Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

FORSTYRRELSEN - Steinar Bragi - Bog

Bag om FORSTYRRELSEN

STEINAR BRAGIS ROMAN FORSTYRRELSEN ER EN FASCINERENDE OG SVIMLENDE BIZAR REJSE I TID OG RUM Som i Bragis tre tidligere udgivelser på dansk – kortprosasamlingen Udveje (2011) og romanerne Højlandet (2015) og Kata (2018) – er tingene ikke altid, som man tror. Langt fra. Vi bliver ved med at prøve at regne ud, hvordan det hænger sammen, prøver at gætte, hvad der venter om hjørnet, i mørket, lige uden for vores synsfelt, men Bragi holder af at lege med og vende vrangen ud på vores forventninger. Virkeligheden er ofte et relativt begreb, og hvad enten han skriver om islandske ødemarker, hævntørst eller kunstig intelligens, fremmaner han skævvredne, parallelforskudte, syrede universer. Bøgerne rummer en konstant stemning af, at der er noget galt; vi ved blot ikke hvad. Sære strømme venter under overfladen, klar til at føre os ned i smukke og hæslige og bizarre mareridtsverdener. Det er mystisk og uhyggeligt og opløftende på én gang. Steinar Bragis bøger er læseoplevelser langt ud over det sædvanlige, og Forstyrrelsen er absolut ingen undtagelse. Forstyrrelsen foregår i år 2034. Verden har spaltet sig i to forskellige dimensioner, som kun har berøring med hinanden i et lille område i centrum af Reykjavik, Forstyrrelsen. En mur omgiver området, og kun specialtrænede videnskabsfolk og soldater, såkaldte agenter, bliver sendt derind. En af dem er psykologen Halla, som har specialiseret sig i rumvæsener og sekter, og som i privatlivet har brændt alle broer bag sig. Hendes opgave er at finde agenten F, der har sendt et gådefuldt nødråb fra sig, inden hun forsvandt sporløst. "Hvordan beskriver man det, der sker, når et menneske bevæger sig fra én verden over i anden, og der ikke er nogen vej tilbage?" har Bragi selv udtalt om romanen, som også behandler emner som menneskelig bevidsthed, kunstig intelligens og videnskabelig etik. Steinar Bragi har senest udgivet en novellesamling, som blev indstillet til Den Islandske Litteraturpris. Han blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Kvinder – og nu igen i år med netop Forstyrrelsen - og hans bøger er udkommet på over tyve sprog. Forstyrrelsen er oversat af Rolf Stavnem, som oversætter skønlitteratur fra islandsk, norrønt, svensk, norsk, nynorsk og engelsk. Rolf har en Ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788797388433
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 342
 • Udgivet:
 • 21. Oktober 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 140x220x22 mm.
 • Vægt:
 • 435 g.
 • 2-4 hverdage.
 • 10. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af FORSTYRRELSEN

STEINAR BRAGIS ROMAN FORSTYRRELSEN ER EN FASCINERENDE OG SVIMLENDE BIZAR REJSE I TID OG RUM

Som i Bragis tre tidligere udgivelser på dansk – kortprosasamlingen Udveje (2011) og romanerne Højlandet (2015) og Kata (2018) – er tingene ikke altid, som man tror. Langt fra. Vi bliver ved med at prøve at regne ud, hvordan det hænger sammen, prøver at gætte, hvad der venter om hjørnet, i mørket, lige uden for vores synsfelt, men Bragi holder af at lege med og vende vrangen ud på vores forventninger. Virkeligheden er ofte et relativt begreb, og hvad enten han skriver om islandske ødemarker, hævntørst eller kunstig intelligens, fremmaner han skævvredne, parallelforskudte, syrede universer. Bøgerne rummer en konstant stemning af, at der er noget galt; vi ved blot ikke hvad. Sære strømme venter under overfladen, klar til at føre os ned i smukke og hæslige og bizarre mareridtsverdener. Det er mystisk og uhyggeligt og opløftende på én gang. Steinar Bragis bøger er læseoplevelser langt ud over det sædvanlige, og Forstyrrelsen er absolut ingen undtagelse.

Forstyrrelsen foregår i år 2034. Verden har spaltet sig i to forskellige dimensioner, som kun har berøring med hinanden i et lille område i centrum af Reykjavik, Forstyrrelsen. En mur omgiver området, og kun specialtrænede videnskabsfolk og soldater, såkaldte agenter, bliver sendt derind. En af dem er psykologen Halla, som har specialiseret sig i rumvæsener og sekter, og som i privatlivet har brændt alle broer bag sig. Hendes opgave er at finde agenten F, der har sendt et gådefuldt nødråb fra sig, inden hun forsvandt sporløst.

"Hvordan beskriver man det, der sker, når et menneske bevæger sig fra én verden over i anden, og der ikke er nogen vej tilbage?" har Bragi selv udtalt om romanen, som også behandler emner som menneskelig bevidsthed, kunstig intelligens og videnskabelig etik.

Steinar Bragi har senest udgivet en novellesamling, som blev indstillet til Den Islandske Litteraturpris. Han blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Kvinder – og nu igen i år med netop Forstyrrelsen - og hans bøger er udkommet på over tyve sprog.

Forstyrrelsen er oversat af Rolf Stavnem, som oversætter skønlitteratur fra islandsk, norrønt, svensk, norsk, nynorsk og engelsk. Rolf har en Ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet.

Brugerbedømmelser af FORSTYRRELSENGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.