvordan prøven kan organiseres og tilrettelægges på den enkelte skole. Med hæftet kan lærere få overblik over prøvens faser og krav til lokaler, materialer, tidsforbrug og meget mere. Eksempler på prøveoplæg og arbejdsark kan inddrages i planlægningen og forberede både lærere og elever på prøven i valgfaget.Samlet i illustreret hæfte, får du: Overblik over prøvens faser Råd og vejledning om organisering og tidsforbrug Fire prøveoplæg Kopiark til eleven Skabeloner til lærer og censor Tekst og prøveoplæg findes også på billedkunst.gydendal.dk.
”Værktøjer for Scenekunst” er håndbøger skrevet af Kaosteater, som giver jer konkrete værktøjer der går hele vejen rundt om den scenekunstneriske produktion. I denne bog, Idéudvikling, er der introduktion til en række nøje udvalgte værktøjer og modeller, med let afkodelige illustrationer, som vil hjælpe enhver udøvende scenekunstner med at udfolde kunstneriske ideer og skabe succesfuld scenekunst fra bunden. Håndbogen er en hjælp til at videreudvikle scenekunstneriske produktioner med idéer til modeller, tips og tricks i sammenhæng med konkrete projekter. Bogen kan ses som en værktøjskasse til de, som har ambitioner om at udvikle egne scenekunstneriske projekter primært gennem samskabelse og flad struktur.
Hammeren hed i virkeligheden Gunnar Lund Hammer. Han havde et stort skæg og var bred som en okse. Og så var han Idrætslærer med stort I. „Nørhmann, kom herhen og giv en lille demonstration.“ Sådan sagde Hammeren altid, når han skulle vise, hvordan noget ikke skulle gøres. Han pegede mod to hulahop-ringe på gulvet. De andre drenge fnes. Jeg rejste mig og trådte ind i den ene ring. Jeg kunne jo lige så godt få det her overstået. I dag skulle vi have om kamplege, og Hammeren havde netop forklaret reglerne i den første dyst. Den, der først fik skubbet sin modstander ud af ringen, havde vundet.„Kan du forstå reglerne?“Jeg nikkede.„Hvis Nørhmann kan forstå dem, så kan alle forstå dem, ikke?“ Han lagde kræfter i, det kunne jeg mærke.Men trykket mod mig var ikke større end en stille brise. Jeg kunne nemt blive i ringen. Mellem vores hænder stirrede Hammeren på mig, og jeg kunne se et Hvad-satan?-blik i hans øjne.Pelle fra 6. klasse er både Hammerens og Terror-Tvillingernes yndlingsoffer. Men da Pelle en dag bliver bidt af en tissemyre, ændres alt.Pelle får nemlig superkæfter og bliver til superhelten Antboy. Han beslutter, at han skal ud og redde verden. Det er dog ikke altid lige nemt at være superhelt i en almindelig, søvnig by i Danmark.Bogen er en bearbejdet udgave af den første, populære bog om superhelten Antboy.Lix-tal: 17
Morgensangbogen indeholder 200 sange - gamle og nye - som tekstligt, musikalsk og tematisk er et stærkt bud på Danmarks nye sangbog. Bogen er sammensat særligt med henblik på fællessang i grundskolen. Morgensangbogens inddeling efter temaer gør det nemt at finde frem til netop de sange, der passer ind i en given sammenhæng, uanset om det er årets gang eller mere eksistentielle emner. Sangene er gengivet som becifret melodi og sangtekster, der suppleres med fyldige ordforklaringer samt noter om sangenes baggrund og historie.
"Musik er liv" sagde Carl Nielsen - og livet er fuld af musik.- somme tider er den i front med pomp og pragt, og undertiden lægger man stort set ikke mærke til den. Der er musik ved livets store og små begivenheder - bryllup, begravelse, fødsel og død - ved hoffets strålende selviscenesættelse og krigens hoverende fejring af sejre. Der er musik til stille refl eksion og musik til fællesskab og gudsdyrkelse over hele verden.På tværs af musik er en guldgrube af indsigt og viden om denne mangfoldighed. Veloplagt skrevet og med masser af illustrationer og henvisninger til den levende lyd guider den os igennem den brogede verden af musik.På tværs af musik er en introduktion til musik på tværs af kulturer, tider, traditioner og fag. Er de traditionelle genrestudier, gennemgangen af historiske perioder, væsentlige kunstnere eller udvalgte kulturer da ikke gode nok? I bogen her er det ikke spørgsmålet om 'gode nok', men om hvad vi yderligere kan få ved at forandre perspektivet. Med 'På tværs'-tankegangen kastes alle elementerne i fagplaner og bekendtgørelser op i luften, så der kan opstå nye mønstre og idéer, når de lander.I fem store kapitler (Stilhed - lyd - musik, Den menneskelige stemme, Lyt med øjnene, Hoforkestret - en historie om magt og Brylluppet - en fest for livet) fører musiketnologen Eva Fock os igennem mange kulturers musik og musikforståelse.Det er ikke alene en flot og rigt illustreret bog - der er også en righoldig henvisning til en hjemmeside med masser af musik og andet godt: illustrationer, forklaringer, billeder samt lyd- og videoklip.
"In this interactive book with 12 sound chips, you'll hear the range of human voices--from coloratura soprano to the deep bass baritone. You'll learn the difference between a quintet and a trio. The role of the orchestra. How it all comes together in a big finale. The book tells the story of Mozart's opera The Magic Flute and features full-color illustrations"--
Minecraft How to Draw is an engaging and creative book penned by the talented team at Mojang AB. Published in 2023 by HarperCollins Publishers, this book is a must-have for all Minecraft enthusiasts and budding artists. The book falls under the genre of instructional art books, but it's much more than that. It's a journey into the blocky world of Minecraft, allowing fans to bring their favorite characters and environments to life on paper. The authors provide step-by-step instructions, making it easy for readers of all skill levels to follow along. Minecraft How to Draw is more than just a book; it's an opportunity to explore your creativity and improve your drawing skills, all while immersing yourself in the captivating world of Minecraft. Don't miss out on this masterpiece by Mojang AB, brought to you by HarperCollins Publishers.
Alle 8 sange fra børnenes MGP 2021 på DR samt fællessangen. Sangene er gengivet med tekst, melodi og becifring. De fleste sange er i original toneart, mens enkelte sange er sat lidt op eller ned, så de bliver lettere at spille på f.eks. klaver og guitar. Brug materialet i undervisningen, eller spil sangene derhjemme, hvor bogen er oplagt at have stående på klaveret eller foran guitaren. Sangene kan spilles af både børn, forældre eller bedsteforældre, der interesserer sig for børnebørnenes musik i tiden.
De fleste af os er godt klar over, at hyppig udskiftning i garderoben kan være problematisk, og at farvning af tekstiler kan svine. Men hvorfor er det tilfældet? Og hvad får det helt konkret af konsekvenser for naturen og mennesker, der arbejder i industrien? Problemerne i tekstilindustrien er desværre meget komplekse, da der er virkelig mange aktører, der ud fra ganske forskellige dagsordener tilsammen udgør industrien. Det er endt med at give en lang række problemer, der ikke lader sig løse uden handling hos brands, forbrugere og lovgivere. Vi er ved at drukne i tekstiler, særligt dårligt producerede og ubæredygtige af slagsen. Men hvor skal vi begynde, og hvor skulle vi gerne nå hen, når vi skal ændre tekstilindustrien og få den i en ansvarlig og grøn retning? Vores tøj – verdens ressourcer er en fag- og debatbog om tekstilindustriens problemer, og hvordan vi kommer dem til livs. På baggrund af flere års faglig research giver tekstilentreprenørerne Markus Hatting og Esben Licht en let tilgængelig indsigt i den komplekse industri. Først gives et faktabaseret overblik over industrien. Derefter dykkes der ned i problemerne og de komplekse relationer mellem aktørerne, der forårsager dem, inden en række forslag til handling fremsættes. Til sidst i bogen er den en guide til, hvad du som forbruger kan gøre for at hjælpe tekstilindustrien i den rigtige retning.
Vi kigger på det, men ser det sjældent: Production design. Når vi ser film, tv-serier, computerspil og andre audiovisuelle medier, husker vi oftest fortællingen, men kun i særlige tilfælde det miljø, univers og visuelle udtryk, som omgiver fortællingen. Alt det omgivende kaldes med et samlende begreb production design. Production design bygger verdener og er altså allestedsnærværende i billedet, men bliver ofte ubevidst registeret som baggrund og overset. Production design - fra proces til udtryk præsenterer en ny analysemodel til at forstå og undersøge production design som både en kreativ designproces og som et designudtryk. Bogen er baseret på interviews med en række fremtrædende, danske production designere, som i denne anledning giver dyb indsigt i deres arbejde og adgang til deres arbejds- og researchmaterialer. Bogen demonstrerer, hvordan et tæt samspil mellem akademiske mediestudier og mediebranchen kan bidrage til at styrke og forny arbejdet med production design. Bogen er rettet mod studerende på og forskere ved film- og medieuddannelser, der arbejder med production design på et akademisk-analytisk eller praktisk-kunstnerisk niveau.
Popmusik og modalharmonik giver en systematisk beskrivelse af principperne bag modalharmonik generelt og en mere detaljeret gennemgang de harmoniske bevægelser, der er karakteristiske for den moderne popmusik. Principperne for den harmoniske analyse er tilrettelagt så enkelt som muligt, så nybegynderen lige fra start vil være i stand til at følge med. Bogen bringer løbende eksempler fra de største hits. På den måde får eleverne hurtigt godt greb om modalharmonikken og bliver i stand til at genkende de harmoniske strukturer. Emnet behandles teoretisk og historisk, mens det musikhistoriske hele tiden anskues i sin større kulturhistoriske kontekst. Med sigte på en stadig progression er der indtænkt analyse og refleksionsøvelser samt kreative øvelser. Popmusik og modalharmonik er relevant for elever med faget musik på B- eller A-niveau.
Børn og voksne lever i dag i en billedverden, men formidlere af litteratur står stadig lidt tøvende over for at inddrage billedlitteraturen i deres arbejde. Det vil forfatteren til denne bog gerne ændre ved at vise, hvor let billedlitteratur – bl.a. billedbøger, grafiske fortællinger og tegneserier – kan bringes i spil:I begyndelsen var billedet præsenterer et stort udsnit af udfordrende, provokerende, smuk og eksperimenterende nyere billedlitteratur. Bogen rummer bl.a. fem konkrete formidlingsforslag, der vil inspirere læseren til selv at kaste sig ud i at tilrettelægge forløb. Billedlitteraturen kan være et elastisk, ja stjernesøgende springbræt for æstetiske oplevelser og filosofiske samtaler – fx på biblioteket, i skolen eller til konfirmationsforberedelsen.Med gennemgående vignetter af Kamila Slocinska.
Sang- og billedbog om årets gang. 79 sange med forslag til leg med bevægelser og fagter til brug i børnehave, indskoling samt derhjemme med de voksne. De flot illustrerede sange giver børnene mulighed for at ’læse’ sangene og kan styrke samtalen mellem børn og voksne. Der indgår både kendte og nye samt enkle, lette og lidt sværere sange. De ældre sange danner bro mellem generationerne, mens andre udtrykker fornyelse, inspiration og realisme. Til sangbogen hører en digital ressourceside, hvor alle sangene frit kan høres med og uden vokal. Lær sangene og syng med.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.