Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Karen Schultz

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Karen Schultz
  43,95 - 257,95 kr.

  "Uren" er en historie om at tåle, at turde og at træde frem hos forældre der på hver deres måde er uformående. Karen fødes i 1959 uden for ægteskab af Signe der stammer fra en gammelrig, men falleret proprietærfamilie. Signe har otte søskende og gifter sig, i håb om at blive en rigtig familie, med en jord- og betonarbejder som bliver Karens stedfar. I privatskolen er Karen mønstereleven der husker salmevers udenad og holder foredrag om 2-tals-systemet. Hun kan blive familiens første student, men er bange for gymnasiet der venter. Hjemme er Karen skiftevis øjesten og horeunge. Hun henter bøger på biblioteket og studerer FN’s menneskerettighedserklæring når hun ikke går med aviser eller klipper billetter i Kosmorama. Frem vokser en frimodig kvinde der kører på motorcykel med sin rockerkæreste og bærer englevinger når juleevangeliet skal læses højt i kirken. Romanen udkommer også som lydbog, e-bog og i en engelsk oversættelse. Karen Schultz, f. 1959, er cand.psych.aut., oberstløjtnant af reserven, tidligere matematikstuderende, censorformand i psykologi på universiteterne og ejendomshandler. ”Uren” er en erindringsroman om et barn hvis opvækst og familie bærer på skam, tvivl og mørke.

 • af Karen Schultz
  17,95 kr.

  Psykolog Karen Schultz har kræft for anden gang, første gang var det brystkræft, anden gang er det en tarmlignende kræft, der sidder i lungerne og er uhelbredelig. Hun har som psykolog haft utallige mennesker med kræft til samtaler - også så langt tilbage som før hun selv fik kræft. Det ligger hende på sinde at formidle ord, der kan trøste, når livet er svært. Ikke fordi det med et trylleslag fjerner det svære, men fordi hun selv har erfaret, at et andet menneskes ord og omsorg netop kan være til trøst.

 • af Karen Schultz
  43,95 - 167,95 kr.

  For den rene er alting handler om dette at være mønsterbryder. Ikke pga. af fin uddannelse, høj løn eller palævilla, men ved at kunne bryde med en opvækst uden kærlighed. En sådan opvækst kan ellers nemt føre til giftige parforhold, forsømmelse af egne børn og misbrug. Hvad skal der til for at bryde mønsteret?En 50-årig kvinde har forladt sin anden, voldelige, ægtemand og bor på en sovesofa i sit byhus i København K. Hun lever et tilsyne­ladende selvstændigt, vellykket liv. Ved et tilfælde møder hun sin gamle rekrutkammerat, der er halvt grønlænder og ugift, en barnløs og introvert IBM-mand. Kvinden genkalder sig sin unge glæde ved manden, men grunder over, om hun kan byde ham det, der er blevet hendes liv; indre kaos og ydre succes. Og hun er midt i en ond skilsmisse, der vil ruinere hende. Frem af de to rekrutkammeraters nye venskab vokser hurtigt en stærk samhørighed. De er begge hjemløse - og tosprogede. Hun ud af at være mønsterbryder i traditionel forstand, han ved at tilhøre to kulturer uden at være hjemme i nogen af dem. Først sent og måske for sent tør hun fortælle ham, hvad det er, hun egentlig kommer fra og med, hvordan hun har hævnet sig.En mønster­bryder bryder måske nok med nogle mønstre, men slipper ikke af med sin oprindelse, uanset hvor meget fortøjningen til selv­samme oprindelse er bristet.Fakta om forfatteren Karen Schultz, f. 1959, er cand.psych.aut. og specialist i organisationspsykologi. Tidligere linjeofficer, oberstløjtnant af reserven, censorformand i psykologi på universiteterne, ejendomshandler, matematikstuderende.Gæst i Hvem er Du? TV2øst. Gæst nr. 321 i Møn-Stafetten TV Møn

 • af Karen Schultz
  43,95 kr.

  En fortælling om hele faget psykologi og om, hvordan faget hænger sammen og kan forstås. Tilegnet især de studerende, der kommer fra ikke-boglige hjem. Karen Schultz fortæller, hvordan man kan gå til det akademiske, til faget som sådan og til organisationspsykologien som et genstandsfelt midt i det hele.Af organisationspsykolog Karen Schultz, som selv lykkedes med at studere på Københavns Universitet trods en opvækst hos bogløse voksne. Hun fik et gennemsnit på 11 (12 på den nuværende skala) gennem sine fem år på universitetet og blev siden ekstern lektor og censorformand for psykologi på alle landets universiteter.Papirbogen er udgivet på Hans Reitzels Forlag, men er nu indtalt og tilrettelagt som lydbog af Karen Schultz med indlagt lyddesign. Der er særlig lyttevejledning i introen.

 • af Karen Schultz
  43,95 kr.

  Denne bog tager sit afsæt i, at vi mennesker er. Det lyder måske umiddelbart som en selvfølge, for selvfølgelig er vi til. Men det er alligevel noget andet, fordi dette at være forudsætter et ønske om at træde i eksistens, at træde frem, at blive synlig, som den man er.Det lykkes for mange mennesker i løbet af livet at nå frem til det. Men jeg har erfaret, at vi i arbejdslivet ofte er en anden og dermed ikke os selv, som vi kunne være det, hvis virksomheden fandt det vigtigt at have medarbejdere, der er (sig selv) på godt og ondt.Jeg vil med denne bog gerne introducere den eksistentielle forståelse i arbejdslivet. En filosofisk forståelse, der i sig selv er gammel og hidtil kun brugt indenfor psykologien i terapeutisk øjemed. Ved at bruge den forståelse i arbejdslivet - både om virksomhed og om medarbejder - kan de dels træde i eksistens hver især, dels skabe mening for hinanden, være hinandens mening, hvilket er et anderledes forhold mellem dem, end det vi hidtil har været vidne til.Og hvad er da den eksistentielle forståelse? Ja, den bygger på den antagelse, at mennesket har nogle dilemmaer og livsvilkår, som vi livet igennem må forholde os til for at være på vej med os selv, for at kunne træde i eksistens.

 • af Karen Schultz
  43,95 - 257,95 kr.

  ”⭐⭐⭐⭐⭐ En roman om et uudtømmeligt emne: hvordan et menneske bliver sig selv. Fortællingen flyder med et knastfrit sprog, som sluser talesproget ind i skriftsproget og gør det allerstørste til at føle på. ... ‘Til gengæld kastede jeg håndgranater som en engel.’ – Det modsætningsfyldte i citatet behøver ikke forklaring, og netop sådanne fylder på spændende vis psykolog og oberstløjtnant Karen Schultz´ anden bog i serien ‘Uren’ – her udfolder de psykologiske pointer sig på en fin måde, så den dybe bund kan anes lidt efter lidt." – Af Christen Bonde, Bogmarkedet. Karen melder sig som soldat og gør hurtigt karriere. Indeni kæmper hun videre med sin manipulerende mor, sin fordrukne far og sit kæresteliv - er det med kvinder eller mænd? Hun gør både sin mor og far stolte, men vanviddet vokser: Flere officerer begår selvmord og viser en vej for hende selv. Medmindre hun tager opgøret med sin egen mor. Man skyder da mødre, gør man ikke? Romanen er en historie om at snøre kampstøvlerne, om at danse på de bonede gulve med dametasken fuld af snavset bondejord, og om at lede efter sandhed og kærlighed når man indeni skammer sig, ikke tør elske sig selv og slet ikke den anden, kæresten. Fakta om forfatteren: Karen Schultz, f. 1959, er psykolog, oberstløjtnant af reserven, tidligere matematikstuderende, censorformand i psykologi på universiteterne og ejendomshandler.

 • af Karen Schultz
  43,95 kr.

  Dette er historien om Katrine, der bliver soldat i Sønderborg og senere kommer på sergentskole og bliver sergent. Hun er 19 år og fra Jylland og er vant til at klare sig selv på den hårde måde. Hendes mor er ikke til megen hjælp, og Katrine er konstant i krig med sin stedfar. Begge døber hun senere "krigsforbryderne".I Sønderborg finder hun et sted at høre til, en slags familie at have omkring sig. Hun mærker venskab og føler fjendskab, men hun passer ind på en måde. Politikens anmeldelse: Det er bogens store scoop, at den er skrevet indefra og anskuer sit tema med en piges øjne. Det gør fremstillingen komplet. Og bag den stive omgangstone ligger både lune og varme. Ikke mindst pigerne imellem."Om forfatteren:Karen Schultz, f. 1959, er cand.psych.aut., oberstløjtnant af reserven, tidligere matematikstuderende, censorformand i psykologi på universiteterne og ejendomshandler.Følg med i udgivelsen og i bogens liv på Instagram og på Facebook

 • af Karen Schultz
  235,95 kr.

  The English translation of "Uren 1"

 • af Karen Schultz
  49,95 kr.

  Varme ord om livet er en lille gave til én, du gerne vil glæde. Ordene er en hyldest til livet, sådan som det er på godt og ondt, og ord og streg er gode at læse, uanset om man er ung eller gammel, glad eller sorgfuld. Giv bogkortet som bog eller hæng det på en anden gave som kort. ”Livets mening er livet.” Erik Warburg, 1956. Illustrationerne er akvareller af Vordingborg-tegneren Jette Jørgensen. Bøgerne i En Gave fra Karen-Schult er en serie nummererede bøger skrevet til mennesker og anledninger.

 • - - en historie om vinkler
  af Karen Schultz
  97,95 kr.

  Dette er historien om Katrine, der bliver soldat i Sønderborg og senere kommer på sergentskole og bliver sergent. Hun er 19 år og fra Jylland og er vant til at klare sig selv på den hårde måde. I Sønderborg finder hun et sted at høre til, en slags familie at have omkring sig. Hun mærker venskab og føler fjendskab, men hun passer ind på en måde. Og både karriere og kærlighed ligger måske lige for?Nordisk Film A/S har købt alle filmatiseringsrettigheder til bogen. En efterfølger til bogen er på vej, og filmselskabet har sikret sig option på denne og evt. yderligere bøger om Katrine Kracke også.Det er bogens store scoop, at den er skrevet indefra og anskuer sit tema med en piges øjne. Det gør fremstillingen komplet. Og bag den stive omgangstone ligger både lune og varme. Ikke mindst pigerne imellem.«- Steffen Larsen, Politiken.Man fornemmer helt tydeligt en kompliceret opvækst, hvor Katrine tidligt har gjort oprør.«- Anny Skov Madsen, Lektørudtalelse.Karen Schultz er selvstændig organisationspsykolog og har en datter og en søn på Katrines alder. Men forfatteren har også selv været soldat: I 1979 kom hun til Sønderborg, i 1980 blev hun sergent og i 1984 premierløjtnant fra Hærens Officersskole. Hun er stadig soldat, men nu i reserven; blev medio 2003 chef for den danske civil-militære koordinations-enhed (CIMIC-ENH), der bl.a. sendte en deling til Irak.Oberstløjtnant-stillingen er et ønskejob, og stillingen og stjernerne ligger helt sikkert langt uden for Katrines fatteevne. Selv om hun er en meget ambitiøs ung dame ...

 • af Karen Schultz
  49,95 kr.

  Fars jul er en lille gave til én, du gerne vil glæde. Det er fortællingen om julen, sådan som den var i de gode gamle dage, hvor mor stod i køkkenet og far selv - ja, hvad lavede han egentlig? Det er hyggelige ord at læse for gammel og for ung. Om dengang kvinderne forstod at varte en mand op, så han nærmest ikke opdagede det, men bare kunne nyde det i fulde drag. Og det er sønnen, en moderne mand, der husker tilbage. En mand der har travlt op til jul! »Julen er hjerternes fest, og mor laver sovsen.« Mand, anno 1908Bogkortene i En Gave fra Karen-Schultz er en serie nummererede små bøger skrevet til mennesker og anledninger.

 • af Karen Schultz & Dorte Kongerslev
  49,95 kr.

  Psykologerne Karen Schultz og Dorte Kongerslev beskriver, hvordan det er at blive - og at være kræftpatient. De har begge selv prøvet det og trækker derfor både på deres faglige og personlige viden. Bogen er en vendebog, hvor de to psykologer fra hver deres ende af bogen giver deres egen vinkel på dette at være kræftsyg: Karen Schultz er især optaget af, hvordan du bevarer din værdighed og dit overblik som syg. Du er udfordret på din eksistens i form af en truet frihed, en væren alene, et tab af mening og en trussel om at dø. Cand.psych. aut., specialistgodkendt og uddannet 1996 fra Københavns Universitet. Har især samtaler med mennesker, der er i grænsesituationer; når livet føles meningsløst. Er forfatter til flere eksistensbøger. Karen Schultz fik brystkræft i 2010. Dorte Kongerslev er især optaget af, at der ikke er en perfekt, rigtig måde at være syg på. Sundhedsvæsenet og den syge selv kan sikre en individuel særlighed i den enkeltes sygdomsforløb. En mig-gørelse. Cand.psych. og uddannet 2004 fra Københavns Universitet. Har stor erfaring med mennesker, der er pressede af deres vilkår. Har blandt andet arbejdet med angst, stress, depression, sorg, kronisk sygdom og kræft. Dorte Kongerslev fik livmoderhalskræft i 2007. Kommentarer fra læsere Grundstemningen i teksten: En følelse af blødhed, at ligge åndeligt på en dejlig pude og blive trøstet. Hanne, brystkræftpatient. Tænkte en del over sætningen - han valgte det bedste for mig. - Er sikker på, det ikke var det bedste for ham. Kim, pårørende. Alt, hvad I har skrevet, kan jeg relatere til mig selv. Jeg har i den grad søgt efter sådan en bog. Iben, tidligere modermærkekræftpatient. En fin fortælling med balance mellem hoved og hjerte. Det store overblik og det meget følsomme, der ligger lige neden under. Mette Lykkedegn, pårørende. Genkendeligt, uanset hvilken form for kræft man er ramt af. Bo Richter, halskræftpatient. Sætningen - at lukke et andet menneske ind i dit hemmelige rum - gjorde en stor forskel for mig. Mette Lykkedegn, pårørende. Jeg kan varmt anbefale også hjertepatienter at læse bogen. Bo, hjertepatient. Jeg blev både berørt og bevæget, mens jeg læste. En af bogens gaver er for mig, at den tilbyder begreber og billeder, som er genkendelige. Christina Passarge, pårørende. Flot og hudløst ærligt skrevet - bogen kan være et godt redskab for mange kræftramte. Linda, tidligere hudkræftpatient.

 • af Karen Schultz
  49,95 kr.

  Takkeord til Soldaten er en lille gave til en soldat, du gerne vil glæde. De gode ord er en anerkendelse til de danske soldater, som har været i udlandet og tjent Danmark. Og ord og billeder er gode at have med sig, uanset om man selv er soldat eller civil, er ude på mission eller hjemme i Danmark, er glad eller i sorg. Giv bogkortet som bog eller hæng det på en anden gave som kort. Udkommer den 5. september 2009. Kan bestilles allerede nu på bogkort.dk. 32 sider, farvede illustrationer af A.H. Hansen Bøgerne i En Gave fra Karen-Schult er en serie nummererede bøger skrevet til mennesker og anledninger.

 • af Karen Schultz
  49,95 kr.

  Alting har en tid udspringer af en tekst, der synes gyldig for alle mennesker - til alle tider. De kloge ord er både til begejstring og trøst, både til glæde og sorg. Ordene vækker eftertanke både ved livets begyndelse og ved dets afslutning – og ved de store anledninger undervejs i livet; – fødsel, dåb, konfirmation, bryllup, runde fødselsdage, begravelse. Giv bogkortet som bog eller hæng det på en anden gave som kort. ”Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt.” Det Gamle Testamente. Illustrationerne er akvareller af Vordingborg-tegneren Jette Jørgensen. Bøgerne i En Gave fra Karen-Schult er en serie nummererede bøger skrevet til mennesker og anledninger.

 • - Existential dimensions. Organizations and leadership
  af Karen Schultz
  130,95 kr.

  Finally, a book about the existential questions of life with respect to the working life. The lines between "work" and "life" are becoming more and more blurred. Do we live to work or work to live?The job of the future will be complex and will demand that people use both head and heart. When core qualifications are no longer sufficient, competent, authentic people with meaning in their lives will be a must for high standards and excellence."If you have your why? for life, then you can get along with almost any how?" wrote the philosopher Friedrich Nietzsche back in 1888. In a complex world, it is still highly significant to know your why? in life. And it is critical that a person can ""[.] simultaneously [to] be out on 70,000 fathoms of water and yet be joyful."" (Søren Kierkegaard, 1845).Apply this book to your own life:You will meet Frankl, Maslow, McGregor, Argyris, Yalom, van Deurzen, Senge etc. And you will find the book thought-provoking, astute, and enduring.It is ""a very readable, original book about creating space in the workplace for life's more difficult aspects."" (Ib Ravn, Ph.D., Learning Lab Denmark).

 • af Karen Schultz
  102,95 kr.

  Forestil dig, du sidder med en perlekæde i hænderne. Der er seks blå perler og to røde. - Du får spørgsmålet: ""Er der flest blå perler, eller er der flest perler?"" Et underligt spørgsmål, kan du synes. Jeg har prøvet at spørge forskellige børn på den måde. Og jeg har snakket med de samme børn om dét at tænke. Det overraskede mig på en måde, at der kom en sammenhæng ud af det, men det kom der. "Undersøgelsen viser, at der er en sammenhæng mellem den matematiske evne og evnen til at reflektere. Det bevises, at når børn er gode til at tænke logisk, er de også gode til at tænke over tilværelsen." Else Kristensen, Lektørudtalelse.Lidt lektiehjælp til matematikken, allerede når dit barn går i 1. klasse, får altså refleksionsevnen til at stige med det samme og senere.Men børn bliver nødt til at lege med perlerne først. For først ved at lege kan de lære logikken. Den logik, som består i, at når der er seks blå perler og to røde, er der otte i alt, og de er alle perler.Når man kan den logik, kan man svare på spørgsmålet: ""Er der flest blå perler, eller er der flest perler? - Og når man kan den logik, er man god til at tænke, god til at filosofere over tingene, god til at reflektere.Børn skal lære at tænke logisk, børn skal lære at tænke abstrakt, og børn (og voksne) skal lære matematik. Om ikke for matematikkens skyld, så fordi evnen til refleksion er så afgørende for at kunne klare sig i en verden af vores tid. "Det er farvebilleder - farvefjernsyn." (dreng på 6 år om dét at tænke)"Det er lige som min egen stemme er inden i mig selv." (pige på 8 år om dét at tænke)"Jeg tænker, altså er jeg." (filosoffen Descartes)"Jeg kan tænke logisk, altså kan jeg reflektere." (bogens opdagelse)

 • - En eksistentiel studievejledning
  af Karen Schultz
  337,95 kr.

  Der er flere veje ind i psykologien om organisationer. En af vejene går fra det enkelte menneske via gruppen og organisationen og helt op til niveauet for samfund. En anden af vejene går via de mange og meget forskellige måder at betragte mennesket på. Fra Freuds psykoanalytiske damplokomotiv over det humanistiske menneskesyn og til det ressourcefyldte postmoderne og socialkontruktionistiske. Endelig går en tredje vej via videnskaberne. Det gør en stor forskel, om man som medfortolker af de organisationspsykologiske begivenheder er naturvidenskabeligt sindet, om man snarere er samfundsvidenskabeligt indstillet, eller om man foretrækker at bære de humanvidenskabelige briller. Og der er flere veje, fx en historisk vej, en situationsbestemt og teoretisk eklektisk vej eller en almenpsykologisk vej. Bogen vil ad disse veje og ad flere side- og indfaldsveje føre læseren igennem det organisationspsykologiske stof. Der vil være cases undervejs, men først og fremmest er det en bog om den teori og de praktiske måder at gøre tingene på, som hører til faget organisationspsykologi som sådan.Bogen henvender sig til efteruddannelse og praktikere som har brug for at revidere eller udvide sin viden om det organisationspsykologiske stof. Karen Schultz er Organisationspsykolog, cand. psych. og specialistgodkendt i arbejds- og organisationspsykologi. Ekstern lektor i Organisationspsykologi samt specialevejleder på Københavns Universitet; næstformand i universiteternes landsdækkende censorkorps i psykologi. Har siden 1995 haft selvstændig virksomhed med erhvervspsykologisk rådgivning og analyse. Stifter og medejer af Akademia.dk. Hun har skrevet flere lære- og fagbøger.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.