Bag om Fagdidaktik i billedkunst
Fagdidaktik i billedkunst giver en introduktion til billedkunstfagets historie og didaktik og klæder herigennem underviseren på til både at forstå og arbejde didaktisk med faget.
Der er sket meget med billedfaget de sidste 250 år særligt i takt med, at vores måde at udtrykke os visuelt har udviklet sig fra klassisk tegning til digitaliseringen. At arbejde og forstå kunst har dog altid været en vigtig del af børn og unges udvikling, og derfor skal vi blive ved med at innovere undervisningen og fortsat inspirere eleverne til at udfolde sig kreativt.
I bogen her får lærerstuderende og lærere i grundskolen både viden og værktøjer til at arbejde med faget gennem kreative processer, de faglige mål og konkrete praksisforløb. Forfatterne kommer bl.a. ind på:
Billedfagets historie i internationalt og nationalt perspektivUdtryksformer, tværfaglighed og mål med billedarbejdetKunstneriske arbejdsprocesser og progression i fagetEksemplariske forløb for hhv. indskoling, mellemtrin, valgfag og gymnasietPerspektiveringForfatterne er alle hentet fra billedkunstmiljøet med teoretisk og praktisk erfaring med undervisningsfaget billedkunst i folkeskolen, billedskolen, læreruddannelsen og eftervidereuddannelsen. Ens for alle er deres store kærlighed, engagement og fordybelse i billedfagets teoretiske og praktiske betydning for børn, unge og voksne i lærings- og dannelsesinstitutioner.
Vis mere