Udsalget slutter om
Udvidet returret til d. 31. januar 2023

For den rene er alting - Karen Schultz - Lydbog

Bag om For den rene er alting

For den rene er alting handler om dette at være mønsterbryder. Ikke pga. af fin uddannelse, høj løn eller palævilla, men ved at kunne bryde med en opvækst uden kærlighed. En sådan opvækst kan ellers nemt føre til giftige parforhold, forsømmelse af egne børn og misbrug. Hvad skal der til for at bryde mønsteret? En 50-årig kvinde har forladt sin anden, voldelige, ægtemand og bor på en sovesofa i sit byhus i København K. Hun lever et tilsyne­ladende selvstændigt, vellykket liv. Ved et tilfælde møder hun sin gamle rekrutkammerat, der er halvt grønlænder og ugift, en barnløs og introvert IBM-mand. Kvinden genkalder sig sin unge glæde ved manden, men grunder over, om hun kan byde ham det, der er blevet hendes liv; indre kaos og ydre succes. Og hun er midt i en ond skilsmisse, der vil ruinere hende. Frem af de to rekrutkammeraters nye venskab vokser hurtigt en stærk samhørighed. De er begge hjemløse - og tosprogede. Hun ud af at være mønsterbryder i traditionel forstand, han ved at tilhøre to kulturer uden at være hjemme i nogen af dem. Først sent og måske for sent tør hun fortælle ham, hvad det er, hun egentlig kommer fra og med, hvordan hun har hævnet sig. En mønster­bryder bryder måske nok med nogle mønstre, men slipper ikke af med sin oprindelse, uanset hvor meget fortøjningen til selv­samme oprindelse er bristet. Fakta om forfatteren Karen Schultz, f. 1959, er cand.psych.aut. og specialist i organisationspsykologi. Tidligere linjeofficer, oberstløjtnant af reserven, censorformand i psykologi på universiteterne, ejendomshandler, matematikstuderende. Gæst i Hvem er Du? TV2øst. Gæst nr. 321 i Møn-Stafetten TV Møn

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788764801033
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 11. November 2021
 • Oplæser:
 • Karen Schultz
 • Straks på e-mail.

Online pris

 • BLACK WEEK
  : :

Fordelspris

Anmeldelser af For den rene er alting

  Beskrivelse af For den rene er alting

  Den tredje af planlagt fem bøger om en kvinde, der bryder den sociale arv - og så alligevel ikke. ”Der kan sikkert siges og skrives mange kloge ord om denne roman, for den beskæftiger sig med flere ret så alvorlige temaer. Men for mig er den først og fremmest en smuk kærlighedshistorie. Alt det andet i handlingen træder i baggrunden i lyset af den store kærlighedserklæring, der er den røde tråd gennem hele bogen. Har du også lyst til at læse denne glimrende roman?” Randi Glensbo - www.randiglensbo.dk ”Sikke en stærk beretning, hvor mange spor fletter sig sammen, og hvor jeg kan genkende og genopleve mange af tidsbillederne. Bl.a. glimtene fra forsvaret tilbage fra 1980’rne. En vis udvikling sker der dog … selv i de gamle institutioner. Allerstærkest står dog den smukke kærlighedshistorie, som fortælles med et særligt poetisk sprog.” Connie Hedegaard. Forfatteren Karen Schultz, f. 1959, er cand.psych.aut. og specialist i organisationspsykologi. Tidligere linjeofficer, oberstløjtnant af reserven, censorformand i psykologi på universiteterne, ejendomshandler, matematikstuderende. Hun fik i 2022 konstateret kræft i stadie 4 og skriver på sin sidste roman.

  Forlagets beskrivelse af For den rene er alting

  Den tredje af planlagt fem bøger om en kvinde, der bryder den sociale arv - og så alligevel ikke.

  ”Der kan sikkert siges og skrives mange kloge ord om denne roman, for den beskæftiger sig med flere ret så alvorlige temaer. Men for mig er den først og fremmest en smuk kærlighedshistorie. Alt det andet i handlingen træder i baggrunden i lyset af den store kærlighedserklæring, der er den røde tråd gennem hele bogen.
  Har du også lyst til at læse denne glimrende roman?” Randi Glensbo - www.randiglensbo.dk

  ”Sikke en stærk beretning, hvor mange spor fletter sig sammen, og hvor jeg kan genkende og genopleve mange af tidsbillederne. Bl.a. glimtene fra forsvaret tilbage fra 1980’rne. En vis udvikling sker der dog … selv i de gamle institutioner. Allerstærkest står dog den smukke kærlighedshistorie, som fortælles med et særligt poetisk sprog.” Connie Hedegaard.

  Forfatteren Karen Schultz, f. 1959, er cand.psych.aut. og specialist i organisationspsykologi. Tidligere linjeofficer, oberstløjtnant af reserven, censorformand i psykologi på universiteterne, ejendomshandler, matematikstuderende.

  Hun fik i 2022 konstateret kræft i stadie 4 og skriver på sin sidste roman.

  Brugerbedømmelser af For den rene er alting  Find lignende bøger
  Bogen For den rene er alting findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.