Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Bibelselskabets Forlag

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Genfortalt af Synne Garff. Illustreret af Lilian Brøgger og Cato Thau-Jensen.
  af Synne Garff
  237,95 kr.

  ‘De Mindstes Bibel’ af Synne Garff er en fantastisk genfortælling om nogle af Bibelens største fortællinger målrettet børn i alderen 3-6 år. Bibelen er fortalt i ord og billeder, som Synne Garff i samarbejde med to af Danmarks allerbedste børnebogsillustratorer, Lillian Brøgger og Cato Thau-Jensen, har formået at skabe et uhøjtideligt sprog og sprudlende illustrationer om 50 af Bibelens allerbedste historier for de mindste børn. Bibelen indeholder et hav af nyttige historier, som er letforståelige men alligevel underfundigt, at selv de voksne kan læne sig tilbage og modtage en forunderlig læseoplevelse. ‘De Mindstes Bibel’ er egnet til oplæsning, hvor billederne og at lægge øre til gode historier går godt hånd i hånd, hvor bogen i øvrigt også byder på en masse overraskelser, som i høj grad vil vække børnenes nysgerrighed. Bogen indeholder desuden en række mindre opgaver til hjernecellerne rundt omkring i ‘De Mindstes Bibel’, som er udgivet for første gang i 2007. Bogen er en af Danmarks mest solgte børnebibler, som desuden har fået tildelt Den Danske Bogdesignpris for den bedste børnebog af Forening for Boghaandværk.

 • af Lisbet Kjær Müller & Mogens
  88,94 kr.

  Mogens og Lisbet Kjær Müllers Bibelleksikon er en dansk klassiker, der tidligere er udgivet under navnene Politikens Bibelleksikon og Bibelens Hvem Hvad Hvor. Denne udvidede udgave er ajourført med den nyeste faglige viden om de bibelske teksters historie og anvendelse.Opslagsværket indeholder:•  450 siders artikler, hvoraf mere end 50 artikler er helt nyskrevne•  60 illustrationer og fotos•  9 kort•  2 stamtavler og 9 tidstavler•  en kommenteret liste over kendte og bevingede ord fra Bibelen.Bibelleksikon henvender sig til den alment interesserede læser. Værket gør det samtidig let at finde baggrundsviden ved under - visning i bibelhistorie og kristendom i skole og kirke.Alle bibelcitater i værket henviser til den autoriserede bibeloversættelse.

 •  
  267,95 kr.

  Denne bibel indeholder hele den autoriserede bibeltekst og er desuden forsynet med knap 96 siders bibelkundskab med gennemgang af bibelske skrifter, deres baggrund og aktualitet. Bogens faktasider gør den meget velegnet til nye bibellæsere samt læsere, der interesserer sig for Bibelens historie. På faktasiderne er der bl.a. information om sammensætningen af Bibelen, Bibelens forskellige bøger, højtider, hverdagen på Bibelens tid, tips til bibellæsning og meget mere. Et rigtig godt udgangspunkt til forståelse af Bibelen og dens verden.

 • af Hidenori Kumai
  127,95 kr.

  Her er der fart over feltet! Det er evangelierne om Jesus genfortalt i ord og billeder i mangategneseriestil, fuld af action og dramatik. Manga Messias er en ægte japansk mangategneserie i farver, og den skal læses bagfra, som rigtige mangaer skal. Gennem ord og billeder får læseren et forhold til de forskellige disciple og lærer evangelierne godt at kende. Manga Messias tolker ikke evangelierne, men ligger alligevel helt op af de originale fortællinger om Jesus' liv. Bogen vil for mange kunne fungere som en helt ny åbning af evangelierne. Bogen er velegnet fra 9 år og opefter - alle tegneserielæsere vil være godt underholdt. Den er ideel til lystlæsning, men den er også velegnet til undervisning, hvor den gør bibellæsning mere "spiselig".

 • - Det Nye Testamente på nudansk
   
  167,95 kr.

  Læs kristendommens egne tekster i en ny og letforståelig udgave. Her kan alle være med, også folk der ikke er vant til at læse religiøse tekster. Den Nye Aftale er en nyoversættelse af Det Nye Testamente. Den er blevet til i et samarbejde mellem en række fagfolk med forskellige specialer: klassisk græsk, bibelfortolkning, oversættelse og nudansk. Bibelselskabets nudanske udgave af Det Nye Testamente er siden udgivelsen i 2007 blevet en rigtig nyklassiker. 2011 kom den i en endnu bedre version. Der er foretaget mere end 1500 forbedringer i teksten, og ordforklaringerne er udvidet. Nu foreligger verdens vigtigste bog, vores kulturelle og religiøse grundtekst, Det Nye Testamente, så på et mundret og moderne dansk, der er lige til at gå til for alle aldersgrupper. Fås nu med flere forskellige omslag. Denne udgave er i hardback og fås med fire forskellige omslag. Med bibelleksikon.

 • af ved Niels Hyldahl
  387,95 kr.

  At sammenligne er at forstå. Evangelierne synoptisk opstilllet omfatter for første gang på dansk også Johannesevangeliet. Det er den autoriserede oversættelse fra 1992, som er brugt. Desuden findes bag i bogen ikke-bibelske paralleltekster og en redegørelse for det synoptiske problem. En nyttig bog for den studerende, for præsten i sit daglige arbejde eller for den passionerede bibellæser, som vil læse evangelierne på en anderledes måde.I denne synopse er evangelieteksterne opstillet i hver sin spalte: Matthæus, Markus, Lukas og Johannes. Den løbende toptekst på hver side følger det samme grundprincip og viser desuden, hvor læseren befinder sig i den samlede mængde af tekst.I et tillæg findes ikke-bibelske paralleltekster, som er forsynet med samme numre som de tekstafsnit, hvortil de hører.Til sidst findes en kortfattet redegørelse for det synoptiske problem, som det tager sig ud fra en nutidig betragtning.Sammenstillingen af evangelierne er foretaget af professor, dr.theol Niels Hyldahl.

 • af Søren Holst
  48,95 kr.

  Begyndelser – det er, hvad Første Mosebog handler om: Verdens, menneskets og folkeslagenes begyndelse. Skurke og fromme folk imellem hinanden. Nogle af dem begge dele på én gang. Fortællingerne er indgangsportalen til hele resten af Bibelen. Sørens Holsts kommentar til Første Mosebog dykker ind i, hvad de berømte fortællinger i Bibelens allerførste bog dybest set handler om. Det er en velskrevet indføring i Bibelens univers for både fag- og lægfolk – og bogen er også velegnet til brug for en studiekreds. Sidste kapitel er viet til et indblik i nogle af de mange måder, fortællingerne lever videre i litteratur, musik og billedkunst. Søren Holst (f. 1963) er ph.d. i Det Gamle Testamente og har som lektor undervist i mange år på Københavns Universitet. Han har skrevet bøger, deltaget i oversættelsen af Bibelen 2020 og i 2021 modtaget Bibelselskabets Pris.

 • af Sørine Gotfredsen
  137,95 kr.

  Varmt og personligt deler Sørine Gotfredsen i denne bog ud af sine livserfaringer og tanker. Forfatteren er kendt i offentligheden for skarpe og eftertænksomme analyser af vores kultur og samfund – og for modet til at stikke næsen frem med ikke altid populære synspunkter. I Som Sørine læser Bibelen tager hun lytteren med gennem Bibelen og fortæller undervejs om, hvordan den har præget hendes liv og holdninger. Samtidig spejler Gotfredsen en række aktuelle samfundsdebatter og værdikampe om fx dødshjælp, nationalfølelse, feminisme og identitetstænkning i Bibelens tekster. SOM SØRINE LÆSER BIBELEN kredser om de store spørgsmål i livet med hinanden og med Gud. Om ansvar og mening, om venskab og fortvivlelse, om kærlighed og tro. En personlig introduktion til Bibelen, som for forfatteren er verdens vigtigste bog. Sørine Gotfredsen (født 1967) er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun har blandt andet skrevet: ”At leve med Kierkegaard” (2013), ”Løft blikket – nåde i narcissismens tid” (2015) og ”Fri os fra det onde” (2017).Pressen skrev:SEKS STJERNER”Et eksistentielt Kinder-æg for søgende voksne … Man kan finde både indsigt og trøst i Som Sørine læser Bibelen” – Berlingske TidendeFEM STJERNER”… en flot og personlig bog … Det er en læsning af Bibelen og liv sammen, og det gøres godt, og det er refleksioner til tiden.” – Kristeligt DagbladFIRE STJERNER”Bogen indeholder mange nøgler til Bibelens univers, og dens bedrift er at vise, hvordan den gamle bog stadig er med os i dag … Sørine Godtfredsen har nok en gang skrevet en bog, der bider samtiden i haserne.” – Jylland-Posten

 •  
  62,95 kr.

  Gud lovede dem et land, der flød med mælk og honning. De var Guds udvalgte, men de vendte ham ryggen.Leder Gud dem ud af ørkenen? Vil de erobre det land, de blev lovet? Lykkes det kong Saul at slå David ihjel, og kan David modstå den smukke Batseba?Vil Gud tilgive dem - eller vil han tilintetgøre dem?Manga Monarker er historien fra de gamle skrifter om Israels vej fra storhed til fald – og tilbage igen.Manga er betegnelsen for tegneserier på japansk, og de har en helt særlig streg, actionmættet stil og flotte farver. Manga Monarker er både velegnet som lystlæsning og til undervisning. Teksten er baseret på den autoriserede udgave af Bibelen fra 1992.Aldersgruppe: 9-14 år.

 • - Kristendommens modsætninger mødes
  af Jens Ole Christensen & Benedicte Hammer Præstholm
  126,95 kr.

  To mennesker, der står i hver sit modsatte hjørne af folkekirken, har brugt et år på at tale og skrive sammen.Om livet og døden. Om sorg og håb. Om kærlighed og køn. Om lidelse og opstandelse. Om hvem eller hvad Gud er. Og om synet på andre religioner i en verden, som forandrer sig hurtigere end nogensinde.Personligt og ærligt fortæller de to i denne bog om, hvad troen og tvivlen betyder i deres liv.Bogen kræver ingen særlige forudsætninger, men kan læses af alle, der er nysgerrige efter at vide mere om kristendommens inderste budskaber uden at blive påduttet, hvad de skal mene.To om tro handler om: Liv, Lidelse, Ægteskab, Tvivl, De andres tro, Kors, Håb,Tilgivelse, Kirke, Næstekærlighed, Omstillingsparathed, Gud.Benedicte Hammer Præstholm, født 1978, cand.theol. og præst i den grundtvigske valgmenighed i Mellerup ved Randers.Jens Ole Christensen, født 1956, cand.theol. og generalsekretær i Luthersk Mission.

 •  
  247,95 kr.

  En af Danmarks største og internationalt anerkendte billedkunstnere, Maja Lisa Engelhardt, har skabt 57 nye og helt unikke værker, såkaldte monotypier, til de bedst kendte bibelfortællinger. "Bibelens største fortællinger" indeholder en række historier fra Bibelen fra både Det Gamle og Det Nye Testamente. Teksterne er fra den autoriserede oversættelse fra 1992.

 • af Ida Jessen
  207,95 kr.

  »I begyndelsen var der kun et stort tomt ingenting. Verden fandtes ikke, jorden fandtes ikke, himlen, stjernerne, solen og månen, træerne og blomsterne, menneskene og dyrene, de fandtes ikke. Kun Gud fandtes. Gud var helt alene, og der var mørkt overalt.«Læs hvordan det går Gud og menneskene i Ida Jessens anmelderroste genfortælling af Bibelen.Genfortællingen falder som 29 kapitler: 14 med historier fra Det Gamle Testamente og 15 fra Det Nye. Som en anmelder begejstret konstaterede, er genfortællingen ”en gylden nøgle til det bibelske univers”, der er ”fortalt til både børn og voksne”. Den opfordring har Bibelselskabet nu taget op med udgivelsen af en tekstbogsudgave målrettet den voksne og unge voksne læser.Ida Jessen er en af landets mest betydningsfulde forfattere. Foruden børnebøger, novelle- og essaysamlinger tæller det prisbelønnede forfatterskab en lang række romaner, senest ”Kaptajnen og Ann Barbara”.

 • af Ulrik Nissen
  48,95 kr.

  Har De ti bud noget at sige mennesker i dag? Det mener teolog og forfatter Ulrik Nissen, der ser buddene som et koncentreret udtryk for Guds vilje, der også er gældende i dag. Ikke kun som almen moral og etiske retningslinjer, men særligt for et kristent menneskes livsførelse, både når det gælder kærlighedslivet, forældreskabet, livet som samfundsborger og tilgangen til klimakrisen. Argumentet udfoldes over 144 sider. Bud for bud.

 • af Søren Holst
  48,95 kr.

  I ”Messias” går teolog Søren Holst på jagt efter Bibelens forestilling om en frelser. Det er velkendt, at Jesus i Det Nye Testamente ses som opfyldelsen af gamle profetier – og at denne fortælling bliver forlæg for helteskikkelsen i et utal af film og bøger fra moderne tid. Men hvad er egentlig baggrunden for Bibelens forventning om en frelser? Det besvarer Søren Holst ved at udfolde en af sine kongstanker: Vil man forstå kristendommen, må man trænge ned til dens jødiske rødder.

 • af Henrik Winther Nielsen
  48,95 kr.

  Vi kender ham med spids hale og horn i panden. Men hvem er Djævelen ifølge Bibelen? I "Djævelen" går Henrik Winther Nielsen i hælene på den gådefulde skikkelse. Fra slangen i Paradis, over Jobs ødelægger til fristeren, der møder Jesus med slagtilbud på magt.Bogen undersøger Djævelens forskellige roller og slår fast, at forståelsen af hans domæne – hvad Djævelen kan og vil – har betydning for opfattelsen af Gud. ”Kristologien må stemme overens med dæmonologien,” skriver forfatteren, når han argumenterer for at se Djævelen som mere end en kuriøs nichefigur i det bibelske univers. Læs bogen og få en genvej til Bibelens portræt af Djævelen.Udgivet som en del af Bibelselskabets Håndbibliotek.

 • af Anette Wilhjelm Jahn
  38,95 kr.

  ”Sarah blev stående i døren og kiggede efter dem, da manden trak af sted med det trætte æsel. Hvem var de? Kvindens himmelblå kappe var så lang, at den dækkede æslet bagtil, og det var næsten, som om det lyste over hendes hoved, men det kunne jo ikke passe.Sarah hører sang – englesang. Det giver hende mod til at hjælpe den unge, gravide kvinde på æslet, som hun møder og hurtigt får stor kærlighed til. SARAHS FØRSTE JULEAFTEN er et ægte juleeventyr og en gendigtning af historien om den nat, Jesus blev født.Hvis I får fat i den fysiske bog, er der forslag til hyggelige julelege for børn og voksne bagest i den. Bogen er særdeles velegnet til højtlæsning både derhjemme, i skole og kirke.Anette Wilhjelm Jahn er børnebogsforfatter og historiefortæller. Hun har en baggrund som antropolog, og siden 2008 har hun turneret med sit eget fortælleteater, Måle Fortælleteater. Hun afholder også fortællerkurser for voksne. Kirsten Gjerding er uddannet fra Danmarks designskole. Hun har blandt andet illustreret en lang række billedbøger og undervisningsbøger til børn og unge.

 • af Jesper Tang Nielsen
  48,95 kr.

  ”Møder med Gud” er en guide til det vigtigste i Bibelen. Bogen viser, at de bibelske tekster handler om møder med Gud. Om at Gud på forskellige måder kommer mennesker i møde. Forfatteren argumenterer for, at dette møde kan hjælpe os til at forstå os selv og vores rolle i verden.Bogen introducerer læseren til både berømte og mindre kendte tekster ved at udvælge det allervigtigste. Læs den som en teologisk indgang til det bibelske univers.Udgivet som en del af Bibelselskabets Håndbibliotek.

 • - En fortælling om tro og moderskab
  af Charlotte Rørth
  147,95 - 157,95 kr.

  Med rank ryg er en rå og tankevækkende bog om at være kvinde og troende i dag. Ærligt fortæller Charlotte Rørth om sit liv. Om overgreb, om at føde børn, være mor, miste sin søn og en dag at vove at læse i Bibelen med sit helt eget blik. Der finder hun – uventet for hende selv – at selve kernen i kristendommen giver hende styrke. Styrke til at leve med rank ryg.Bogens personlige fortælling rækker ud til aktuelle debatter om køn og ligeværd. Vi har brug for et sprog, der tager troen og kroppen alvorligt, argumenterer forfatteren, når hun peger på kristendommen som et fælles ståsted for gensidig respekt.

 • - Etiske dilemmaer mellem religion og samfund
  af Jacob Birkler
  174,95 kr.

  Debat- og fagbog, der ruster læseren til at finde, vurdere og argumentere for egne etiske grænser i krydsfeltet mellem religion og samfund. Bogen vil udfordre mange læseres holdninger og grænser og er samtidig velegnet til undervisningsbrug på for eksempel pædagog- og lærerseminarier og sundhedsuddannelser.Hvad gør lægen, når patienten vil overlade helbredelsen til Gud? Skal menuen i børnehaven både leve op til dansk madtradition og tilgodese religiøse behov? Bør alle sygehuse have et kirkerum, eller kan det erstattes af et multi-religiøst bederum? Det er spørgsmål som disse, Jacob Birkler,undersøger i denne bog. Det sker under fire overskrifter: Seksualitet, sundhedsvæsenet, familie og børn samt det sociale. Og så får læserne tilmed en lynguide i håndtering af etiske dilemmaer.Om forfatteren: Jacob Birkler (født 1974) er cand.mag. i filosofi og psykologi, ph.d. i medicinsk etik, foredragsholder og forfatter til en lang række bøger. Han var formand for Det Etiske Råd 2011-2016 og deltager i den offentlige debat med et skarpt blik for vores samfunds aktuelle etiske udfordringer.

 • - Teologiske læsninger af Det Gamle Testamente i det 21. århundrede
  af Anne Katrine de Hemmer Gudme & Jan Dietrich
  349,95 kr.

  Den store fagbog om Det Gamle Testamente: Bogens 27 kapitler dækker samtlige gammeltestamentlige bøger i Bibelen, og den henvender sig til både teologistuderende og til alle, der ønsker at vide endnu mere om gammeltestamentlig teologi. Forfatterne bag bogens kapitler forsker i Det Gamle Testamente og repræsenterer aktuel bibelforskning i Skandinavien, Tyskland og Nordamerika. De går historisk-kritisk til teksterne – men med et ønske om ikke kun at være deskriptive. De rejser også normative spørgsmål om Guds egenskaber og menneskers forhold til Gud og hinanden, og vover indimellem at give svar. "Gud og os" præsenterer en vifte af de væsentligste hermeneutiske greb her ved det 21. århundredes begyndelse. Forfatterne har valgt forskellige metodiske indfaldsvinkler til teksterne, og læseren bydes på klassisk bibelfortolkning såvel som læsninger inspireret af økologi og klima, de menneskelige sanser, computerspil og køn. Forfattere: Mette Bundvad, Corrine Carvalho, John J. Collins, Jan Dietrich, Sif Egede, Göran Eidevall, Martin Friis, Anne Katrine de Hemmer Gudme, Søren Holst, Else K. Holt, Jesper Høgenhaven, Anders-Christian Jacobsen, Hans Jørgen Lundager Jensen, Kristin Joachimsen, Amy Kalmanofsky, Corinna Körting, Francis Landy, Bernhard Lang, Fredrik Lindström, Jill Middlemas, Flemming A.J. Nielsen, Frederik Poulsen, Tammi J. Schneider, Carolyn J. Sharp, Kasper Siegismund, Terje Stordalen, Louis StulmanBogen rummer kapitler på dansk, svensk og norsk. Engelske bidrag er oversat til dansk. Hvert kapitel har egne noter og litteraturliste. Indholdsfortegnelse: ForordJan Dietrich og Anne Katrine de Hemmer Gudme Indledning At læse Det Gamle Testamente teologiskElse K. HoltKapitel 1 Før Israel blev til: Jakobs gensyn med Esau som eksempel på Første Mosebogs teologiSøren HolstKapitel 2 I Moses’ billede: Jahves nærvær og synlighed i Anden Mosebog Martin FriisKapitel 3 Præsteskriftets åbenbarings- og offerteologi ifølge Tredje MosebogJan DietrichKapitel 4 Fjerde Mosebog: Moses’ ørkendagbog? Bernhard LangKapitel 5 Enklave-mentalitet og pietisme, vold og visdom: Teologiske strømninger i DeuteronomiumHans Jørgen Lundager JensenKapitel 6 Wade in the Water: En teologisk læsning af Josvabogen 5‑6 ved traditionernes sammenløbCarolyn J. SharpKapitel 7 Aksa og Dommerbogen 19: En spejling, der indrammer DommerbogenTammi J. SchneiderKapitel 8 En historie om rigtige mænd: Samuelsbøgernes teologi og ideal om hegemonisk maskulinitetAnne Katrine de Hemmer GudmeKapitel 9 At blive klar over, hvad Gud kræver af et menneske: Ba’alkulten og dens elimination i KongebøgerneFlemming A.J. NielsenKapitel 10 Krønikebøkene og Esra- og Nehemjabøkene: Ulike syn på hvem som tilhører IsraelKristin JoachimsenKapitel 11 Teologiska läsningar av PsaltarenFredrik LindströmKapitel 12 Frygt Gud og opfør dig ordentligt: Teologiske læsninger i Ordsprogenes BogKasper SiegismundKapitel 13 Polyfon teologi: Når Jahve siterer Leviatan (Job 41,4‑26)Terje StordalenKapitel 14 Jeg elsker min have: Højsangen 4,12‑5,1 og Prædikerens Bog 2,4‑8 i et økoteologisk perspektivMette BundvadKapitel 15 Novellerne: Joseffortællingen, Ruths Bog, Esters Bog og Jonas’ BogFrederik PoulsenKapitel 16 Esajas’ Bog: Jahves dom og frelseJesper HøgenhavenKapitel 17 The Sounds of Violence – og deres teologiske ekko i Jeremias’ BogAmy KalmanofskyKapitel 18 Thi din ulykke er stor som havet: Klagesangene og håbJill MiddlemasKapitel 19 Riget og magten og æren: En computerspil-inspireret læsning af Ezekiel 40‑48Corrine CarvalhoKapitel 20 Daniels Bog: Vise mænd og tvivlsomme kongerSif EgedeKapitel 21 Teopoetik: Hoseas, Joel, Amos og Mika 435Francis LandyKapitel 22 Teologiska läsningar av Nahum, Habackuk och SefanjaGöran EidevallKapitel 23 Haggai, Sakarja og Malaki: Velsignelse og forbannelseCorinna KörtingKapitel 24 De historiske taberes Gud 493Louis StulmanKapitel 25 Er der åbenbaring i Det Gamle Testamente?John J. CollinsKapitel 26 Gammeltestamentlig teologi i kristent-dogmatisk lysAnders-Christian JacobsenForkortelser af de bibelske bøger – danskForkortelser af de bibelske bøger – norskForkortelser af de bibelske bøger – svensk

 • af Henrik Højlund
  107,95 kr.

  Mødet med en tilsyneladende fremmed kultur og trospraksis i Etiopien sætter en refleksion i gang i teolog og forfatter Henrik Højlund. Er det muligt at tro med større overbevisning og mindre blufærdighed – er det muligt hér, i Danmark?Jeg tror, du er her er en personlig bog, der går tæt på tvivlen, troen og livet. Forfatteren skriver afvæbnende og med stor indsigt om den mulige konflikt mellem det vante og det fremmede, når han samtidig opmuntrer læseren – og sig selv – til at slippe blufærdigheden og vove troen.Pressen skrev:FEM STJERNER”I bogen slår sognepræst Henrik Højlund fast, i hvor høj grad man kan eller bør slippe blufærdigheden og vove troen ... I ni veloplagte kapitler behandler forfatteren problemstillingen – personligt, ærligt, nuanceret og vedkommende ... Der er både højt til loftet og solid jordforbindelse i de mange refleksioner ... Bogen er dejligt fri for entydige og fromme svar.” – Kristeligt Dagblad”… sigtekornet stilles ind på tidens svagheder i skarpe iagttagelser, mens hans fremstilling af andre er båret af nænsom, erfaringsbaseret menneskelighed. Det er i denne solidaritet med anderledes indstillede, at Henrik Højlunds bog bliver både læseværdig og tankevækkende. – Weekendavisen

 • af Maria Helleberg
  157,95 kr.

  Norge, 1494. 15 år gammel indgår Ingerd ægteskab med en meget ældre mand. Ingerd skoles i både kærlighed og politik, i alle tænkelige former. Da ægtemanden dør, kastes hun ud i 1520’ernes uro: reformation, personstrid og Unionens opløsning.Som Norges førstedame befinder Ingerd sig midt i konflikterne, med sin store formue og yderligere fem gode kort på hånden: sine fem giftemodne døtre. Bryllupsnætter, barselsenge, dødslejer og henrettelser. Flygtninge, plyndrende ærkebiskopper, oprør og en verden i hastig forandring. Og så er det oven i købet en sand historie. Maria Helleberg (f. 1956) er forfatter til en lang række anmelderroste og succesfulde romaner og er kendt som den historiske romans dronning.

 • af Jakob Melander
  137,95 kr.

  Lederen af Det Radikale Venstre og landets kommende statsminister myrdet i sine forældres hjem i Charlottenlund. Fundet i sin brors blodige favn og med drabsvåbnet – en økse – ved sin side.Presset ud af politikorpset og med en bror, der er dræbt i tjenesten, er Andreas Bjørn på vej direkte mod afgrunden. Og da ekskæresten Katharina, lillesøster til bøde offer og hovedmistænkt, beder om hjælp, står han over for sit livs dilemma. Og morderen er langtfra færdig ...33 år tidligere i Athen slog juntaen ned på fredelige demonstranter med uhørt brutalitet. I et kaos af molotov-cocktails og revolutionsromantik mødte en ung dansk arkæolog kærligheden og blev forandret for altid.Hvilken andel har fortidens heksekedel af sex og politik i nutidens tragedie? Og kan Andreas undslippe sin døde brors skygge og standse morderen, før det er for sent?ELEKTRA er inspireret af fortællingen om Kain og Abel. Det er en krimi om, hvad der sker, når kærlighed bliver til had, om hævnens altødelæggende kraft – men også om menneskets evne til at overvinde selv den sværeste modstander.

 •  
  347,95 kr.

  Den røde tråd i kristendommens historie er et engagerende og vedkommende undervisningsmateriale til kristendomskundskab på mellemtrinnet. Materialet består af en elevbog og en undervisningsvejledning og supplerer materialet Den røde tråd i Bibelen.Elevbogens seks kapitler synliggør den sammenhæng, den røde tråd, der løber gennem kristendommens historie – fra de allerførste kristne og frem til den danske folkekirke i dag.Undervisningsvejledningen gør det nemt og ligetil for læreren at formidle stoffet: Her er både supplerende og perspektiverende baggrundsstof, konkrete forslag til undervisning samt opgaver og kopiark.Med materialet kommer eleverne omkring samtlige emner og fokuspunkter fra Fælles Mål 2009 under det centrale kundskabs- og færdighedsområde kristendom og dens forskellige udtryk i historisk og nutidig sammenhæng.Materialet rækker desuden ud til både livsfilosofi og etik og bibelske fortællinger.

 •  
  59,95 kr.

  NU kan du læse hele Bibelen som manga! Manga-serien er fuldendt. Den sidste, Manga Profeter, udkommer nemlig 1. oktober 2013 og dermed kan du nu i fem dramatiske bind opleve alle Bibelens fortællinger som forrygende tegneserie. Det nyeste skud på stammen, Manga Profeter, tager læseren med tilbage til Israel i en tid med krige og undergang. En tid hvor folket bliver taget til fange, og hvor profeterne igen og igen råber: ”Vend om, vend om fra jeres onde veje – så skal I leve! Messias vil komme!” Men de bliver afvist og slået ihjel. Krige lægger lande øde … Konger handler ondt … Jerusalems tempel ligger i ruiner og folket bliver taget til fange … ”Vend om, vend om fra jeres onde veje – så skal I leve. Hvorfor vil I dø?” spørger profeterne. Men skønt de fortæller om Messias, bliver profeterne afvist og slået ihjel! Vil Messias nogensinde komme? Tegneserierne giver historierne den saft og kraft, drama og intensitet, de fortjener. Samtidig ligger de tæt op ad originalteksten og er en let tilgængelig måde at læse de gamle tekster på – både for børn og unge og for voksne!

 • - en påskebog
  af Peter Madsen
  167,95 kr.

  I undervisningsvejledningen er læsning af Rejsen til Jerusalem kapitel for kapitel omdrejningspunktet. Til hvert kapitel er knyttet forslag til, hvordan man kan arbejde med bogens temaer. Arbejdsforslagene tager udgangspunkt i metoder, der lader eleverne være aktive, kreative og dialogiske, og læreren kan time for time vælge mellem de mange forslag. I Rejsen til Jerusalem følger eleverne Signe, der sammen med sin onkel rejser til Jerusalem og får fortalt om begivenhederne omkring Jesus’ liv, død og opstandelse. Samtidig oplever hun de tre store monoteistiske religioner, jødedom, islam og kristendom, i nutidens Jerusalem. Bogen har et væld af faglige oplysninger, der formidles i et børnevenligt og levende sprog. Det er derfor oplagt at benytte Peter Madsens bog som grundbog i emnet påske. Undervisningsvejledningen tager udgangspunkt i metoder, der lader eleverne være aktive, kreative og dialogiske, og underviseren kan vælge mellem mange forslag til arbejdet med tekstens temaer. Undervisningsvejledningen rummer bl.a. 46 kopisider, og underviseren bliver guidet gennem forløbet med både faglige, metodiske og praktiske afsnit. I de mange forslag til aktiviteter har læreren mulighed for at variere undervisningen i forhold til elevernes niveau, interesser og klassesammensætning. De 46 kopiark er krydret med billeder fra elevbogen og deres layout giver appetit på at gå i gang.

 • af Maria Baastrup Jørgensen & Therese Baastrup
  287,95 kr.

  Lærervejledning til undervisningsmaterialet Billeder i Boksen til brug i indskolingen. Billeder i Boksen tager udgangspunkt i Religiøse ritualer, Kristendommens kunst og symboler og Kirkens brug og historie. Elevbogen fungerer som en billed-boks, hver enkelt elev arbejder ud fra og materialet inddrager både foto, illustration og filmklip.En del af i boksen. I Boksen består af Bibelen i Boksen, nyheden Billeder i Boksen samt Breve i Boksen, der udkommer i foråret 2014. Materialerne har den konkrete og erfaringsnære tilgang til fælles og lægger vægt på at skabe sammenhæng mellem de faglige begreber og elevernes erfaringsverden.

 • - Elevbog
  af Maria Baastrup Jørgensen & Therese Baastrup
  67,95 kr.

  Billeder i Boksen tager udgangspunkt i Religiøse ritualer, Kristendommens kunst og symboler og Kirkens brug og historie. Elevbogen fungerer som en billed-boks, hver enkelt elev arbejder ud fra og materialet inddrager både foto, illustration og filmklip. Bogen indeholder15 temaer der berører mange af de helt centrale bibelske fortællinger i relation til en række almene tilværelsesspørgsmål. Temaerne sætter fokus på de centrale faglige begrebspar, som der blandt andet peges på i Fælles Mål 2009. Eleven lærer om den kristne tro, kirke og Bibelen samt om andre religioner. En del af i Boksen. I Boksen består af Bibelen i Boksen, nyheden Billeder i Boksen samt Breve i Boksen, der udkommer i foråret 2014. Materialerne har den konkrete og erfaringsnære tilgang til fælles og lægger vægt på at skabe sammenhæng mellem de faglige begreber og elevernes erfaringsverden.

 • af Henning Nørhøj
  342,95 kr.

  De populære japanske mangategneserier er et hit blandt børn og unge i Danmark. Der er nemlig fart over feltet og visuel dramatik hele vejen igennem.Manga Messias og Manga Metamorfose genfortæller Det Nye Testamente på elevernes præmisser!I vejledningen til de anmelderroste mangaer får du både faglig ballast og vedkommende undervis­nings­forslag. Og som introduktion udleverer japaneksperten Mette Holm nøglen til mangaens specielle træk og virkemidler.Vejledningen indeholder et grydeklart undervisningsmateriale til 18 undervisningsforløb – 12 til Manga Messias og 6 til Manga Metamorfose. Opgaverne aktiverer og inspirerer eleverne med alt fra diskussion til rollespil og fotomanipulation, så alle sanser kommer i brug. Baggrundsmaterialet leverer de temaer og faglige begreber, der er på spil i de enkelte bibelske fortællinger og sætter dem ind i en relevant historisk kontekst.Undervisningsvejledningen til Manga Messias og Manga Metamorfose gør det endnu lettere at arbejde med Det Nye Testamente som MANGA i kristendomskundskab på mellemtrinnet.

 •  
  102,95 kr.

  Solid pap10 kasser, der stablet kan blive et næsten 1 meter højt tårnDe helt små børn kan få stor glæde af at lege med de sjove Noas ark stabelkasser. Her kan de både lære historien om Noa at kende ved hjælp af kassernes søde illustrationer og enkle ord og samtidig øve sig på tallene. En rigtig god jule- eller dåbsgave!

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.