Bag om For mange kokke
Nero Wolfe vejrer ballade. Masser af ballade. Som æresgæst er han inviteret til den årlige kongres i mesterkokkenes sammenslutning. De fornemme madkunstnere – med tyk streg under kunstnere – er temperamentsfulde gemytter.
Og mesterkokkenes interessante kongres bliver brat afbrudt på en højst beklagelig måde ... En af deltagerne bliver myrdet! Privatdetektiven og madeksperten Nero Wolfe må løsrive sig fra bordets glæder og beskæftige sig med det uhyggelige problem: Hvem er morderen?
Nero Wolfe er en excentrisk ballademager og privatdetektiv i ordets mest private betydning. Kun nødtvungent flytter han sine 150 kg fra lænestolen i sit okkerfarvede murstenshus i New York. Hans overvældende omfang skyldes en lige så overvældende forkærlighed for lækker mad. Nero Wolfe er en stor og meget kræsen gourmet og er selv et geni som kogekunstner. Lykkeligvis bliver Wolfes detektiviske evner dog stadig mere fabelagtige for hvert kilo, han tager på. Den magelige sporhund har nemlig i høj grad brug for disse evner for at kunne tjene penge til sin anden store lidenskab: Orkidéavl. Og han tæller sine store honorarer med samme glæde, som han samler orkideer.
Rex Stout (1886-1975) var en af den moderne, amerikanske detektivromans hovedmænd. Han er ophavsmand til den berømte, tykke, orkidédyrkende detektiv Nero Wolfe, som er hovedperson i en lang række af Stouts kriminalromaner. Rex Stout begyndte at skrive romaner i 1927, og i 1934 udkom hans første Nero Wolfe-roman "Fer de Lance", der på dansk fik titlen "Et slag i luften".
Vis mere