Bag om Dagsorden mord
Dagsorden mord foregår i en dansk provinsby. Efter årets sidste byrådsmøde samles byrådsmedlemmer og kommunale embedsmænd i Rådhusets kantine til den traditionelle julefrokost, da festen er ved at være slut, konstaterer man, at én af de tilstedeværende er forsvundet, og vedkommende findes efter få minutter skuddræbt på etagen nedenunder. Politiet kommer til stede, og det samme gør pressen i skikkelse af den lokale redaktør Kleistrup, der er i gang med en historie, der har fået både kommunaldirektøren og borgmesteren op i det røde felt. Efter de første afhøringer er kredsen af mulige mordere reduceret til under ti personer, der alle deltog i julefrokosten, og disse personers privatliv bliver nu endevendt, og det ene skelet efter det andet rasler ud af skabet. Men der er noget, der ikke hænger sammen. Rådhuset blev aflåst før mordet, og alle der var til stede blev kropsvisiteret, men mordvåbenet var intet sted at finde. Nogle dage efter finder man liget af endnu én af deltagerne i julefrokosten, denne gang på stranden i kommunens udkant. Spændingen spidses til og holdes indtil bogens sidste sider, hvor handlingen tager en drejning, der er lige så overraskende, som den er logisk.
Dagsorden mord er en velskrevet og velkomponeret kriminalroman. Forfatteren har ladet sig inspirere af sine mangeårige erfaringer fra både lokal- og landspolitiske sammenhænge og har på den baggrund skabt en troværdig og fængende krimi, hvor også de mindre pæne sider af det politiske arbejde kommer frem i lyset – selv om historien naturligvis er ren fiktion.
Jens Jørgensen (f. 1942) er tidligere rektor ved Slagelse Gymnasium & HF-kursus. Han var medlem af Folketinget 1990-1998 og borgmester i Slagelse 1994-1998. Hans forfatterskab rummer undervisningsbøger, børne- og ungdomsbøger og krimier for børn, men hans mest omtalte bøger er stadig H.C. Andersen – en sand myte (Hovedland, 1987) og H.C. Andersen: Erindringer (Hovedland, 1988).
Vis mere