Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering
En lille bog om ondskab og lidelse af Jakob Brønnum

En lille bog om ondskab og lidelse - E-bog

Bag om En lille bog om ondskab og lidelse

Eksisterer ondskab overhovedet? Findes der noget, der er ondt i sig selv, eller findes der kun noget, der føles som ondt? Denne bog handler ikke om det, der får det hele til at hænge sammen, men om det, der får det hele til at gå i stykker. Men for at vi kan se det klarere, må vi også spørge til det, der får det hele til at hænge sammen. Da filosofferne i tidernes morgen skulle beslutte sig for, om tilværelsen grundlæggende er god eller ond, begik de en fejlslutning. De vurderede, at livet nødvendigvis måtte være godt i udgangspunktet, og derudaf opstår tanken om Det ondes problem. Men hvorfor taler man ikke snarere om Det godes problem? Ved at vende hele problemstillingen på hovedet og ved at spørge til ondskaben gennem vores allesammens hverdag og levede liv, peger Brønnum på en vej, hvor det spørgsmål, der har plaget menneskeheden til alle tider, får nogle relevante, genkendelige og nærværende modspørgsmål, der hjælper til forståelse af en af tilværelsens grundudfordringer.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788741008677
  • Udgivet:
  • 12. Oktober 2021
  • 72,95 kr.
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
  • Straks på e-mail
Eller spar samlet 12%
og få fri lytning og læsning oveni
  • 63,95 kr.

Forudsætter Tales Premium (ingen binding)
14 dage gratis og kan opsiges når du vil.
Beskrivelse af En lille bog om ondskab og lidelse
Eksisterer ondskab overhovedet? Findes der noget, der er ondt i sig selv, eller findes der kun noget, der føles som ondt? Denne bog handler ikke om det, der får det hele til at hænge sammen, men om det, der får det hele til at gå i stykker. Men for at vi kan se det klarere, må vi også spørge til det, der får det hele til at hænge sammen.
Da filosofferne i tidernes morgen skulle beslutte sig for, om tilværelsen grundlæggende er god eller ond, begik de en fejlslutning. De vurderede, at livet nødvendigvis måtte være godt i udgangspunktet, og derudaf opstår tanken om Det ondes problem. Men hvorfor taler man ikke snarere om Det godes problem? Ved at vende hele problemstillingen på hovedet og ved at spørge til ondskaben gennem vores allesammens hverdag og levede liv, peger Brønnum på en vej, hvor det spørgsmål, der har plaget menneskeheden til alle tider, får nogle relevante, genkendelige og nærværende modspørgsmål, der hjælper til forståelse af en af tilværelsens grundudfordringer.
Brugerbedømmelser af En lille bog om ondskab og lidelse


Find lignende bøger
Bogen En lille bog om ondskab og lidelse findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.