dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Det der skiller os - Brit Bennett - Bog

Bag om Det der skiller os

Den internationale bestseller ‘Det der skiller os’ af Brit Bennett’ er her på dansk nu. Romanen er Brit Bennetts store gennembrud, og kom ind som nummer et på New York Times’ bestsellerliste med det samme. Over 30 forlag i verden har købt bogen og fået den oversat, endda HBO har købt filmrettighederne! En utrolig henrivende fortælling som handler om, at finde sin egen vej i verden og søgen efter det gode liv med kærlighed der varer længe og et ‘jeg’ du selv har valgt. En roman med mange følelser og er skrevet af en meget begavet kvinde, der åbner læseren op for en søgen mod det gode liv. Den er endda anset for at være en af Barack Obamas yndlingsbøger. Brit Bennett skriver om de relationer vi mennesker har i livet, herunder familierelationer og kærlighed. Hun snakker også om raceforskel og hvordan det påvirker samfundet. Hun har forsøgt at skabe et unikt portræt af det amerikanske samfund fra 1950’erne til 1990’erne. Fortidens normer har en effekt på samfundet, det findes i blandt film, bøger og andre skrifter. Romanen udforsker med empati, og kigger på hvordan menneskets forhold til fortiden, påvirker det nuværende samfund, samt hvordan vi alle forsøger på at arbejde os væk fra påvirkelsen. Stella og Desiree Vignes er enæggede tvillinger, som er vokset op i en mindre sydstats flække, som primært består af et afroamerikansk samfund. Et samfund som lever uden de hvides privilegier. Den amerikanske drøm som mange fortællinger snakker om, er en søgen som disse to piger, sætter i gang da de fylder 16 år. De ønsker et bedre liv for dem selv, og de stikker af fra byen og deres mor i søgen efter det gode liv. Pigerne er unge og de valg de tager skiller dem hurtigt fra hinanden, hvilket ender i et forskelligt liv for dem begge langt fra hinanden. Efter mange år tilbagevender Desiree til den lille sydstats flække, med sin egen datter for, at leve deres liv som ‘sort’. Hendes tvillingesøster Stella, har altid haft en lysere hud, og for hendes tilfælde udnytter hun dette, hvor hun bosætter sig i Californien, hvor hun ender med at leve et velhavende liv som husmor med mand og børn. Hendes fortid er ikke kendt i blandt samfundet og heller i hendes nye familie. Tvilling søstrenes skæbne er forbundet forevigt, selv gennem de mange kilometer i blandt dem og de mange løgne..

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788702313444
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 416
 • Udgivet:
 • 10. Juni 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 167x236x41 mm.
 • Vægt:
 • 713 g.
 • dk-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   dk-flag
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 18. April 2024

Beskrivelse af Det der skiller os

Den internationale bestseller ‘Det der skiller os’ af Brit Bennett’ er her på dansk nu. Romanen er Brit Bennetts store gennembrud, og kom ind som nummer et på New York Times’ bestsellerliste med det samme. Over 30 forlag i verden har købt bogen og fået den oversat, endda HBO har købt filmrettighederne! En utrolig henrivende fortælling som handler om, at finde sin egen vej i verden og søgen efter det gode liv med kærlighed der varer længe og et ‘jeg’ du selv har valgt. En roman med mange følelser og er skrevet af en meget begavet kvinde, der åbner læseren op for en søgen mod det gode liv. Den er endda anset for at være en af Barack Obamas yndlingsbøger.

Brit Bennett skriver om de relationer vi mennesker har i livet, herunder familierelationer og kærlighed. Hun snakker også om raceforskel og hvordan det påvirker samfundet. Hun har forsøgt at skabe et unikt portræt af det amerikanske samfund fra 1950’erne til 1990’erne. Fortidens normer har en effekt på samfundet, det findes i blandt film, bøger og andre skrifter. Romanen udforsker med empati, og kigger på hvordan menneskets forhold til fortiden, påvirker det nuværende samfund, samt hvordan vi alle forsøger på at arbejde os væk fra påvirkelsen.

Stella og Desiree Vignes er enæggede tvillinger, som er vokset op i en mindre sydstats flække, som primært består af et afroamerikansk samfund. Et samfund som lever uden de hvides privilegier.
Den amerikanske drøm som mange fortællinger snakker om, er en søgen som disse to piger, sætter i gang da de fylder 16 år. De ønsker et bedre liv for dem selv, og de stikker af fra byen og deres mor i søgen efter det gode liv. Pigerne er unge og de valg de tager skiller dem hurtigt fra hinanden, hvilket ender i et forskelligt liv for dem begge langt fra hinanden.

Efter mange år tilbagevender Desiree til den lille sydstats flække, med sin egen datter for, at leve deres liv som ‘sort’. Hendes tvillingesøster Stella, har altid haft en lysere hud, og for hendes tilfælde udnytter hun dette, hvor hun bosætter sig i Californien, hvor hun ender med at leve et velhavende liv som husmor med mand og børn. Hendes fortid er ikke kendt i blandt samfundet og heller i hendes nye familie.
Tvilling søstrenes skæbne er forbundet forevigt, selv gennem de mange kilometer i blandt dem og de mange løgne..

Forlagets beskrivelse af Det der skiller os

En international bestseller om at finde sin vej i verden i jagten på det gode liv, ægte kærlighed og en identitet, man selv har valgt. 

Det der skiller os er den amerikanske forfatter Brit Bennetts rørende page-turner om familierelationer, kærlighed og raceforskel. Samtidig er den et fremragende portræt af det amerikanske samfund fra 1950’erne til 1990’erne – og en roman, der med dyb empati udforsker vores forhold til fortiden, hvordan den former os, hvordan vi holder fast i den, og hvordan vi forsøger at undslippe den.

De enæggede tvillinger Stella og Desiree Vignes vokser op i en lille sydstatsflække befolket af sorte, der i 1950’ernes USA er født til et liv uden de hvides privilegier. De to piger er uadskillelige som børn og stikker som 16-årige af sammen fra byen og deres mor i troen på et bedre liv. Men skæbnen og deres livsvalg skiller dem ad, og tvillingerne ender med at leve to meget forskellige liv langt fra hinanden.

Desiree vender efter mange år tilbage til barndomsbyen sammen med sin datter til et liv som sort. Stella derimod udnytter, at hun grundet sin lyse hud kan gå for at være hvid og bosætter sig i Californien, hvor hun lever et liv som velhavende husmor med en mand og en datter, der ikke kender hendes ophav.

Selv adskilt af mange kilometer og løgne er tvillingerne og senere deres døtres skæbner uløseligt forbundet.

Det der skiller os er en medfølende og begavet roman, der undersøger driften mod et bedre liv og den pris, vi er villige til at betale for at leve som en anden.

Romanen er Brit Bennetts store gennembrud. Den gik direkte ind som #1 på New York Times’ bestsellerliste, forlag i over 30 lande har købt bogen, ligesom HBO har sikret sig filmrettighederne.   

ONE OF BARACK OBAMA'S FAVORITE BOOKS OF THE YEAR

2021 WOMEN'S PRIZE FINALIST

Brugerbedømmelser af Det der skiller osGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.