Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kære statsminister - Bo Elkjær - E-bog

- Løgnen om krigen i Irak

Bag om Kære statsminister

Forfalskede og fortiede beviser, stjålne dokumenter og én stor løgn. Velkommen til grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak krigen. Siden krigens begyndelse i marts 2003, forsøgte Bo Elkjær at få et interview med statsminister Anders Fogh Rasmussen om regeringens grundlag for at støtte krigen i Irak. Fra august 2005 henvendte forfatteren sig dagligt til Statsministeriet, og først i august 2007 indvilligede statsministeren endelig i at stille op til interview. Bogen Kære statsminister! – løgnen om krigen i Irak dokumenterer, hvordan statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller bevidst opbyggede et fuldstændigt falsk billede af Iraks masseødelæggelsesvåben som trussel mod verdenssamfundet, og hvordan de dækkede sig ind, efterhånden som sandheden om de manglende våben kom for dagens lys. Bogen rummer en systematisk gennemgang af, hvordan Bush, Blair og Fogh i 2003 trak verden ud i krig mod Irak på et grundlag af fortielser, løgne, forfalskede dokumenter og oplysninger fra tortur af krigsfanger. Bogen bygger på utallige interviews med kilder i ind- og udland og omfattende mængder af skriftlig dokumentation, herunder mere end 10.000 sider dokumenter vedrørende Irak, som forfatteren har fået udleveret gennem flere års anmodninger om aktindsigt. Om forfatteren: Bo Elkjær, født 1966, er journalist, ansat på Ekstra Bladet. I 2003 skrev han Ekstra Bladets hvidbog ”Løgnen om krigen – krigen om løgnen” om regeringens grundlag for at erklære Irak krig. For denne hvidbog fik Bo Elkjær, sammen med to journalister fra Dagbladet Information, Dansk Journalistforbunds hædersbevisning, Cavling-prisen 2003.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788740001723
  • Udgivet:
  • 24. August 2011
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Kære statsminister

Forfalskede og fortiede beviser, stjålne dokumenter og én stor løgn. Velkommen til grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak krigen.

Siden krigens begyndelse i marts 2003, forsøgte Bo Elkjær at få et interview med statsminister Anders Fogh Rasmussen om regeringens grundlag for at støtte krigen i Irak. Fra august 2005 henvendte forfatteren sig dagligt til Statsministeriet, og først i august 2007 indvilligede statsministeren endelig i at stille op til interview.

Bogen Kære statsminister! – løgnen om krigen i Irak dokumenterer, hvordan statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller bevidst opbyggede et fuldstændigt falsk billede af Iraks masseødelæggelsesvåben som trussel mod verdenssamfundet, og hvordan de dækkede sig ind, efterhånden som sandheden om de manglende våben kom for dagens lys.

Bogen rummer en systematisk gennemgang af, hvordan Bush, Blair og Fogh i 2003 trak verden ud i krig mod Irak på et grundlag af fortielser, løgne, forfalskede dokumenter og oplysninger fra tortur af krigsfanger.

Bogen bygger på utallige interviews med kilder i ind- og udland og omfattende mængder af skriftlig dokumentation, herunder mere end 10.000 sider dokumenter vedrørende Irak, som forfatteren har fået udleveret gennem flere års anmodninger om aktindsigt.

Om forfatteren:
Bo Elkjær, født 1966, er journalist, ansat på Ekstra Bladet. I 2003 skrev han Ekstra Bladets hvidbog ”Løgnen om krigen – krigen om løgnen” om regeringens grundlag for at erklære Irak krig. For denne hvidbog fik Bo Elkjær, sammen med to journalister fra Dagbladet Information, Dansk Journalistforbunds hædersbevisning, Cavling-prisen 2003.

Brugerbedømmelser af Kære statsministerFind lignende bøger
Bogen Kære statsminister findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.