Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Dansk arbejdsmarkedspolitik - Thomas Bredgaard - Bog

Bag om Dansk arbejdsmarkedspolitik

Dansk arbejdsmarkedspolitik er i fokus både nationalt og internationalt. I EU har den danske arbejdsmarkedsmodel tjent til inspiration for udviklingen af en europæisk beskæftigelsesstrategi. Herhjemme berører arbejdsmarkedspolitikken mange menneskers dagligdag. I denne reviderede udgave gives et opdateret og systematisk overblik over arbejdsmarkedspolitikken, både når det gælder teoretiske perspektiver, konkrete erfaringer og de kommende års udfordringer. Der er særlig fokus på de store arbejdsmarkedspolitiske reformer, som er gennemført fra starten af 2010’erne. Dansk arbejdsmarkedspolitik henvender sig til alle med faglig interesse for dansk arbejdsmarkedspolitik. Bogen er desuden målrettet undervisningen på samfundsvidenskabelige uddannelser. Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Dansk arbejdsmarkedspolitik Kapitel 2. Arbejdsmarkedspolitikkens mål og midler Kapitel 3. Implementeringen af arbejdsmarkedspolitikken Kapitel 4. Evaluering af arbejdsmarkedspolitik Kapitel 5. Flexicurity og det danske arbejdsmarked Kapitel 6. EU’s arbejdsmarkedspolitik Indeks

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788757446647
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Udgivet:
 • 5. Januar 2022
 • Udgave:
 • 3
 • Størrelse:
 • 155x230x9 mm.
 • Vægt:
 • 336 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 7. Juni 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Dansk arbejdsmarkedspolitik

Dansk arbejdsmarkedspolitik er i fokus både nationalt og internationalt. I EU har den danske arbejdsmarkedsmodel tjent til inspiration for udviklingen af en europæisk beskæftigelsesstrategi. Herhjemme berører arbejdsmarkedspolitikken mange menneskers dagligdag.

I denne reviderede udgave gives et opdateret og systematisk overblik over arbejdsmarkedspolitikken, både når det gælder teoretiske perspektiver, konkrete erfaringer og de kommende års udfordringer. Der er særlig fokus på de store arbejdsmarkedspolitiske reformer, som er gennemført fra starten af 2010’erne.

Dansk arbejdsmarkedspolitik henvender sig til alle med faglig interesse for dansk arbejdsmarkedspolitik. Bogen er desuden målrettet undervisningen på samfundsvidenskabelige uddannelser.

Indholdsoversigt
Forord
Kapitel 1. Dansk arbejdsmarkedspolitik
Kapitel 2. Arbejdsmarkedspolitikkens mål og midler
Kapitel 3. Implementeringen af arbejdsmarkedspolitikken
Kapitel 4. Evaluering af arbejdsmarkedspolitik
Kapitel 5. Flexicurity og det danske arbejdsmarked
Kapitel 6. EU’s arbejdsmarkedspolitik
Indeks

Forlagets beskrivelse af Dansk arbejdsmarkedspolitik

Arbejdsmarkedspolitik handler om at regulere markedet for forbrug af arbejdskraft, men arbejdsmarkedet er anderledes end andre markeder. Arbejdsmarkedspolitikken skal hjælpe til at skabe et velfungerende arbejdsmarked. Der er dog politisk og faglig uenighed om, hvad der kendetegner et velfungerende arbejdsmarked. Denne lærebog, som er skrevet af arbejdsmarkedsforskere med mange årtiers erfaring inden for arbejdsmarkedspolitik, giver et systematisk indblik i arbejdsmarkedspolitikkens begreber, formål, funktioner, redskaber, udviklingstræk, organisering og konsekvenser i dansk og internationalt perspektiv.

Denne tredje reviderede udgave er grundigt opdateret med de seneste udviklinger og udfordringer i arbejdsmarkedspolitikken og refleksioner om coronapandemiens konsekvenser for arbejdsmarkedet. Der er desuden tilføjet nye kapitler om arbejdsmarkedspolitikken og den danske aftalemodel samt om målgrupper og redskaber i arbejdsmarkedspolitikken.

Målgrupperne for bogen er socialrådgiverstuderende, studerende, undervisere og fagfæller på de højere læreanstalter samt personer, som ønsker et mere systematisk og forskningsbaseret indblik i arbejdsmarkedspolitikken og beskæftigelsesområdet.

Brugerbedømmelser af Dansk arbejdsmarkedspolitikFind lignende bøger
Bogen Dansk arbejdsmarkedspolitik findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.