Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Malina - Ingeborg Bachmann - Bog

Bag om Malina

Kærlighedsroman, trekantsdrama, psykologisk thriller, historie om en forbrydelse – Malina er det hele. En imaginær selvbiografi, kaldte Ingeborg Bachmann selv romanen. Men først og fremmest er den en svimlende og fuldstændig omvæltende læseoplevelse for den, der giver sig tid til at finde ind i den. Den navnløse jegfortæller lever sammen med militærmanden Malina i Wien. Men det er en anden mand, Ivan, hun elsker. ”Lykkelig med Ivan” hedder første del, hvor den forelskede hovedperson dog mest tilbringer tiden med at længes efter den fortravlede Ivan og ryge smøger – samt skrive natlige breve til alle mulige som hun siden river i stykker. Anden del, ”Den tredje mand”, skildrer i drømmens surreelle form den vold og lidelse, udgående fra faderen som figur, der har ført til en nedbrydning af det kvindelige jeg. I tredje og sidste del finder en afsked med kærligheden sted, hovedpersonen er alene tilbage med Malina, og i romanens berømte slutscene forsvinder hun ind i væggen. Mord eller selvmord? spurgte det tyske forlag sine læsere, da romanen udkom i 1971. "Det er mesterligt gjort. Læs 'Malina' og giv dig selv en oplevelse, du aldrig glemmer." Berlingske, seks stjerner "Vigtig og dybt original roman." Kristeligt Dagblad, seks stjerner "En fantastisk og utrolig vigtig bog." - Information "Et mesterværk." - Weekendavisen

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793661967
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 400
 • Udgivet:
 • 11. Juni 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 144x222x30 mm.
 • Vægt:
 • 565 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 26. September 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Malina

Kærlighedsroman, trekantsdrama, psykologisk thriller, historie om en forbrydelse – Malina er det hele. En imaginær selvbiografi, kaldte Ingeborg Bachmann selv romanen. Men først og fremmest er den en svimlende og fuldstændig omvæltende læseoplevelse for den, der giver sig tid til at finde ind i den.

Den navnløse jegfortæller lever sammen med militærmanden Malina i Wien. Men det er en anden mand, Ivan, hun elsker. ”Lykkelig med Ivan” hedder første del, hvor den forelskede hovedperson dog mest tilbringer tiden med at længes efter den fortravlede Ivan og ryge smøger – samt skrive natlige breve til alle mulige som hun siden river i stykker. Anden del, ”Den tredje mand”, skildrer i drømmens surreelle form den vold og lidelse, udgående fra faderen som figur, der har ført til en nedbrydning af det kvindelige jeg. I tredje og sidste del finder en afsked med kærligheden sted, hovedpersonen er alene tilbage med Malina, og i romanens berømte slutscene forsvinder hun ind i væggen.

Mord eller selvmord? spurgte det tyske forlag sine læsere, da romanen udkom i 1971.

"Det er mesterligt gjort. Læs 'Malina' og giv dig selv en oplevelse, du aldrig glemmer." Berlingske, seks stjerner

"Vigtig og dybt original roman." Kristeligt Dagblad, seks stjerner

"En fantastisk og utrolig vigtig bog." - Information

"Et mesterværk." - Weekendavisen

Forlagets beskrivelse af Malina

Kærlighedsroman, trekantsdrama, psykologisk thriller, historie om en forbrydelse – Malina er det hele. En imaginær selvbiografi, kaldte Ingeborg Bachmann selv romanen. Men først og fremmest er den en svimlende og fuldstændig omvæltende læseoplevelse for den, der giver sig tid til at finde ind i den. Den navnløse jegfortæller lever sammen med militærmanden Malina i Wien. Men det er en anden mand, Ivan, hun elsker. ”Lykkelig med Ivan” hedder første del, hvor den forelskede hovedperson dog mest tilbringer tiden med at længes efter den fortravlede Ivan og ryge smøger. Anden del, ”Den tredje mand”, skildrer i drømmens surreelle form den vold og lidelse, udgående fra faderen som figur, der har ført til en nedbrydning af det kvindelige jeg. I sidste del finder en afsked med kærligheden sted, hovedpersonen er alene tilbage med Malina, og i romanens berømte slutscene forsvinder hun ind i væggen.

"Uafrystelig roman. (...) Nu er Malina endelig også kommet på dansk, med 50 års forsinkelse, men det har været værd at vente på, også fordi jeg sjældent har læst så god en oversættelse som den, Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad har præsteret her." Politiken, 6 hjerter

"Det er mesterligt gjort. Læs Malina og giv dig selv en oplevelse, du aldrig glemmer." Berlingske, seks stjerner

"Vigtig og dybt original roman." - Kristeligt Dagblad, seks stjerner

"En fantastisk og utrolig vigtig bog." - Information

"Et mesterværk." - Weekendavisen

Brugerbedømmelser af MalinaGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.