Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Instinktet - Ashley Audrain - Bog

Bag om Instinktet

Et gribende psykologisk drama om en families skabelse og ødelæggelse. Blythe O'Connor ønsker ikke, at historien gentager sig. Violet er hendes første barn og skal give hende al den kærlighed, hun har brug for. Den kærlighed, Blythe ikke fik fra sin egen mor. Men det er aldrig let at være forælder, og Violet er bestemt ikke noget let barn at håndtere. Hun smiler aldrig, og snart fik Blythe den idé om, at hun fejlede med alt - og at hun eller hendes datter kunne være i alvorlige problemer. Fox, hendes mand siger, at det var noget, hun forestillede sig, men Violet er også helt anderledes, når hun var sammen med sin far. Og han kan ikke gennemskue, hvad Blythe var igennem som barn. Det er der ingen, der gør. Blythe vil være en god mor. Men tænk hvis det ikke er tilstrækkeligt for Violet? Eller Fox? Hvad hvis hun ikke bemærkede det nærliggende mørke? Mor og datter. Engel eller monster? Vi vælger ikke, hvad vi skal arve, eller hvem vi ender med at blive til. ‘Instinktet’ er et fantastisk drama og den slags bog, man ikke bare lægger fra sig igen, når man først er begyndt. Det fremkalder en dybere frygt hos læserne og tvinger dem til at stille spørgsmålstegn ved alt omkring forældreskab, hvad vi skylder vores børn, og hvad der sker, når det at blive forældre vækker en stor frygt frem for en stor glæde.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740060225
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 384
 • Udgivet:
 • 1. Juni 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 138x210x32 mm.
 • Vægt:
 • 457 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 28. Marts 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Instinktet

  Beskrivelse af Instinktet

  Et gribende psykologisk drama om en families skabelse og ødelæggelse.

  Blythe O'Connor ønsker ikke, at historien gentager sig. Violet er hendes første barn og skal give hende al den kærlighed, hun har brug for. Den kærlighed, Blythe ikke fik fra sin egen mor. Men det er aldrig let at være forælder, og Violet er bestemt ikke noget let barn at håndtere. Hun smiler aldrig, og snart fik Blythe den idé om, at hun fejlede med alt - og at hun eller hendes datter kunne være i alvorlige problemer. Fox, hendes mand siger, at det var noget, hun forestillede sig, men Violet er også helt anderledes, når hun var sammen med sin far. Og han kan ikke gennemskue, hvad Blythe var igennem som barn. Det er der ingen, der gør.

  Blythe vil være en god mor. Men tænk hvis det ikke er tilstrækkeligt for Violet? Eller Fox? Hvad hvis hun ikke bemærkede det nærliggende mørke?

  Mor og datter. Engel eller monster? Vi vælger ikke, hvad vi skal arve, eller hvem vi ender med at blive til.

  ‘Instinktet’ er et fantastisk drama og den slags bog, man ikke bare lægger fra sig igen, når man først er begyndt. Det fremkalder en dybere frygt hos læserne og tvinger dem til at stille spørgsmålstegn ved alt omkring forældreskab, hvad vi skylder vores børn, og hvad der sker, når det at blive forældre vækker en stor frygt frem for en stor glæde.

  Forlagets beskrivelse af Instinktet

  Et medrivende psykologisk drama om en families skabelse og destruktion.

  Blythe O’Connor ønsker ikke, at historien skal gentage sig. Violet er hendes første barn, og hun vil give hende al den kærlighed, hun fortjener. Den kærlighed, Blythe ikke selv fik af sin egen mor. Men det er aldrig nemt at blive forælder, og Violet er ikke noget nemt barn. Hun smiler aldrig, og snart føler Blythe, at hun gør alting forkert – og at der muligvis er noget alvorligt galt, enten med hende selv eller datteren. Hendes mand Fox siger at det er noget, hun bilder sig ind, men Violet er heller ikke på samme måde, når hun er sammen med sin far. Og han forstår ikke, hvad Blythe måtte gennemgå, da hun var barn. Det er der ingen, der gør.

  Blythe vil gerne være en god mor. Men hvad nu hvis det ikke er nok for Violet? Eller Fox? Og hvad nu, hvis hun bare ikke bemærker mørket, der kommer snigende?

  Mor og datter. Engel eller monster? Vi vælger ikke selv hvad vi arver, eller hvem vi bliver til …

  Instinktet er en kraftpræstation af et drama, den slags bog man bare ikke kan lægge fra sig. Den tvinger sin læser til at stille spørgsmålstegn ved alt hvad vi ved om forældreskab, hvad vi skylder vores børn, og hvad der sker, når det at blive mor vækker dyb rædsel nærmere end stor lykke.

  Brugerbedømmelser af Instinktet

  • Krimiormen s. 1. Juni 2021

   ”Instinktet” er helt klart en dramatisk roman, der tager et stærkt tabu op til debat. Det er de fleste kvinders instinkt at elske deres børn, men er det også de fleste kvinders instinkt at bære moderskabet i hjertet. Vi arver nok alle vores instinkter fra de forældre vi selv er børn af.

   ”Instinktet” sætter virkelig fokus på om børn kan være så forskellige fra deres mødre, at de aldrig rigtig finder ind til hinanden. ”Instinktet” er virkelig skræmmende og helt ud over det sædvanlige når vi taler om forældre og børns indre forhold til hinanden.

   Mine varmeste anbefalinger til ”Instinktet” hvis du er til en roman der vil andet, end bare underholde. Læseren bliver efterladt med stof til mange timers overvejelse omkring moderskab og det at føle sig helt forkert placeret.

   Vurdering: 4/6 Roser.

   Krimiormen.dk


  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.