Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Lysspil - Daniel Kehlmann - Lydbog

Bag om Lysspil

En af sin tids største filminstruktører, G.W. Pabst, flygter fra Frankrig til Hollywood for at undslippe nazisternes rædsler. Men den verdensberømte instruktør har mistet sit stjernestøv, og selv ikke Louise Brooks og Greta Garbo, som han gjorde berømte, kan hjælpe ham. Da han beslutter sig for et kortvarigt besøg hos sin syge mor i Østrig, lukker grænserne og det nazistiske regime sig om ham. Propagandaminister Goebbels har rettet blikket mod filmgeniet Pabst med gyldne løfter. Men selvom Pabst er overbevist om, at han kan modstå Goebbels’ bejleri, og at det eneste diktatur, han vil underlægge sig, er kunstens, så har han allerede taget de første skridt mod en dyster afgrund. Årtier senere fortæller Pabsts gamle kameramand modvilligt historien om stjerneinstruktøren, hemmelige optagelser i Prag og de syv ruller med film, som forsvandt sporløst. ”Lysspil” er en stor roman om kunst og magt, skønhed og barbari og om de enorme menneskelige omkostninger, krigen og fascismen havde for Europa. Daniel Kehlmann (1975) er født i München. På dansk er udkommet ”Opmålingen af verden”, ”Jeg og Kaminski”, ”Berømmelse – en roman i ni historier”, ”F”, ”Du skulle være gået” og ”Tyll”. Han har modtaget adskillige prestigefyldte priser for sine romaner og har fejret stor international succes. Han bor i Berlin.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788727107998
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 23. Januar 2024
 • Oplæser:
 • Jesper Bøllehuus
 • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Lysspil

En af sin tids største filminstruktører, G.W. Pabst, flygter fra Frankrig til Hollywood for at undslippe nazisternes rædsler. Men den verdensberømte instruktør har mistet sit stjernestøv, og selv ikke Louise Brooks og Greta Garbo, som han gjorde berømte, kan hjælpe ham.
Da han beslutter sig for et kortvarigt besøg hos sin syge mor i Østrig, lukker grænserne og det nazistiske regime sig om ham. Propagandaminister Goebbels har rettet blikket mod filmgeniet Pabst med gyldne løfter. Men selvom Pabst er overbevist om, at han kan modstå Goebbels’ bejleri, og at det eneste diktatur, han vil underlægge sig, er kunstens, så har han allerede taget de første skridt mod en dyster afgrund.
Årtier senere fortæller Pabsts gamle kameramand modvilligt historien om stjerneinstruktøren, hemmelige optagelser i Prag og de syv ruller med film, som forsvandt sporløst.
”Lysspil” er en stor roman om kunst og magt, skønhed og barbari og om de enorme menneskelige omkostninger, krigen og fascismen havde for Europa.
Daniel Kehlmann (1975) er født i München. På dansk er udkommet ”Opmålingen af verden”, ”Jeg og Kaminski”, ”Berømmelse – en roman i ni historier”, ”F”, ”Du skulle være gået” og ”Tyll”. Han har modtaget adskillige prestigefyldte priser for sine romaner og har fejret stor international succes. Han bor i Berlin.

Brugerbedømmelser af LysspilFind lignende bøger
Bogen Lysspil findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.