Bag om Glad mad med børn
Glad mad med børn skaber madglæde i daginstitutionen. Bogen er fuld af opskrifter og idéer til aktiviteter med børn og mad og kan oplagt bidrage til arbejdet med de pædagogiske læreplaner. Børns inddragelse i og omkring mad og måltider er især vigtigt i en tid, hvor flere og flere børns viden om fødevarer er begrænset. Med bogen i hånden bliver pædagoger, køkkenpersonale og forældre i stand til at udfordre børnene i øjenhøjde, give dem medansvar, naturforståelse og kendskab til de fødevarer, de putter i munden.
Bogens første del omhandler en række overvejelser og gode råd i forhold til emner som institutionens mad- og måltidspolitik, gode bordvaner, børn i køkkenet, festlige lejligheder, bagning med børn, bålmad og børnene som ”landmænd”. Herefter kommer selve opskriftsamlingen. Alle opskrifter er angivet i to størrelser tilpasset henholdsvis en standardstue på 20 børn og en familie bestående af to voksne og to børn.
Bogens opskrifter er rettet mod børn og børns smagsløg – det er mad, der dufter, smager og taler til alle sanser.
Karen Broström har gennem flere år arbejdet og undervist i hjemkundskab i folkeskolen samt lavet oplæg og workshopper for folkeskolens udskolingsgruppe om idræt og kost. Hun har gennem en længere årrække været madskribent på Helsingør Dagblad med fast madklumme hver lørdag og er nu madskribent på Horsens Folkeblad.
Vis mere