Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Entrepriseretlige mellemformer - Ole Hansen - Bog

Bag om Entrepriseretlige mellemformer

Bogen indeholder en analyse af, i hvilket omfang de danske standardvilkår understøtter de entrepriseretlige mellemformer. Den omfatter en systematisk beskrivelse af typisk anvendte mellemformer og en gennemgang af, hvorledes AB-systemets regler og den omfattende afgørelsespraksis, der knytter sig hertil, regulerer disse aftaler. Aftalepraksis i bygge- og anlægssektoren har siden den seneste revision af AB 92, ABT 93 og ABR 89 udviklet sig hurtigt og i flere forskellige retninger. De nye aftaleformer fraviger generelt den fase- og ydelsesopdeling, som fremgår af AB 92 og ABT 93. De fleste nye aftaleformer kan beskrives som entrepriseretlige mellemformer, fordi de i varierende grad – og typisk på en individuelt tilpasset måde - placerer sig mellem AB 92 og ABT 93. Denne udvikling i bygge- og anlægssektoren har sat entrepriserettens grundsætninger om fordeling af ydelse og ansvar i byggeriet under pres. Indholdsoversigt Forord DEL I: INTRODUKTION Kapitel 1. Bogens emne og problemfelt Kapitel 2. Entrepriseretlige mellemformer – baggrund og kontekst Kapitel 3. Hvilke krav bør stilles til standardvilkår for entreprise? Kapitel 4. Nye aftaleformer i byggeriet – oversigt og begrebsanvendelse DEL II: DE ETABLEREDE ENTREPRISEFORMER Kapitel 5. AB 92 Kapitel 6. ABT 93 Kapitel 7. ABR 89 DEL III: ENTREPRISERETLIGE MELLEMFORMER - TYPETILFÆLDE Kapitel 8. Entreprenørens reaktionspligt og pligt til projektgranskning Kapitel 9. Entreprenørens detailprojektering – udbud på forprojekt, mellemudbud og lignende Kapitel 10. Funktionsbestemte ydelser (sekventiel totalentreprise) Kapitel 11. Projekteringssamarbejder, partnering, mv. Kapitel 12. Den tekniske rådgivers ansvar i mellemtilfælde og særligt om betydningen af godkendelse af entreprenørens projektbidrag DEL IV. AFSLUTNING Kapitel 13. Konklusioner og perspektiver for AB-systemet Forkortelser Appendiks Litteraturliste Domsregister Stikordsregister

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788757428896
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 246
 • Udgivet:
 • 31. Maj 2013
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 154x230x18 mm.
 • Vægt:
 • 410 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 30. September 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Entrepriseretlige mellemformer

Bogen indeholder en analyse af, i hvilket omfang de danske standardvilkår understøtter de entrepriseretlige mellemformer. Den omfatter en systematisk beskrivelse af typisk anvendte mellemformer og en gennemgang af, hvorledes AB-systemets regler og den omfattende afgørelsespraksis, der knytter sig hertil, regulerer disse aftaler.

Aftalepraksis i bygge- og anlægssektoren har siden den seneste revision af AB 92, ABT 93 og ABR 89 udviklet sig hurtigt og i flere forskellige retninger. De nye aftaleformer fraviger generelt den fase- og ydelsesopdeling, som fremgår af AB 92 og ABT 93.

De fleste nye aftaleformer kan beskrives som entrepriseretlige mellemformer, fordi de i varierende grad – og typisk på en individuelt tilpasset måde - placerer sig mellem AB 92 og ABT 93. Denne udvikling i bygge- og anlægssektoren har sat entrepriserettens grundsætninger om fordeling af ydelse og ansvar i byggeriet under pres.

Indholdsoversigt
Forord

DEL I: INTRODUKTION
Kapitel 1. Bogens emne og problemfelt
Kapitel 2. Entrepriseretlige mellemformer – baggrund og kontekst
Kapitel 3. Hvilke krav bør stilles til standardvilkår for entreprise?
Kapitel 4. Nye aftaleformer i byggeriet – oversigt og begrebsanvendelse

DEL II: DE ETABLEREDE ENTREPRISEFORMER
Kapitel 5. AB 92
Kapitel 6. ABT 93
Kapitel 7. ABR 89

DEL III: ENTREPRISERETLIGE MELLEMFORMER - TYPETILFÆLDE
Kapitel 8. Entreprenørens reaktionspligt og pligt til projektgranskning
Kapitel 9. Entreprenørens detailprojektering – udbud på forprojekt, mellemudbud og lignende
Kapitel 10. Funktionsbestemte ydelser (sekventiel totalentreprise)
Kapitel 11. Projekteringssamarbejder, partnering, mv.
Kapitel 12. Den tekniske rådgivers ansvar i mellemtilfælde og særligt om betydningen af godkendelse af entreprenørens projektbidrag

DEL IV. AFSLUTNING
Kapitel 13. Konklusioner og perspektiver for AB-systemet
Forkortelser
Appendiks
Litteraturliste
Domsregister
Stikordsregister

Brugerbedømmelser af Entrepriseretlige mellemformerFind lignende bøger
Bogen Entrepriseretlige mellemformer findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.