Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Der var engang et sted i Himmerland - Erling Boe Christensen - Bog

Bag om Der var engang et sted i Himmerland

DER VAR ENGANG ET STED I HIMMERLAND består af en samling beretninger fra barndommens og ungdommens land i en lille indeklemt landsby i Himmerland i perioden fra 1940 til engang op i 50’erne. I samlingens første beretning introduceres læseren for drengen Jakob, som for første gang skal ud i den store, ukendte verden hele 1.000 meter fra hjemmet, hvor han skal begynde i skole og møder en hårdtslående lærer. Samlingens anden fortælling omhandler Jakobs storebror, Villy, som er kommet ud at tjene på en mindre gård i landsbyen. Vi hører også om dengang, den bedste af faderens fem køer dør af trommesyge, og om den 11-årige Jakobs første, spæde oprør mod den indremissionske moral, der var fremherskende på egnen. Desuden hører vi om en lørdag, hvor den lokaleidrætsforening af holder bal i forsamlingshuset, og den uerfarne, romantiske og regel rette knægt, der i mellemtiden er blevet konfirmeret, får ”møl” i sine idealer ... En række af Erlings fortællinger har tidligere været udgivet som radio noveller på Danmarks Radio, hvor de blev redigeret af Per Højholt og oplæst af blandt andre Erik Påske.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793958692
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Udgivet:
 • 25. Februar 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 146x220x15 mm.
 • Vægt:
 • 290 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 8. Juni 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Der var engang et sted i Himmerland

DER VAR ENGANG ET STED I HIMMERLAND består af en samling beretninger fra barndommens og ungdommens land i en lille indeklemt landsby i Himmerland i perioden fra 1940 til engang op i 50’erne.

I samlingens første beretning introduceres læseren for drengen Jakob, som for første gang skal ud i den store, ukendte verden hele 1.000 meter fra hjemmet, hvor han skal begynde i skole og møder en hårdtslående lærer. Samlingens anden fortælling omhandler Jakobs storebror, Villy, som er kommet ud at tjene på en mindre gård i landsbyen. Vi hører også om dengang, den bedste af faderens fem køer dør af trommesyge, og om den 11-årige Jakobs første, spæde oprør mod den indremissionske moral, der var fremherskende på egnen. Desuden hører vi om en lørdag, hvor den lokaleidrætsforening af holder bal i forsamlingshuset, og den uerfarne, romantiske og regel rette knægt, der i mellemtiden er blevet konfirmeret, får ”møl” i sine idealer ...

En række af Erlings fortællinger har tidligere været udgivet som radio noveller på Danmarks Radio, hvor de blev redigeret af Per Højholt og oplæst af blandt andre Erik Påske.

Forlagets beskrivelse af Der var engang et sted i Himmerland

DER VAR ENGANG ET STED I HIMMERLAND består af en samling beretninger fra barndommens og ungdommens land i en lille indeklemt landsby i Himmerland i perioden fra 1940 til engang op i 50’erne.I samlingens første beretning introduceres læseren for drengen Jakob, som for første gang skal ud i den store, ukendte verden hele 1.000 meter fra hjemmet, hvor han skal begynde i skole og møder en hårdtslående lærer. Samlingens anden fortælling omhandler Jakobs storebror, Villy, som er kommet ud at tjene på en mindre gård i landsbyen. Vi hører også om dengang, den bedste af faderens fem køer dør af trommesyge, og om den 11-årige Jakobs første, spæde oprør mod den indremissionske moral, der var fremherskende på egnen. Desuden hører vi om en lørdag, hvor den lokaleidrætsforening af holder bal i forsamlingshuset, og den uerfarne, romantiske og regel rette knægt, der i mellemtiden er blevet konfirmeret, får ”møl” i sine idealer ...En række af Erlings fortællinger har tidligere været udgivet som radio noveller på Danmarks Radio, hvor de blev redigeret af Per Højholt og oplæst af blandt andre Erik Påske.

Brugerbedømmelser af Der var engang et sted i HimmerlandFind lignende bøger
Bogen Der var engang et sted i Himmerland findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.