Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den tyske skole og besættelsen - Jacob Halvas Bjerre - E-bog

Bag om Den tyske skole og besættelsen

Sankt Petri Skole i København, ”den tyske skole”, har ligget i hjertet af København, siden den i 1575 blev grundlagt af Frederik 2. I 2017 opstod diskussion om, hvorvidt skolen efter 1945 og helt frem til nutiden har dækket over graden og dybden af nazistisk indflydelse i 1930’erne og 1940’erne, og skolen besluttede, at historien skulle afdækkes. Historiker Jacob Halvas Bjerre viser i Den tyske skole, hvordan skolen, der fungerede som forbindelsesled mellem dansk og tysk kultur, gradvis blev nazificeret fra 1933, og hvorfor den – i modsætning til andre tyske skoler i Danmark og andre lande – ikke blev lukket efter 1945. Det er historien om livet bag Sankt Petris mure, om båndet til Sankt Petri Kirke og om skolens relationer til tyske gesandter og det tyske nazistparti – herunder en donation fra Adolf Hitler til skolens lejrskole. Bogen kaster nyt lys på centrale tyske kulturinstitutioner, som blev anset for væsentlige forposter for udbredelsen af nazismen i den danske hovedstad − i kamp med kongehuset, Undervisningsministeriet og de mange danske elever, der i en længere periode trak skolen i en anden retning.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788712076513
  • Udgivet:
  • 3. November 2023
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Den tyske skole og besættelsen

Sankt Petri Skole i København, ”den tyske skole”, har ligget i hjertet af København, siden den i 1575 blev grundlagt af Frederik 2. I 2017 opstod diskussion om, hvorvidt skolen efter 1945 og helt frem til nutiden har dækket over graden og dybden af nazistisk indflydelse i 1930’erne og 1940’erne, og skolen besluttede, at historien skulle afdækkes.

Historiker Jacob Halvas Bjerre viser i Den tyske skole, hvordan skolen, der fungerede som forbindelsesled mellem dansk og tysk kultur, gradvis blev nazificeret fra 1933, og hvorfor den – i modsætning til andre tyske skoler i Danmark og andre lande – ikke blev lukket efter 1945.

Det er historien om livet bag Sankt Petris mure, om båndet til Sankt Petri Kirke og om skolens relationer til tyske gesandter og det tyske nazistparti – herunder en donation fra Adolf Hitler til skolens lejrskole. Bogen kaster nyt lys på centrale tyske kulturinstitutioner, som blev anset for væsentlige forposter for udbredelsen af nazismen i den danske hovedstad − i kamp med kongehuset, Undervisningsministeriet og de mange danske elever, der i en længere periode trak skolen i en anden retning.

Brugerbedømmelser af Den tyske skole og besættelsenFind lignende bøger
Bogen Den tyske skole og besættelsen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.