Bag om Kongesøn og borgerdatter. En kærlighedshistorie fra det syttende århundrede
Kristian Ulrik er ganske vist vokset op i et borgerligt hjem hos sin mor og stedfar, men han er altid bevidst om, at han er anderledes end alle de andre. Hans mor var nemlig selveste kong Kristian 4.’s elskerinde, og derfor ved han, at han er af kongelig slægt. Denne vished er på mange måder en forbandelse for ham, for det gør, at han føler sig for fin til at omgås med menneskene omkring sig. Da han fem år senere får lov at besøge hoffet, hvor hans søskende bor, føler han sig imidlertid heller ikke hjemme. Her er han ganske vist blevet anerkendt som kongesøn, men han er samtidigt foragtet af sine ægtefødte søskende som uægte barn.
”Kongesøn og borgerdatter” er en spændende historisk roman, der både handler om en ung mands indre splittelse og søgen efter sin egen identitet og om livet ved Kristian 4.’s hof. Bogen udkom første gang i 1905.
Marie Henckel (1844-1931) var en dansk forfatter og maler, der skrev en lang række romaner og biografier om historiske personer. Hun debuterede som forfatter i 1892 i bogform med biografien ”Josias Rantzau. Et livsbillede fra det 17. århundrede” og udgav sidenhen bøger om blandt andre Anne Sofie Reventlow, Henrik Gøye samt et væld af historiske romaner.
Vis mere