Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Helende historier - Lotte Lykke Frederiksen - E-bog

- Fænomenologisk eksistentiel metode i terapi

Bag om Helende historier

Bogen beskriver storytelling som en måde at møde et andet menneske i en terapeutisk samtale. Historien bliver en øjenåbner og et godt alternativ til den rationelle og analyserende måde, som vi ofte tænker på. Bogens første del beskriver baggrunden for at anvende historier som en fænomenologisk og eksistentiel metode. Andel del beskriver 12 samtaleforløb og 12 tilhørende historier. Historierne er skrevet til en række unikke problemstillinger, men er i høj grad interessante for andre, der slås med lignende problemstillinger. Idealet for denne terapeutiske metode er en fælles proces, hvor terapeut og klient sammen kan skabe en fortælling og vokse af og med det. Det ene menneske har noget at berette, og den anden hjælper beskrivelser og nuancer frem uden at vurdere eller kategorisere. Med historien skabes overblik over et ellers kaotisk og kritisk forløb – og ikke mindst en kilde til forandring og håb. De 12 fortællinger handler om: Stress Kroniske smerter Traumer Tab af erhvervsevne Sorg Depression Mobning Lavt selvværd Angst Udbrændthed Afhængighed Kritisk sygdom. Bogen henvender sig primært til psykologer, psykiatere, læger, præster og andre, der møder mennesker, som er plaget af smerte, sorg, uro eller skam. Men også til de mennesker, der er stødt på en livskrise og har brug for en håndsrækning – og en meningsgivende historie – til at komme videre på.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771185492
  • Udgivet:
  • 28. Maj 2015
  • Straks på e-mail.

Online pris

Fordelspris

Beskrivelse af Helende historier

Bogen beskriver storytelling som en måde at møde et andet menneske i en terapeutisk samtale. Historien bliver en øjenåbner og et godt alternativ til den rationelle og analyserende måde, som vi ofte tænker på.

Bogens første del beskriver baggrunden for at anvende historier som en fænomenologisk og eksistentiel metode. Andel del beskriver 12 samtaleforløb og 12 tilhørende historier. Historierne er skrevet til en række unikke problemstillinger, men er i høj grad interessante for andre, der slås med lignende problemstillinger.
Idealet for denne terapeutiske metode er en fælles proces, hvor terapeut og klient sammen kan skabe en fortælling og vokse af og med det. Det ene menneske har noget at berette, og den anden hjælper beskrivelser og nuancer frem uden at vurdere eller kategorisere.
Med historien skabes overblik over et ellers kaotisk og kritisk forløb – og ikke mindst en kilde til forandring og håb.
De 12 fortællinger handler om:

Stress
Kroniske smerter
Traumer
Tab af erhvervsevne
Sorg
Depression
Mobning
Lavt selvværd
Angst
Udbrændthed
Afhængighed
Kritisk sygdom.

Bogen henvender sig primært til psykologer, psykiatere, læger, præster og andre, der møder mennesker, som er plaget af smerte, sorg, uro eller skam. Men også til de mennesker, der er stødt på en livskrise og har brug for en håndsrækning – og en meningsgivende historie – til at komme videre på.

Brugerbedømmelser af Helende historierFind lignende bøger
Bogen Helende historier findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.