Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Halvguderne - Christian Nørgaard Larsen - E-bog

- 100 år i italiensk fodbold

Bag om Halvguderne

I Italien er samfundet og fodbolden tættere forbundet end noget andet sted i Europa. Calcio er altid andet og mere end sport: Den er korruption, magtsyge, ambition, politik, religion, helte og tragedie. Italienernes lidenskab for fodbold er dyb og har ofte karakter af et voldeligt kærlighedsforhold. HALVGUDERNE er historien om de øjeblikke, der definerer den særlige fodboldmentalitet, der har så stor betydning i Italien, og som er mindst lige så forhadt, som den er elsket uden for landets grænser. Bogen byder på ti nedslag i den italienske fodbolds forunderlige kulturhistorie. Om 1930’ernes fascistiske propaganda; om Serie A’s og Milanos første storhedstid i 1960’erne; om forretningsmanden og charlatanen Silvio Berlusconis sammensmeltning af fodbold og politik i 1980’erne; om 00’ernes dommerskandale og Juventus’ storhed og fald; og om ligaens genrejsning de senere år, nu med stjernenavne som Cristiano Ronaldo og Christian Eriksen.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788794084246
 • Udgivet:
 • 4. Januar 2021
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Halvguderne

  Beskrivelse af Halvguderne

  I Italien er samfundet og fodbolden tættere forbundet end noget andet sted i Europa. Calcio er altid andet og mere end sport: Den er korruption, magtsyge, ambition, politik, religion, helte og tragedie. Italienernes lidenskab for fodbold er dyb og har ofte karakter af et voldeligt kærlighedsforhold.

  HALVGUDERNE er historien om de øjeblikke, der definerer den særlige fodboldmentalitet, der har så stor betydning i Italien, og som er mindst lige så forhadt, som den er elsket uden for landets grænser.

  Bogen byder på ti nedslag i den italienske fodbolds forunderlige kulturhistorie. Om 1930’ernes fascistiske propaganda; om Serie A’s og Milanos første storhedstid i 1960’erne; om forretningsmanden og charlatanen Silvio Berlusconis sammensmeltning af fodbold og politik i 1980’erne; om 00’ernes dommerskandale og Juventus’ storhed og fald; og om ligaens genrejsning de senere år, nu med stjernenavne som Cristiano Ronaldo og Christian Eriksen.

  Forlagets beskrivelse af Halvguderne

  Halvguderne byder på 10 nedslag i italiensk fodbolds forunderlige kulturhistorie. Om 1930’ernes fascistiske propaganda; om Serie A’s og Milanos første storhedstid
  i 1960’erne; om forretningsmanden og charlatanen Silvio Berlusconis sammensmeltning af fodbold og politik i 1980’erne; om 00’ernes dommerskandale og Juventus’
  storhed og fald; og om ligaens genrejsning de senere år, nu med stjernenavne som Cristiano Ronaldo og Christian Eriksen.

  Journalist Christian Nørgaard Larsen fortæller den fascinerende og dramatiske historie med Diego Maradona som et af de klareste eksempler på et fodboldgalt land, hvor det beskidte spil ofte ledsager det fortryllende.

  Med forord af tidligere Pisa-, Roma- og Torino-spiller Klaus Berggreen.

  Brugerbedømmelser af Halvguderne  Find lignende bøger
  Bogen Halvguderne findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.