Bag om Grundlæggende arbejdsret
Grundlæggende arbejdsret giver en samlet fremstilling af det arbejdsretlige system i fire hoveddele med fokus på:
• Grundstrukturen i det arbejdsretlige regel- og processystem, herunder de særlige vilkår for offentlige ansættelsesforhold og EU-rettens voksende betydning for dansk arbejdsret (del 1).
• De grundlæggende principper for det kollektive overenskomstforhold, herunder indgåelse, anvendelse og opsigelse af overenskomster, arbejdsgiverens ledelsesret, medarbejderindflydelse, konfliktret, fredspligt og det fagretlige processystem (del 2).
• Hovedreglerne om ansættelsesforholdet, herunder forbud mod forskelsbehandling på grund af bl.a. køn, alder og handicap, indgåelse af ansættelsesaftaler, forskellige ansættelsesformer, løn- og arbejdstidsvilkår, arbejdsfravær ved sygdom, fødsel og ferie, vilkårsændringer, virksomhedsoverdragelse samt opsigelse og ophævelse af ansættelsen (del 3).
• De centrale principper om sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen med inddragelse af såvel de arbejdsmiljøretlige regler som det arbejdsskaderetlige system (del 4).
Jens Kristiansen er professor i arbejdsret ved Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet og forfatter til en række arbejdsretlige bøger, herunder Den kollektive arbejdsret fra 2014 og Ansættelsesret fra 2020.
Vis mere