Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kuttefolket - Steen B.J. - Bog

Bag om Kuttefolket

Prior Adamstan er helt overvældet af en ridder, to forsvundne munke, en død munk, en oprevet munk og munken Johannes samt det faktum, at priorinde Stella og priorinde Ilva også ankommer på hans kloster og snager i forholdene, som han for enhver pris ikke sådan ønsker skal blive kendt uden for klostrets mure. Men midt i kaosset er der også lyspunkter for prior Adamstan. Priorinde Stella og priorinde Ilva vil gerne have indblik i forholdene på Bastians kloster, så i de to priorinders iver laver de aftaler med fire nonner. Disse nonner lader sig snuppe af munke fra prior Bastians kloster, hvor priorinderne så efterfølgende udspørger munkene om forholdene på deres kloster. Den viden udnytter de to priorinder mod prior Bastian. De flygtede nonner og munke samt munkedrengen Trud og nonnepigen Sølva lever i skoven. Det skal dog vise sig, at der er et væld af uforudsete udfordringer uden for klosterets mure, hvor de møder Kuttefolket. Uddrag af bogen Priorinde Stella havde taget sin kærre over til Viskum kloster tidligt om morgenen til et lille formøde med priorinde Ilva. ”Værsgo,” sagde priorinde Ilva og skænkede frugtsaft op i et krus til priorinde Stella. ”Tak. Er vi klar til at fortælle dem et par sandheder?” spurgte priorinde Stella. ”Æh, jo jeg er klar. Jeg har talt med mine nonner efter deres sidste tur på engen og de har ikke fået nyt ud af munkene, end det vi allerede ved. Men vi ved også en masse,” svarede priorinde Ilva.”Strategien må være, at vi først går efter, at vi får Bastian bombarderet med spørgsmål, om det han laver. Han vil sikkert stejle, og måske vil prior Adamstan endda bakke ham op og bede os om at blande os uden om det, der sker inden for murene. Her er det så, at vi spiller ud med, at Kato og de andre munke tropper op på vores eng. Om forfatteren Steen B. J. (f. 1965) er forfatter til over tyve værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: En udfordring for Team Milton. Senest har han udgivet den fascinerende skildring af den danske modstandskamp under besættelsen: Modstandsbevægelserne 1-2.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772376189
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 224
 • Udgivet:
 • 21. Maj 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 151x221x18 mm.
 • Vægt:
 • 370 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 10. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Kuttefolket

Prior Adamstan er helt overvældet af en ridder, to forsvundne munke, en død munk, en oprevet munk og munken Johannes samt det faktum, at priorinde Stella og priorinde Ilva også ankommer på hans kloster og snager i forholdene, som han for enhver pris ikke sådan ønsker skal blive kendt uden for klostrets mure. Men midt i kaosset er der også lyspunkter for prior Adamstan. Priorinde Stella og priorinde Ilva vil gerne have indblik i forholdene på Bastians kloster, så i de to priorinders iver laver de aftaler med fire nonner. Disse nonner lader sig snuppe af munke fra prior Bastians kloster, hvor priorinderne så efterfølgende udspørger munkene om forholdene på deres kloster. Den viden udnytter de to priorinder mod prior Bastian. De flygtede nonner og munke samt munkedrengen Trud og nonnepigen Sølva lever i skoven. Det skal dog vise sig, at der er et væld af uforudsete udfordringer uden for klosterets mure, hvor de møder Kuttefolket.

Uddrag af bogen
Priorinde Stella havde taget sin kærre over til Viskum kloster tidligt om morgenen til et lille formøde med priorinde Ilva. ”Værsgo,” sagde priorinde Ilva og skænkede frugtsaft op i et krus til priorinde Stella. ”Tak. Er vi klar til at fortælle dem et par sandheder?” spurgte priorinde Stella. ”Æh, jo jeg er klar. Jeg har talt med mine nonner efter deres sidste tur på engen og de har ikke fået nyt ud af munkene, end det vi allerede ved. Men vi ved også en masse,” svarede priorinde Ilva.”Strategien må være, at vi først går efter, at vi får Bastian bombarderet med spørgsmål, om det han laver. Han vil sikkert stejle, og måske vil prior Adamstan endda bakke ham op og bede os om at blande os uden om det, der sker inden for murene. Her er det så, at vi spiller ud med, at Kato og de andre munke tropper op på vores eng.

Om forfatteren
Steen B. J. (f. 1965) er forfatter til over tyve værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: En udfordring for Team Milton. Senest har han udgivet den fascinerende skildring af den danske modstandskamp under besættelsen: Modstandsbevægelserne 1-2.

Brugerbedømmelser af KuttefolketFind lignende bøger
Bogen Kuttefolket findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.