Bag om En god historie om religion
Det vrimler med gode historier om religion, og ved at inddrage journalistiske genrer og medier – interviews, reportager og features i aviser, radio, tv og elektroniske platforme – har eleverne mulighed for at øve sig i en kritisk og reflekteret tilgang til materialer i journalistiske medier. Det er netop, hvad der lægges op til i En god historie om religion. Feltarbejde, medieteori og metode i religion. Eleverne lærer at undersøge og forstå samspillet mellem journalistik, medier og religion.
Bogen perspektiverer fagets kernestof ved at klæde eleverne på til at arbejde metodisk og teoretisk med journalistik om religion. I et lettilgængeligt sprog præsenterer bogen medialiseringsteorien, systemteorien og feltteorien. Eleverne får effektive redskaber til at undersøge, hvordan religion formidles i journalistiske medier. Ved at ruste eleverne teoretisk og metodisk inviterer bogen også på feltarbejde og opfordrer til at gå ud i medievirkeligheden og spørge journalister, der rapporterer fra den religiøse verden: Hvordan gør du det?
En god historie om religion. Feltarbejde, medieteori og metode i religion er desuden forsynet med forslag til medietekster i arbejdet med de store religioner. Bogens mange opgaveforslag inspirerer til varierede arbejdsformer, der lægger op til både analyse, diskussion og refleksion.
Bogen henvender sig til elever og kursister i religion C og B på STX og HF, da den tager afsæt i fagets krav til faglige mål, kernestof og supplerende stof.
Bogen er desuden tilgængelig som iBog under samme navn.
Vis mere